botr
Iskusan
- Poruka
 - 6.165

Ohoho... Baš lepa zafira.
Dule, daj neki hint - koji motor, koja oprema, koliko km...(cena).
Jel neko može da mi pomogne oko dve dileme:
1. Malopre me drugar dovezao kući. Dečko vozi opel astru 2006. godište 1,6 benzinac. Auto ne sme da spusti na ler jer se gasi a na malim obrtajima motor jako drhti. Terao je u dva ovlašćena servisa i niko nije mogao da mu kaže šta je (tj. u jednom su mu rekli da je otišla glava motora i da mora generalna da se radi). Neka ideja?
2. Žena treba uskoro da mi se porodi, pa me interesuje pošto koštaju nosiljke/sedište za bebe? Jel ima neko preporuku na šta da obratim pažnju, koje da ne kupujem i slično. I da... Sedište treba da montiram u Taliju, za koju ne znam da li ima isofix kačenje ili ne.
1. Neka odveze negde drugde. Dobri majstori, koji se bave dijagnostikom, ecuom itd. uglavnom rade samostalno, jer tako mogu vise da zarade. Moze biti da se nesto slomilo, npr. neki ventil, a to dijagnostikuje tako sto se izmeri kompresija, ukoliko je neki ventil slomljen, tu ce kompresija biti smanjena, ili je nee biti, a na drugim cilindrima ce biti normalna. Serviserima je najlakse da kazu mora generalna da se radi, jer ne znaju sta je, pa racunaju, kad otvore motor onda ce videti. Tu bi mogao da pomogne onaj Duletov majstor.
2. Neka sedista mogu da se zakace pomocu pojaseva. Gledaj da uzmes neko koje se montira suprotno od smera voznje i naravn da ima pojaseve za dete.

), pa ne stižem da se duže zadržavam na forumu... Ma da, najpametnije je lijepo odvesti kod majstora, da stručno lice procijeni što je u pitanju