Predložite dobar restoran

Prijatno sam se iznenadio posle posete u salona Taubner.. Tacno prekoputa (gde je svojevremeno bio restoran Salas) je otvoren novi restoran Srpski Vitez.
Ambijent, srednjevekovna muzika (koju povremeno pustaju), i neverovatno ukusna hrana... Zaboravio sam
ime jela(mislim da se zove Megdan), serviraju na navuceno na na male maceve(!). OBAVEZNO posetite.
Majke Jevrosime 19

Restoran Caruzo, Terazije 23, osmi sprat...odlicna hrana, divan ambijent i DEFINITIVNO NAJLEPSI POGLED U BEOGRADU...naravno za ovo morate voleti Beograd

Upravo sam dosla na povaj pdf trazeci preporuku nekog kafea/restorana sa ovakvim il slicnim pogledom u svom komsiluku i odmah naletela na pravu informaciju.Izguglah ovaj restoran i zasita se uverih- prema slikama - da je bas to ono sto sam trazila.
Uz zahvalnost za ovu preporuku, htela bih samo da pitam jos za koju informaciju o cenama, ako je imas.

Nije bas restoran, ali su najbolje pljeske koje sam jeo u BG.
Kod Grcke ambasade, kad se silazi sa Trga Republike, u Francuskoj ulici na cosku...
Mesina prava, sveza, premaza koliko hoces...nema sanse da ostanes gladan.
Ne secam se imena, ne zamerite.

A bas restoran, da ne bude da sam promasio temu:
Moj glas ide za: Pizza HUT ! ;)

moje 2 preporuke

1. little bay - mislim da je adresa dositejeva 9 npr, ali nisam sigurna, ispod narodnog pozorista je. ambijent je kao da ste usli u pozoriste, i imate svoju lozu na spratu ili prizemlju gde imate kanap da povucete kada vam treba konobar :) muzika je jedna od najboljih stvari - zavisno od veceri neko svira klavir ili jazz ili slicno. sto se hrane tice po meni je odlicna, izbor nije prebogat, ali su cene cini mi se nesto nize od uobicajenih. obavezno rezervisite definitivno must see

2. kafanica - restoran na kosutnjaku, ne bih znala kako da objasnim, ako se pored sumarskog fakulteta penjete na kosutnjak bice sa desne strane. ambijent je napravljen tako da odgovara nekoj pravoj staroj seoskoj kuci, imate sve elemente kuhinje, onakve stare lavaboe u wcu, prostirke kao sto su pravile nase bake, smederevac, kokoska, petao i macka :) cene su normalne (jela oko 500-1100 dinara) jos jedan must see :)

Languste ima bastu koja jako asocira na baste morskih restorana- i zbog pogleda iz nekih uglova i zbog kompletnog uredjenja- sto se moze videti i na fotografijama, na sajtu..tamo se, takodje, mogu videti i cene koje su bas jake, pa ko voli romantiku toliko da hoce i da plati za nju onoliko- verujem da ce biti odusevljen :)

Zaboravih da dodam da sam bila par puta u Caruzu i da sam odusevljena, na prvom mestu pogledom, uslugom i klopom, kao i muzikom - jazz i latino zvuci finog, zenskog vokala uz klavirsku pratnju- koja je petkom i subotom uvece..

Kafanica je izmedju moje Visoke hotelijerske skole i Rep. hidrometereoloskog zavoda i jeste za must see :)

Languste ima bastu koja jako asocira na baste morskih restorana- i zbog pogleda iz nekih uglova i zbog kompletnog uredjenja- sto se moze videti i na fotografijama, na sajtu..tamo se, takodje, mogu videti i cene koje su bas jake, pa ko voli romantiku toliko da hoce i da plati za nju onoliko- verujem da ce biti odusevljen :)

Zaboravih da dodam da sam bila par puta u Caruzu i da sam odusevljena, na prvom mestu pogledom, uslugom i klopom, kao i muzikom - jazz i latino zvuci finog, zenskog vokala uz klavirsku pratnju- koja je petkom i subotom uvece..

Kafanica je izmedju moje Visoke hotelijerske skole i Rep. hidrometereoloskog zavoda i jeste za must see :)

E bas i takve adrese trazim u BG. kao i vinske podrume sa Jazz ... Sa malim Snack jelima! Ovu adresu cu zapamtiti!:)
Pozdrav:bye:

Kvalitet jela opravdava sve, pa ako je jelo delikatno i uz to ambient i sve ostalo ok. onda je i cena zasluzena!:)

:bye:

Kratko i jasno:
1. "Srbija" - na ibarskoj magistrali posle lipovica (mislim da nije daleko u odnosu cena/porcija/kvalitet).
2. Restoran "Dačo" - na Karaburmi, stara srpska kuhinja, na stari srpski nacin, u pravom ambijentu! (dovoljno je pomenuti imena gostiju Kostunica, svi moguci politicari, svi moguci ambasadori, poynate licnosti....)

Za Srbiju nema problema, ibarsku magistralu i lipovačku sumu dobro poznajem......

Kod Dače bi isto voleo da odem pa da "proverim", ako ti nije tesko napisi ulicu, broj i telefon.

Back