Preliminarni rezultati popisa U CG

Mrdaywalker
Svejedno neko odakle je, vazno je kako se oseca.

Kao sto imas Bosnjake u ex yu Makedoniji.

A i Srbi i Bosnjaci, kao i Rumuni, su poreklom Staroevropljani (domira haplogrupa I).

Medjutim Crnogorci su originalno Iliri tj. rani farmeri (haplogrupe E i J).

Ali ako kazes Crnogorcima da su istog porekla kao i Albanci, iako je to sada dokazana cinjenica americkim istrazivanjem od prosle godine, oni se ljute, sto samo pokazuje koliko su nacionalna pitanja slozena i ne mogu se lako rascivijati.

Ima i nas koji se ne ljutimo :mrgreen:

Mrdaywalker
Svejedno neko odakle je, vazno je kako se oseca.

Kao sto imas Bosnjake u ex yu Makedoniji.

A i Srbi i Bosnjaci, kao i Rumuni, su poreklom Staroevropljani (domira haplogrupa I).

Medjutim Crnogorci su originalno Iliri tj. rani farmeri (haplogrupe E i J).

Ali ako kazes Crnogorcima da su istog porekla kao i Albanci, iako je to sada dokazana cinjenica americkim istrazivanjem od prosle godine, oni se ljute, sto samo pokazuje koliko su nacionalna pitanja slozena i ne mogu se lako rascivijati.

Pojedine genetske studije su decje price. Slozio bi se da je najbitnije kako se ko osjeca jer balkanski narodi su produkt raznoraznjih skupina. Porijeklo jeste bitno znati ali ne treba mnogo srcano gledati na to jer se gomilaju frustracije.

Poslednja izmena:
Pojedine genetske studije su decje price. Slozio bi se da je najbitnije kako se ko osjeca jer balkanski narodi su produkt raznoraznjih skupina. Porijeklo jeste bitno znati ali ne treba mnogo srcano gledati na to jer se gomilaju frustracije.

Mrdaywalker
Sigurno nisu decje price kada se objavljuju u vrhunskim naucnim casopisima najviseg ranga.

Takodje, istrazivanja su veoma skupa i zahtevna.

Cilj je da se zaokruzi Y-DNK i mtDNK stanje za ceo svet a mozes zamisliti koji je to posao, koliko zahteva sredstava i istrazivaca.

Ima analiticara koji predvidjaju da ce DNK markeri biti upisivani za svaku osobu na cipu licne karte.

Ali, ok, poreklo jeste vazno ali nije sve, postoji i nadgradnja, obicaji, kultura, sve ono sto cini da se covek oseca delom jedne zajednice.

Niko da mi odgovori koliko je ostalo Turaka(Bosnjaka, Muslimana i sl) u Crnu Goru?

Zajedno njih i Albanjerosa nedje oko 80 000. P.S. Nijesu ti to Turci, Turci il' su izginuli il' su put Anadolije jos pocetkom 20-og vijeka odheklali... Ovo su ti nase gore listovi samo su sad u drugom pakovanju upakovani inace znau oni svoja pradjedovska prezimena... :lol: Pitaj ovog Mraywolkera on ce ti najbolje objasnit. :ok:

Zajedno njih i Albanjerosa nedje oko 80 000. P.S. Nijesu ti to Turci, Turci il' su izginuli il' su put Anadolije jos pocetkom 20-og vijeka odheklali... Ovo su ti nase gore listovi samo su sad u drugom pakovanju upakovani inace znau oni svoja pradjedovska prezimena... :lol: Pitaj ovog Mraywolkera on ce ti najbolje objasnit. :ok:

Koliko ih je bez Arnauta i koliko ih je bilo na poslednjem popisu?

Очекујем да буде више Срба него што их је било на прошлом попису.
Монтенегрини су се после еуфорије, проузроковане осамосаљивањем, спустили на земљу и почели да схватају неке ствари.
Како и не би.
После пар васпитних шамара које су добили о старијег брата полако се спуштају на земљу.

pa i referendum je bio opsta kradja,krali su masovno,doveodili su muslimane i albance iz amerike i kandae avionima i jedva da su nagurali 55%
evo snp bijela knjiga,zbornik dokumenta o referendumskoj kradji,kako je Milo pokrao referendum

http://www.snp.co.me/strana.asp?kat=1&id=1686

montenegrini pošto vrbuju rome,muslmane,i šipce da se izjašnjavaju kao crnogorci imaju dosta potencijala i među kurdima ,mogli bi da uvezu jedan kotigent od 500 000 kurdiju i bog da ig viđu

S obzirom na to da su Montenegrini arnautski polutani a da se oni cisti Hercegovci u CG i dalje izjasnjavaju kao Srbi to sa Kurdima je losa ideja, jer su Kurdi indoevropski narod sa indoevropskim jezikom , iako zive u Maloj Aziji imaju veci procenat I2 nego Milovi Crnogorci.

Poslednja izmena od moderatora:
"Radojica Živković (poslanik Nove Srpske Demokratije), saopštio je da je na uzorku od 5000 popisanih lica u opštini Berane ustanovljeno da se 46.5% njih izjasnilo kao Srbi, a 23.2% kao Crnogorci. Isti uzorak, tvrdi Živković, pokazao je da u beranskoj opštini 53% stanovništva govori srpskim jezikom, a 28% crnogorskim."

Izvor: in4s.net/index.php/politika/srbija-cg.../6745-popis-otkrio-fantomske-glasae

Na prethodnom popisu 2003. nacionalna struktura u Beranama je bila:

Srbi - 16.309 (46,50%)
Crnogorci - 8.950 (25,52%)
Bošnjaci - 5.662 (16,14%)
Muslimani - 2.301 (6,56%)
nacionalno neopredijeljeni - 1.188 (3,38%)
ostali - 658 (1,90%)

Jezička struktura je 2003. godine u Beranama bila:

srpski - 25.654 (73,15%)
crnogorski - 6.045 (17,23%)
bošnjački - 2.002 (5,70%)
bosanski - 542 (1,54%)
ostali i nepoznato - 825 (2,38%)

U Beranama je tada živjelo 35 068 stanovnika!

"Radojica Živković (poslanik Nove Srpske Demokratije), saopštio je da je na uzorku od 5000 popisanih lica u opštini Berane ustanovljeno da se 46.5% njih izjasnilo kao Srbi, a 23.2% kao Crnogorci. Isti uzorak, tvrdi Živković, pokazao je da u beranskoj opštini 53% stanovništva govori srpskim jezikom, a 28% crnogorskim."

Izvor: in4s.net/index.php/politika/srbija-cg.../6745-popis-otkrio-fantomske-glasae

Na prethodnom popisu 2003. nacionalna struktura u Beranama je bila:

Srbi - 16.309 (46,50%)
Crnogorci - 8.950 (25,52%)
Bošnjaci - 5.662 (16,14%)
Muslimani - 2.301 (6,56%)
nacionalno neopredijeljeni - 1.188 (3,38%)
ostali - 658 (1,90%)

Jezička struktura je 2003. godine u Beranama bila:

srpski - 25.654 (73,15%)
crnogorski - 6.045 (17,23%)
bošnjački - 2.002 (5,70%)
bosanski - 542 (1,54%)
ostali i nepoznato - 825 (2,38%)

U Beranama je tada živjelo 35 068 stanovnika!

To je među Vasojevićima i ostalima u Beranima očekivano!

Meni se nikako ne sviđaju ove tenzije i animozitet između Srba u Cg i Crnogoraca u Cg... nekako sve više ljudi i zaboravljaju da je to jedan narod... i ovaj crnogorski jezik koji vlast u Cg forsira je samo doprinjeo produbljavanju podijela... a jezik je vazda bio srpski i za vrijeme Knjaževine (Kraljevine) CG i za vrijeme FNRJ i SFRJ i ja to nikako ne mogu shvatiti... da je neko tvoj rekao prije 20 ili 25 godina da govori crnogorskim jezikom svi bi mu se smijali...

Pozdrav druže!

Meni se nikako ne sviđaju ove tenzije i animozitet između Srba u Cg i Crnogoraca u Cg... nekako sve više ljudi i zaboravljaju da je to jedan narod... i ovaj crnogorski jezik koji vlast u Cg forsira je samo doprinjeo produbljavanju podijela... a jezik je vazda bio srpski i za vrijeme Knjaževine (Kraljevine) CG i za vrijeme FNRJ i SFRJ i ja to nikako ne mogu shvatiti... da je neko tvoj rekao prije 20 ili 25 godina da govori crnogorskim jezikom svi bi mu se smijali...

Pozdrav druže!

Mogu u Beranama i 100% da budu Srbi ali uzalud kad garnituru vlasti cine ljudi iz DPS-a koji ce se na ovom popisu masovno izjasniti Crnogorcima a na zadnjem neki od njih izjasnili su se Srbima pa i Bosnjacima.

U Bijelom Polju poznati Tarzan Milosevic deklarisao se Crnogorcem i po naciji i po jeziku a na sva usta ranije je govorio da je Srbin.

Mogu u Beranama i 100% da budu Srbi ali uzalud kad garnituru vlasti cine ljudi iz DPS-a koji ce se na ovom popisu masovno izjasniti Crnogorcima a na zadnjem neki od njih izjasnili su se Srbima pa i Bosnjacima.

U Bijelom Polju poznati Tarzan Milosevic deklarisao se Crnogorcem i po naciji i po jeziku a na sva usta ranije je govorio da je Srbin.

Ja jedno ti drugo...

Hajde mi ti reci jesu li Crnogorci i Srbi u Cg jedan narod (na stranu da sad stavimo ostale Srbe)?

Pozdrav druže!

SRBI I CRNOGORCI NISU JEDAN NAROD VEC DVA NEPRIJATELJSKA NARODA

Crnogorci su broj jedan srpski neprijatelji jer hoce da asimiluju i uniste srpski narod u crnoj gori!

CRNOGORCI SU SRPSKI OTPADNICI I MI SA NJIMA NE MOZEMO NISTA ZAJEDNICKOG IMATI

SRPSKI PRIJATELJI SU RUSI GRCI I OSTALI PRAVOSLAVNI DOK SU CRNOGORCIMA PRIJATELJI SIPTARI BOSNJACI AMERIKANCI I OSTALI MUSLIMANI

SRBI I CRNOGORCI NISU JEDAN NAROD VEC DVA NEPRIJATELJSKA NARODA

Crnogorci su broj jedan srpski neprijatelji jer hoce da asimiluju i uniste srpski narod u crnoj gori!

CRNOGORCI SU SRPSKI OTPADNICI I MI SA NJIMA NE MOZEMO NISTA ZAJEDNICKOG IMATI

SRPSKI PRIJATELJI SU RUSI GRCI I OSTALI PRAVOSLAVNI DOK SU CRNOGORCIMA PRIJATELJI SIPTARI BOSNJACI AMERIKANCI I OSTALI MUSLIMANI

Tebi izgleda nije baš dobro!
Drmni jednu tableticu!

Back