Preminuo Miodrag Kostić

'90-tih se navodno firma sad pokojnog Kostica bavila brokerskim poslovima? Kojim bre? Nije postojala trgovina akcijama, robom i devizama - te drzavne preferencijale su dobijali tadasnji tajkuni podobni drzavnom vrhu - Kostic je preko Vucelica i Bozovica dobijao drzavne poslove u trgovini naftom, vestackim djubrivima i cementom ( da, moja firma je '90-tih od njegove firme kupovala cement iz beocinske fabrike cementa pa znam taj deo iz prve ruke, mi ga nismo mogli kupiti direktno iz fabrike u Beocinu ali mo mogli od njega kad se nazida na njihovu cenu).

Na berzi se '90-tih trgovalo kratkorocnim pozajmicama novca (citaj: zelenasilo se sa devizama i dinarom u vreme dok je bio "stabilniji") i kratkorocnim duznickim instrumentima (obveznicama preduzeca i sl), cesijama i sl. Nije svako mogao da dodje do deviza koje je drzava sa vremena na vreme prodavala podobnim (citaj: onima sa politickom zastitom) preduzecima.

Pa tako se preko firme Kostica ( i drugih "brokera") tih '90-tih mogao ziralno "oprati" inflatorni dinar, za odredjenu finansijsko/marketinsku uslugu ( recimo: istarzivanje inostarnog trzista) si uplacivao na racun te firme svoj ziralni novac a dobijao devizni kesh u koverti. Tako nam je poslovala drzava a "brokeri" i "poslovni" ljudi se bogatili.

'90-tih se navodno firma sad pokojnog Kostica bavila brokerskim poslovima? Kojim bre? Nije postojala trgovina akcijama, robom i devizama - te drzavne preferencijale su dobijali tadasnji tajkuni podobni drzavnom vrhu - Kostic je preko Vucelica i Bozovica dobijao drzavne poslove u trgovini naftom, vestackim djubrivima i cementom ( da, moja firma je '90-tih od njegove firme kupovala cement iz beocinske fabrike cementa pa znam taj deo iz prve ruke, mi ga nismo mogli kupiti direktno iz fabrike u Beocinu ali mo mogli od njega kad se nazida na njihovu cenu).

Na berzi se '90-tih trgovalo kratkorocnim pozajmicama novca (citaj: zelenasilo se sa devizama i dinarom u vreme dok je bio "stabilniji") i kratkorocnim duznickim instrumentima (obveznicama preduzeca i sl), cesijama i sl. Nije svako mogao da dodje do deviza koje je drzava sa vremena na vreme prodavala podobnim (citaj: onima sa politickom zastitom) preduzecima.

Pa tako se preko firme Kostica ( i drugih "brokera") tih '90-tih mogao ziralno "oprati" inflatorni dinar, za odredjenu finansijsko/marketinsku uslugu ( recimo: istarzivanje inostarnog trzista) si uplacivao na racun te firme svoj ziralni novac a dobijao devizni kesh u koverti. Tako nam je poslovala drzava a "brokeri" i "poslovni" ljudi se bogatili.

Деца ОЗНАе су се играла бизнисом као и данас

Батице то је сталеж

Sad, to što je neko imao para da kupi neku državnu firmu jeftino, to ne može ići njemu na dušu već onima koji su prodavali tu imovinu.

Svako bi kupio firmu za "3 evra".

I mi smo otkupljivali naše stanove jeftino. Svako ko je mogao je kupio jefitno. Znači, ko je tu sad "krivac"
Pa što je neko drugi nije kupio za 3e?

Neki smo imali stanove bez kupovine.
Takođe.
Ali su mojima svakako odvajali od plate za taj stambeni fond.
I ako nikad nisu bili u planu za dobijanje stana s obzirom da su imali svoje.
I sad smo kao isti.
E pa nismo.
Tvoji i moji su im otplatili 'jeftine' stanove.
Dobro, plaćali su i oni za stambeni fond ali su ipak ućarili stanove. :lol:

Деца ОЗНАе су се играла бизнисом као и данас

Батице то је сталеж
Postoji jedna jos gora stvar od kada se deca oznasa igraju biznisom.

Ono kada se deca oznasa igraju Drzave, policije i vojske.

Bolje bivsi oznas koji je privatnik, nego Putin, koji je bivsi i sadasnji oznas pandur.

Moras da razumes da je bilo kakva privatizacija bolja od nikakve privatizacije.

Posle komunizma, tog jada, cemera i bede, ti ne mozes da biras neku gospodsku privatizaciju, nego uzmes onu privatizaciju koju mozes.

Najgoru privatizaciju. Ali ipak privatizaciju.

Postoji razlog zasto je to tako, u teoriji, pravnoj i ekonomskoj moze sve to detaljno da ti se objasni.

To je kao onaj ruzni lik koji ne moze bas da bira sta ce da jbe.

Vi Ustanici ste bas kao oni teski izbiraci- 'Pa necu ovo, pa hocu ovo, pa meni je standard Grejs Keli i Sofija Loren, a ti sada kazes da se zadovoljim sa Jorgovankom Tabakovic'.

Da, naravno da treba da se zadovoljis sa Jorgovankom Tabakovic.

Ti u stvari Mistice i ne znas zasto je komunizam dno drustva.

Da razumes to, razumeo bi kakve posledice ostavlja.

Ti si nasukan na pustom ostrvu bez igde icega, a zalis se jer nemas kauc i krevet iz Simpa.

Postoji jedna jos gora stvar od kada se deca oznasa igraju biznisom.
Иста сте сатано удруга идеолошки гледано, кад се повуче црта... Претече једни другима...

Прво твоји "хумани" лопови корумпирају све живо у држави, а онда долазе Путниови кољачи да "ослобађају" народ од тих лопова, чије место преузму још већи....

И тако у круг, док не избије или грађански или прави рат...

Bukvalno sve do jedne baze su najveci garant da lokalna banda ne vlada potpuno diktatorski i koljacki nad svojim gradjanima.

Treba jedna takva nama u Srbiji, samo sto nemaju Ameri toliko para na trosenje, jbga.
Imamo bondstil ako se ne varam koji je evropski rasadnik zla ukljucujuci srpske i siptarske bande koje se bave najgorim kriminalom belim svercom, da te podsetim to je sverc droge, ljudi i organa.
Ovaj put si zaista preterao.

Imamo bondstil ako se ne varam koji je evropski rasadnik zla ukljucujuci srpske i siptarske bande koje se bave najgorim kriminalom belim svercom, da te podsetim to je sverc droge, ljudi i organa.
Ovaj put si zaista preterao.
Da te podsetim, pre Bondstila je svo OVK naoruzanje proslo na Kosovo preko korumpirane srpske policije.

Celo Kosovo je pre Bondstila bilo sinonim za 'Koji srpski drzavni parazit prima koliki deo od albanskog mafijasa'.

Da ne govorim sada o standardu zivota gradjana Kosova i Srbije pre Bondstila i sada.

Ne bi bilo fer prema tvom argumentu da uporedjujemo to, mozemo samo da se zadrzimo na te pomahnitalo-iracionalne stvari.

Иста сте сатано удруга идеолошки гледано, кад се повуче црта... Претече једни другима...

Прво твоји "хумани" лопови корумпирају све живо у држави, а онда долазе Путниови кољачи да "ослобађају" народ од тих лопова, чије место преузму још већи....

И тако у круг, док не избије или грађански или прави рат...
Dobro.

Da te podsetim, pre Bondstila je svo OVK naoruzanje proslo na Kosovo preko korumpirane srpske policije.

Celo Kosovo je pre Bondstila bilo sinonim za 'Koji srpski drzavni parazit prima koliki deo od albanskog mafijasa'.

Da ne govorim sada o standardu zivota gradjana Kosova i Srbije pre Bondstila i sada.

Ne bi bilo fer prema tvom argumentu da uporedjujemo to, mozemo samo da se zadrzimo na te pomahnitalo-iracionalne stvari.
Kakve to ima veze sa tim da je Bondstil pokrovitelj kriminala na zapadnom Balkanu ?

E, pa vid'te dragi kolega niste u pravu isti ti koji su osnovali bonstil stoje iza zute kuce i ostalog sverca, hvala vam sto ste nas podsetili i na sverc oruzja koji sam igrom slucaja propustio.
A da, sada sada su sofisticiraniji ipak je bonstil lokalni kriminal podigao na visi nivo, izvinjavam se level ukljucujuci i bandite koji su postali biznismeni i politicari.

E, pa vid'te dragi kolega niste u pravu isti ti koji su osnovali bonstil stoje iza zute kuce i ostalog sverca, hvala vam sto ste nas podsetili i na sverc oruzja koji sam igrom slucaja propustio.
A da, sada sada su sofisticiraniji ipak je bonstil lokalni kriminal podigao na visi nivo.
Upravo to- lokalni banditizam proširio na ceo svet,bukvalno,uvidevši veliki potencijal u šiptarskom mentalitetu .

Dok pokojni Žeks pravi leteće taksije i sebi vilu na Dedinju, Kole je napravio i opremio Palatu nauke u centru Beograda, Sigurne kuće za bolesnu decu i decu bez roditeljskog staranja, itd...

Ali nećemo mu oprostiti što je bio bogat.
Ja bih zbog mladih forumaša rodjenih kad je ovaj počeo da stiće demokratsku dedovinu...

Dakle karijeru je počeo sa švercom benzina.
Dok su radikali prodavali na kantice Kostić je na cisterne a branio ih je kalašnjikovim

Zatim su tu glasine da je pokojni Djindjić svoj DS kreditirao zahvaljujući Koletu "dok ne stignu NJemačke pare za ono"
E sad za razliku od pokojnog Slobe koji je voleo samo vlast dole je pokojni Djindjić voleo i vlast i pare
Zbog toga što je voleo pare rešio je da pokojnom Kostiću ponudi zadrugarsko zemljište po Vojvodioni
a usledile su hitre privatizacije poput Carnex-a. čuvena šećerana "za evro", a on "imao" tri evra...
Nadimak Kole Šećerko dobija po aferi kada je EU vratila Srbiji svoj prepakovani šećer.
Poput EU, čak su nam i Rusi vraćali "sveže jabuke" kada bi ispod prvog sloja našli cigle i kamenje

Kada od švercera madjarskog Shell-a postaneš Gazda veleposednik preko noći, biva nekako logično i prirodno da "poguraš" nov Zakon o radu
Obaška tvoja strtanka vedri i oblači

AKo vas deco zanima još samo recite, ispričaće vama čika Stojko sve o toj demokratskoj zajebanciji
I još se oni ponose time...

Poslednja izmena:

Back