Predlozite dobru avanturu.

• Začetnik teme Začetnik teme Boki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rezolucija je prevelika za igricu - moras staviti maximum 1024x768 :)

Zato sto igra ne podrzava vecu rezoluciju

Screen_Shot001.jpg

Desni klik misem na Desktop >>> Properties >>> Settings tab

podesi istu rezoluciju kao na slici levo :)

Klikni Apply

Pokreni igricu da vidis da li radi :)

Poslednja izmena:
Idi u Control Panel > NVIDIA Control Panel ili desni klik misem na Desktop > NVIDIA Control Panel

Kada se otvori aplikacija pronadji opciju da promenis rezoluciju Hz ;)

- - - - - - - - - -

Ti kao da uopšte ne pratiš priču :D Rekoh već da sam probala tu rezoluciju i da je ista stvar, a jedina razlika što se miš teže kreće

Pratim ali ti mene ne slusas :lol: promeni HZ u NVIDIA Control Panel :)

Ali pazljivo menjaj znaci 1024x768 i 75Hz - onda pokreni igricu :D

Idi u Control Panel > NVIDIA Control Panel ili desni klik misem na Desktop > NVIDIA Control Panel

Kada se otvori aplikacija pronadji opciju da promenis rezoluciju Hz ;)

- - - - - - - - - -

Pratim ali ti mene ne slusas :lol: promeni HZ u NVIDIA Control Panel :)

Ali pazljivo menjaj znaci 1024x768 i 75Hz - onda pokreni igricu :D

Probala. Po stoti put Hz je jedino 60, ne može da se menja, a 1024x768 sam probala i ne radi.

Shvatila sam da je drajver, ali ne razumem se baš u to, tj nisam imala potrebe do sada. Svaka tebi čast što si skontao šta treba :D
Dreamfall je drugi deo Longest Journey, LJ mi se više svideo, Dreamfall je drugačiji dosta, igra se na tastaturi (više volim point and click) i sa više likova.
Ali u svakom slučaju mi se više sviđa od Black Mirror (kog sam skinula sve delove nažalost xD).
Syberia i Secret Files su mi naj i i dalje tražim nešto što sličnije.
Davno sam igrala Broken Sword i to mi se svidelo.
Igrala sam Call of Ctulhu, mada nisam neki ljubitelj horora, i jedva sam, iz stotog pokušaja prešla jedan deo kada bežim od nekih čudaka, a onda sam došla do dela kad treba da pobijem sve i bežim, i to me je smorilo, tj prestalo je biti i to malo avanture što je bilo i postala pucačina i bežanija, tako da sam odustala, i to je jedina igra koju nisam završila.

Jedino što mi se zasad sviđa kod Dreamfall-a je što, kažem zasad, nema besomučnog trčanja i čekanja da dođe s jednog dela na drugi, što je problem kod većine avantura (Pogotovu u TLJ, to me je izluđivalo, kolko moram da čekam - trčim). Ne sviđa mi se što u početku vežbam da se tučem pa će mi verovatno to biti potrebno dalje u igrici, a mislim da pucanje i tuče ne trebaju biti deo avantura.

Tuče su deo igre ali mislim da ih nema puno, a i da je moguće da se zaobiđu. Meni su u Dreamfall bile veoma dosadne, a i kontrole čudne. Imao sam utisak kao da su ih stavili samo da bi bile tu, a ne da je neizbežno. Ne sećam se koliko trčanja ima u TLJ, ali u Dreamfall je bio jedan deo sa puno trčanja koji me je naterao da obrišem igru. Svidelo mi se to što možeš videti kako se svet promenio od prvog dela. Ne smeta mi pucanje i tuča, mislim da mogu naći mesto u avanturama, sve dok ne preteruju. :)

Jedino što mi se zasad sviđa kod Dreamfall-a je što, kažem zasad, nema besomučnog trčanja i čekanja da dođe s jednog dela na drugi, što je problem kod većine avantura (Pogotovu u TLJ, to me je izluđivalo, kolko moram da čekam - trčim). Ne sviđa mi se što u početku vežbam da se tučem pa će mi verovatno to biti potrebno dalje u igrici, a mislim da pucanje i tuče ne trebaju biti deo avantura.

Hahehehehahahehehe borba u Dreamfallu je stvarno smesna :D mozes zmureci da pobedis protivnike, samo lupas po tastaturi xD

Inace, kada sam presla ovu igru, nisam mogla da dodjem k sebi nekoliko dana.. skroz sam bila u njoj, to mi se nikada nije desilo u zivotu, toliko me je obuzela neka tuga, seta, neki cudan osecaj. Feel najjaci u zivotu.. tako da obavezno izguraj igru i pricu do kraja.

A jesi igrala Still Life? to je jedna fina horor avantura, glavni zenski lik detektivka razotkriva surova ubistva prostitutki, povezanih sa prelepim naslikanim delima.. Jako dobra klasicna avantura.
A muzika? samo Mocartov Rekvijum:

Poslednja izmena:
A inace, sto se pucanja i trcanja u avanturama tice, secam se kada se pojavio Portal, kako je to bio presedan na adventuregamers.com, jer su se mnogi bunili da mu nije mesto na sajtu..

svejedno, sad se ide ka tome da avanture budu vise 'istrazivacke' i da se slobodno kreces kroz prostor.. sto se meni licno jako svidja. dosadile su mi malo ove kroz klasicne avanture..fali mi malo 'lagane' akcije :)

Igrala sam Art of Murdrer, ima jedno tri dela, solidne su igre.. onako, meh, nisu ostavile neki jak utisak. bar meni.
i Cupla Innata, secam se da sam krenula, i da mi je nesto bio mnogo spor pocetak, tako da sam batalila.

inace, nepoznate su mi ove ostale igre, iako pratim, tj. pratila sam dosta sta se desava u adventure svetu, gde si nasla ove igre?

Dobro imas sad da se igras :)
Bacicu pogled na ovaj Paradise i Sinking Island, ne deluju lose, a i vidim da su iz vremena zlatnog doba za avanture.
a jesi igrala slucajno Return to Mysterious Island? To je bas super avantura, gde se bas trazi kreativno razmisljanje i ima vise nacina da se nesto uradi, napravi itd. Ima dva dela.. (drugi deo nisam presla, dva puta sam dolazila do jednog muzikalnog majmuna koji svira u neke bubnjeve i posto nemam sluha nisam mogla to da predjem ni sa sve walkthrough-om :lol:)
Ako jesi kul, imace, malo ljudi zna da je to zapravo labavi nastavak igre Voyage - Journey to the Moon, avanture na mesecu sa vanzemaljcima! :D

darkula 3 je iznenadjujuce ok, myst igrice imaju odlicnu atmosferu, ali su zagonetke cesto nelogicne
Amber: Journeys Beyond -matora igra koju sam se mislila da li da igram, ali je ima stvarno dobru pricu i prijatno me iznenadila
Gabriel knight2 deo only
Black mirror 1 deo
Siberia, oba dela su ok

Sad sam skinula
The path
Dear Ester
Amber blood

darkula 3 je iznenadjujuce ok, myst igrice imaju odlicnu atmosferu, ali su zagonetke cesto nelogicne
Amber: Journeys Beyond -matora igra koju sam se mislila da li da igram, ali je ima stvarno dobru pricu i prijatno me iznenadila
Gabriel knight2 deo only
Black mirror 1 deo
Siberia, oba dela su ok

Sad sam skinula
The path
Dear Ester
Amber blood

Kako ti se sviđa Black Mirror? Mene je smorilo na početku, ne mogu da se nakanim da igram, je l bude bolja kasnije?

Back