Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav narode,planiram u skorije vreme da kupim pezoa 206,2001 god. E sad da li je istina da postoje Boshove i Simensove dizne i da kad ove druge riknu,mora da se iskesira mnogo love,posto njima nema reparacije,oko 400 evra po dizni,a ima ih 4.
Znaci zanima me da li je ovo istina ili je neko ovo lupio bezveze,ako je istina na kojim motorima su te dizne i kako da se prepozna taj auto.

Istina je da je 206 dosta mali unutra, al to coveku mozda nije bitno.

Znam ih nekoliko koji se vozaju i nemaju problem sa injektorima. S druge strane, malopre sam naleteo na coveka sa Puntom 2002. godiste, motor 1.2, 8V, kome auto radi na 2 cilindra i kome je majstor konstatovao smrt kompjutera i jos nekih dodataka u kompletu, sto ce kostati (ako kupi novo) oko 500 eura.

Dakle, probaj auto koji hoces da kupis, obrati paznju kako ide sa malim gasom, kako kad ga stisnes, ler...odvezi na dijagnostiku, povedi majstora, a to koliko kostaju dizne, zaboravi. Za svaki auto su nove skupe, narocito kod ovlascenih prodavaca. Zato lepo kupis polovne koje kostaju sigurno dosta manje.

Punto mi se ne svidja kao i svi Italijani,osim Alfe ;)
Znam da je 206-ica mala,ali i dalje mislim da je za te pare najbolja kupovina.Sto se tice kvarova,izlazicu na kraj sa tim ali me interesuje ovo za dizne.
Kako sam cuo 4 nove Boshove dizne su 400 evra i a stare mogu da se ciste.Kod simensovih nema reparacije i jedna dizna 400 evra.
Opet ponavljam,nisam poznavalac automobila pa ne znam da li je ovo istina ili samo glupost koju je neko lupio.Ali ako je istina onda nikako ne bih isao na 206-icu sa simensovim diznama.

I otkud ces znati da su dizne Boschove osim da teras auto kod majstora a pritom kazes coveku "Kupicu ga ako su dizne Boschove!".
Ovaj ima samo da te popreko pogleda a ako zna da su simensove nece ti ni dati da teras auto kod majstora.
Uostalom i Boschove dizne nisu sigurno 100 eura sve 4 kako si to rekao jer samo ciscenje dizni kod dizela je 80 eura po komadu.
Najbolje ti je da nazoves prodavnicu delova i pitas posto je jedna a posto druga.

Nisam rekao 100 evra sve cetri,pogledaj opet.Rekao sam 400 sve cetri.Bas zato sam ovde i postavio ovo pitanje u nadi da ce naici neko ko se razume pa mi razresiti celu situaciju.
Stvar je sto ako kupim auto tog godista,to je auto koje je preslo sigurno oko 200 000 km. Znaci dizne su pri kraju,nije mi problem da dam 400-500 evra za zamenu kada dodju na red.Ali da dam 1600 pa jos plus ruke.Pa to je pola auta.

Da li neko zna je li legalno u Srbiji, voznja maloletnika bez vozacke dozvole recimo po nekoj livadi ili nzm ni sam, kao u SAD itd..., naravno uz prisustvo iskusnog vozaca?

Ko se jos u Srbiji pita sta je legalno :D :D :D
Salim se, mislim da jeste. Realno ja sam tako naucila da vozim, na jednom letnjem putu, pa se ovrazila sve vise i vise izlazila na drum, i onda tata lepo prodao kola (padala sam u iskusenje sa 14 godina sama da ih isteram i da se vozam po kraju). I tako se moja sudbina sa kolima zapecatila do daljnjeg.

Pa dobro, ako imas garazu za taj auto, onda kupuj :). A sto se tice saveta sta kupiti...pa neznam koliko bi para da das, ali pretpostavljam da bi ti zavrsio posao bilo koji gradski auto. Eto, ja juce pricao kako sam vozio Toyotu Yaris i bas mi se dopala, mnogo vise nego Punto, Corsa, Polo ili slicno.

Smatra se u ovoj klasi za najbolju kupovinu Honda Jazz, ali ima i najbolju cenu kao polovnjak. Izuzetno cenjeno vozilo sirom Evrope. U manje od 4 metra dobijes prostor u kabini kao u visoj klasi vozila. Bas, bas, prostran, ogroman gepek (cak veci od vecine vozila iz C segmenta), na primer, veci gepek od Fokusa, Golfa, Astre, a mislim da je i prostor u kabini na njihovom nivou. Motori su 1.2 i 1.3 i oba su dobra, samo treba izbegavati automatske menjace zbog odrzavanja, tako sam cuo.

Pa vidi sta je za prvi Jazz svojevremeno pisao casopis AutoExpress, to je UK verzija AutoBild-a:

http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/newreviews/207140/honda_jazz_0108.html

Kako i sami navode, gepek je 353 litra, i veci je nego kod Opel Astre. Mislim da i kod ostalih modela C segmenta gepek nije nista veci. Jedino Honda civic od 8.me generacije ima veci gepek, ali opet, i ona ima najveci gepek u svojoj klasi, dakle u C segmentu, i iznosi oko 470 litara, ukljucujuci i pregradu ispod gepeka, a bez njeoko 425 litara. Suvisno je govoriti o Hondinim motorima, mehanici, elektronici...ali, treba reci i da su ova vozila veoma prakticna, pored ostalih vrlina (j*bote, mogli bi da mi plate za ovakvu reklamu ;))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back