PRELASCI NA ISLAM

gresis burazeru.pogledaj dokumentarac o ocu Gavrilu.

OCU?,Kakvom ocu?
Ti u startu griješiš nazivajući ga ocem...

Matej 23,9 I ocem svojim ne zovite nikoga na zemlji, jer je jedan otac vaš, koji je na nebesima!

Luka 18,8 Kažem vam da će ih odbraniti brzo. Ali sin čovječij kad dođe hoće li naći vjeru na zemlji?

Mislim da sam ipak u pravu :D

Vidim da ovi prelasci lice na top-shop.
Meri iz Kraljeva novim Orbitrekom elit plus 2000 supersonik uspela da smanji 7 kilograma za samo 2 nedelje i da ojaca misice. Njena prica po reklamama.

Sa novim posudama Delimano kuvajte bez muke, dovoljno je da samo zamislite rucak u vasoj glavi i rucak se pojavi u vasim tanjirima. I sve to za samo 9999 dinara + troskovi postarine. Sada cujte price zadovoljnih korisnika.

Predjite u islam najbrozorasteca religija u svetu. Odaberite jedan od mnogim nasim modelima kao Suni, Shii, Vehabi i dobijte 24 casovnu podrsku pri shirenju islama pomocu nasilja, vrbovanja, propagande itd.Sa ovim u paketu besplatno dobijate i kuran v. 2.0 nadogradjenu i proshirenu verziju, kompatibilnu sa 21 vekom. Kao poklon dobijate i 500 eura. Cujte uspesne price preobracanja Mirka iz Surdulice, Vesne iz Bujanovca i Veljka iz Vranja. Pozurite i narucite ISLAM, samo u najblizoj dzamiji i kod lokalnog ozde. Javite se odmah.

Poslednja izmena:
Vidim da ovi prelasci lice na top-shop.
Meri iz Kraljeva novim Orbitrekom elit plus 2000 supersonik uspela da smanji 7 kilograma za samo 2 nedelje i da ojaca misice. Njena prica po reklamama.

Sa novim posudama Delimano kuvajte bez muke, dovoljno je da samo zamislite rucak u vasoj glavi i rucak se pojavi u vasim tanjirima. I sve to za samo 9999 dinara + troskovi postarine. Sada cujte price zadovoljnih korisnika.

Predjite u islam najbrozorasteca religija u svetu. Odaberite jedan od mnogim nasim modelima kao Suni, Shii, Vehabi i dobijte 24 casovnu podrsku pri shirenju islama pomocu nasilja, vrbovanja, propagande itd.Sa ovim u paketu besplatno dobijate i kuran v. 2.0 nadogradjenu i proshirenu verziju, kompatibilnu sa 21 vekom. Kao poklon dobijate i 500 eura. Cujte uspesne price preobracanja Mirka iz Surdulice, Vesne iz Bujanovca i Veljka iz Vranja. Pozurite i narucite ISLAM, samo u najblizoj dzamiji i kod lokalnog ozde. Javite se odmah.

A da su isti likovi prešli sa Islama u Hrišćanstvo drugačiju bi pjesmu ti pjevao...

Pa vi pričajte da je Islam ne tolerantna vjera i da joj nema mjesta u civilizovanom svijetu...

Od šejha Qaradawia :D
Pravo na zaštitu

Prvo od svih prava “sljedbenika knjige” u islamu je zaštita od svih
vrsta spoljašnjih neprijateljstava. Stoga, ako ih neko napadne,
muslimani su dužni stati im u zaštitu. Šejh Qaradawi se u ovoj tvrdnji
oslanja na šerijatsku literaturu, kao i na stav imama Ibn Tejmijje, r.a.
Imam Ibn Tejmijje je posredovao kod tatarskog zapovjednika Qatlušaha da
oslobodi zarobljenike. Qatlušhah je dozvolio da se oslobode muslimanski
zarobljenici, ali je Ibn Tejmijje insistirao da se oslobode i hrišćani.
Ovakav stav Ibn Tejmijje predstavlja primjer fikhske perspektive prema
zaštiti od stranih neprijateljstava.

Islamska država je, također, dužna štititi prava nemuslimanskih
manjina od unutarnjeg nasilja. U skladu sa tim, nije dozvoljeno
neprijateljstvo protiv njih ni u kom obliku. Prepliću se brojni ajeti i
hadisi koji zabranjuju nasilje muslimana nad nemuslimanima, za primjer
navodimo riječi Poslanika, s.a.w.s.: ”Ko učini nasilje prema mu`ahidu
(nemuslimanu štićeniku islamske države) ili mu uskrati pravo, ili ga
optereti preko njegovih mogućnosti,ili uzme nešto njegovo bez
saglasnosti, ja ću mu biti tužitelj na Sudnjem danu.” (Bilježe ga Ebu
Dawud i Bejheki).. Također je rekao:” Ko uvrijedi zimmiju
(nemuslimana-štićenika) uvrijedio je mene, a ko uvrijedi mene uvrijedio
je Allaha, dž.š.”(Bilježi ga Taberani u El-Ewsatu , sa dobrim lancem
prenosilaca).

Kako je ovo bila praksa Poslanika s.a.w.s. , tako je postalo i
praksom pravednih halifa . Prenešene su brojne slične izjave i postupci
od Omera i Alije r.a. , a sličan pravac su zagovarali i brojni
šerijatski pravnici.

Od oblika ove zaštite je:

Zaštita krvi – fizička bezbijednost

Qaradawi prenosi saglasnost učenjaka da se krv štićenika mora čuvati,
te da je napad na njihovu fizičku bezbjednost jedan od velikih grijeha,
zbog hadisa u kom je Poslanik, s.a.w.s., rekao: ”Ko ubije štićenika
neće osjetiti miris dženneta, a ako ga i osjeti, to će biti sa
udaljenosti od četrdeset godina.” (Bilježe ga Ahmed i Buhari u
poglavljima o džiziji , kao i drugi) .

I ako se učenjaci razilaze po pitanju da li se musliman kažnjava
smrću ako ubije nemuslimana, Qaradawi ispravnijim stavom smatra da
muslimana treba ubiti ako bespravno ubije nemuslimana, oslanjajući se na
sveobuhvatnost kur`ansko – sunnetskih citata koji naređuju odmazdu, uz
stav o jednakosti prolivene krvi.

Na ovaj stav se oslanjao Osmanski hilafet, i praktikovao ga je u
brojnim svojim pokrainama, prije mnogo vijekova, sve dok hilafet nije
uništen početkom prošlog vijeka napadima neprijatelja islama.

Čuvanje imetka

Na obaveznosti ovoga su saglasni svi šerijatski pravni pravci, u svim
oblastima i kroz različite vremenske periode. Pažnja islama prema
imovini i posjedima nemuslimana dostiže do toga da on poštuje sve što
nemuslimani smatraju imetkom – čak i kada to u očima muslimana ne
predstavlja imetak. Alkohol i svinjsko meso nije dozvoljeno smatrati
posjedom muslimana, tako da ako musliman muslimanu uništi nešto od
pomenutog nije mu dužan ništa (jer je to imetak kojim nije dozvoljeno
ostvarivati korist, prim.prev). Ali , ako pomenuto bude u posjedu
štićenika, i musliman ga uništi, dužan je platiti njegovu vrijednost,
kako tvrdi imam Ebu Hanife.

Čuvanje časti

Čast štićenika u islamu se čuva kao čast muslimana. Čak, imam
El-Qarafi el–Maliki je rekao: ”Ko ih uvrijedi, makar ružnom riječju ili
ogovaranjem, izgubio je Allahovu zaštitu, zaštitu Njegova Poslanika
s.a.w.s., i zaštitu vjere islama” (U djelu El-Furuq tom 3, stranica 14,
119 odjeljak). Ovoj slične izjave islamskih učenjaka su brojne.

Osiguranje u slučajevima nemogućnosti, starosti i siromaštva

Šta više, islam garantuje nemuslimanima “penzijsko osiguranje koje
pripada kako njima tako i svima koji budu u njihovoj situaciji”, jer su
oni štićenici islamske države, a ona je odgovorna za svakog svog
građanina. Poslanik, s.a.w.s., je rekao: ”Svi ste vi pastiri i svi ćete
biti pitani za svoje stado”. (Muttefeq alejh). Prema ovom se upravljala
praksa pravednih halifa i onih nakon njih. Ovakav stav je prenešen u
pismu Halid bin Welida stanovnicima El-Hireh u Iraku u vrijeme vladavine
Ebu Bekra es-Siddika, r.a., u prisustvu velikog broja ashaba, što se
ujedno smatra i njihovim konsenzusom. Omer bin Hattab je vidio starca
Jevreja kako zbog starosti prosi (u nemogućnosti da zaradi) pa je njemu i
svima njemu sličnima propisao iz muslimanske blagajne doživotnu penziju
rekavši: ”Nismo pravedni prema njemu ako mu dok je mlad uzimamo porez a
ostavimo ga na cjedilu kada bude bespomoćan. ”Ovakvog stava su i većina
islamskih pravnih skola.

Pravo na ispovijedanje vjere

Među ovim pravima je i zabrana muslimanima da štićenike prisiljavaju
na prihvatanje islama. Svaki vjernik ima pravo na svoju vjeru i pravac, i
ne smije se prisiljavati da prihvati drugu vjeru, niti se smije vršiti
pritisak da bi se okrenuo islamu. Temelj ovog prava su Allahove riječi:
”U vjeru nije dozovoljeno silom nagoniti, pravi put se jasno razlikuje
od zablude.” (El-Bekare: 256). Također je Uzvišeni rekao: ”Pa zašto onda
ti da nagoniš ljude da budu vjernici?” (Junus 99)

Historija istinom svjedoči o muslimanima po ovom pitanju, a i zapadnjaci to priznaju.

Islam je čuvao nemuslimanima njihove bogomolje i vjerska obilježja. U
vrijeme Poslanika, s.a.w.s., stanovnicima Nedžrana je garantovana
vjerska sloboda, koju im garantuje Allahovo pravo i zaštita Njegova
Poslanika, s.a.w.s. Sloboda da vjeruju i ispovijedaju svoju vjeru, da
imaju svoje zajednice i svoju trgovinu. Omer, r.a., je u djelu poznatom
kao “Omerova povelja” garantovao stanovnicima Elija`a slobodu
ispovijedanja vjere. Ova sloboda je garantovana i stanovnicima `Anata u
vrijeme Halid bin Welida, kako to prenosi Ebu Jusuf u djelu “El-Haradž”.

Kao dokaz slobode vjere poslužiće i stavovi šerijatskih pravnika da
je dozvoljeno da nemuslimani grade svoje crkve u naseljima u kojima
većinu čine muslimani. Praksa muslimana kroz historiju je tekla u ovom
smjeru od davnina. U Egiptu je izgrađeno mnogo hrišćanskih crkava u
prvom hidžretskom stoljeću, kao što je crkva Mar Markos u Aleksandriji (
između 39. i 56. hidžretske godine). Također je prva crkva u Fustatu
podignuta za vrijeme vladavine Ibn Muhlida (između 47. i 68. hidžretske
godine). Abdul-Aziz bin Merwan, kada je osnovao grad Hilwan, dozvolio je
izgradnju crkve u njemu, kao što je dozvolio i nekim monasima da
izgrade dva manastira.

Čak, istraživač El-Mukrizi jasno ističe: ”Šta više, sve pomenute
kairske crkve su podignute za vrijeme islamske vlasti, i niko se po tom
pitanju ne razilazi.”

Također i u naseljima gdje muslimani nisu činili većinu, bilo je
dozvoljeno obnavljanje crkava i izgradnja bilo čega što je hrišćanima
bilo potrebno, u skladu sa njihovom brojnošću.

Ovakva blagost se nije pojavila nigdje kao u islamu, tako da je
francuski orijentalista Gustav Lubon rekao: ”Vidjeli smo iz kur`anskog
ajeta koji smo prethodno pomenuli da je blagonaklonost Muhammeda, a.s.,
prema Jevrejima i hrišćanima bila dovedena do vrhunca. Ovu
blagonaklonost nije zagovarao ni jedan osnivač vjere prije njega, u
jevrejskoj vjeri a posebice u hrišćanstvu, a vidjećemo i kako su
pravedni halife slijedile njegovu praksu.” Ovo je takođe prenijeto
jezicima Evropljana, kao što je bio Robertson i drugi.

A da su isti likovi prešli sa Islama u Hrišćanstvo drugačiju bi pjesmu ti pjevao...

smesno je i u jednom i u drugom slucaju

cim vidim kako neko daje intervju o tome kako je konacno spoznao 'istinu' i odlucio da uzme 'pravu' veru (bez obzira koja je u pitanju), odmah posumnjam da je to istina

ljudi ce ciniti sve za pare, ali pravi vernici, oni koji su stvarno promenili veru verujuci da je ta vera prava, nemaju potrebu nikome da se pravdaju, niti da pricaju pred kamerama o tome radi popularnosti i pregleda na Youtube-u

njima je najbitnije da oni znaju u sta veruju

Islam bi bio prava tolerantna religija kada ne bi smrcu kaznjavao one koji su ga napustili

ja ako sam rodjen kao musliman, moram i umreti kao musliman, bez obzira sto nisam birao da li cu da se rodim kao musliman ili kao pripadnik neke druge religije, niti sto sam u medjuvremenu promenio svoja verovanja i ubedjenja

bitno je da ostanem musliman barem na papiru, a ostalo i nije toliko vazno

evo i slucaja koji to potvrdjuje:

Muhamed Hegazi, Egipcanin koji je napustio Islam i postao Hriscanin
http://en.wikipedia.org/wiki/Mohammed_Hegazy

otac mu preti smrcu, a sudija tvrdi da u svom srcu moze biti sta god hoce, ali na papiru mora ostati musliman

sto znaci da se pod muslimanima smatraju i oni koji nisu istinski i iskreni vernici, vec su primorani da to budu

zar je moguce da su nekoj religiji potrebni takvi vernici?

sto se tice tolerancije muslimana prema nemuslimanima, mislim da o tome najbolje znaju egipcanski Kopti Hriscani koji svakodnevno trpe torture i ugnjetavanja od strane vecinskog muslimanskog stanovnistva

tuku ih, vredjaju, ubijaju, decu im nasilno preobrazavaju u muslimane, crkve im ruse i pale

Kopti koji su starosedeoci u Egiptu, postali su manjina i gradjani drugog reda dolaskom Arapa i Islama

Мр. Зијад Љакић - Исламска власт се ширила сабљом

ja kad sam ovde tvrdio isto to sto ovaj islamski ucenjak tvrdi, neki su mi govorili da to nije istina, da se Muhamed samo branio, a da se Islam nikada nije sirio macem

znaci Muhamed je braneci se uspeo da pokori pola tadasnjeg poznatog sveta

i bez namere ikoga da uvredim, mene zaista interesuje zasto bi Bog jednog obicnog smrtnika, velikog gresnika, pagana, ratnika i vojnog lidera izabrao za nekoga ko bi sirio njegovu rec

Isus je po Hriscanima propovedao mir i ljubav, a Boga opisivao kao milostivog, saosecajnog i kao Onog koji prasta, dok s druge strane Muhamed je bio poprilicno ratoboran i krvolocan

ja kad sam ovde tvrdio isto to sto ovaj islamski ucenjak tvrdi, neki su mi govorili da to nije istina, da se Muhamed samo branio, a da se Islam nikada nije sirio macem

i bez namere ikoga da uvredim, mene zaista interesuje zasto bi Bog jednog obicnog smrtnika, velikog gresnika, pagana, ratnika i vojnog lidera izabrao za nekoga ko bi sirio njegovu rec

Isus je po Hriscanima propovedao mir i ljubav, a Boga opisivao kao milostivog, saosecajnog i kao Onog koji prasta, dok s druge strane Muhamed je bio poprilicno ratoboran i krvolocan

dobro smo mi osjettili tu vasu ljubav,nemoj te nas vise ljubiti

Kao što ti već na drugoj temi odgovorih, i Muhamed je propovjedao mir, vidio si kako je naredio da se muslimai bore za hrišćane i daju im oružije ako su u opasnosti :)

Vlast se širila mačem, ali Islam nije, Islam da se širio mačem ni na jednoj teritoriji đe su muslimani bili ne bi ostalo ne muslimana, a to svakako nije slučaj :) Znaš valjda za Konstatina koji je navodno vidio svijetli krst na nebu iznad kojeg je pisalo da u ime tog znaka pokorava? Ni Isus, ni Muhamed nisi naređivali bespotrebno prolijevanje krvi, krvoločnost i ubijanje svakog nevjernika :)

A što se tiče opisivanje Boga kao Milostivog,Saosjećajnog, i Onoga koji prašta par ajeta za tebe :D

Reci: "O robovi moji koji ste se prema sebi ogriješili, ne gubite nadu u Allahovu milost! Allah će, sigurno, sve grijehe oprostiti; On, doista, mnogo prašta i On je milostiv." (39:53)

Onaj ko kakvo zlo učini ili se prema sebi ogriješi pa poslije zamoli Allaha da mu oprosti – naći će da Allah prašta i da je milostiv. (4:110)

A kada te robovi Moji za Mene upitaju, Ja sam, sigurno, blizu: odazivam se molbi molitelja kad Me zamoli. Zato neka oni pozivu Mome udovolje i neka vjeruju u Mene, da bi bili na Pravome putu. (2:186)

Poslednja izmena:
Kao što ti već na drugoj temi odgovorih, i Muhamed je propovjedao mir, vidio si kako je naredio da se muslimai bore za hrišćane i daju im oružije ako su u opasnosti :)

Vlast se širila mačem, ali Islam nije, Islam da se širio mačem ni na jednoj teritoriji đe su muslimani bili ne bi ostalo ne muslimana, a to svakako nije slučaj :) Znaš valjda za Konstatina koji je navodno vidio svijetli krst na nebu iznad kojeg je pisalo da u ime tog znaka pokorava? Ni Isus, ni Muhamed nisi naređivali bespotrebno prolijevanje krvi, krvoločnost i ubijanje svakog nevjernika :)

A što se tiče opisivanje Boga kao Milostivog,Saosjećajnog, i Onoga koji prašta par ajeta za tebe :D

Reci: "O robovi moji koji ste se prema sebi ogriješili, ne gubite nadu u Allahovu milost! Allah će, sigurno, sve grijehe oprostiti; On, doista, mnogo prašta i On je milostiv." (39:53)

Onaj ko kakvo zlo učini ili se prema sebi ogriješi pa poslije zamoli Allaha da mu oprosti – naći će da Allah prašta i da je milostiv. (4:110)

A kada te robovi Moji za Mene upitaju, Ja sam, sigurno, blizu: odazivam se molbi molitelja kad Me zamoli. Zato neka oni pozivu Mome udovolje i neka vjeruju u Mene, da bi bili na Pravome putu. (2:186)

a sta ce nekome ko propoveda mir i koji tvrdi da je Bozji poslanik, sablja i vojska?

tako da se postavlja pitanje da li je on imao religijske ili osvajacke misije?

zasto je Mogulski car obezglavio Sambajia, kad je ovaj odbio da predje na Islam?

zasto je Islam prodreo u Persiju tek nakon arapskog osvajanja i zasto je pre rata Muhamed stalno zahtevao od persijskog cara da predje na Islam?

posle Persije, pod islamsku vlast pada i Avganistan... jedino je takozvani Kafirstan (zemlja nevernika) opstao sve do kraja 19. veka, ali posle osvajanja od strane Abdur Rahman Kana, kada su svi stanovnici tog dela zemlje islamizovani

a danas su upravo Iran (Persija) i Avganistan jedne od najzadrtijih islamskih drzava

a s druge strane znas li kako Hriscanstvo osvojilo Rimsku drzavu?

e tako se siri vera

a ti citati, da li to vazi za muslimane ili i nemuslimane?

zasto onda imam Abu Hamza al-Masri tvrdi da nemuslimani u muslimanskim zemljama slobodno mogu da se tretiraju kao stoke, da se trguje njima i da se ubijaju, bez da se odgovara ikome za to?

to je glavni problem - sto takve stvari ne govore obicni ljudi koji su mozda puni frustracije i imaju neke svoje razloge da govore i razmisljaju tako, vec to slusamo od verskih poglavara i ucenjaka, a ko bolje tumaci Kuran i Islam od njih?

a sta ce nekome ko propoveda mir i koji tvrdi da je Bozji poslanik, sablja i vojska?

tako da se postavlja pitanje da li je on imao religijske ili osvajacke misije?

zasto je Mogulski car obezglavio Sambajia, kad je ovaj odbio da predje na Islam?

zasto je Islam prodreo u Persiju tek nakon arapskog osvajanja i zasto je pre rata Muhamed stalno zahtevao od persijskog cara da predje na Islam?

posle Persije, pod islamsku vlast pada i Avganistan... jedino je takozvani Kafirstan (zemlja nevernika) opstao sve do kraja 19. veka, ali posle osvajanja od strane Abdur Rahman Kana, kada su svi stanovnici tog dela zemlje islamizovani

a danas su upravo Iran (Persija) i Avganistan jedne od najzadrtijih islamskih drzava

a s druge strane znas li kako Hriscanstvo osvojilo Rimsku drzavu?

e tako se siri vera

a ti citati, da li to vazi za muslimane ili i nemuslimane?

zasto onda imam Abu Hamza al-Masri tvrdi da nemuslimani u muslimanskim zemljama slobodno mogu da se tretiraju kao stoke, da se trguje njima i da se ubijaju, bez da se odgovara ikome za to?

to je glavni problem - sto takve stvari ne govore obicni ljudi koji su mozda puni frustracije i imaju neke svoje razloge da govore i razmisljaju tako, vec to slusamo od verskih poglavara i ucenjaka, a ko bolje tumaci Kuran i Islam od njih?

Obavezno ovo pročitaj :http://sonsofsunnah.com/2011/04/12/persians-forced-into-becoming-muslim/

Trebamo da slijedimo Muhameda, on je rekao da oni koji ostanu na putu Kur'ana i njegovog suneta su na pravom putu :) Muhamed je propovjedao mir i jednakost, ako neko propovjeda suprotno ide protiv riječi Allahovog poslanika .

Back