Predstavite kućnog ljubimca

Mala Maza baš liči na Bobicu :D
Kao da su brat i sestra :D

Inače Boca neke ljude jednostavno voli dok druge ne podnosi...to su uvek simpatije ''na prvi pogled''...ako mu se neko svidi jednom,uvek će ga dočekati radosnim mahanjem repom i dopustiće mu da ga pomazi...a ako ne,zna se laje i ujeda.. :(

Poštara,popa i druge ljude u uniformama UVEK želi da ujede i to tako što im prilazi otpozadi...
Zatim, malu (nepoznatu) decu...
MAČKE!!!...ako recimo dve osobe razgovaraju u njegovom prisustvu i neko spomene reč ''mačka'' on počne nekontrolisano da laje :lol:
valjda zato što mu mačke iz komšiluka stalno kradu hranu ;)

Mada ja sam jednom našla na ulici neko skroz maleno mačence a on mu je ustupio celu svoju korpicu (on je otišao da spava na stepenicama) i toliko ga je lizao u nastupu nežnosti da je mačence bilo totalno mokro :lol:

NIKO NE SME DA PIPNE NJEGOVE IGRAČKE!!!

I naravno kada jede niko ne sme da mu se priblizi na metar...odmah počinje režanje.. :D

evo opet nas...

K2iStC4EYZp6rdVr.jpg

aTbhIhel5j7IqYx7.jpg

ZIBX45IqbC2EimYI.jpg

milentisha:
A gde TU? Ja znam za dva na Dorćolu i jednog kod Skupštine, jedan kod Bajlonijeve pijace i još nekoliko ovde na i oko Brda... :lol: Da li je taj mops mužjak ili ženkica? :-)

TU - mirijevo :)
Jao ne znam, videla sam ga/je preko ulice, jednom ili dvaput. Vidis mozda je samo bio/bila u gostima... :( Znam da ih ima dosta malo u Beogradu pa sam se bas prijatno iznenadila kad sam ga videla.

Evo da predstavim moje zivuljke :D

Nemam nesto puno slika pa evo jedna od svakog ;)

Sampion, poenter King, muzijak...
4tf4.jpg

Stari sampion, irski seter Lord zvani Dram, muzijak...
3jw5.jpg

Poenter Lida, zenka...
6ao5.jpg

Ostrodlaki jazavicar, Bubi, muzijak...
2sh8.jpg

I jos jedan jazavicar...
12xh9.jpg

A mrzi me da kacim macke :D

Ovo su klinci nasli na plazi,zaljubili se u njega i doneli ga kuci.
Naravno,prvo su obisli plazu i pokusavali da nadju vlasnika.
Sve u svemu,pored Papija ninfe sada imamo i psa Odija...ali ne znamo koja je rasa.
Oni su ga vodili kod veterinara jos na moru ali nisu se setili da ptaju koja je rasa...ako je uopste rasno?
Pitam ja vas....koje je rase ovaj pas?

@profimare-pa gde si sto godina,care! Ljubimci su ti preslatki,sto ne rece odmah da volis zivotinje!

E,ljudi,imam jedno pitanje:
Nasla sam malo mace pre oko mesec i po dana pored kontejnera. Ovih dana nesto mi se pojavilo na kozi,pa sam bila kod dr.i dobila da mazem kapi sol.CASTELANI i krem DAKTANOL,kaze Dr.neko gljivicno oboljenje koje sam dobila od macka. On se cese i ima kao neke male krastice,pa sam njega prasila INTOX-om 3 dana,a ja trebam ovo da mazem 7 dana. Ima li neko iskustva sa ovim?
I jos nesto,cula sam da treba da sacekam da macak napuni oko 6 meseci pa onda da ga vodim kod veterinara da primi vakcinu,protiv besnila valjda,treba li jos neka? I kazu neki da trebam da mu nabavim nesto VS glista?
Nisam nikad pre imala macke,neka mi neko objasni,hvala unapred. :)

@M4j4
Mozes ovo pitanje da postavis na temi "pitajte veterinara", mada ipak mislim da je bolje da ga vodis kod veta jer se ta kozna oboljenja najbolje prepoznaju "uzivo".
Sto se tice glista definitivno treba da ga ocistis, imas i pet shopovima tablete protiv glista, mada sam cula da postoji pasta protiv glista koja se daje tako malim maca, jer su za njih te tablete malo jake, pa tek posle 3 meseca smeju da ih uzimaju (svakako ne pre drugog).

jao mene je bela prepolovila, od juce je nisam mogla naci, celu kucu smo prevrnuli i sve terase ,celo naselje pretrazli,i ja danas sednem za kompiuter da napisem ogles samo iza monitora vidis njenu glavicu....bila na terasi!!!e ja sam plakala 10 sati a ona nas iskulirala i cutala...

M4j4:
Nasla sam malo mace pre oko mesec i po dana pored kontejnera. Ovih dana nesto mi se pojavilo na kozi,pa sam bila kod dr.i dobila da mazem kapi sol.CASTELANI i krem DAKTANOL,kaze Dr.neko gljivicno oboljenje koje sam dobila od macka. On se cese i ima kao neke male krastice,pa sam njega prasila INTOX-om 3 dana,a ja trebam ovo da mazem 7 dana. Ima li neko iskustva sa ovim?
:)

Daktanol je mast prvenstveno za humanu upotrebu, najčešće se prepisuje bebicama za gljivice u usnoj duplji u prvim mesecima posle porođaja. Može se koristiti i za razne druge infekcije u usnoj duplji. Veterinar ti je prepisao daktanol, jer je blag i namenjen sluzokoži, te zbog toga neće oštetiti kožu mačeta.

M4j4:
@profimare-pa gde si sto godina,care! Ljubimci su ti preslatki,sto ne rece odmah da volis zivotinje!

I jos nesto,cula sam da treba da sacekam da macak napuni oko 6 meseci pa onda da ga vodim kod veterinara da primi vakcinu,protiv besnila valjda,treba li jos neka? I kazu neki da trebam da mu nabavim nesto VS glista?
Nisam nikad pre imala macke,neka mi neko objasni,hvala unapred. :)
I ja sam nasla pre dva meseca mackicu i posle dve nedelje je dobila takve pecate po sapicama a onda sam i ja dobila to isto ,izlecile smo se obe po preporuci veterinara sa CANESTEN masti,samo namazes dva puta dnevno na to i gotovo.Inace za mace ti je sve isto kao za psa ,vakcina sa dva meseca revakcina sa tri besnilo sa godinu dana! ;-)

Back