Predsednički izbori 2022 - za koga biste glasali?

Za koga biste glasali?

• Aleksandar Vučić (SNS-SPS-JS-ZS-SRS-PS-PUPS-SNP-SPO-PSS-SVM-SDPS)

glasova: 44 25,7%
  • Miloš Jovanović (NADA koalicija)

glasova: 28 16,4%
  • Boško Obradović (Dveri-POKS)

glasova: 17 9,9%
  • Zdravko Ponoš (SSP-NS-DS-PSG-PZP-PSS-GP-PS-NPSKMO-DZVM-VMDK-SMS-VS)

glasova: 42 24,6%
  • Branka Stamenković (Suverenisti DJB-ZS-ŽZS)

glasova: 10 5,8%
  • Biljana Stojković (Moramo NDMBGD-OGPA-EU-SSS)

glasova: 6 3,5%
  • Milica Đurđević Stamenkovski (Zavetnici)

glasova: 7 4,1%
  • Miša Vacić (Srpska desnica)

glasova: 3 1,8%
  • Bojkot

glasova: 14 8,2%

• Ukupno glasova
    171
Sve u svemu, što se tiče proevropske i građanske opozicije, koja se tradicionalno vezuje i kao nasleđe Demokratske stranke, vidimo da u odnosu na stanje pre 5 godina stoji situacija ovako:
* Ponoš 683.500
* Bilja 121.000

Ukupno oko 805.000 glasova.

Godine 2017:
* Janković 598.000
* Jeremić 207.000

Ukupno oko 805.000 glasova.

Dakle samo su se mačice zamenile stvari. Desni, konzervativniji kandidat pre pet godina bio sekundarni uz granični domet, a sada je to bilo obrnuto i čisto građanska prozapadna opcija bila je sekundarna.

Pošto nacionalnija opcija a priori ima veću prednost Srbiji, tako je Ponoš ostvario bolji rezultat od Jankovića, kao i Bilja gori od Jeremića.

Ali, što se tiče osnove biračkog tela ovog bloka, možemo videti da ne postoje gotovo nikakve promene u odnosu na situaciju od pre pet godina. Potencijal ovog biračkog tela je oko osam stotina hiljada glasova; bio pre pet godina, te ostao i danas. Nije ni emigracija stanovništva u inostranstvo, kao što su neki očekivali, okrnjila ovaj blok.
Sve što podseća na DS je propast i zato gube i uzimaju glasove nekoj realnoj opoziciji. Posle ovih izbora Ponoš nestaje sa političke scene, kao i Tadići i najverovatnije Đilas. Ostali iz koalicije nastavljaju bez tih luzera.

A fasisti usli u parlament.Dveri,zavetnici.
Obriši ovo da te ne prijavim. Sad si ko neki Hrvat kad podržava Ukrajinu.

Sve što podseća na DS je propast i zato gube i uzimaju glasove nekoj realnoj opoziciji. Posle ovih izbora Ponoš nestaje sa političke scene, kao i Tadići i najverovatnije Đilas. Ostali iz koalicije nastavljaju bez tih luzera.

Obriši ovo da te ne prijavim. Sad si ko neki Hrvat kad podržava Ukrajinu.

Izvini ako ću zvučati grubo, jer ne želim da ispadne kao da te vređam, ali živiš u iluzijama ako misliš da Đilas nakon što je njegova lista drugoplasirana, u Beogradu ostvarila bolji rezultat nego pre četiri godine, a njegov kandidat drugoplasirani na predsedničkim izborima, nestati. Đilas koji uživa neprikrivenu naklonjenost Šolakovih medija i za kojeg su ovi izbori svojevrsni uspeh.

Ne, ovi izbori će učvrstiti Đilasa u opoziciji. A ne oslabiti ili dovesti u pitanje njegovu lidersku poziciju.

Izvini ako ću zvučati grubo, jer ne želim da ispadne kao da te vređam, ali živiš u iluzijama ako misliš da Đilas nakon što je njegova lista drugoplasirana, u Beogradu ostvarila bolji rezultat nego pre četiri godine, a njegov kandidat drugoplasirani na predsedničkim izborima, nestati. Đilas koji uživa neprikrivenu naklonjenost Šolakovih medija i za kojeg su ovi izbori svojevrsni uspeh.
Nije Đilasova lista osvojila drugo mesto, već koalicija koja se sad raspada. Sledi nestanak gubitnika (onih pomenutih) i razvoj preostalih, koji veze sa tom žutom ideologijom pljačke nemaju. Da, znam da zvuči grubo, ali je tako kako je.

To jeste Đilasova lista jer bukvalno je nametnuo Ponoša Jeremiću. Sad je Jeremić na nivou Lutovca.

I ima nosioca liste, Mariniku, koju je sada značajno popularizovao na ovim izborima.

Nije Đilasova lista osvojila drugo mesto, već koalicija koja se sad raspada. Sledi nestanak gubitnika (onih pomenutih) i razvoj preostalih, koji veze sa tom žutom ideologijom pljačke nemaju. Da, znam da zvuči grubo, ali je tako kako je.

Šta zvuči grubo? :lol:

Ali stvarno zašto novinari onako vrijedjaju Vučića i drsko mu se obraćaju
Pa mi u CG Milu nismo smjeli da prdnemo i sa unaprijed postavljenim pitanjima je bio intervju svaki a ne konferencije za štampu on nikas nije učestvovao u live emisijama nije to lijepo tako da vrjeđate Vučića! Djelaaa govoreee
Pa ti dodjes i preselis se ovde da zivis. ;)

Ali stvarno zašto novinari onako vrijedjaju Vučića i drsko mu se obraćaju
Pa mi u CG Milu nismo smjeli da prdnemo i sa unaprijed postavljenim pitanjima je bio intervju svaki a ne konferencije za štampu on nikas nije učestvovao u live emisijama nije to lijepo tako da vrjeđate Vučića! Djelaaa govoreee

Ko to

Da razni Đilasi, Marinike i ostali sa jačim žutim tonom, odlaze. Nisu ljudi hteli za njih da glasaju, onaj loš pokušaj sa izbačenim iz stranke se pokazao kao pucanj u sopstveno koleno. Ali dobro je to, ne za njih, već ostale iz koalicije.

I šta tu zvuči grubo? :lol:

onaj loš pokušaj sa izbačenim iz stranke se pokazao kao pucanj u sopstveno koleno. Ali dobro je to, ne za njih, već ostale iz koalicije.

Ne razumem kako to možeš da kažeš kada pričamo o čoveku koji je osvojio bukvalno skoro koliko sva preostala opozicija.

Ti bukvalno pišeš o Ponošu kao da je prošao kao Miša Vacić. :lol:

@Straks92 daj mi procente sa predsednickih Straleeee
Screenshot_20220403-230852_Chrome.jpg

Ne razumem kako to možeš da kažeš kada pričamo o čoveku koji je osvojio bukvalno skoro koliko sva preostala opozicija.

Ti bukvalno pišeš o Ponošu kao da je prošao kao Miša Vacić. :lol:
Pišem o njemu kao najlošijem izboru koalicije, Da je bio neko drugi umesto izbačenog člana stranke, uzeli bi više. Glasači NS nisu dali svoj glas Ponošu. Da nije imao koaliciju iza sebe, upravo bi prošao kao Vacić.

Kakve to ima veze, ja sam napisao nešto drugo. Pročitaj, razmisli, prihvati. Ili nemoj, kao što ni Đilas i Ponoš ne mogu. :mrgreen:

Ja savršeno znam da je gotovo nezamisliv nastavak bilo kakve političke saradnje između Đilasa i Jeremića posle ovih izbora.

O tome ništa nisam govorio, niti smo uopšte pričali o tome.

E ovo Milo nije imao u najvecu popularnost Strale 59% JE BO TE

A vidji Misu Vacica hahahahha

Miloševića još nije zeznuo. :D

Ja savršeno znam da je gotovo nezamisliv nastavak bilo kakve političke saradnje između Đilasa i Jeremića posle ovoga.

Ne razumeš, ta saradnja nikad nije postojala. Ne posle izbora, već nikad. A zamisli da je bilo pameti kod Đilasa i da su uzeli nekog ozbiljnog (ko nema epitet izdajice među Srbima) da bude predsednički kandidat, da su svi iz koalicije glasali za njega, sad bi imali drugi krug.

Ja savršeno znam da je gotovo nezamisliv nastavak bilo kakve političke saradnje između Đilasa i Jeremića posle ovih izbora.

Miloševića još nije zeznuo. :D
Ma nisam se udubljivao u ove izbore, malo trolujem ovdje dosadno mi ali znao se ishod, kad vidim ove kombinatorike ko ce sa kim pozli mi jer sam sitan toga u Crnoj Gori sve znas kakav se kurvaluk radi bice toga i kod vas ? na kraji krajeva za par milki ispruzice se Vucko bilo kome ? i eto nove vlasti

Ne razumeš, ta saradnja nikad nije postojala. Ne posle izbora, već nikad. A zamisli da je bilo pameti kod Đilasa i da su uzeli nekog ozbiljnog (ko nema epitet izdajice među Srbima) da bude predsednički kandidat, da su svi iz koalicije glasali za njega, sad bi imali drugi krug.

Aman bre, imaju istu listu. Nemoj pričati da je nema. :lol:

Jasno mi je da je to nepostojeća koalicija. Bilo je tako i u vreme Saveza za Srbiju, i u vreme Udružene opozicije Srbije, tako je i sad. Sve mi je to jasno.

Ali ne možeš da mi tvrdiš da su svi iz koalicije glasali za njega, ako je Ponoš uzeo skoro 18%, a koalicija 13%. Ti pišeš kao da je Ponoš zakazao u odnosu na parlamentarnu listu, a ne potpuno obrnuto.

Back