Prepisivanje

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
a sta to dijete u skoli moze da nauci?

svašta zaista. može imati dobru osnovu za dalje.

Može i shvatiti da mu je teško i da želi na zanat što je legitimno i mnogo bolje nego da prepisuje celu srednju školu i radi nešto za šta nije talentovan i muči se bezveze. Ionako sad majstori imaju veće plate od profesora.

svašta zaista. može imati dobru osnovu za dalje.

Može i shvatiti da mu je teško i da želi na zanat što je legitimno i mnogo bolje nego da prepisuje celu srednju školu i radi nešto za šta nije talentovan i muči se bezveze. Ionako sad majstori imaju veće plate od profesora.
gomila nepotrebnih stvari, kolko ovaca ima na novom zelandu i sl. i drugih koje se mogu vidjeti i na internetu. ajde, nije lose biti pismen, eto to je onako dobro.
dalje, matematika isto nepotrebna, pored vjestacke inteligencije

Mnogo bih više cenila jednog majstora koji ne prepisuje (ako je naravno zgodan i pametan) od nekog tzv intelektualca koji se ceo život provlačio prepisivanjima ;).
To govori i o karakteru čoveka. Jesi ili nisi.

Posebno ako je majstor zgodniji od njega ! :D

Mnogo bih više cenila jednog majstora koji ne prepisuje (ako je naravno zgodan i pametan) od nekog tzv intelektualca koji se ceo život provlačio prepisivanjima ;).

i ne samo prepisivanjem, ja sam i varao, slao druge ljude da polazu umjesto mene dok sam ja pio pivo u kafani :))))

mislim da ti to baš preozbiljno shvataš
u srednjoj, osnovnoj dosta njih koji sve prepisuju, prolaze na foru kasnije ne nastave jer je to na faxu teže a oni nisu zainteresovani za učenje

A koji si cula, na kolenu ispod minica, iznad shake, na digitronu , na buvicama ,
Ne,nego na koljenu ispod sorca.😛
Kod nas u skoli su bili zabranjeni minici.
(Kako na svakoj temi imas pik na zenski rod.)
Cula sam za klasicno prepisivanje,iz sveske,knjige,ispod klupe,na klupi,puskice,saptanje,bubice...To su bila stara vremena bez telefona.

Kada će se kod nas prepisivanje strogo sankcionisati?

I zašto se to ne radi?

Jel to ono kao građani smo koruptivni, volimo da mutimo, potplaćujemo, ne smeta nam krađa, laganja, prevara, i onda nam prepisivanje dođe kao neki vic?

Da li se ovom praksom od malena deca uče da izigravaju sistem?
Šta mislite?
Преписују и доктори наука. Неки то зову цитирање.

Kada će se kod nas prepisivanje strogo sankcionisati?

I zašto se to ne radi?

Jel to ono kao građani smo koruptivni, volimo da mutimo, potplaćujemo, ne smeta nam krađa, laganja, prevara, i onda nam prepisivanje dođe kao neki vic?

Da li se ovom praksom od malena deca uče da izigravaju sistem?
Šta mislite?
Na neki način da, ali to nije samo kod nas problem.

Možda kada prepišu stari sistem školovanja i vrate kvalitetne udžbenike?
Деца у средњој школи уче изводе, интеграле и диференцијале. Нико не зна чему то служи нити како да се то стварно одвија.

Терају их да читају "Рат и мир", "Ану Карењину", "Тихи Дон", "Браћу Карамазове",... Књиге од неколико стотина страна.

И наравно да ће деца да прибегну импровизацији. Наравно да ће неко да одгледа филм "Ана Карењина", уместо да чита 1000 страница текста. Наравно да ће неко да узме да прочита сажетак или да му неко преприча текст књиге од 500 страна.

Колико предмета има у гимназији?
Колико има предмета у средњој стручној школи?

Бежи бре.

Деца у средњој школи уче изводе, интеграле и диференцијале. Нико не зна чему то служи нити како да се то стварно одвија.

Терају их да читају "Рат и мир", "Ану Карењину", "Тихи Дон", "Браћу Карамазове",... Књиге од неколико стотина страна.

И наравно да ће деца да прибегну импровизацији. Наравно да ће неко да одгледа филм "Ана Карењина", уместо да чита 1000 страница текста. Наравно да ће неко да узме да прочита сажетак или да му неко преприча текст књиге од 500 страна.

Колико предмета има у гимназији?
Колико има предмета у средњој стручној школи?

Бежи бре.
Moraju da čitaju knjige, integrale ne moraju da uče.

Koji predmet ti je višak u gimnaziji?

Back