Pregrevanje motora

18122023355.jpg

I sipka ulja bez ikakvog dolivanja ulja boja je prirodna, doduse vec mi se blizi taj mali servis od godinu dana.

Pogledajte prilog 1466336
Evo ti kod mene cep antifriza bez ikakvog ciscenja, nasi motori su identicni samo sto tvoj ima noviji tip ubrizgavanja.
Nije ni kod mene nešto falilo ulja, valjda dovoljno jako malo ulja da ometa antifriz u svom radu. Samo meni nije nestajao antifriz, zapravo možda ulje malo prividno i podigne razinu?? Možda je kod tebe stvar da je kvar već dugo prisutan i ulje već duže vrijeme kola rashladnim sustavom i polako " lijepi" cijevi/ crijeva?

Nije ni kod mene nešto falilo ulja, valjda dovoljno jako malo ulja da ometa antifriz u svom radu. Samo meni nije nestajao antifriz, zapravo možda ulje malo prividno i podigne razinu?? Možda je kod tebe stvar da je kvar već dugo prisutan i ulje već duže vrijeme kola rashladna sustavom i polako " lijepi" cijevi/ crijeva?
Hteo sam da joj pokazem kako ulje treba da izgleda kad je auto u ispravnom stanju.

Nije ni kod mene nešto falilo ulja, valjda dovoljno jako malo ulja da ometa antifriz u svom radu. Samo meni nije nestajao antifriz, zapravo možda ulje malo prividno i podigne razinu?? Možda je kod tebe stvar da je kvar već dugo prisutan i ulje već duže vrijeme kola rashladnim sustavom i polako " lijepi" cijevi/ crijeva?
Ne razumem sta je neispravno na mojem autu kod mene sve radi normalno?

Proslijedio sestri, njima sluzi kao drugi automobil. Motor je 1.48v benzin s oko 250 000km. Od kvarova na motoru je bila zamjena dizne, brtva glave, ventilator i termostat. S time da je ventilator radio i nije se podizala temperatura, nego se bila jedna lopatica iskrivila i strasno bučila
Ti motori prolaze pola miliona km ko od sale ako se odrzavaju kako treba, ne znam za 206 ali na 205 idu i do milion km a dizeli i preko.

Preuzeh auto. Rekao mi je da propratim jer valjda auto ima vise tih racvi i creva da jos neko ne popusti, rekoh pa jeste li pregledali ostale racve i creva kaze jesam, sad ne znam zasto je rekao da se ne desi i sa drugim racvama slicno. Uglavnom testiracu ga, videcemo. Sutra slikam cep da vidite.

Ovo je prisustvo korozije ja to zovem kaljuga. Kada si poslednji put menjao antifriz ali komplet? Ne dosipao neki bućkuriš? Moj ćale je uvek ladu terao samo sa vodom i izgledalo je upravo ovako - braon.

Ja kada to vidim odem bez priče i ispustim sve pa sipam antifriz u propisanoj meri. Kada ispuštam da ne veruješ kakav braon gnoj tj glib izlazi na kraju. Bude ko med gusto.

Poslednja izmena:

Back