PRAVILNA ISHRANA

Nekada se smatralo da je Zemlja ravna ploca koju nose 4 slona, pa je to ubedjenje kasnije pobijeno. Nadam se da ce i citirana zabluda uskoro uci u zaborav.
;) a ti si ucestvovala u analizi sastava proteina,vidim.
To je naucno dokazana,opipljiva cinjenica. Ne mozes ni ti da promenis sastav biljnih proteina,takav je kakav je...mozda u modifikovanoj soji postoje sve esencijalne aminokiseline.

i ja volim palentu samo da nije sa mlekom i secerom volim slanu
secam se u vrticu su nas svako malo kljukali palentom u mleku,meni je to oduvek izgledalo ko da se neko posrao u mleko :neutral: a i imalo je takav ukus.ali slanu bas volim.

zdravo drugari:)
ni ja banshee ne podnosim palentu sa mlekom,jos kada je ovako slikovito opises malo fali da odustanem od dorucka :)
ne volim mleko inace,tako da je jedem sa pavlakom ili nekim mladim sirom...

Smanjenje zeludca je u svetu popularno..i efikasno..nisam cuo za kontra-indikacije..cini mi se da je dovoljno oko 200gr hrane i to je full zeludac.
Kontra-indikacije? Pa covece, ti o tome kao o popravci zuba. Svaka operacija je veliki rizik, pogotovo kada se radi u totalnoj anesteziji kao npr. ova.
A i, nije kod gojaznih ljudi problem samo to sto im je prosiren zeludac, vec i to sto oni ne osecaju sitost na vreme, "gladne im oci", a ne stomak.
Nasuprot tome, kod anoreksije, zeludac se smanji na par cm.
Gojaznost je najbolje regulisati pravilnom dijetom (koju je doktor sastavio) i vezbanjem. Vremenom, zeludac se sam smanjuje.

a ti si ucestvovala u analizi sastava proteina,vidim.
To je naucno dokazana,opipljiva cinjenica. Ne mozes ni ti da promenis sastav biljnih proteina,takav je kakav je...mozda u modifikovanoj soji postoje sve esencijalne aminokiseline.

Ja sam vec napisala svoje misljenje o soji na ovoj temi tako da se necu vracati na to.
Ne, nisam ucestvovala u analizi sastava proteina, ali o hrani i ishrani znam dovoljno da je ono sto ste vi napisali o proteinima jedna obicna mantra, tako da kazem. 100 puta ponovljena laz postaje istina. U biljkama( i plodovima) se nalazi sve sto nam je potrebno za zdrav i normalan zivot.

Takodje, svi mesojedi bi trebalo da znaju da hemija upravlja, kako nasim, tako i zivotinjskim telima. Sve se odvija preko hemijskih jedinjenja. Svaka misao, emocija ili pokret imaju odgovarajucu hemijsku reakciju ili hemijsku promenu u nasem telu. Ako se nalazimo pod stresom, tada ce se u nasem telu luciti odredjene supstance itd. Sada lepo zamislite srecu, raj i veselje zivotinja koje se nalaze pred klanjem. Da li ste ikada razmisljali o agoniji zivotinja neposredno pred klanje? Da li ste neki put mozda razmisljali kakav to trag (u hemijskom smislu) ostavlja na meso zivotinja, koje cete kasnije pojesti (a neki ce i prste da lizu)?

Nekada se smatralo da je Zemlja ravna ploca koju nose 4 slona, pa je to ubedjenje kasnije pobijeno. Nadam se da ce i citirana zabluda uskoro uci u zaborav.
Nece...
Jer je dokazano da protein biljnog porekla nema koristi za coveka... jer je dokazano da protein zivotinjskog porekla ima koristi za coveka... i jer je dokazano da protein iz surutke-whey ima najvecu korist i iskoriscenost-bv za coveka. Tu se svaka dalja prica zavrsava

Kontra-indikacije? Pa covece, ti o tome kao o popravci zuba. Svaka operacija je veliki rizik, pogotovo kada se radi u totalnoj anesteziji kao npr. ova.
A i, nije kod gojaznih ljudi problem samo to sto im je prosiren zeludac, vec i to sto oni ne osecaju sitost na vreme, "gladne im oci", a ne stomak.
Nasuprot tome, kod anoreksije, zeludac se smanji na par cm.
Gojaznost je najbolje regulisati pravilnom dijetom (koju je doktor sastavio) i vezbanjem. Vremenom, zeludac se sam smanjuje.
Kontra-indikacije=Nezeljeni Efekti=Problemi..Zasto to pricas meni..ja se bavim sportom i zdravo hranim..kazem ono sto procitam i nekome je to jedino resenje..osobama koji imaju po 200 i kusur kg.

Kontra-indikacije=Nezeljeni Efekti=Problemi..Zasto to pricas meni..ja se bavim sportom i zdravo hranim..kazem ono sto procitam i nekome je to jedino resenje..osobama koji imaju po 200 i kusur kg.

Znam sta su kontra indikacije:), nego mi nije jasno kako mozes da verujes da je to moguce. Samo pogledaj, apsolutno svaki lek ima nezeljena dejstva (cak i vitamini u prevelikim kolicinama). Pomisli sad sta sve kao posledicu moze da ima samo ta anestezija, a da ne pricamo o operaciji.
E sad. Nekada je zaista tako najbolje, ali daleko da ce sve to proci bez ikakvih problema.

i jer je dokazano da protein iz surutke-whey ima najvecu korist i iskoriscenost-bv za coveka:shock::shock::shock:. Tu se svaka dalja prica zavrsava

Samo izvolte, napred na surutku svom snagom...ako zelis da se ne mucis sa samom surutkom, imas da kupis izolovani protein surutke, mozes da dodas i izolovani protein soje. Onda umutis sve sa proteinom iz mleka kazeinom i lepo zavrsis svaku dalju pricu sa svojim zdravljem.;)

Samo izvolte, napred na surutku svom snagom...ako zelis da se ne mucis sa samom surutkom, imas da kupis izolovani protein surutke, mozes da dodas i izolovani protein soje. Onda umutis sve sa proteinom iz mleka kazeinom i lepo zavrsis svaku dalju pricu sa svojim zdravljem.;)
Pa dovoljno si rekla ovde da vidim koliko ne znas i koliko si povrsna... surutka u prahu iz bio spajza ne sluzi nicemu... sad ces ti pitati a na koju surutku ti mislis... ali ;)
A mogla bi malo dubolje da zaviris u svet vezbanja, zdrave ishrane, bodi bildinga, atletike, sporta, izgradnji tela misica i zdravlja... pa da vidis sta su reultati konkretni a ne filozofiranje ;)

Ja ne znam jel ti nas ovde zezas ili si stvarno ozbiljna :shock:
Ako jesi,sad znam od kakvih likova polaze razne urbane legende-gluposti-zablude-dezinformacije o ishrani koje "Zbunjuju"- polaze od neobavestenih.
Ja cu i dalje da verujem da se ti samo salis sa svima ovde ;)

Back