Al-i-Imran
Prvi hram sagraden za ljude jeste onaj u Mekki, blagoslovljen je on i putokaz svjetovima. (96)
U njemu su znamenja ocevidna – mjesto na kojem je stajao Ibrahim. I onaj ko ude u nj treba biti siguran. Hodocastiti Hram dužan je, Allaha radi, svaki onaj koji je u mogucnosti; a onaj koji nece da vjeruje – pa, zaista, Allah nije ovisan ni o kome. (97)
Ne klanjamo se Kabi, to je jednostavo smjer put kojeg se okrecu svi muslimani, znak jedinstva

Skora sva Sura pocinje rijcima
..U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog'' a ne ,,U ime
Kabe,Milostive,Samilosne'' .
pa nije idolopoklonstvo kada ti neki predmet proglasavas Bogom (sami Arapi pagani su verovali u Bogove van Zemlje), vec kad ga uzdizes, dajes mu previse na religijskom znacaju i povezujes ga sa Bogom
Muhamed je upravo to radio kada je zauzeo Kabu za Islam i kada je ljubio Crni kamen... da je znao da su meteoriti padali po celom svetu i da po celom svetu ima takvih kamenja, verovatno tom jednom ne bi davao toliko na znacaju
kazete da su Abraham i Izmael izgradili Kabu, a sta kaze wikiislam
Prophet Muhammad discarded the 360 idols but retained for Islam, the Ka’aba with its Black Stone, justifying it with the claim that Abraham and Ishmael originally constructed it. However, there is no historical or archaeological evidence for the existence of the Ka’aba beyond a few hundred years before Muhammad's lifetime. In fact, Muhammad's own words disprove any connection he was attempting to make between Abraham, Ishmael and the Ka’aba.
http://wikiislam.net/wiki/Pagan_Origins_of_Islam
a bivsa muslimanka Taslima Nasreen tvrdi da je Ramazan zapravo arapsko paganski praznik
http://freethoughtblogs.com/taslima/2012/07/21/ramadan-was-a-pagan-arab-festival-2/
I da je tvrdio opet od toga ne bi bilo traga, ne nakon svih onih sabora Ali opet ima svakakvih stihova :
http://www.satanicverses.org/
danas imas vakakvih budala koji ce izmisljati i tumaciti reci kako zele samo da bi pokazali koliko su 'pametni'
tako i ja mogu da izvucem stihove iz Biblije iz Kurana, da ih tumacim kako zelim i kazem 'nas bog je zapravo jelen'
s druge strane, po ranim islamskim ucenjacima i istoricarima Muhamed je sam tvrdio da je da je ubaciovao reci koje mu Bog nije rekao da ubaci
“I have fabricated things against God and have imputed to Him words which He has not spoken.”(Al-Tabari 6:111)
e vidis, upravo zbog ovoga i ono sa Crnim kamenom, Muhamed ne moze biti pravi prorok, jer da je pravi prorok Bog bi ga zbog svega toga ubio na licu mesta
tako pise u Tori koju je sam Muhamed priznao
Ne znam arapski perfektno, ono što ne znam ili imam nedoumicu pitam ucenog. Poželjno je nauciti arapski a ako ne znaš i imaš nedoumice oko nece gao što rekoh, samo pitaj oen koji znaju.
znaci onda mi koji ne znamo arapski smo diskriminisani od strane Boga, jer ne mozemo da znamo u potpunosti njegove reci
znaci Bog zeli da naucimo arapski, a tom logikom Bog je pre Muhameda zeleo da naucimo hebrejski
zasto bi Bog menjao svoje misljenje tek tako i igrao se sa ljudima?
http://islamqa.info/en/12564
sve je nesto objasnjeno tipa 'oko Nisa kisa', al nista u centar
zasto nije jednostavno objasnjeno zasto se u raju obecava alkohol za one koji piju kad je alkohol zabranjen, a zasto bi neko ko nije pio alkohol u zemaljskom zivotu, poceo da ga pije u raju?
i gde pise da vino na Zemlji i u Raju nije isto? da li je zaista negde zapisano ili je to samo slobodno tumacenje doticnog gospodina?
Ako Isus nije poslat cijelom svijetu nije ni Srbiji, znaci ne treba da vjeruješ od njega....
To što Muhamednije krocio dalje od odredenog regiona nije bitno, bitno je da ce njegovi nasljednici širiti poruku Islama
A o ovome ,,zašto bi Bog dozvolio'' Isus je (prema hrišcanskom ucenju) brutalno ubijen na krstu sa 30 i kusur godina, doizvao je Oca bezuspješno i pitao zašto ga je ostavio. Jes, bice da je to ništa u poredenju sa smrti od bolesti...
Isus je poslat da siri Boziju rec u Izraelu, sto je on i radio, a sad da li je vecina to prihvatila ili ne, to je druga prica
ali Isus je izabrao ljude koji ce nastaviti da sire njegovu rec dalje i posle njega i to zamisli bez sablje
Isus jeste brutalno ubijen, ali Isus je sam predvideo svoju smrt i ne samo to, Isus je ustao iz mrtvih posle (kad se vec sluzimo hriscanskim ucenjem), a reci mi za koliko jos ljudi znas da su ustali iz mrtvih?
- - - - - - - - - -
Ne, nikakvog trojstva nema u Starom Zavjetu, Elohim ne znači Bogovi...
http://www.outreachjudaism.org/articles/elohim.html
Gdje je u NZ isus nazvan Emanuilo? Ili Bog je sa nama?
Ivan 14:28 - "Čuli ste, da vam ja rekoh: 'Ja odlazim, i doći ću k vama. Kad biste me ljubili, onda biste se radovali,
što idem k Ocu, jer je Otac veći od mene." Ko je to veći od Boga?
Ivan 20:17 - "Reče joj Isus: Nemoj me se dodirnuti, jer još nijesam uzašao k Ocu svojemu. Nego idi k braći mojoj i kaži im:
Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vašemu, Bogu svojemu i Bogu vašemu."
Mark 10:18 - "Isus mu reče: "Što me
zoveš dobrim? Nitko nije dobar osim jedinoga Boga."
Ivan 5:37 - "
Tako Otac, koji me posla, sam posvjedoči za mene. Ali glasa njegova niti ste kad čuli, ni lica njegova nijeste vidjeli."
Ivan 8:50 - "A
ja ne tražim slave svoje; ima, koji traži i sudi."
Ivan 7:16 - "Isus im reče: "
Moja nauka nije moja, nego onoga, koji me je poslao."
Ivan 6:38 - "
Jer siđoh s neba, ne da činim volju svoju, nego volju onoga, koji me posla. Bog ne radi šta hoće???
Ivan 12:49 -
"Jer ja nijesam govorio sam od sebe, nego Otac, koji me posla, on mi dade zapovijed, što da kažem i što da govorim."
Ivan 14:24 - "Tko ne ljubi mene, ne drži mojih riječi.
A riječ, koju ste čuli od mene, nije moja, nego Oca, koji me posla." Bogu neko govori šta da kaže?
Marko 13,32 - ''A onaj dan i onaj čas ne zna nitko,
ni anđeli na nebu ni Sin, nego samo Otac.'' Bog ne zna kada će se desiti Sudnji dan?
Ivan 5:30 - "Ja
ne mogu ništa činiti sam od sebe. Sudim, kako čujem. Moj je sud pravedan; jer ne tražim volje svoje, nego volju onoga, koji me je poslao. Bog ne može ništa činiti sam od sebe?
2. Ljetopisa 6:18 - "A
hoće li doista Bog stanovati na zemlji među ljudima? Eto, nebo i nebesa najviša ne mogu te obuhvatiti - koliko manje ova kuća, koju sagradih!
Ne, nikakvog trojstva nema u Starom Zavjetu, Elohim ne znaci Bogovi...
http://www.outreachjudaism.org/articles/elohim.html
toliki tekst doticnog rabina, a tako malo receno
evo lepo na jevrejskom sajtu stoji Tanah i lepo se vidi da se Bog obraca sebi u mnozini
http://www.chabad.org/library/bible_cdo/aid/8165
i u samom Kuranu Bog govori za sebe u mnozini i to cesce nego u Bibliji
sam Muhamed kaze da je video Boga u 'najlepsoj formi', sto znaci da Bog ima vise od jedne forme i ne samo to, vec ima najmanje tri forme, jer da ima 2 rekao bi 'video sam Boga u (onoj) lepsoj formi' posto pored nje postoji i ona manje lepsa, ali posto je rekao 'najlepsa' to implicira da postoje najmanje 3 forme
Narrated AbdurRahman ibn A’ish
Allah’s Messenger (peace be upon him) said: I saw my Lord, the Exalted and Glorious in the most beautiful form. He said: What do the Angels in the presence of Allah contend about? I said: Thou art the most aware of it. He then placed HIS PALM between my shoulders and I felt its coldness in my chest and I came to know what was in the Heavens and the Earth. He recited: ‘Thus did we show Ibrahim the kingdom of the Heavens and the Earth and it was so that he might have certainty.’(6:75)
Gdje je u NZ isus nazvan Emanuilo? Ili Bog je sa nama?
Matej 1,22 Sve se to dogodilo da se ispuni što Gospodin rece po proroku:
Matej 1,23 Evo, Djevica ce zaceti i roditi sina i nadjenut ce mu se ime Emanuel - što znaci: S nama Bog! (prevod na hrvatskom)
slazem se da Isus nije bukvalno nazvan Emanuilo, ali to ime je vise simbol i znak koji govori ko je i sta je to dete
a pravo Isusovo ime na hebrejskom znaci 'Bog je spas', sto dosta daje na znacaju verovanju u Isusovu bozansku prirodu
sto se tice ovih stihova sto si kopirao, zapravo vise idu meni u prilog, jer vidis da u gotovo svim Isus oslovljava Boga kao Oca, a reci mi da li znas jos nekog proroka koji je tako cesto zva Boga Ocem?
ustvari nisam siguran dal Ga je iko i nazivao tako
Isus jednostavno kad se spustio na Zemlju i uzeo ljudski oblik, postao je obican smrtnik, ali je i zadrzao bozanske moci (kakve su moci ozivljavanje mrtvih, kontrolisanje prirode i samo ustajanje tog coveka iz mrtvih ako ne bozanske?) kako bi dokazao ko je on zaista
pazi kad je i Neverni Toma posle Isusovog ustanka iz mrtvih shvatio istinu:
po Jovanu
20:26 I posle osam dana opet behu ucenici Njegovi unutra, i Toma s njima. Dode Isus kad behu vrata zatvorena, i stade medu njima i rece: Mir vam.
20:27 Potom rece Tomi: Pruži prst svoj amo i vidi ruke moje; i pruži ruku svoju i metni u rebra moja, i ne budi neveran nego veran.
20:28 I odgovori Toma i rece Mu: Gospod moj i Bog moj.
20:29 Isus mu rece: Pošto me vide verovao si; blago onima koji ne videše i verovaše.
20:30 A i mnoga druga cudesa ucini Isus pred ucenicima svojim koja nisu pisana u knjizi ovoj.
20:31 A ova se napisaše, da verujete da Isus jeste Hristos, Sin Božji, i da verujuci imate život u ime Njegovo.