popkica^bebitj
Primećen član
- Poruka
- 505
vec svi govore kuci sam...
Takodje ne postoji trebali smo.. trebala sam... postoji treba i trebalo bi da
Takodje ne postoji trebali smo.. trebala sam... postoji treba i trebalo bi da
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tamarela:a ovo: "pricas o zvaci". ili zvaki? mislim, meni skroz bezveze zvuci "zvaci"... :?
Kurt2:Evo ja ću ti rešiti enigmu: piše se odvojeno. Inače, i ja sam kod nekih primera u nedumici, ali srećom imam knjižicu "Rečnik jezičkih nedoumica", pa sam odatle i za tebe pogledao!
Tamarela:i jos nesto: da li je ispravno - "sedela je u senci jednog od retkih drveta". drveca?
chypawa_18:JA idem u jezichku gimn. i pitala sam 4 prof. srpskog- pishe se USTVARI, a ne U STVARI. Kontam ja da pishe u RJN, al ipak proveri da ne bi shirio protivinformacije........
chypawa_18:4 prof. iz jezichke gimnazije.........shta mislish?
chypawa_18:JA idem u jezichku gimn. i pitala sam 4 prof. srpskog- pishe se USTVARI, a ne U STVARI. Kontam ja da pishe u RJN, al ipak proveri da ne bi shirio protivinformacije........
Zavisi da li je recenica upitna ili zavisno-upitna.Kurt2:Sebe uhvatih u pisanju ove rečenice na forumu, pa se mislim ide li na kraju znak pitanja:
... koliko ima likova koji svoje devojke hvale na sva vrata, a onda, posle raskida, čuješ rečenice tipa: "Ma nije mi bre ni trebala ta pi(biiip!)ka!"
Jel treba posle navodnika znak pitanja ili ne?
Ako je to direktno pitanje, onda treba upitnik (Koliko ima...!" ?), a ako je u sklopu neke sire recenice (tipa Pitam se koliko ima...) onda ne treba.Kurt2:Sebe uhvatih u pisanju ove rečenice na forumu, pa se mislim ide li na kraju znak pitanja:
... koliko ima likova koji svoje devojke hvale na sva vrata, a onda, posle raskida, čuješ rečenice tipa: "Ma nije mi bre ni trebala ta pi(biiip!)ka!"
Jel treba posle navodnika znak pitanja ili ne?
taja:drveta je zbirna mnozina, tako da moze...mada zvuci malo rogobatno
e, hvala!!!Hellen:Не постоји ''збирна множина''.
Дрво је једнина.
Дрвета су множина. (Ма како рогобатно звучало-исправно је!)
Дрвеће је збирна именица. (А збирне именице имају само облик за једнину!)