Kurt2
Ističe se
- Poruka
- 2.410
Ni za kablo nikad u životu nisam čuo... 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

ludo dete:Da li vam smetaju greske tipa dali, neznam, ne znanje, podpisati; on je kuci, isao sam s busom, seci s nozem itd? Da li ih uopste primecujete i mislite li da su to velike tj. bitne greske? Da li imate neka zanimljiva zapazanja o nasem pravopisu?

U mom kraju stariji ljudi za vedro govore kablo...Kurt2:Ni za kablo nikad u životu nisam čuo...![]()

Rece mi profesor srpskog... Mislim da je to po najnovijem pravopisu.taja:...'u bitki' nije neispravno mada je uobicajenije da se koristi 'u bici'....isti je slucaj sa jevtino i jeftino....ne mogu da verujem da je ispravno 'obadva' :shock: posto oba vec znaci dva...u kom si to izdanju pravopisa video...cija je to verzija
-Eva-:Pa naravno da nisi čuo. Znači, tačno je SPAŠAVANJE, a ne SPASAVANJE.
Nego, imam jednu nedoumicu.
Često čujem za gajtan da se kaže: kabal, kabel ili kablo.
Ne znam šta je ispravno, mislim kablo, jer mi je logično kablovska TV, a ne kabelska TV.
... koliko ima likova koji svoje devojke hvale na sva vrata, a onda, posle raskida, čuješ rečenice tipa: "Ma nije mi bre ni trebala ta pi(biiip!)ka!"
Jel treba posle navodnika znak pitanja ili ne?
ma ja s takvima necu ni da pricamludo dete:Da li vam smetaju greske tipa dali, neznam, ne znanje, podpisati; on je kuci, isao sam s busom, seci s nozem itd? Da li ih uopste primecujete i mislite li da su to velike tj. bitne greske? Da li imate neka zanimljiva zapazanja o nasem pravopisu?
ali to su stvarno osnovne stvari (kao sto rece neko), uce se bre u osnovnoj...ludo dete:Da li vam smetaju greske tipa dali, neznam, ne znanje, podpisati; on je kuci, isao sam s busom, seci s nozem itd? Da li ih uopste primecujete i mislite li da su to velike tj. bitne greske? Da li imate neka zanimljiva zapazanja o nasem pravopisu?
a ovo: "pricas o zvaci". ili zvaki? mislim, meni skroz bezveze zvuci "zvaci"... :?taja:...'u bitki' nije neispravno mada je uobicajenije da se koristi 'u bici'....isti je slucaj sa jevtino i jeftino....ne mogu da verujem da je ispravno 'obadva' :shock: posto oba vec znaci dva...u kom si to izdanju pravopisa video...cija je to verzija