Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ohoho... Baš lepa zafira. :)
Dule, daj neki hint - koji motor, koja oprema, koliko km...(cena).

Jel neko može da mi pomogne oko dve dileme:
1. Malopre me drugar dovezao kući. Dečko vozi opel astru 2006. godište 1,6 benzinac. Auto ne sme da spusti na ler jer se gasi a na malim obrtajima motor jako drhti. Terao je u dva ovlašćena servisa i niko nije mogao da mu kaže šta je (tj. u jednom su mu rekli da je otišla glava motora i da mora generalna da se radi). Neka ideja?
2. Žena treba uskoro da mi se porodi, pa me interesuje pošto koštaju nosiljke/sedište za bebe? Jel ima neko preporuku na šta da obratim pažnju, koje da ne kupujem i slično. I da... Sedište treba da montiram u Taliju, za koju ne znam da li ima isofix kačenje ili ne.

1. Neka odveze negde drugde. Dobri majstori, koji se bave dijagnostikom, ecuom itd. uglavnom rade samostalno, jer tako mogu vise da zarade. Moze biti da se nesto slomilo, npr. neki ventil, a to dijagnostikuje tako sto se izmeri kompresija, ukoliko je neki ventil slomljen, tu ce kompresija biti smanjena, ili je nee biti, a na drugim cilindrima ce biti normalna. Serviserima je najlakse da kazu mora generalna da se radi, jer ne znaju sta je, pa racunaju, kad otvore motor onda ce videti. Tu bi mogao da pomogne onaj Duletov majstor.

2. Neka sedista mogu da se zakace pomocu pojaseva. Gledaj da uzmes neko koje se montira suprotno od smera voznje i naravn da ima pojaseve za dete.

Zafira 2.0 DTI sa 74kw 2001 godiste a presla pravih 132k km sa servisnom knjizicom,ima tri kljuca i nije bila havarisana,sve su jedinica na staklima,vozio je covek 1942 godiste,u voznji je utegnuta da utegnutija ne moze biti,motor pali ujutro na zub.
Sto se tice guma ,one su za Hyundai Trajet za kog vec imam zainteresovanog kupca sa ovog foruma i koji ga ceka da se ocarini.
Sto se tice Astre verovatno joj je izgoreo ventil i to skoro sa sigurnoscu mogu da kazem jer sam na Fusionu imao taj problem da se gasi kad stisnem kocnicu tj. kad pustim gas. I niko nista nije znao dok mi moj majstor nije izmerio kompresiju i ustanovio da se dobro razlikuje sto je bio znak da je ventil.
Nek drugar proba da izmeri kompresiju i ako ima razlike u cilindrima posle toga da se sipa ulje u cilindre i ako opet kompresija ostane ista -100% je ventil.
Ako je drugar iz Novog Sada toplo mu preporucujem mog majstora koji nije derikoza a radi korektno.

Poslednja izmena:
Ohoho... Baš lepa zafira. :)
Dule, daj neki hint - koji motor, koja oprema, koliko km...(cena).

Jel neko može da mi pomogne oko dve dileme:
1. Malopre me drugar dovezao kući. Dečko vozi opel astru 2006. godište 1,6 benzinac. Auto ne sme da spusti na ler jer se gasi a na malim obrtajima motor jako drhti. Terao je u dva ovlašćena servisa i niko nije mogao da mu kaže šta je (tj. u jednom su mu rekli da je otišla glava motora i da mora generalna da se radi). Neka ideja?
2. Žena treba uskoro da mi se porodi, pa me interesuje pošto koštaju nosiljke/sedište za bebe? Jel ima neko preporuku na šta da obratim pažnju, koje da ne kupujem i slično. I da... Sedište treba da montiram u Taliju, za koju ne znam da li ima isofix kačenje ili ne.
Kada kupuješ tu prvu nosiljku računaj da se ona ne koristi mnogo. Par puta do lekara, par poseta negde, sve u svemu, najviše dvadesetak puta jer sa 6 meseci već ne može da je koristi pošto hoće bebac da sedi, više ne voli da leži a te nosiljke nisu sedeće. Mi smo kupili polovnu peg perego sa postoljem što je važno jer je klikneš za to postolje koje je stalno u kolima i ne obezbeđuješ posebno nosiljku. Na limundu, kupindu mislim da može da se nađe za 3-4 hiljade koliko košta i nova "nikad čuo" marka za koju nemaš nikakvu sigurnost da valja i ne može se fiksirati u autu pojasem. Najbolje ako imate od nekog da nasledite jer se stvarno malo koristi za razliku od sledeće koja treba da traje nekoliko godina.

Hvala botr.

Ovo za kolegu - kaže da se već duže vreme to dešava, posebno sada kada je hladno je primetnije podrhtavanje. Kaže ako pusti da obrtaji padnu na minimumu (a na leru je), auto se gasi. Koji je to Duletov majstor?

Pa specijalac koji trgovcima automobilima resava neresivo.:)
Koja kralj koji mi je dosad sve uspesno popravio a za korektnu cifru. Malo mu je servis neugledan i on deluje malo nabudzeno ali covek zna da radi.
Evo i broj 0637258936 pa ko voli nek izvoli. Ja idem samo kod njega a ko se pozove na mene mozda dobije popust.:) A mozemo i zajedno da odemo do njega kao sto sam vec x puta isao i kazem da je auto moj.

Oho, evo ga i Zike. :)

Gde si Zike sto godina. :) Šta se radi?

Ler dizna? Pojma nemam, videćemo šta će duletov majstor da kaže. A da, propustio sam da pomenem da je pomenuo da se malo trkao kolima i da je terao auto u crveno par puta... Kontam da je onda nešto spalio.
Evo, radi se puno (Crnogorac koji radi :mrgreen:), pa ne stižem da se duže zadržavam na forumu... Ma da, najpametnije je lijepo odvesti kod majstora, da stručno lice procijeni što je u pitanju :D
Nije mogao da spali jer ja sam tako godinama vozio vise automobila i nista im nije falilo ali je mogao da mu preskoci zupcasti kais za jedan ili dva zuba i de se to zbog toga desava.Najbolje da se ode do Koje i covek ce to verovatno resiti.
A ako je do struje imam jos jednog jako dobrog autoelektricara ali koji zna i da lupi po usima.Takav je od malena!:D

Upravo tako... Meni bi onda auto vječito bilo kod servisera, jer ja kad dajem gas, ili ga dajem, ili ga ne dajem :lol:

Nije mogao da spali jer ja sam tako godinama vozio vise automobila i nista im nije falilo ali je mogao da mu preskoci zupcasti kais za jedan ili dva zuba i de se to zbog toga desava.Najbolje da se ode do Koje i covek ce to verovatno resiti.
A ako je do struje imam jos jednog jako dobrog autoelektricara ali koji zna i da lupi po usima.Takav je od malena!:D

Meni je poceo da varira broj obrtaja(za jedno 100-200 obrtaja) na leru kad se auto zagreje,pre toga se to ne desava,i to samo na metanu,i kad pocne da varira cuje se neko cukanje(na benzinu se ne desava,ili je manje izrazeno pa ja ne primecujem).Stavljao sam drugu novu bobinu,nove kablove,kupio sam nove svecice specijalne za auta na metan,i da je se isto desavaTaj zvuk dopire onde negde oko servo pumpe(koja nije u kvaru,majstor je dijagnostikovao),a nekako mi deluje da preskoci kais za jedan ili 2 zuba bas u tom trenutku kad se cuje to cukanje,barem mi se tako cini.Takodje u voznji nekad protrza,i proguta knedlu.Jedan od majstora mi je rekao da je moguce da je pitanju katalizator ali da nije 100% siguran.Zaboravio sam da kazem da je u pitanju Fiat Multipla BIPOWER,i da joj jos nisam uradio veliki servis.

Poslednja izmena:
Meni se na Fusionu tako culo neko cukanje kad motor trese i kad stisnem pedalu kvacila prestane jer je ler toliko bio nizak da je prenosio na menjac ili kvacilo tu vibraciju. Evo sad posle promene ta dva ventila covek je prezadovoljan i vozi sa uzivanjem.
Moramo biti svesni da nam je gorivo jako lose i da postoji velika mogucnost da ventil izgori kad se auto cepa.

Ja kad bih uzimao takvog Rovera, isao bih na 1.6 motor. Ne zato sto je jaci, vec sto vuce korene od Hondinog d16a6 motora, koji se pokazao kroz generacije. Evo, i u mom sadasnjem autu je naslednik (doduse, dosta modernizovan) tog motora, i jos vaze za pouzdane i kvalitetne. 1.4 je cist Roverov proizvod i moze (a i ne mora) da pravi probleme.

Na kraju krajeva SVE ZAVISI OD STANJA KONKRETNOG PRIMERKA! Ipak su to polovnjaci, ne znas sta mu fali i kako ga je neko vozio, odrzavao i tako to...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back