Nemoj.ne bih u tu Temu ulazio jer odosmo u 'Religija'....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nemoj.ne bih u tu Temu ulazio jer odosmo u 'Religija'....
Pojavi se onda kada nekoga slazes da ga volis umesto da budes iskren i kod naivnih koji ne znaju sta su emocije, pa ih razbacuju.Znamo da sve veće religije osuđuju preljubu kao nemoralan čin. Međutim, nerijetko se dešava da se dogodi velika ljubav sa osobom koja nam nije supružnik. Zašto je to tako? Jel nas to đavo iskušava? Otkud nečastivi tamo gdje je iskrena emocija?
Emocije su ,-djavolja posla...Pojavi se onda kada nekoga slazes da ga volis umesto da budes iskren i kod naivnih koji ne znaju sta su emocije, pa ih razbacuju.
Osobe mogu da budu ravnopravne, ali to ne znaci da unose iste emocije, a jos manje iste vrednosti.Ljubav međžu dve ravnopravne osobe morada bude utemeljenana nečemu kadje neko oženjen postavljase pitanje štatu zapravo voleš lažova koi uništava sopstvenu porodicu uime ljubavi akoje odgovor da onda taosoba upravoi zaslužuje tog lažova kakvome ništa nie sveto
Prvenstveno čovek morada vole sebe i volemo onošta veruju daza služuju takoda uništa varaju veruju da zaslužuju iste otakove prevarante
A sta ako se nakon toga zaljubis u trecu a krako zatim i u cetvrtu ?Ko kaže da je dobra?
Šta ako se zaljubiš u drugu dok si u braku?
Šta ako naknadno shvatiš da si sa pogrešnom/im?Љубав је ок, ту нема проблема, прељуба долази из страсти.
Ne zaboravi da su mnogi starozavjetni pravednici imali više žena.A sta ako se nakon toga zaljubis u trecu a krako zatim i u cetvrtu ?
Mozda je bolje da rascistis dileme u vezi toga zasto bi uopste hteo biti sa jednom zenom ?
Jer su te tako ucili od malena,zato sto svi kao to isto rade ili ...STA ???
Ma idi brale svaki dan sa dugom,radi sta ti god srce kaze,idi gde god pozelis bez ikakvih ogranicenja...
...ALI ...
...ako si kojim slucajem pomislio da budes sa jednom zenom jer je to nekako , u nekom smislu,povezano sa verom u Boga,onda trebas sve to lepo izvagati i proracunati se ZASTO to zelis, KAKO TO mislis ispostovati i DALI JE TO UOPSTE MOGUCE danas u 21 veku kad su prevara i preljuba sinonim za "modernog coveka danasnjice"...
Koja su "pravila igre"kada je rec o takvoj ljubavi, sta ona obuhvata,sta Bog konkretno regulise i savetuje po tom pitanju - sve je to sustinski bitno da se istrazi kako bi mogao zauzeti ispravan stav i stabilno "plovio " u bracne vode.
Bitno je da ga zatrolujes a pilis sebi granu.Ne zaboravi da su mnogi starozavjetni pravednici imali više žena.
Не може да буде прељуба тамо где Бога нема. И не може да буде брака тамо где љубави нема.Znamo da sve veće religije osuđuju preljubu kao nemoralan čin. Međutim, nerijetko se dešava da se dogodi velika ljubav sa osobom koja nam nije supružnik. Zašto je to tako? Jel nas to đavo iskušava? Otkud nečastivi tamo gdje je iskrena emocija?
Ne znam, kazem, nisam pametna. Zato smo valjda i gresni.Zar se moze iskusavati ljubavlju?
Nije, postoje i platonske ljubavi.Mislim da je to neodvojivo jedno od drugog.
Pa bas nije stvar u tome da se neko razvede iako bi to bilo postenije. Stvar je u tome da treba i kao takav brak podnositi. E sad dali cemo naici na neku osobu u koju cemo se zaljubiti, ili koju cemo voleti i mimo takvog braka, stvar je slucajnosti.razvedite se
Pravo izdajstvo u braku pa i ozbiljnoj vezi za mene je zaljubiti se tj. zavoleti drugu osobu, a ne toliko sam cin prevare. Kako se s tim nositi, u vezi je lakse, odmah raskines i to je to, ali u braku je teze. Opet kazem, treba se uzeti u pamet sto pre, ali ako nikako ne ide sa tom osobom u braku a naidjes tek kasnije na pravu osobu treba dobro razmisliti ali ako opet isto ustanovis, pa dobro Crkva dozovljava valjda izmedju ostalog i zato, do 3. braka.Prevara i Izdaja nisu isto.Prevariti mozes bilo koga pa i onog iz Kine a izdajes uvek onog najblizeg, voljenog.
Izdajnike ne voli niko,
uvek bilo i bice.
Tako da kad muz spava sa drugom ili zena sa drugim to je Izdaja.
Seks sa drugom osobom traje par minuta a Izdaja celi zivot.
I danas mnogi ljudi razmisljaju bedno.
Strasno je biti sam a nije toliko strasno biti izdajnik, ljudska olupina,jos se to pravda tipa sloboda neka, osobi treba malo oduska neke avanture itd.
Pa mogu na milion nacina naci odusak pa su bas izabrali Izdaju,kako bedne relativizacije i opravdanja,za nesto sto svi znaju da je Izdaja..
Ne zaboravljam nego upravo suprotno - ukazujem na njihove greske kao los primera na kojeg se ne trebamo ugledati.Ne zaboravi da su mnogi starozavjetni pravednici imali više žena.
Možda kod žena.Nije, postoje i platonske ljubavi.
.
Pa ne piše da je to generalno loše. Tek u Novom zavjetu se insistira na monogamiji.Ne zaboravljam nego upravo suprotno - ukazujem na njihove greske kao los primera na kojeg se ne trebamo ugledati.
Pa i kod muskaraca, pogledaj o Dositeju, Kjerkegoru...Možda kod žena.
Lose si skontao,Isus je samo naveo da u pocetku NIJE BILO TAKO pa te ujedno pitam o kom pocetku On to prica,kad su jevreji mozda dobili zakon na Sinaju ili mozda ipak mnogo ranije ?Pa ne piše da je to generalno loše. Tek u Novom zavjetu se insistira na monogamiji.
Loše je ako silom se sprovodi bilo jedno ili drugo.Ima masu žena koje bi htjeli biti dio harema svojom voljom.Ne zaboravljam nego upravo suprotno - ukazujem na njihove greske kao los primera na kojeg se ne trebamo ugledati.
Kralj David je bio smjeran i dobar covjek, svojim rukama je "pleo" pancire za vojsku i od tih para zivio..daleko je od njega blud i razvrat bio...Kralj David nije bio Zadrugar ni FarmerTacno ali i tada je bilo prilika. Car David je zbog tudje žene posrnuo.
Ne,nije bio jer je zapravo bio MNOGO GORI,narocito ako se uzme u obzir da je bio pripadnik SZ-og Bozjeg naroda !!!Kralj David je bio smjeran i dobar covjek, svojim rukama je "pleo" pancire za vojsku i od tih para zivio..daleko je od njega blud i razvrat bio...Kralj David nije bio Zadrugar ni Farmer
Kakve to sad veze ima dali to zena hoce ili ne ?Loše je ako silom se sprovodi bilo jedno ili drugo.Ima masu žena koje bi htjeli biti dio harema svojom voljom.
Ko si ti da kazes da je to loše ?
Ma ne,ja sam samo hriscanin koji se drzi Bibliskih principa zapazujuci kontinuitet Bozjeg slova zakona ukljucujuci i preporuke apostola...Bog koji slavi subotu a nije obrezan.

Zavisi na sta mislis...ako je problem u tome da ti zena vise nije lepa onda se upitaj koliko si ti kriv za tog stanja i naravno - dali si i ti onaj isti ljepotan koji je svojevremeno sarmirao i osvojio onu zenu koja je s tobom danas u krevetu.Šta ako naknadno shvatiš da si sa pogrešnom/im?
Nije sve u izgledu/ljepoti. Prvenstveno sam mislio na emocije,razumijevanje. U životu se samo jednom ili par puta desi da za neku osobu osjetiš da ti je srodna duša, kao da se znate 100 godina. A nekad je ta osoba nedostupna.Zavisi na sta mislis...ako je problem u tome da ti zena vise nije lepa onda se upitaj koliko si ti kriv za tog stanja i naravno - dali si i ti onaj isti ljepotan koji je svojevremeno sarmirao i osvojio onu zenu koja je s tobom danas u krevetu.
Ne svidja ti se njeno ponasanje,stil oblacenja,njen odnos prema tebi i njen angazman u krevetu il ti ipak mozda nije toliko seksi kao ona mlada i neudata komsinica preko puta koja te prosto "opija"njenim pogledom i seksipilom uopste ???
Ako je ovo zadnje slucaj onda onda to definitivno nije legitiman a nit pametan poteg da bi se upustao u avanturu jer ce takvih zena biti uvek "u opsegu tvog radara"...medjutim ako je ono prvo slucaj onda se bato trebas svojski potruditi kako bi promenio to stanje.
Evo par resenja koja mi prvo padaju na pamet - ako ti se ne svidja njeno ponasanje i odnos konkretno prema tebi to joj reci otvoreno i s ljubavlju a pokazi joj vlastitim primerom kako se to radi.
Ako je stil oblacenja problem to joj takodje reci i objasni jos zasto smatras da bi ti ona izgledala mnooogio lepsa i privlacnija da bi je mogao vatrenije skinuti kad zatreba ( i to sto cesce normalno) .
Ne valjda ti akcija u krevetu sa njene strane - daj se onda preispitaj koliko puta si je u toku dana sarmirao,ljubio,sensualno milovao kako bi je motivisao da ti ona sama "navali" i naravno - jesi li ti posvetio dovoljno paznje na sebi u smislu doterivanja kao da ides "u vecernji lov"da bi osvojio "nesto taze i mlado"...?
Ili jos nesto,koliko cesto se secas da se treba uopste nesto uraditi u krevetu - jesi li mozda mesecar ili si redovan gotovo svake godine...??
( naravno,sve sto sam naveo vazi podjednako i za zene)
Dozvoli mi da te potsetim na cinjenicu da je Onaj kolji je stvorio coveka nalozio ljudima u braku da bukvalno SVAKI DAN, ili jos preciznije , u svakoj slobodnoj prilici ili u svako doba , uzivaju u uzajemnoj ljubavi sa vatrenom akcijom u krevetu.
Evo ti Bibliskog dokaza:
Pr.5,18.19:
"...Blagosloven da je izvor tvoj, i veseli se ženom mladosti svoje;
Neka ti je kao košuta mila i kao srna ljupka; dojke njezine neka te opijaju u svako doba, u ljubavi njezinoj posrći jednako..."
Reci mi iskreno,ako li budes ispostovao ovih par saveta a narocito ovaj zadnji Bibliski savet,dali bi se uopste mogao naci u situaciju da preispitujes svoju odluku i izbor za "zenu/muskarca tvog zivota" ???
Pa tako nam reci.Nije sve u izgledu/ljepoti. Prvenstveno sam mislio na emocije,razumijevanje. U životu se samo jednom ili par puta desi da za neku osobu osjetiš da ti je srodna duša, kao da se znate 100 godina. A nekad je ta osoba nedostupna.
Pa ko te onda tera da se ozenis sa osobom s kojom ne osecas da si srodna dusa ?Nije sve u izgledu/ljepoti. Prvenstveno sam mislio na emocije,razumijevanje. U životu se samo jednom ili par puta desi da za neku osobu osjetiš da ti je srodna duša, kao da se znate 100 godina. A nekad je ta osoba nedostupna.