ajde da zavrsimo vise ovu pricu
Peta Mojsijeva knjiga, glava 18, stih 15: Proroka ispred tebe, izmedju brace tvoje, kao sto sam ja, podignuce ti Gospod Bog tvoj; njega slusajte
ovde se Mojsije obraca svom narodu i najavljajuje podizanje proroka 'ispred njega', odnosno prorok ce nastati pred njih
e zato ovo tvoje o Isusu sto si stavio pod navodnicima dobija na znacaju i hvala ti na tome
ako se sluzimo tvojom logikom da se pod 'bracom' podrazumevaju Arapi, zasto bi se onda Mojsije obracao svom narodu u jednini, a arapski narod spominjao u mnozini?
Kuran?
jel u Kuranu ono bese pise da su komete projektili pomocu kojih Bog tera demone i gde se ono semena tecnost stvara?
sto se tice podele meseca na dva dela, zanimljivo je da je niko osim Muhameda i njegovih sledbenika nije primetio
slozices se da je to zaista jedna upadljiva pojava koja nije mogla ostati neprimecena, pogotovo sto je vremenska zona S. Arabije identicna Evropskoj, ali niko nije zabelezio tu pojavu
evo i pravog naucnog objasnjenja te pojave
ali i da zanemarimo Novi Zavet i uzmimo u obzir samo Stari Zavet, knjigu proroka Isaije
glava 40.
1. Tješite, tješite narod moj, govori Bog vaš.
2. Govorite Jerusalimu ljubazno, i javljajte mu da se navršio rok njegov, da mu se bezakonje oprostilo, jer je primio iz ruke Gospodnje dvojinom za sve grijehe svoje.
3. Glas je nekoga koji viče: pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu našemu.
4. Sve doline neka se povise, i sve gore i bregovi neka se slegnu, i što je krivo neka bude pravo, i neravna mjesta neka budu ravna.
5. I javiće se slava Gospodnja, i svako će tijelo vidjeti; jer usta Gospodnja govoriše.
to je samo deo... Isaija je skroz predvideo dolazak Isusa i njegovo odbacivanje, izrugivanje, stradanje zarad oprosta grehova nasih (glava 53)
pa je odlucio da kazni sve duzno i neduzno, a zena i deca pretvoreni u roblje
i sta sad? vi tek tako, otvoreno najavljujete masakr nad Jevrejima?
reci mi jel te zbog toga kao muslimana stid barem malo?
to je poprilicno agresivno i radikalno za jednu miroljubivu religiju
a u Izraelu i Palestini se ne vodi verski rat, vec teritorijalni
nigde nije ni pisalo da treba da ima
pa da, i svako od tih poslanika je mogao da bude onaj o kome je Bog govorio Mojsiju, ako je imao roditelje, zenu i decu
naravno, gledajuci iz tvoje i rahmetli Didatove perspektive
kako? zar ne rece da je bio poslat za celo covecanstvo, a ne znam dal je bio izvan S. Arabije?
za Evropu ni da govorim... a tek jos neotkriveni kontinenti i narodi za koje Muhamed nije ni znao
ok... procitao sam neke komentare muslimana koji govore da je kasnije umro od posledica tog trovanja, ali nije ni bitno to toliko
e upravo to i jeste problem... vidis zato i imamo Al Kaidu, Al Sabab, Talibane i slicne
oni teze da bude slicniji njemu, ali ga oni ne vide kao ti, vec ga vide kao ja: kao coveka koji se oruzjem borio protiv neistomisljenika i nevernika
samo prate Kuran:
9:29 Borite se protiv onih kojima je data Knjiga, a koji ne vjeruju ni u Allaha ni u onaj svijet, ne smatraju zabranjenim ono što Allah i Njegov Posalnik zabranjuju i ne ispovijedaju istinsku vjeru - sve dok ne daju glavarinu poslušno i smjerno.
48:29 Muhammed je Allahov poslanik, a njegovi sljedbenici su strogi prema nevjernicima, a samilosni među sobom; vidiš ih kako se klanjaju i licem na tle padaju želeći Allahovu nagradu i zadovoljstvo - na licima su im znaci, tragovi od padanja licem na tle. Tako su opisani u Tevratu. A u Indžilu: oni su kao biljka kad izdanak svoj izbaci pa ga onda učvrsti, i on ojača, i ispravi se na svojoj stabljici izazivajući divljenje sijača - da bi On s vjernicima najedio nevjernike. A onima koji vjeruju i dobra djela čine Allah obećava oprost i nagradu veliku.
98:6 Oni koji ne vjeruju između sljedbenika Knjige i mnogobošci biće, sigurno, u vatri džehennemskoj, u njoj će vječno ostati; oni su najgora stvorenja.
5:51 O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike jevreje i kršćane! Oni su sami sebi zaštitnici! A njihov je onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati; Allah uistinu neće ukazati na Pravi put ljudima koji sami sebi nepravdu čine.
slozices se prilicno ostro i agresivno za jednu religiju ljubavi i mira
ne znam ko je doticni i koja su njegova shvatanja