PREPORUKE... knjige koje volite...

• Začetnik teme Začetnik teme DR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Orvel-Niko I Nista U Parizu I Londonu,Zivotinjska Farma
Kundera-Smesne Ljubavi,Nepodnosljiva Lakoca Postojanja
D.Lesing-Tamnice Koje Smo Izabrali Da U Njima Zivimo
P.Ziskind-Parfem
Lesek Kolakovski-Mini Predavanja O maxi Stvarima
B.Rasel-Istorija Zapadne Filozofije
Dostojevski-Bele Noci
P.Oster-Otkrivanje Samoce,Njujorska Trilogija
NN.Tragedija Genija

Moja najdraža knjiga je"PTICE UMIRU PJEVAJUĆI"-Kolin Mek Kalah.
Ova knjiga ima dva dijela,ali veoma brzo se čita jer je jako zanimljiva.Radnja je smještena u Australiju i opisan je život jedne porodice do najsitnijih detalja.U knjizi se govori o zabranjenoj ljubavi između mladog katoličkog sveštenika i predivne djevojke Megi.Kada sam čitala ovu knjigu plakala sam.
Preporučujem svima da je pročitaju!

George Orvel, sve po redu... analiza drustvenog poretka
Dostojevski...sve sto stignete
Prust...sve sto stignete
Juan Jose Millas - Mrtav, blesav, kopile i nevidljiv
Bulgakov - Majstor i Margarita
Singer...sve sto stignete
Ivo Andric - Prokleta avlija
Mesa Selimovic - Dervis i smrt

Zanr knjige je triler, a radnja je smestena u 1963 godinu(mozda sam malo omakla, izinjavavam se ako jesam), i po svemu sudeci, knjiga je radjena po istinitoj prici.Knjiga pocinje nestankom deteta u jednom zabacenom mestu u Engleskoj gde je ovaj dogadjaj izazvao veliku pometnju.Relativno mlad inspektor, koji se nedavno doselio u taj kraj, pocinje da radi na slucaju koji ce se otezati nekolik godina i na kraju dovesti do fatalnih otkrica koja ce unistiti mnoge ljude...Knjiga je izuzetno dobra, najbolji psiholoski triler kogi sam imala na raspolaganju.
Izvini ako sam te udavila, ne moze krace.
Pozdrav :lol:

Zvuci kao film changeling ;)

Cao, trenutno citam jednu jako zanimljivu i poucnu knjigu.
Naime radi se o vidjenju naseg lepo grada Beorada od strane jednog strance iz San Franciska..

Ako zelis da procitass knjigu o jednom interesantnom putovanju koju je napisao Vahid Razavi, Amerikanac Iranskog porekla, koji je proveo tri meseca na Balkanu, i naucio mnogo o ljudima koji zive ovde, politickim i ekonomskim prilikama na Balkanu i svetu, treba da pogledas knjigu The Age of Nepotism (Doba Nepotizma). Takodje postojii sajt www.theageofnepotism.com.

:gace:

Back