KURAJBER_SOFT
Primećen član
- Poruka
- 937
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
... uopste o tome kakav je danas jezik u Srbiji, da li je tacno da izumire, o tome koliko ljudi zaista zna pravilno da govori, kao i da pise. Koliko se sve vise upotrebljavaju strane reci, kako se zloupotrebljava nas jezik, i o slicnim stvarima razgovarajte ovde! MadonnaGirl
Nije tacno da srpski jezik izumire (jer se upotrebljavaju strane reci). Srpski jezik se razvija kao i svaki drugi jezik. Mozete o tome malo procitati u knjizi Ranka Bugarskog ''Uvod u opstu lingvistiku''.
Pozdrav!
P.S.
hm... čemu sarkazam???
blizanke, blizankinje je neknjiževni oblik (u tom smislu je nepravilan), ali to ne znači da se ne može čuti u svakodnevnom govoru
Исти тај Бугарски прича, ако се не варам, да сваке недеље изумре по један језик. Кад ће доћи ред на србски?
Исти тај Бугарски прича, ако се не варам, да сваке недеље изумре по један језик. Кад ће доћи ред на србски?
Nemarnost je neoprostiva.Nepismenost je sramota. A ako neko to i naplaćuje, onda je to bezobrazluk. Poštovanje svog posla pokazuje koliko poštujemo sebe. (u ovom slučaju - titlovanja - pokazuje i koliko poštujemo gledaoce)
Mislim da srpski jezik najviše ugrožavaju oni koji ne poštuju glasovne promjene.
А шта са онима који не поштивајуправопис?
...Уз оне који их вештачки (из политичких разлога) стварају.
Onda kad skuceni ljudi zaustave normalno razvijanje jezika.
Interesantan nick, vrlo SRBSKI![]()
hrcak.srce.hr/file/24789Sta su medijalni glagoli? Mislim da je to drugi naziv za prelazne glagole, a mozda se (vrlo verovatno) i varam.
Da mi neko kaže šta znače ove reči:
bedra
nedra
???
nedra - grudni kos
bedra - unutrasnji deo butina