Preliminarni rezultati popisa U CG

Pa samo su Srbi bili protiv drzave, tj samo su Srbi antidrzavni narod koji ne postuje himnu, zastavu, sluzbeni jezik itd. itd.

Drugo, nije problem srpski jezik, no je problem sto su samo Srbi protiv crnogorskog jezika.

Bilo je medju Srbima blavora koji su sjedjeli tokom intoniranja himne, rugali se nasoj drzavi, , palili nasu zastavu, sto je ujedno i krivicno djelo, ali referendum je bio prije 5 godina, stvari su se malo promjenile. Ima i dalje medju tim Srbima ostrascenih bolida, ali isto tako ima ih dosta koji su spustili loptu po tom pitanju, mislim da je vrijeme i da mi spustimo loptu i da ne dijelimo nikoga, oni koji hoce i dalje da se dijele, neka to ide njima na cast.

Pa samo su Srbi bili protiv drzave, tj samo su Srbi antidrzavni narod koji ne postuje himnu, zastavu, sluzbeni jezik itd. itd.

Drugo, nije problem srpski jezik, no je problem sto su samo Srbi protiv crnogorskog jezika.

Pa kad srpski jezik nije problem zašto su ga izbacili iz škola gdje je većinski srpski živalj? Je li to demokratski ako znamo da srpski jezik govori preko 50% cjelokupnog stanovništva CG a Srba po zadnjem popisu ima 32%?

Kako da se nameće crnogorski jezik u sredinama đe su 80% Srbi? Ko tu koga zahebava?

Ja živim u Budvi, i ovdje se većinom ljudi izjašnjavaju kao Srbi koji govore srpskim jezikom...a djeci nam zabranjuju da ih školijemo na srpskom? Šta je onda to?

Mislim ima hiljadu pitanja a ni na jdean nijesam pročitao lijep odgovor samo mprepucavanja i ostrašćenost.

Evo sada i ti Srbi su problem i ne poštuju državu...a poštuje li država njih, 32% stanovništva po poisu iz 2003? Poštuje li ih?

Prema ukrstanju podataka iz raznih gradova preliminarna prognoza (ovo je iz DPS partije) je:

2011 preliminarni podaci:

Crnogorci - 48.5%
Srbi - 33.5%

Crnogorski jezik - 42.5%
Srpski jezik - 48.5%

Da rezimiramo...
Crnogoraca dkale 48,5 i rekli bi većinski deo naspram Srpskog naroda u Crnoj Gori...ali ono što je svima jasno je kod pitanja jezika gdje Srpski ima primat...Dakle?
U ovijeh 48,5 procenata Crnogoraca spadaju oni koji se tako izjašnjavaju ali su osim pravoslavne vjeroispovesti (tj Crnogoraa) u ti 48 procenata upali i ostali poput Muslimana,Šiptara,Hrvata...dok u onih 33,5 peocenata koj ise izjašnjavaju kao Srbi sigurno nema tih nacionalnosti...
Svako pametan vidi da u tih 48,5 posto "Crnogoraca" ima u stvari samo nekih nepunih 26 procenata pravoslavaca dok ostalo čine manjine i nacionalnosti koj ise tako izjašnjvaju i podržavaju crnogorski jezik a sve zarad raazdvajanja Crne Gore od Srbije...

Opet je jasno da većina pravoslavaca u Crnoj Gori se smatra Srbima,dok ovi "Crnogorci" većinu dobijaju uz pomoć ostalih ne srba i srbomrzaca...

O jeziku da i ne govorimo,većina priča Srpskim i tu se ne može ništa osim priznati realno stanje i da se zna ko je ko i kako je nastao jezik...
Vuk Karadžić da gleda Šijekaviocu koju sprovodi Milo Đukanović sa riječima Šjedi i Šjutra,sigurno bi se okretao u grobu...
Inače nije potrebno da spominjem koje porijeklo ima Vuk Karadžić...

Ovi procenti upravo pokazuju da manjinski dio pravoslavaca u Crnoj Gori izdajničkom politikom uz pomoć ne Srba i mrzitelja Srbije odnose većinu na izborima....

Ovim je sve rečeno a svim svojim zemljacima koji su zatupani i izdajniočke politike Mila poručujem sledeće:
ebem vi oca posrd guice bravi jedni neosoljeni!

Eto,sada je sve jasno. Dakle sve je to bila propagandna lozana nekog lika iz DPS-a koji je to napisao da se podsmeva onima kojima je toliko vazno kako ce se deklarisati i nije pogresio - uspeo je da se podsmeje i Srbima i Crnogorcima i da se sprda sa popisom,koji posle ovolike politizacije i jeste za sprdnju.

Mandiceve pretpostake pak imaju neki drugi motiv.

Eto,sada je sve jasno. Dakle sve je to bila propagandna lozana nekog lika iz DPS-a koji je to napisao da se podsmeva onima kojima je toliko vazno kako ce se deklarisati i nije pogresio - uspeo je da se podsmeje i Srbima i Crnogorcima i da se sprda sa popisom,koji posle ovolike politizacije i jeste za sprdnju.

Mandiceve pretpostake pak imaju neki drugi motiv.

Bilo kako bilo, ipak nece biti puno odstupanja od navedenih podataka.Definitivno.
Pri tom, nisam nigde videla prognoze koje drasticno odstupaju od svega ovoga.

A to su stavili upravo zbog toga :lol: A i ne mogu jezici sa ex-yu prostora, pitao sam djevojku koja me je popisivala, rekla je sa osmjehom da mi ona moze staviti sprski ili hrvatski kao strani jezik ali da mi nece priznati komisija :lol:

Ista je stvar i za vjeroispovijest, ono sto zaista osjecam nije vjeroispovijest vec teolosko tumacenje, zato sam pod vjeroispovjest stavio pravoslavac.

Al ne, ja nijesam mislio da stavim te jezike... Al se ja zaista služim sa više od 3 strana jezika, al baš strana, a imaju samo 3 kolone.
Što se vjeroispovijesti tiče, moj popisivač nije znao šta znači agnostik, da bi mi na kraju rekao da to ne može da napiše, da može da stavi da "nijesam vjernik"

Ne znam bas koliko ljudi iz CG koji se osecaju Srbima nije videlo Srbije ( verovatno je bukvalno svaki bio u Srbiji - nije Srbija Ausralija ) - al pouzdano znam da mnogi ,, Crnogorci ,, iz DPSa vise po Bgdu i Novom Sadu i da su ovde kupili stanove , poslali decu na studije , lece se ....

A jos je sigurnije da makar 80 % ,,evropejaca ,, iz CG nikad nije videlo EU pa im to ne smeta da gore za njom ko vladika za Lesendrom ... :think:

Vjeruj mi da ih ima, da neke i lično poznajem.
Al i ovo drugo što si rekao je istina živa

Pa kad srpski jezik nije problem zašto su ga izbacili iz škola gdje je većinski srpski živalj? Je li to demokratski ako znamo da srpski jezik govori preko 50% cjelokupnog stanovništva CG a Srba po zadnjem popisu ima 32%?

Kako da se nameće crnogorski jezik u sredinama đe su 80% Srbi? Ko tu koga zahebava?

Ja živim u Budvi, i ovdje se većinom ljudi izjašnjavaju kao Srbi koji govore srpskim jezikom...a djeci nam zabranjuju da ih školijemo na srpskom? Šta je onda to?

Mislim ima hiljadu pitanja a ni na jdean nijesam pročitao lijep odgovor samo mprepucavanja i ostrašćenost.

Evo sada i ti Srbi su problem i ne poštuju državu...a poštuje li država njih, 32% stanovništva po poisu iz 2003? Poštuje li ih?

Budi precizniji, da li živiš u Budvi ili u Grblju?

To je razlog izdaje "drzava ve ne postuje, pa vi ne postujete drzavu". Izdajnik ce vazda nac razlog zasto je izdajnik. I chetnici su u drugi svjetski rat postali narodni izdajnici iz ubjedjenja, i oni su imali svoje razloge kao i vi.

Za mene je izdajnik izdajnik, a razlog me ne interesuje!

Da rezimiramo...
Crnogoraca dkale 48,5 i rekli bi većinski deo naspram Srpskog naroda u Crnoj Gori...ali ono što je svima jasno je kod pitanja jezika gdje Srpski ima primat...Dakle?
U ovijeh 48,5 procenata Crnogoraca spadaju oni koji se tako izjašnjavaju ali su osim pravoslavne vjeroispovesti (tj Crnogoraa) u ti 48 procenata upali i ostali poput Muslimana,Šiptara,Hrvata...dok u onih 33,5 peocenata koj ise izjašnjavaju kao Srbi sigurno nema tih nacionalnosti...
Svako pametan vidi da u tih 48,5 posto "Crnogoraca" ima u stvari samo nekih nepunih 26 procenata pravoslavaca dok ostalo čine manjine i nacionalnosti koj ise tako izjašnjvaju i podržavaju crnogorski jezik a sve zarad raazdvajanja Crne Gore od Srbije...

Opet je jasno da većina pravoslavaca u Crnoj Gori se smatra Srbima,dok ovi "Crnogorci" većinu dobijaju uz pomoć ostalih ne srba i srbomrzaca...

O jeziku da i ne govorimo,većina priča Srpskim i tu se ne može ništa osim priznati realno stanje i da se zna ko je ko i kako je nastao jezik...
Vuk Karadžić da gleda Šijekaviocu koju sprovodi Milo Đukanović sa riječima Šjedi i Šjutra,sigurno bi se okretao u grobu...
Inače nije potrebno da spominjem koje porijeklo ima Vuk Karadžić...

Ovi procenti upravo pokazuju da manjinski dio pravoslavaca u Crnoj Gori izdajničkom politikom uz pomoć ne Srba i mrzitelja Srbije odnose većinu na izborima....

Ovim je sve rečeno a svim svojim zemljacima koji su zatupani i izdajniočke politike Mila poručujem sledeće:

A ja tebi poručujem da prvo odeš do svog oca pa mu to isto poručiš, jer je brava napravio, pa se samim tim nameće logičan zaključak da je i on brav... Nakon toga, toplo ti preporučujem da pođeš do najdebljeg zida u kući, lupiš glavom koji put i tek onda se vratiš na forum... Ako ne upali, lupaj još malo :ok:

U sred Budve, na zobilaznici imam stan. Treba li broj ulaza...zašto je to bitno? Rođen na CT, odrastao i živim u Budvu...jesam li dovoljno dobar da ne budem građanin drugog reda u CG?Ili smeta što sam Srbin?

Što sam ja, izdajnik Cg i četnik jer sam Srbin?

Naravno da ne, ja ljude ne klasifikujem na taj način. Poznajem ljude koji se nacionalno izjašnjavaju Srbima a koji su bili za nezavisnu Crnu Goru na referendumu... I da nijesu, ne mora da znači da su izdajnici i da mrze CG. Međutim, mogu slobodno da kažem da lažeš kada kažeš da se ljudi u Budvi većinski izjašnjavaju kao Srbi, jer to apsolutno nije tačno, naprotiv.

Naravno da ne, ja ljude ne klasifikujem na taj način. Poznajem ljude koji se nacionalno izjašnjavaju Srbima a koji su bili za nezavisnu Crnu Goru na referendumu... I da nijesu, ne mora da znači da su izdajnici i da mrze CG. Međutim, mogu slobodno da kažem da lažeš kada kažeš da se ljudi u Budvi većinski izjašnjavaju kao Srbi, jer to apsolutno nije tačno, naprotiv.

Ružno je to što mi kažeš da lažem, nijesam dijete ni balavac da lažem,zato ćemo završiti svaki dalji razgovor. To što je DPS pobjeđivao u BD ne znači da ovdje ne žive većinski Srbi. Starosjedioci se većinom pišu Srbima, pa i sam Sveto Marović. Drugo u Budvu je od devedesetih došlo dosta izbjeglica i katunjana tako da se demografska slika izmijenila, ali je još uvijek u korist Srba.

Vidim da si u DPS, nije ti to teško provjeriti nadam se.

Da rezimiramo...

Moram primjetiti da si sa matematikom očajan - ako će na ovom popisu biti 33.5% Srba, koji su svi pravoslavni - kako si izveo računicu da je pravoslavnih Crnogoraca svega 26%? Po tebi ispada da u Crnoj Gori živi samo 59.5% pravoslavaca! A na zadnjem popisu ih je bilo 74.5% (taj broj je u stvari i veći - treba mu dodati 1% ateista, i bar 1.5% od tadašnjih 2.5% neizjašnjenih - tako da je broj ljudi iz pravoslavnih porodica oko 77%, pri čemu se svi tako i ne osjećaju, jer nisu vjernici)! Ne uočava se da će na ovom popisu doći do pada broja pravoslavnih! Tako da većina pravoslavaca u Crnoj Gori neće biti Srbi, već opet Crnogorci! Taj broj od 26% se jedino može poklopiti sa pravoslavnim Crnogorcima koji svoj jezik nazivaju crnogorskim!
A što se tiče ovog zadnjeg - možda ti se i ispuni želja - čini mi se da je 31. maja zakazana Parada ponosa, pa tamo nađeš eventualno kojeg Crnogorca da mu "ebeš oca po sred guice" - možeš i ti taj dan uhvatiti koji krug sa njima :mrgreen:

Ružno je to što mi kažeš da lažem, nijesam dijete ni balavac da lažem,zato ćemo završiti svaki dalji razgovor. To što je DPS pobjeđivao u BD ne znači da ovdje ne žive većinski Srbi. Starosjedioci se većinom pišu Srbima, pa i sam Sveto Marović. Drugo u Budvu je od devedesetih došlo dosta izbjeglica i katunjana tako da se demografska slika izmijenila, ali je još uvijek u korist Srba.

Vidim da si u DPS, nije ti to teško provjeriti nadam se.

Bilo bi ružno, da nijesam u pravu. Ali, s obzirom na to da sam u pravu i da sam bio siguran da sam u pravu, ne mislim da sam napravio neku grešku. Ne zbog toga što DPS pobjeđuje u Budvi, nego što ispred sebe evo sad imam podatke sa popisa 2003. godine. Istina je da u Budvi ima dosta stanovništva koje se izjašnjava Srbima, tu oko 40%, ali Crnogoraca ima preko 45% što će reći da u Budvi većina nijesu Srbi. Većina su Crnogorci, a apsolutne većine nema.
Što se tiče Sveta Marovića, za njega znam da se izjašnjava kao Srbin, kao i dosta porodica iz Budve

Људи, ђе је Пеćo који је тврдио да број Срба не може бити већи јер "просрбске партије немају више своје пописиваче" ?
Част свим поштеним Монтенегринима, а екстремним Дукљанима желим да пукну од муке јер нас је сваки пут све више и тај тренд се наставља.
И још нешто, Срби нијесу против ДРЖАВЕ и ЗЕМЉЕ Црне Горе, већ само против једног дијела власти, тј. СДП-а, неканонске ЦПЦ.
Нијесмо ни против заставе али ми се радије окупљамо око оне која је важила у вријеме Краљевине Црне Горе- црвено-плаво-бијела, са црногорским орлом.
Што се тиче химне, само треба избачити Секулине стихове и то је то.

Блиц: У Црној Гори има више Срба данас него пре осам година .
понедељак, 11 април 2011 22:38 Т. Спаић, Блиц .

Број Срба у Црној Гори порастао је у односу на прошли попис са 32 на 35 одсто јер је политика режима натерала људе да мисле како Срби и Црногорци нису исто. Они који су се 2003. године изјаснили као Црногорци, данас не пристају да се одрекну српства јер је то историјска, а не политичка категорија - каже за “Блиц” Горан Даниловић, потпредседник Нове, опозиционе црногорске странке.
СНП и Нова се плаше да ће бити превара при попису
Иако попис у Црној Гори још није завршен, опозициона српска странка изашла је са подацима које је добила на основу копија анкетних пописних листића. Активисти Нове су прикупили све копије које пописивачи остављају грађанима и упоредили их са подацима са пописа 2003. године.

Податке је први објавио научни сарадник Института за европске студије др Горан Николић, који је активистима Нове помагао у математичким проценама и стратификовању узорка. Николић каже за “Блиц” да су разлози за превремено објављивање показатеља националне структуре Црне Горе, у страху српских странака од преваре.

- Чињеница да по садашњем закону пописне комисије немају увид у материјал довео је до тога да се СНП и Нова плаше да ће их пописивачи преварити. Срби не желе да буду асимиловани, а циљ српских странака је да се на овај начин одбране од злоупотреба - каже Николић за “Блиц” и додаје да је узорак узет за упоређивање чак 50.000 грађана Црне Горе и да постоји тренд “раста Срба од 3,5 до 1,5 одсто у обрађеним општинама, а да је једна од највиших стопа забележена у Никшићу“.

Николић сматра да се више грађана изјашњава као Срби захваљујући томе што је све мање национално неопредељених.

- На попису из 2003. године било је близу шест одсто неопредељених, а према садашњим подацима са пописа њихов број је пао на три одсто. Показатељ да има више Срба не значи да је мање Црногораца - каже Николић.

Напетости које су владале пред почетак пописа у Црној Гори још нису спласнуле, а објављивање резултата унапред користи се у кампањи која позива Србе да се слободно изјасне на попису.

- Објављивање резултата истраживања део је политичке кампање странака које се ослањају управо на то бирачко тело. Ако се погледају резултати претходних пописа, виде се велике осцилације које су последица снажног утицаја партија на грађане - објашњава Далиборка Уљаревић, директорка Центра за грађанско образовање у Подгорици.

Више од 50 одсто говори српски
Горан Николић, економски аналитичар и колумниста ИН4С, каже за “Блиц” да је, судећи по резултатима истраживања, српски језик и даље доминантан и да више од 50 одсто грађана Црне Горе и даље сматра да говори српски, а не црногорски.

Back