PRAVILNA ISHRANA

То није ништа. Ја знам из проверених избора да је деда Метузалем живео 800 година, а Марко Краљевић 300....а пио је вина и јео дебела меса овнујскога! :p

Ај сад озбиљно, а шта ти замишљаш - шта то значи ''умрети од старости''? У чему се огледа старост?:confused:
a sad najozbiljnije...tesko mi je da sa vama diskutujem....vi sve pokusavate da objasnite svojim razumom....a razumom se ne moze pojmiti istina o ovome svetu...razum je okov za ljude....razum=lanac za vezivanje stoke za jasle..ja govorim sa aspekta svesti,zato vam to sve izgleda nerazumnjivo...
..npr ovo za egipcane....vase merilo i znanje potice iz filma koji je sniman u 20-tom veku...da cuda ...kako bre nisu jeli zitarice kad na filmu imaju pejsazi sa zitaricama?ili na filmu jedu hleb..:mrgreen:...zaista smesno....u vise knjiga sam citao bas to,da su egipcasni ziveli dosta duze bas zbog toga sto nisu jeli zitarice...mogu ako hocete da navedem autore knjiga ili da citiram pojedine delove...
...inace previse vremena sam izgubio ovde ...ionako zadnjih godina dolazim samo zato da pratim ovu temu..
http://forum.krstarica.com/threads/138414
..tema mi je simpaticna.....vezana za prvi stepenik budjenja svesti....kastanedu sam citao pre 25godina...

a za one koji se pozivaju na skolu/fakultet..kao tamo se uci apsolutna istina...imali predmet i to...:lol:..isto mi je zabavno....a da ja vas pitam nesto ko pravi skolski program ? i ko odlucuje sta ce da se uci a sta ne..? znate li....ili jeste li se ikad zapitali..mislim ima u skolama i prakticnih stvari...ali ima i previse sarenih laza...
...javicu se kad budem imao opet vremena...hranite se zdravo!!:mrgreen:

...tesko mi je da sa vama diskutujem....vi sve pokusavate da objasnite svojim razumom....a razumom se ne moze pojmiti istina o ovome svetu...razum je okov za ljude....razum=lanac za vezivanje stoke za jasle..

:mrgreen: ..blago onom ko rano poludi, vas mu zivot u veselju prodje.. :lol:

Znam da se kukuruz smatrao u Grckoj kao hrana za bogove, ma to su uglavnom price i teorije :mrgreen:

..mozda od XV-XVI veka naovamo.. :)
http://www.campsilos.org/mod3/index.shtml

(..poznato pitanje sa testa opshte kulture: da li je bilo proje na vecheri pred kosovsku bitku? ;) )

a sad najozbiljnije...tesko mi je da sa vama diskutujem....vi sve pokusavate da objasnite svojim razumom....a razumom se ne moze pojmiti istina o ovome svetu...razum je okov za ljude....razum=lanac za vezivanje stoke za jasle..ja govorim sa aspekta svesti,zato vam to sve izgleda nerazumnjivo...
..npr ovo za egipcane....vase merilo i znanje potice iz filma koji je sniman u 20-tom veku...da cuda ...kako bre nisu jeli zitarice kad na filmu imaju pejsazi sa zitaricama?ili na filmu jedu hleb..:mrgreen:...zaista smesno....u vise knjiga sam citao bas to,da su egipcasni ziveli dosta duze bas zbog toga sto nisu jeli zitarice...mogu ako hocete da navedem autore knjiga ili da citiram pojedine delove...
...inace previse vremena sam izgubio ovde ...ionako zadnjih godina dolazim samo zato da pratim ovu temu..
http://forum.krstarica.com/threads/138414
..tema mi je simpaticna.....vezana za prvi stepenik budjenja svesti....kastanedu sam citao pre 25godina...

a za one koji se pozivaju na skolu/fakultet..kao tamo se uci apsolutna istina...imali predmet i to...:lol:..isto mi je zabavno....a da ja vas pitam nesto ko pravi skolski program ? i ko odlucuje sta ce da se uci a sta ne..? znate li....ili jeste li se ikad zapitali..mislim ima u skolama i prakticnih stvari...ali ima i previse sarenih laza...
...javicu se kad budem imao opet vremena...hranite se zdravo!!:mrgreen:

Tо није одговор на моје питање о старењу....:roll::rtfm:

Знам да ти своје знање црпиш са којекаквих сајтова, али има овде и људи који чији су извори информација нешто мало озбиљнији од непроверених сајтова и холивуских филмова.;)

A овај египатски рељеф је, иначе, један од многих фалсификата које су завереници против здраве исхране подметнули у бројне египатске гробнице и храмове.

A као што видите на зидовима ових староегипатских гробница: ови стогодишњи Египћани управо беру јагоде! :mrgreen:

(Клик да се повећају!)

Poslednja izmena:
LOGIKA

1.
Japanci jedu vrlo malo masnoće i imaju manje srčanih udara od Amerikanaca i Engleza.

2.
Meksikanci jedu puno masnoće i imaju manje srčanih udara od Amerikanaca i Engleza.

3.
Kinezi piju vrlo malo crnog vina i imaju manje srčanih udara od Amerikanaca i Engleza.

4.
Francuzi i Talijani piju puno crnog vina i imaju manje srčanih udara od Amerikanaca i Engleza.

5.
Nijemci piju puno piva i jedu puno masnih kobasica i imaju manje srčanih udara od Amerikanaca i Engleza.

ZAKLJUČAK:
Jedite i pijte sto vam drago, samo nemojte govoriti engleski - izgleda da to ubija!

:mrgreen:

Haha :mrgreen: dobar fazon. Ali salu na stranu, po mom misljenju masnoce nemaju nikakve veze sa srcanim oboljenjem. Ja verujem da su kvalitetne zivotisnje masnoce dobre za nas (dakle kvalitet je veoma bitan) kao i holesterol.

I da su masnoce esencijalne. Da nije bilo kocentrisane kolicine masnoce i proteina covek nikada ne bi napredovao u mozgu i u misicnoj masi.

Ocekujem neke neprikladne postove zbog ove izjave :mrgreen:

Haha :mrgreen: dobar fazon. Ali salu na stranu, po mom misljenju masnoce nemaju nikakve veze sa srcanim oboljenjem. Ja verujem da su kvalitetne zivotisnje masnoce dobre za nas (dakle kvalitet je veoma bitan) kao i holesterol.

I da su masnoce esencijalne. Da nije bilo kocentrisane kolicine masnoce i proteina covek nikada ne bi napredovao u mozgu i u misicnoj masi.

:klap: :klap: ..slazem se 101%.. :ok:

Cokolada je neverovatna, prirodna zdrava hrana? :eek:
Cek, on misli na milku cokoladu ili stvarno neku prirodnu cokoladu za koju ja ne znam? Mislim... kako da je milka cokolada zdrava kada ima secera u njoj (mislim saharozu)
Ne razumem z:(

Evo ja nasao post od neke zbunjene mame... :lol:

... Neki od smelijih su se odvazili i otplovili u naucne vode ne bi li nasli ''naucne'' dokaze da potvrde i zacementiraju svoje ubedjenje da su oni napredne zivotinje kojima su u jelovniku neophodne druge, manje napredne, zivotinje. Sa sve obrazlozenjem da su im lesevi drugih zivotinja neophodni da budu jos naprednije zivotinje, jer se pozivaju na navodnu neophodnost mesa za razvoj njihovog ''naprednog'' mozga...

...zato sto nismo zivotinje, u suprotnom bi nam potekla voda na usta pri samoj pomisli da rasporimo nozem ili zadavimo zubima nekog kucnog ljubimca i brljamo mu po crevima da bi nasli omiljeno parce...uz to morali bi da jedemo sirovo meso... e sad, sto su nam uterali strah u kosti da cemo ako ne jedemo meso patiti od nedostatka belancevina nema veze sa istinom... sve vise je vegetarijanaca a mnogi ljudi se tako generacijama hrane

Razmisljao sam o necemu. Zamislite ovo:
Sa jedne strane sam ja boris, a sa druge strane je recimo pera. U sredini je jedna kocka. Ta kocka je prepolovljena na dve boje (na zutu i crvenu). Sa moje desne strane zuta je boja, a leva boja je crvena.
A sa perine strane (posto je prekoputa mene) leva boja je zuta, a crvena boja je desna.
I oboje smo u pravu iz nase perspektive.

Isti primer je i ovde.
Dakle, svi smo u pravu ali po nasem nacinu gledanja. I sasvim je okej diskutovati o zdravoj hrani. Po mom misljenju, nije vazno ko je u pravu, ili ne - mnogo je vaznije sta funkcionise.

Ako se osecate lepo, izgledate lepo, vodite racuna o obrocima (sta jedete) imate mnogo snage (volu rep da iscupate) verovatno radite nesto sto funkcionise :zpozdrav: z:)

Hoce neko strucno da mi objasni razliku izmedju skroba i ugljenih hidrata?:D[/QUOTE
Ugljenohidrati ssu tvari koje imaju osnovnu ulogu - izvor energije za celiju.
Prema slozenosti se dele na:
1.monosaharide (jednostavni seceri)
2.disaharide (slozeni seceri)
3.polisaharidi (najvazniji ugljenohidrati - skrob,celuloza,hemiceluloza,pektinske tvari) Od svih polisaharida,skrob je jedini izvor energije,dok ostali spadaju u balansne tvari - vezuju tecnost i regulisu probavu.
Izvor polisaharida su zitarice,krompir,leguminoze...

Back