Prelazak na viši nivo

gost 351128

Domaćin
Poruka
4.973
Nešto razmišljam (ne, nije prvoaprilska šala :lol:)
Dvoje se posle mesec dana zabavljanja odlučilo da pređe na viši nivo, tj. da stupe u brak.

odmah se krenuli komentari kako je to malo vremena da se upoznaju, kako su se zaleteli....
a ja nekako kontam da tu baš i nema pravila, jer neki ljudi provedu život zajedno pa se nikad do kraja ne upoznaju, a verovatno se i čovek vremenom donekle promeni.

Šta vi mislite koliko je vama vremena potrebno za prelazak na viši nivo?
ako ima venčanih mogu podeliti iskustva sa nama

ps. oni kojima je tema glupa, ili su sami i presrećni, ili ne veruju u mrak nek preskoče temu, ima toliko drugih za iživljavanje

Poslednja izmena:
Nema viši nivo, to je skroz druga igra. I nema znaš/ne znaš/osetiš, samo oće(š) ili neće(š) da je odigrate zajedno. Tako da nije bitno vreme, samo volja, koju možete imati i pre poznavanja onog drugog. SMSM.

Одмах. Не мора ни да се упознате. Најбоље ко некад, проводаџије и слично. Жене се, удају, ни не знају се, похебу се прву ноћ, дакле нема чекања да ти даа после неког времена, него одмах, прве ноћи, на белу постељину. После брак буде добар, леп, плодан, деце много, живе тако цео живот заједно и умру као и свако живо биће.

Naravno da nema univerzalonog recepta koji svima štima.........
Lično moj stav je da je nepoželjno donositi takve odluke u fazi zaljubljenosti.

zato ja tebe i neću da ženim:lol:

- - - - - - - - - -

nego čekati da ona prođe?

najbolje da sacekam da umrem,pa da onda natanane razmislim(ako se kojim slucajem odljubim) da li ili ne,rešio sam da se ženim ja:D

Dvoje se posle mesec dana zabavljanja odlučilo da pređe na viši nivo, tj. da stupe u brak.

odmah se krenuli komentari kako je to malo vremena da se upoznaju, kako su se zaleteli....
a ja nekako kontam da tu baš i nema pravila, jer neki ljudi provedu život zajedno pa se nikad do kraja ne upoznaju, a verovatno se i čovek vremenom donekle promeni.

ps. oni kojima je tema glupa, ili su sami i presrećni, ili ne veruju u mrak nek preskoče temu, ima toliko drugih za iživljavanje
Tema nije glupa ali nisam kompetentna , pa cu da preskocim temu
btw:
Nekom ni gomila godina nije dovoljna ..nekom jeste i mesec dana

nema pravila, tacno je da kod neke osetis odmah dal tu ima nesto ili nema
mnogi grese pa sacekaju pevise i onda pokvare glupostima
mozda mladost nezrelost
mogo sam ladno sa 2-3 bilo je bas osecaja al smo pokvarili

Mogla bih da jednako tako nešto uradim ali ipak ne treba srljati.
Ne ni u smislu da li ćemo se razočarati mi ili neko u nas, nego kako ih ne mrzi prosto da se odmah time bave.?
Nekako mi je bezvezno.

nema tu niceg sto bi palo tesko
hajde da se preselis kod mene, ubice me mama, nece ako se vencamo, i vencate se (za one koji se skoluju i zive sa rodireljima

stariji ili samostalniji mogu tehnicka pitanja poput zajednicke postelje i kuhinje da resavaju manje rizicnim nacinima :-)

Poenta je da prođe faza idealizacije i hodanja po oblacima-što je karakteristično za zaljubljenost.
Msm da je za brak potrebno i nešto više od leptirića u stomaku,full sexa, držanja za ruku.

evo,ja sam danas ovde naucio da nije normalno da se zenim ako sam zaljubljen
izvini,a ako sam gladan,jel treba da jedem? ili treba da turim prst usta da povracam nista?:lol:

Za mesec dana ne postoji apsolutno nikakva šansa da nekoga toliko dobro upoznate da bi sa tom osobom poželeli da provedete ceo svoj život, to je glupa priča... Ima onih koji ulete u takvu priču, ispadne ok, onda oni daju neki primer, to je čist rulet, kockanje... Znam da će sad neki reći da ko ne rizikuje i ne dobija, ali mislim da je drugo rizikovati i igrati se sa parama, koliko god da je to, rizikovati takve neke stvari i rizikovati npr pet, deset ili više godina života, vreme je nešto što ne može ni da se kupi ni da se vrati, tako bezglavo i olako uletati u nešto, ne vidim tu ništa dobro. I da si 24h dnevno sa nekom osobom opet nećeš biti u stanju da ispratiš kako će ta osoba reagovati u kojoj situaciji za samo mesec dana, plus da dodam ono "treće stanje" kako ja to "bolesno" stanje volim da nazivam, kada je sve apsolutno super... Što obično kasnije pređe u bar 50% lošeg, minimum.

Kad bi razmisljala samo glavom, rekla bi 2 godine verovatno.... :lol:

Ali posto su i osecanja ukljucena... Shvatila sam da se to ne moze isplanirati.. vec se stvari desavaju svojim tokom.

Zavisi od niza faktora, za koliko vremena je moguce dobro upoznati drugu osobu...

pisacu jos kasnije na ovu temu :)

Poslednja izmena:
Slozila bih se sa tobom. To se oseti pri prvom susretu i tu nema lazi nema prevare :)

Ovo je tacno.

Tu imam licno iskustva:
Mama i ja smo poznavale jednog decka, i ona je umala odredjeni utisak o njmu.
Kasnije sam dosla u situaciju da izlazim s njim.. i bilo je , kao , u fazonu... *pa dobro mozda je on i sasvim ok decko*

Nakon nekoliko meseci izlazenja se uspostavilo - da je bas onakav kakav je bio prvi utisak :mrgreen:

Pouka: Prvi utisak ne laze :aha:

Back