Preminuo Miodrag Kostić

Pa pazi manje su demokrate ukrale sve zajedno neko Vucic sam za sebe.

Podji od toga, covek bez dana radnog staza pisa po sirotinji vec vise od decenije.

Daje pare za Ukrajnu a decu lecimo sms-ovima. Sa tim parama je mogao da pomogne lecenje 500-1000 dece al jbg drzava nema...

Dakle kada ocistimo dvoriste od ove gamadi koja se nakotila I vlada kao i njihovih simpatizera mozemo da pricamo...
OK, od nekoga treba krenuti pa zavrsiti sa svima koji su ojadili tu drzavu i narod koji je u prethodnim generacijama rmbacio da se sve to izgradi bez izuzetaka, bez tvojih-mojih, njihovih-nasih. Inace cemo dobiti jos jedan 6.oktobar i sledecih 25 godina otimacine i sljafovanja u mestu. Znaci ako ces da cistis jedne a o drugima ces da pricas neces nista uraditi, doce ti opet neko ko ce da te jase. Ako cistis treba da cistis skroz, i ispod kreveta i ispod tepiha a ne samo iznad. To su nekad u mom selu zvali "veliko spremanje", to Srbiji treba.

No, mislim da je za to otisao voz iz stanice zvane Srbija odavno, sve je to legalizovano ili ce se legalizovati a Srbija ce ostati tu gde jeste i takva kakva jeste.

OK, od nekoga treba krenuti pa zavrsiti sa svima koji su ojadili tu drzavu i narod koji je u prethodnim generacijama rmbacio da se sve to izgradi bez izuzetaka, bez tvojih-mojih, njihovih-nasih. Inace cemo dobiti jos jedan 6.oktobar i sledecih 25 godina otimacine i sljafovanja u mestu. Znaci ako ces da cistis jedne a o drugima ces da pricas neces nista uraditi, doce ti opet neko ko ce da te jase. Ako cistis treba da cistis skroz, i ispod kreveta i ispod tepiha a ne samo iznad. To su nekad u mom selu zvali "veliko spremanje", to Srbiji treba.

No, mislim da je za to otisao voz iz stanice zvane Srbija odavno, sve je to legalizovano ili ce se legalizovati a Srbija ce ostati tu gde jeste i takva kakva jeste.
Treba "pocistiti" sve koji su zakonom namestali sebi povoljnije uslove i dobijali poslove, politikom, stranackim vezama, ali i ratom. Bez toga, samo ce se "ajkule" i bezakonje mnoziti.

Cak i iz vremena komunizma mito i korupciju, jer nisu uzalud mnogi presli samo tek tako u SPS, nego da bi ih stitio, i nisu svi direktori uzimali procenat od sklopljenih poslova, ali oni iz SPS-a vecina verovatno jeste, to se uostalom moglo i videti golim okom. Ali niko nije jos uradio zakon i poreklu imovine, jer su sve same komunjate na vlasti i bile, jos od '45 do sada, manje ili vise prikrivene. Oni ili njihova deca.

A eto, ja nijednog direktora iz SPS i JUL nisam znala ili videla a da nema makar jos jednu kucu ili vikendicu najblaze receno, da ne kazem i mnogo vise, samo sto je to za vreme DS-a i zutih bilo "ozakonjeno". Tj. kroz zakone se povladjivalo ko zna kako stecenom kapitalu (najcesce izvucenom 90-tih kroz drustevne firme pa i onog stecenog ratom, svercom) da se jos vise umnozi.

Dok pokojni Žeks pravi leteće taksije i sebi vilu na Dedinju, Kole je napravio i opremio Palatu nauke u centru Beograda, Sigurne kuće za bolesnu decu i decu bez roditeljskog staranja, itd...

Ali nećemo mu oprostiti što je bio bogat.
Баш је супер што је од отетих народних пара потрошио 0.1% за неке хуманитарне пројекте.

Bas citam kako je on bio vizionar.

Ne znam kako se u njegovu viziju uklapa ona kupovina secerana za 3 evra? E tu se bas zjb.

Kao objasnjavali su posle ali ona ima dugove, nije niko hteo da je kupio, preuzima obaveze... znam znam, ali masa nije bas ekspert za racunovodstvo i finsije.

Kako danas izgleda ta njegova vizija. Kad god neko vidi sta ima MK grupa i sve zaduzbine i fondovi prvo ce ljudi videti te secerane.

Sad je sve kasno, ali da je bio bas vizionar ispruzio bi se za koje milionce i kupio te secerane na lepsi nacin...
Moj prijatelj iz Zablja skoro otisao u penziju iz Kosticeve secerane, 40 godina proveo u njoj od toga vise od 30 zahvaljujuci tome sto ju je kupio Kostic da se to nije desilo zatvorili bi je.

80tih je bukvalno svako sa fakultetom imao vikendicu. Radnici malo teže u ono vreme sem nekoga ko je bio vredan i lud da vikendom zida.
Imao je ko je hteo i pre 80-tih, berem u Backoj to je unistilo Frusku goru i slicne lokacije, ali to nije tema sem pomena da nije bilo drustvenih raslovljavanja koja su nam nametnuta nevidenom pljackom.

Moj prijatelj iz Zablja skoro otisao u penziju iz Kosticeve secerane, 40 godina proveo u njoj od toga vise od 30 zahvaljujuci tome sto ju je kupio Kostic da se to nije desilo zatvorili bi je.

Pa da..da je šećerana prodata nekom stranom investitoru, dežurni kontraprotivni "narodnjački sud" bi orgijao u smislu -što nisu prodali nekom našem investitoru, prodaju našu zemlju strancima, ua lopovi...:lol:

Dok pokojni Žeks pravi leteće taksije i sebi vilu na Dedinju, Kole je napravio i opremio Palatu nauke u centru Beograda, Sigurne kuće za bolesnu decu i decu bez roditeljskog staranja, itd...

Ali nećemo mu oprostiti što je bio bogat.
Okajavao je svoje grehe. Pokajnice su to. Unistio je mnogo porodica otkazima u firmama koje je kupovao po bagateli a koje su imale znatnu imovinu.

Да су мени понудили,ја бих за сваку шећерану дао неколико хиљада евра, а они дали Колету за 3 евра.
Nije tu problem u ceni, nego u količini ulaganja koja je posle kupovine potrebna da se nešto od te šećerane napravi.

To svakako nije bilo ni tri evra, ni nekoiko hiljada evra.

Pa da..da je šećerana prodata nekom stranom investitoru, dežurni kontraprotivni "narodnjački sud" bi orgijao u smislu -što nisu prodali nekom našem investitoru, prodaju našu zemlju strancima, ua lopovi...:lol:
Problem je bio sto nije bilo inostranih interesenata zbog zastarelosti tehnologije i dugova stiglo je vreme da oni koji imaju novac ne jedu secer a koji bi ga jeli ne mogu da ga plate. Kosticeve secerane prezivele zahvaljujuci dozvoli EU da secer iz Srbije ne carini kao pomoc u oporavku od ratova i sankcija a on svoj i uvozni secer plasirao u EU kao domaci, kada je sve otkriveno vec je stao na svoje noge, znao covek posao.

80tih je bukvalno svako sa fakultetom imao vikendicu. Radnici malo teže u ono vreme sem nekoga ko je bio vredan i lud da vikendom zida.
Pa nije tacno. Ja nisam imala ni vikendicu, a otac mi je bio direktor.

Uostalom, to je bila neka glupa moda i ne zavisi mnogo od novca, nego eto da se kaze da imaju ljudi i vikendice.

Sta ce mi vikendica kad imam selo? Nego komunizam i veciti stid od sela. Zato ce mnogi ne samo da se vrate na selo kako je pocelo, nego ima da pevaju.

Šta besedi kućni savet, gde je Eowyn?

1731575011252.gif

Pa nije tacno. Ja nisam imala ni vikendicu, a otac mi je bio direktor.

Uostalom, to je bila neka glupa moda i ne zavisi mnogo od novca, nego eto da se kaze da imaju ljudi i vikendice.

Sta ce mi vikendica kad imam selo? Nego komunizam i veciti stid od sela. Zato ce mnogi ne samo da se vrate na selo kako je pocelo, nego ima da pevaju.
Opa Kerki burzujka, cale direktor ovo ono :mrgreen:

Opa Kerki burzujka, cale direktor ovo ono :mrgreen:
To je mit. Od toga smo imali samo zavist i klevete, jer narodu nikako ugoditi, a kamoli kad si jos i protiv Milosevica, to te na ktraju kosta i zdravlja....naravno ziveli smo lepo do tad i trosili na sam zivot, ni na kakve nekretnine. Niti je moj otac bio takav da mi "obezbedi nesto za sutra", nego me je ucio kako da sama sebi obezbedim. Bila sam kao i svi ostali.

Nije tu problem u ceni, nego u količini ulaganja koja je posle kupovine potrebna da se nešto od te šećerane napravi.

To svakako nije bilo ni tri evra, ni nekoiko hiljada evra.
Vala baš :kafa:

https://www.magazin- tabloid.com/casopis/?id=06&br=363&cl=18

Legalan otkup nasilnim putem​

Nizu neverovatno drskih prevara i pljački pomoću kojih je postao jedan od najbogatijih tajkuna u Srbiji (prema listu "Forbs" i najbogatiji), Miodrag Kostić, poznatiji po nadimku Kole, pridodao je i pljačku akcija državnih preduzeća. U ovom slučaju, reč je o akcijama malih akcionara AIK banke. Mada mu postojeći kriminalni zakoni savršeno odgovaraju, Kostiću je i to malo pa je sa grupom istomišljenika angažovao i profesore sa Pravnog fakulteta u Beogradu, da rade na predlogu izmene Zakona o poslovanju sa hartijama od vrednosti. Kako bi mogao još lakše da pljačka. Gde je kraj njegovim filmskim otimačinama državne imovine i ko će njemu i njegovim pomagačima konačno staviti bukagije oko nogu i ruku?

Back