EuReKa44
Primećen član
- Poruka
- 706
Skrob je DEO ugljenohidrata. Npr. U zrnu psenice je skrob u sredini,a celuloza u ovojnici,ali i jedna i druga tvar su ugljenohidrati.Ma to sam nasla i ja na netu, al' mi opet nije jasno.![]()
Jel malo jasnije?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Skrob je DEO ugljenohidrata. Npr. U zrnu psenice je skrob u sredini,a celuloza u ovojnici,ali i jedna i druga tvar su ugljenohidrati.Ma to sam nasla i ja na netu, al' mi opet nije jasno.![]()

Pa oni koje sam navela u pretpproslom postu.A koji uh nisu skrobni? Naravno, ako zanemarimo industrijsko djubre?
Mozda nisam upotrebila najsrecniju rec,ali posto sam par postova pre toga napisala kako se dele uh s obzirom na gradju i da opet nije bilo jasno,pokusala sam da pojednostavim. Mada,nisam sigurna da li sam bila od ikakve koristiSkrob nije deo ugljenih hidrata. On jeste ugljeni hidrat.
Slozeni ili polisaharid ( znaci da ima vise od 10 monosaharidnih jedinica) .
U sustini to su sve jedinice glukoze ( glukoza je monosaharid,prost, osnovni UH) povezane specificnim glikozidnim vezama.
Skrob je DEO ugljenohidrata. Npr. U zrnu psenice je skrob u sredini,a celuloza u ovojnici,ali i jedna i druga tvar su ugljenohidrati.
Jel malo jasnije?![]()
Skrob nije deo ugljenih hidrata. On jeste ugljeni hidrat.
Slozeni ili polisaharid ( znaci da ima vise od 10 monosaharidnih jedinica) .
U sustini to su sve jedinice glukoze ( glukoza je monosaharid,prost, osnovni UH) povezane specificnim glikozidnim vezama.

... secer, skrob i celuloza spadaju u ugljene hidrate... secer i skrob se pretvaraju u glukozu ali celulozu ljudski organizam ne moze da iskoristi...neke zivotinje mogu ali mi nemamo te enzime

Pa.. ako mene pitas... hrana ne treba da bude previse ukusna. Jer kad je previse ukusna , (slano, slatko, kiselo, masno) naklonjeni smo da pojedemo vise. Poenta hrane je da napunis organizam nutricijama, da bi mogao funkcionisati normalno, a ne da je gledas kao vid zabave dok je mljackas u ustimaJa volim ljuto, slano, masno i kiselo...
Valja li to?

Pa.. ako mene pitas... hrana ne treba da bude previse ukusna. Jer kad je previse ukusna , (slano, slatko, kiselo, masno) naklonjeni smo da pojedemo vise. Poenta hrane je da napunis organizam nutricijama, da bi mogao funkcionisati normalno, a ne da je gledas kao vid zabave dok je mljackas u ustima![]()

Pa za tebe bih napravio izuzetak pod uslovom da ti castisjes da si onako u osnovi u pravu
al ja nikad ne bih izasla na veceru s tobom![]()

Zašto neprikladno, čak i da je sve što si napisao netačno (a nije), važne su zbog tzv. liposolubilnih vitamina (koji se rastvaraju u mastima).Hahadobar fazon. Ali salu na stranu, po mom misljenju masnoce nemaju nikakve veze sa srcanim oboljenjem. Ja verujem da su kvalitetne zivotisnje masnoce dobre za nas (dakle kvalitet je veoma bitan) kao i holesterol.
I da su masnoce esencijalne. Da nije bilo kocentrisane kolicine masnoce i proteina covek nikada ne bi napredovao u mozgu i u misicnoj masi.
Ocekujem neke neprikladne postove zbog ove izjave![]()

Pa.. ako mene pitas... hrana ne treba da bude previse ukusna. Jer kad je previse ukusna , (slano, slatko, kiselo, masno) naklonjeni smo da pojedemo vise. Poenta hrane je da napunis organizam nutricijama, da bi mogao funkcionisati normalno, a ne da je gledas kao vid zabave dok je mljackas u ustima![]()

Ја волим да уживам у храни!
Која је поента у томе да нам главна преокупација у животу буде да живимо што дуже, ако нам живот није испуњен уживањима?
Ово што кажеш ми звучи као:''Поента секса је у томе да продужимо врсту, а не да га гледамо као вид забаве и извор уживања...''
Но, то је само моје виђење.![]()

reče čovek koji je otvorio 38 tema za 2 dana =I