Препоруке за куповину возила

• Začetnik teme Začetnik teme mvbdb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Овај Пасат је зверина... кад сам ја имао Пасата хтео стари да купи странца и да мења шасију и стриц довезе овај 2,0 4х4... није одговарао за намену за коју је купљен, али је вожен мало, и синееее... ретко љут а користан ауто :)

Овај Пасат је зверина... кад сам ја имао Пасата хтео стари да купи странца и да мења шасију и стриц довезе овај 2,0 4х4... није одговарао за намену за коју је купљен, али је вожен мало, и синееее... ретко љут а користан ауто :)

Za passata znam, moj cale vozi b2 2.3 strasan zvuk, ide ko blesav, zato i pitam, ne mogu da se odlucim, na ovom ima dosta da se radi, vrata su malo trula, ali idu druga citava uz njega.

Sta mislite?
Svi oko 800 euro:
Passat b2 karavan 1985 2.0 benzin, 4x4, el. podizaci, el. retrovizori, cb, klima, malo losija limarija.
Schirocco 1981 1.6 benzin, limarija i motor u odlicnom stanju
Alfa 33 1988 1.4 benzin +tng, u dobrom stanju, el. podizaci i cb.

Uzmi ovo pod 3 bez razmišljanja. :ok:
Ali,evo da analiziram sva tri pomenuta automobila.

Passat - neudoban,nepouzdan,brz i sve u svemu,jak automobil.Limarija dosta solidna.Jednom rečju,automobil za poslovne potrebe i prevoz od tačke A do tačke B.;)

Schiroco - sasvim drugačija priča.Nizak položaj sedenja,dobre performanse,neudoban,nepouzdan,stabilan na putu,delovi nešto skuplji nego za Passata.

Alfa 33 - ako misliš da bilo šta teško u njoj prevoziš ili da se vozikaš po makadamu,odmah je zaobidji.Ima veoma osetljive trapove,koji doduše i nisu previše skupi,ali zato pruža prvoklasan sportski ugodjaj,koji ni približno ne mogu da ponude prethodna dva.1.4 Boxer motor je po pravilu pouzdan,s tim što moraš da vodiš računa o održavanju.Dakle,redovno ulje,bez forsiranja hladnog motora itd.Troši nešto više od konkurencije (kao i svaka Alfa inače),ali zato pruža,kao što rekoh,beskompromisno uživanje u vožnji.

E sad,nije mi jasno što se u pomenutoj Alfi nalazi TNG,kada se nijednoj Alfi ne preporučuje ugradnja plina.Zna ponekad da napravi komplikacije,ali nije praksa.Sve u svemu ... Alfa = topla preporuka.

To je to u kratkim crtama.Na tebi je da odlučiš. :bye:

Meni treba pouzdan auto koji ce moci da izdrzi 500-600 km nedeljno, po prilicno losim putevima, a zimki i po dubokom snegu, takodje potreban mi je prostran auto, sa malo vecim gepekom, u tom slucaju bi mi bio izbor passat, ali treba u njega uloziti za farbanje, a u alfu i schirocco treba uloziti u neke sitnice, zato razmisljam, passat je 4x4 i jaci je od ostalih, medjutim imam ogranicen budzet na oko 1000 eura, zato ne mogu da se odlucim.

U tom slučaju ipak je najbolje da uzmeš Passata.Alfa jeste pouzdana (dakle motor je pouzdan,elektronika manje više),ali kao što rekoh nije za loše puteve.

S druge strane,Schirocco traži više ulaganja,jer se delovi brže habaju nego na Passatu.Ali imaj u vidu da su to sve stariji automobili od preko 20 godina,tako da o dobroj pouzdanosti ne treba razmišljati.
Samo zato što si pomenuo da ćeš voziti po lošijim putevima,Passat je jedino optimalno rešenje u odnosu na druga dva.Za šta god da se odlučiš,prvo isproveravaj maksimalno koliko si u mogućnosti,pa onda kupuj.

Мени је тип нудио на потпуно распалој 128ици да среди комплетну лимарију (патос, прагове, врата, крила све све, био је излупан са свих страна) + задњу греду све за 350еур + фарбање. Дакле, 350еур да он комплетно расклопи цео ауто, извади унутрашњост, зајебава се 15 дана... не знам колико је лоша лимарија на том Пасату, али ако кажеш ''мало лошија'' контам да није распао као моја 128ица, тако да контам да би ти тих 200еур (колико ти остане до 1000еур са куповином од 800) покрило улагање у његово сређивање ;)

IX:
Pitam, jer sam u prilici da kupim dosta povoljno Pezoa 205, kabriolet.
Limarija mu je ok, motor mora da se pretrese (1.4 motor). Auto inace nije vozen poslednjih 16 godina (stajao je u garazi). I krov mu je dosta "dronjav" (mora komplet da se menja).

Motor 1.4 kod 205ice? Dobar/los izbor?

Сад си ме поколебао да не купујем скутер већ неки старији кабрио :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back