a ti imas u planu da ubijas nevernike? koga, posto hriscani i Jevreji ne odbacuju Boga?
tako je... odrasle Jevreje muskarce je obezglavio, a zene i decu odveo u roblje... pitam se sta se radilo sa zenskim robovima...
Jeste, nakon što su ga izdali i htjeli da ga ubiju.
A o ženskim robovima pitaj Bibliju
Brojevi 31,7 I pođoše u boj proti Midjanaca, kako je bio Gospod zapovjedio Mojsiju, i pobiše sve muške osobe.
Brojevi 31,8 Među onima, koje pobiše, bili su i kraljevi midjanski, Evi, Rekem, Sur, Hur i Reba, pet kraljeva midjanskih. I Balaama, sina Beorova, ubiše mačem.
Brojevi 31,9 Tada
zarobiše sinovi Izraelovi žene i djecu Midjanaca, zaplijeniše svu stoku njihovu, krupnu i sitnu, i sve imanje njihovo,
Brojevi 31,10 Popališe sve gradove, u kojima su prebivali, i sve tabore njihove,
Brojevi 31,11 Uzeše sve roblje i sav plijen, ljude i stoku,
Brojevi 31,12 I dovedoše zarobljenike, plijen i grabež k Mojsiju, k svećeniku Eleazaru i zajednici sinova Izraelovih u tabor na poljanama moapskim, što leže na Jordanu kod Jeriha.
Brojevi 31,13 Mojsije, svećenik Eleazar i svi knezovi zajednice izađoše im u susret pred tabor.
Brojevi 31,14 A Mojsije se razgnjevi na vojskovođe, na tisućnike i stotnike, koji se vratiše s vojske.
Brojevi 31,15 Reče im Mojsije: "
A što ostaviste na životu sve žene?
Brojevi 31,16 Upravo one bile su, koje na savjet Balaamov zavedoše sinove Izraelove, da otpanu od Gospoda zbog Peora, te dođe pomor na zajednicu Gospodnju.
Brojevi 31,17 Zato sada pobijte svu djecu mušku i sve žene udate.
Brojevi 31,18 A sve mlade djevojke, koje još nijesu udate, ostavite za sebe na životu.
jadan Muhamed, njega su svi napadali, a on se samo branio... pretpostavljam da i one karavane sto je napadao, napadao ih je braneci se, a nikako iz pljackaskih razloga... i celo Arabijsko poluostrvo je osvojio braneci se i sirio drzavu ka Persiji i zapadu, takodje braneci se
Već sam dao odgovor na ovo.
u 3. suri pise da medju nama postoje i cestiti ljudi i da cemo zbog toga biti nagradjeni, a u 98. pise da smo najgora stvorenja i da cemo vecno goreti u paklu, pa me interesuje sta ce biti nagrada za cestite hriscane i Jevreje... nesto manje toplija vatra u paklu?
U suri 98 se govori o nevjernicima među sljedbenicima Knjige, o onima koji ne rade šta im je propisano čak i u njihovoj Knjizi a ne u Kur'anu.
Muhamed je prvo pobegao iz Meke jer se plasio pagana... zatim kad je okupio druzinu oko sebe poceo je sa napadima na paganske karavane i to cak za vreme svetih dana kada je paganima po njihovom verovanju bilo zabranjeno da ratuju, kada karavani nisu imali naoruzane cuvare
junacina
Napadao karavane onih koji su ga htjeli ubiti? I karavanima se mogu dostavljati oružija samo da znaš. I evo ti 1 fin stih iz Biblije.
Matej 23,34 Zato evo ja ću k vama poslati proroke i premudre i književnike; i vi ćete jedne pobiti i raspeti, a jedne biti po zbornicama svojima i
goniti od grada do grada.
da... plodovi ucenja tvog proroka su upravo psihopate poput ovih gore... kao sto je i onaj lik kojem sam zaboravio ime, ima metalnu kuku umesto ruke, koji tvrdi da ukoliko se nevernik nadje u muslimanskoj zemlji, muslimani slobodno mogu da se ophode prema njemu kao prema stoci, da ga ubiju, prodaju, sta god
Gluposti, Kur'an to jasno zabranjuje.
ja nisam rekao da se ti stihovi direktno odnose na Isusa, vec sam povezivao slicnosti iz stihova sa Isusom, a sta ce biti u buducnosti, ja ne znam
inace Psalmi su poezija, a u poeziji se cesto upotrebljava i metafora
Pa kada povezuješ poveži i ove o ratu
- - - - - - - - - -
napisao sam ti vec u istom postu zasto je Isus recitova te stihove
Pa dobro, po tebi je on mislio da neće dobiti spasenje?
da probam ovako, Plural Majesty je ljudska kreacija, ne Bozija... ljud, vladari, plemici su imali potrebu da pokazu da su iznad drugih pa su davali sebi na znacaju time... Bog nema potrebu da bilo kome dokazuje svoju uzvisenost da 'tepa' sebi na taj nacin
Bog im se obraćao preko hebrejskog jezika, ljudske kreacije, da bi pokazao svoju veličinu koristi je Plural Majesty.
Isaija 6:8 Potom cuh glas Gospodnji gde rece: Koga cu poslati? I ko ce nam ici? A ja rekoh: Evo mene, pošalji mene.

Kakav Isus

? Ovdje se Bog obraća Izaiji
Izaija 6,1 U godini smrti kralja Uzije
vidjeh Svemogućega gdje sjedi na prijestolju visoku i uzvišenu. Skut je njegov ispunjavao hram.
Izaija 6,2 Serafi su stajali pred njim. Svaki je imao šest krila. Dvjema je zaklanjao lice svoje, dvjema noge svoje, a dvjema se lebdeći držao.
Izaija 6,3 Jedan je vikao drugome: "Svet, svet, svet je Gospod nad vojskama! Puna je sva zemlja slave njegove."
Izaija 6,4 I zadrmaše se pragovi na vratima od glasa, kojim su vikali, i kuća se napuni dima.
Izaija 6,5 Tada
ja povikah:
"Jao meni, ja sam izgubljen; jer sam čovjek nečistih usana i stojim kod naroda nečistih usana. I ugledah kralja, Gospoda nad vojskama, vlastitim očima!"
Izaija 6,6 Tada jedan od serafa doletje
k meni, u ruci mu živ ugljen, što ga je bio uzeo sa žrtvenika kliještima.
Izaija 6,7 Dotače se njim
usta mojih i reče: "Gle, ovo se dotače usana tvojih: krivnja
zlodjela tvojih iščeznu, grijeh se tvoj utamani!"
Izaija 6,8
I začuh glas Svemogućega, koji reče: "Koga da pošljem? Tko će ići po nalogu mojemu?"
Ja odgovorih: "Evo mene, pošlji me!"
I dalje si siguran da se odnosilo na Isusa ?
po tebi moram da znam aramejski, sad grcki, a sutra kad bih uzeo Islam, morao bih i arapski da znam
Pa ne moraš, ali nemoj govoriti da njihovo znanje nije potrebno za bolje razumijevanje.
to je njegov problem... Bog ocigledno dozvoljava slike u svojim molitvenim hramova (ili Mojsije laze)
Oni nisu pravili njih sebi, već radi Boga,njima je to Bog izričito naredio, dok vama nije rekao pravite freske ovog i ovog...
nije on student, on je diplomirao na islamskim studijama i nema sta da te bude sramota, covek samo koristi islamske izvore... cak je nasao islamske skripte koje govore o Pavletovom zivotu koji je skoro identican hriscanskim izvorima
vidim da nisi odgledao video do kraja, no ne krivim te... lik je preinteligentan... drzi ceo Kuran, sve hadise, islamske izvore, ucenjake u malom prstu... slusao sam njegovu debatu sa 2 americka konvertira, unistio ih je... oni jadni nemaju blage veze ni o Islamu, ni o Hriscanstvu
jedino mu zameram
sto je seljak i sto ne dozvoljava u svojoj chat sobi protivnicima da zavrse misao, vec im upada u rec kad god pozeli i prica koliko hoce u toku debate... ali je lik legenda
bezveze trpas Japance ovde... tebi i meni je zabranjeno da se klanjamo bilo kome osim Bogu, Japancu nije
Čuj to? Isus nije došao da donese poruku Japancima? Muhamed jeste, i to cijelom svijetu