Ne spadam u vjersku ekipu, no .... Ovaj papa je bio promašaj za europsku obitelj diljem svijeta. Poljak i Nijemac su bili dobri, a ovaj je ili bio globalist, ili jednostavno zaostao u svom svjetonazoru.
Prvo- religija. To je zatupavljenje.
Jedan moj prijatelj u Istri mi je rekao da u nekom naklapanju s poznanikom vjernikom, da mu je ovaj pokazivao ekumenizam kao niz koncentričnih krugova, u središtu katolici, pa oko njih pravoslavci, pa protestanti,....
Moj ga prijatelj upita: A što je s nama Hrvatima ateistima?
Ovaj: Ništa, nema.
Prijjatelj: Je li ti bliži Hrvat ateist ili Nigerijac katolik?
Ovaj: Nigerijac.
Tu se nema što dodati.
Drugo- ovaj je papa stalno drukao da se bjelačka, ili većinski bjelačka civilizacijska područja preplave ilegalnim migrantima muslimanima i crncima. To je ludilo.
Zamislimo npr. Firencu u kojoj su 30% crnci i 20% muslimani.
Je li to Firenca?
Jel' taj sav svoj u glavi?
Glede Hrvata, taj je bio i ostalo- loš.
Sa srpskim predstavnicima je stopirao kanonizaciju Stepinca, što je već bila gotova stvar. Ne ulazeći u ta vjerska pitanja, to je političko pitanje. A tu je njegova skupina ustuknula pred nekom četveročlanom komisijom iz SPC, kojoj je glavne "argumente" davao četnički krelac Nikola Žutić, osoba mentalno poremećena i bezvrijedna u svojom švrakopisima, nješto kao Šešelj sa svojim sočinenijama.
Ukratko- nemam o toj osobi reći ništa pozitivno. Nu, možda je on samo duh dekadentnoga vremena,
poslije njega još gori.