Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Potrosnja kod Honde je uvek zadovoljavajuce niska. Naravno, moze da poraste ako se bas potrudis, ali Jazz je vrlo ekonomicno vozilo, tu nema dileme. Delovi ko delovi, pretpostavljam da su skuplji nego za Punto, ali ako govorimo o kvalitetnim originalnim delovima, onda ni za Punto nisu uopste jeftini, a opet, Hondini su kvalitetniji. Sto se tice limarije i nekih delova eksterijera i enterijera, onda i za Hondu ima kopija i cene su dosta nize nego za original. Realno, ako cuknes auto koji vredi par hiljada evra kao polovan, bilo bi neprakticno kupiti branik od 300 eura, koliko kosta, recimo, za Renault Clio, a mozda i vise. Lepo kupis kopiju za 100 eura i to ce vrsiti posao. Ili, upecas neki na otpadu za 50 eura i resen problem.

Ako radis motor, vesanje, onda bi trebalo vec obratiti paznju na kvalitet.

Jos vlada mit kod nas da su delovi za japance skuplji od drugih. To je zato sto su Turci pre par decenija poceli da prave jeftine nekvalitetne kopije delova nemackih vozila, a u to vreme nisu pravili za japanske, i naravno, ovi turski su bili mnogo jeftiniji. Al kad bi znala koliko su losi ti delovi, bezala bi sto dalje. Pogledaj koliko kostaju delovi kvalitetni za nemacka vozila pa ces videti da ni oni nisu uopste jeftini. Moj surak je radio generalnu na Kadett-u kockici sa turskim delovima i taj motor od pocetka nije bio kako treba. A znam i njih koji su kupovali delove za golfove, pa posle par meseci, ili manje, opet kupovali posto su ti "jeftini delovi" toliko i trajali.

A kad smo kod toga, najmanje se kvare japanski automobili, tako da ima tu i neki plus, valjda ;)

Potrosnja kod Honde je uvek zadovoljavajuce niska. Naravno, moze da poraste ako se bas potrudis, ali Jazz je vrlo ekonomicno vozilo, tu nema dileme. Delovi ko delovi, pretpostavljam da su skuplji nego za Punto, ali ako govorimo o kvalitetnim originalnim delovima, onda ni za Punto nisu uopste jeftini, a opet, Hondini su kvalitetniji. Sto se tice limarije i nekih delova eksterijera i enterijera, onda i za Hondu ima kopija i cene su dosta nize nego za original. Realno, ako cuknes auto koji vredi par hiljada evra kao polovan, bilo bi neprakticno kupiti branik od 300 eura, koliko kosta, recimo, za Renault Clio, a mozda i vise. Lepo kupis kopiju za 100 eura i to ce vrsiti posao. Ili, upecas neki na otpadu za 50 eura i resen problem.

Ako radis motor, vesanje, onda bi trebalo vec obratiti paznju na kvalitet.

Jos vlada mit kod nas da su delovi za japance skuplji od drugih. To je zato sto su Turci pre par decenija poceli da prave jeftine nekvalitetne kopije delova nemackih vozila, a u to vreme nisu pravili za japanske, i naravno, ovi turski su bili mnogo jeftiniji. Al kad bi znala koliko su losi ti delovi, bezala bi sto dalje. Pogledaj koliko kostaju delovi kvalitetni za nemacka vozila pa ces videti da ni oni nisu uopste jeftini. Moj surak je radio generalnu na Kadett-u kockici sa turskim delovima i taj motor od pocetka nije bio kako treba. A znam i njih koji su kupovali delove za golfove, pa posle par meseci, ili manje, opet kupovali posto su ti "jeftini delovi" toliko i trajali.

A kad smo kod toga, najmanje se kvare japanski automobili, tako da ima tu i neki plus, valjda ;)

Istina živa... Baš imam Japanca i Njemca... Servisiram ih najčešće u inostranstvu, i to u ovlašćenim servisima, jer ovim našima, ni ovlašćenim, ne vjerujem ništa... I nema neke razlike u cijeni dijelova... Skuplji su malo za Japanca, ali to je i logično samim tim da je samo vozilo skuplje i da je SUV

E al ta Alfa stvarno izgleda iznutra kao da je 2008 a spolja ima tek po koju zvrckicu i to radi uroka-cisto da se ne kaze da je kao nova.:)
Ja sam juce prodao cuveni Yugo za kog sam dobio 1800 eura i sad nemam registrovan auto pa sam razmisljao da registrujem tu Alfu kad je vec niko nece tj.svi je hoce ali za smesnu cenu.
A cak me je malopre zvao jedan lik za moj Zunto i daje mi 3500 sto mi je bas malo za takav auto ali mozda je bolje da dobijem i te pare nego da mi stoji.Ipak je on 2001 a ja mogu sebi da ostavim i Bravo koji je realno jako lep a kosta me mnogo manje para.
Jedino sto sam se ja navukao na plin jer stvarno se jako oseti kako dinarcici i evrici sporo odlaze kod takvih automobila.
A opet moze i Seicento da dodje u obzir jer mogu da zamislim koliko taj trosi plina a pritom ide ko mutav.:worth:

Hvala Dule na linku, ako sve bude kako treba, uskoro vas kontaktiram da se to pogleda. :)
Jos nesto iz C klase, mozda D - lancia, 156?

Zasad samo Fiat Marea 1,6 16V 2001 karavan za 3000,Lybra 1,9JTD karavan 2003 koju dajem za 4500,Lybra Limuzina 2,4JTD 2004 sa kožom i navigacijom u jako lepom stanju koju dajem za 5000,Stilo sa 3 vrata 1,9JTD 2002 sa 17" abartovim felnama za 4200.
Mozda uskoro bude jos nesto ali cekam da prvo prodam par Seicenata 2006 sa plinom koje dajem ispod 3000.

Nisu ga odrali ali je kod mene mogao da dobije 2006 sa plinom za 2550!
4 godine je mladji i ima plin od 500 eura.
A sto je najgore da nas mi dodje lik iz BG i daje mi 2200! Zamalo ga nisam isterao iz dvorista!Kakav smrad -ja mu dajem auto po ekstra ceni a on mi nudi ispod moje nabavne cene! I da je bar jedini!:evil:

Mozda si napravio los poslovni potez,preplatio robu.
Ili si ti nepogresiv?!

2011_kia_sportage_f34_ns_72010_717.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back