Nisam prokomentarisala tvoju kucu zbog toga da se ne bi ti osecala "napusteno"

, vec i ranije mi se dopala kao stene, a na avataru je preslatka, svaki put se odusevim kad je vidim, a sad sam htela da ovo napisem za Tedija, pa teko da konacno kazem nesto i za tvoju lepoticu.
Inace ta moja tetka koja je imala "skotlandjanina" mi je i sama ispricala da je on znao da bude dosta tvrdoglav, ali kad treba neverovatno poslusan. On im je uginuo pre 4 godine, na nesrecu sustigla ga je njegova rodjena lepota, da tako kazem, inace bi ziveo jos sigurno 5 godina. Neka zenka od ulicnih pasa (oni inace zive na dorcolu, na samoj obali) je bila u teranju, oko nje se okupilo gomilu pasa, a ona ih je sve zaobisla i pravo dosla kod njega. Kasnije je ispostavilo da je imala neku polnu bolest i time zarazila i njega, sto se kasnije razvilo u rak na "nezgodnom mestu", tako da su posle nekog vremena morali da ga uspavaju. Uh kad su mi to prepricavali kako su ga uspavali suze su mi skoro krenule.
Tako su mi skotski ovcari ostali jedni od favorita, jer je taj pas zaista bio vise nego lep, a sada kad na ulici prodjem pored nekog "lesija" moram obavezno da ga pomazim.

Steta samo sto ih nema u vecem broju. Do skora su kod mene bila dva, medjutim jedan je uginuo od starosti, tako da je ostao samo taj jedan mladi muzjak, mozda jos negde ima neki primerak, ali zaista ih retko vidjam.
Veruj mi znam sta je u to vreme znacilo 800 maraka, moja mama je tada dobijala platu 2 marke. A tada su retriveri bili zaista retki, ja se u stvari ne secam da sam ijednog videla u ta vremena, u kraju smo imali gomilu rasnih pasa, ali nijednog retrivera ni labradora. Secam se da sam '98 kad sam dobila macora za rodj, i kad smo ga vodili kod veta, na zidu ordinacije je stajala slika zute labradorke sa stencima, i ja sam uvek govorila kad smo tu dolazili da cu jednog dana imati tog psa, a nisam imala pojma ni kako se zove rasa. Tako da i po tome znam da ih tada nije bilo ni upola ovoliko koliko i danas, kao i zlatnih retrivera.
Inace kad sam uzela Tedija u celom mirijevu III i IV su bila ukupno, bez preterivanja, 3 retrivera. Od tada do danas, znaci nepune 3 godine, njihov broj je skocio na 15, a mozda i vise. Na svakih par meseci se pojavi po jedan novi, i sto je naludje svaki izgleda razlicito. Da ne poverujes. A da ne spominjem da su svi poceli da dobijaju dimenzije rotvajlera pa cak i dobermana, sto se tice visine. Prosecna visina za retrivera bi trebala da bude od 56-63cm, Tedi je visok 57-58cm, i sta da ti kazem kad je on patuljak u odnosu na sve ostale. Jedino su zenke priblizno njegove visine, a muzjaci kao da su druge rase. Tako da to dovoljno govori koliko je uznapredovala ta, pa slobodno mogu reci, prozivodnja retrivera, tako da njih ako neko sad zeli da uzme moze da ostari dok nadje psa koji je u standardu i da nema nekih genetskih mana.
Eh ti kazes da si se raspricala a ja napisala esej!
Evo mazim ovu moju razmazenu dzukelicu, a ti takodje pomazi tu lepoticu, i naravno stavi jos koju njenu slicicu, slika bar nikad dosta!