Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 238.547
Kombajne volis li malo vinca da cirnes ponekad..a..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E a kad smo kod žitarica jel konzumira neko geršlu? Svi je hvale a nikad nisam probala niti znam kako se sprema itd.
ni ja ne konzumiram to sto ne znam ni da procitam ali sam danas konzumirala corbicu od brokolija i losos u pirincu : )

Ja imam puno radno vreme,jedem 3 puta na poslu,doruckujem ujutru kuci,posle pojedem neku vocku na poslu,rucam neki vegeterijanski sendvic sa jogurtom,nisam vegeterijanac,samo mi se svidjaju ti sendvici,nekad i napravim nesto sama kod kuce,ili neku corbicu u restoranu,sigurno imas pauzu za rucak,posle opet neku vockicu ,ako se zadrzim duze na poslu,pojedem i neko integralno pecivo,ili ako zavrsim ranije veceram kuci.nina kako mislis da zena s punim radnim vremenom jede vise puta dnevno?
3 puta je uspeh
ja bih volela neke konkretne predloge,jer znamo svi da uzmemo knjigu i procitamo da ne valja meso uz krompir i da treba jesti 5 porcija voca i povrca dnevno

Ja volim sve sto je nezdravo i ovakve teme i clanke u novinama samo procitam i to mi bude dovoljno vitamina za taj dan![]()

Nisu bez secera,samo su bez glukoze...sadrze Sorbitol,to je polihidroksilni alkohol,dobija se iz glukoze,redukuje se aldehidna grupa glukoze u hidroksilnu.Zna li mi neko reci je li istina da ove orbit bonbonice nisu kao zdrave...i jos sam cula da kao pise bez secera a nije istina...
Uf,one su mi jedini spas posle voca da suzbijem zelju za slatkisima...![]()

Ugljeni hidrati su nosioci energije,,preporucuje se da 50-55% energetskog unosa bude poreklom iz ugljenih hidrata,a proteina 12-15%Pa, hajde, onda mi objasni sta su ugljikohidrati, sta rade, koji je neki minimumum koji moramo unijeti u organizam (dnevno) a koji je maximum... sta se desava kada previse ili premalo istih unosimo u organizam.
isto i za bjelancevine please
ni ja ne konzumiram to sto ne znam ni da procitam ali sam danas konzumirala corbicu od brokolija i losos u pirincu : )
Ja imam puno radno vreme,jedem 3 puta na poslu,doruckujem ujutru kuci,posle pojedem neku vocku na poslu,rucam neki vegeterijanski sendvic sa jogurtom,nisam vegeterijanac,samo mi se svidjaju ti sendvici,nekad i napravim nesto sama kod kuce,ili neku corbicu u restoranu,sigurno imas pauzu za rucak,posle opet neku vockicu ,ako se zadrzim duze na poslu,pojedem i neko integralno pecivo,ili ako zavrsim ranije veceram kuci.
I eto,to je 5 obroka dnevno.Nikad nisam gladna jer stalno nesto jedem,tako ne upadam u zamku da se prejedem.
Svako jutro u blenderu smuckam neki prirodni vocni sok,nikad ne pijem kafu na prazan stomak,koristim fruktozu umesto obicnog secera,za razlaganje fruktoze u organizmu ne treba insulin,sto bih preporucila uvek pre vestackih zasladjivaca jer su mnogi kancerogeni i zabranjeni u nekim zemljama,pogotovo ciklamati.
Ne jedem svinjsko meso godinama,mesne preradjevine,samo piletinu i ribu,ponekad teletinu,koristim maslinovo ulje i jabukovo sirce za salate, a za przenje svejedno je koje ulje koristite jer ono na kraju izgubi svoj prvobitni sastav zagrejavanjem na visokim temparaturama,stvaraju se trans masne kiseline koje su stetne i imaju kancerogeno dejstvo, a nijedno ulje ne sadrzi holesterol,jer je holesterol iskljucivo zivotinjskog porekla.
A moja namirnica broj jedan je Jogurt,jako zdrav,kvalitetniji od mleka jer za razliku od njega daje baznu reakciju i sadrzi bakterije i vlakna koje potpomazu varenje.
I naravno mnooogo tecnosti,ne preterivati sa kiselom vodom, 0,5 L dnevno maximum,biljni cajevi, Zeleni,Crni i Indijski su odlicni antioksidansi,ali ne preterivati sa njima jer sadrze alkaloide,posebno kofein,pa ih ne treba piti uvece pred spavanje.
Plus 3 puta nedeljno neki vid rekreacije. I nije mi tesko![]()

sad nisam aktivni sportista, samo rekreativac...Priupitaj nekog bivšeg aktivnog sportistu, kako je kad prisilno prestaneš da se baviš sportom?
Ja imam puno radno vreme,jedem 3 puta na poslu,doruckujem ujutru kuci,posle pojedem neku vocku na poslu,rucam neki vegeterijanski sendvic sa jogurtom,nisam vegeterijanac,samo mi se svidjaju ti sendvici,nekad i napravim nesto sama kod kuce,ili neku corbicu u restoranu,sigurno imas pauzu za rucak,posle opet neku vockicu ,ako se zadrzim duze na poslu,pojedem i neko integralno pecivo,ili ako zavrsim ranije veceram kuci.
I eto,to je 5 obroka dnevno.Nikad nisam gladna jer stalno nesto jedem,tako ne upadam u zamku da se prejedem.
Samo coko da ti kazem..ja se 'zdravo' hranim ali mi se desi da zimi vrlo lako nabacim koji kgNina, da tebe je nešto ispričkam...;-)
Vidiš godinama, sam se tako hranila, sa izletima tu i tamo...(o tim sklonostima vidi malo gore)...maltene pola familije lekari...sve 5 ;-) Možda mi takva ishrana, stvorila naviku da ništa teško i ne podnosim najbolje...Bavila aktivno sportom...
I šta se desi:anemija, mislim da si upoznata kako zna da bude smarajuća,dugotrajna, popratni efekti...totalno si bezfunkcionalan...Dobijem kritiku od specijalista kako treba da se "jače" hranim..da moram i do 2l tečnosti da unesem- i kad nisam fizička aktivna ...da ne smaram.
Ok nismo svi istog sklopa...različito reagujemo,ali eto ja bih na dobrom putu...dobre navike, sportaš...i etosad nisam aktivni sportista, samo rekreativac...Priupitaj nekog bivšeg aktivnog sportistu, kako je kad prisilno prestaneš da se baviš sportom?
Nije cilj da se suprostavljam, lično podržavam...ali nek se čuje i druga, moguća,strana medalje "zdravog života" :wink:Ne znam možda je dobro, češće se kontrolisati...krv na pregled....
Samo coko da ti kazem..ja se 'zdravo' hranim ali mi se desi da zimi vrlo lako nabacim koji kg..primecujem da ljudi koji ovde pisu,misle da se pod zdravom ishranom podrazumeva da jedemo travu,zitarice i sl..ja najvise volim jesti prshutu,mesnatu slaninu,projice sa sirom,roshtilj..ali je poenta sto to ne jedem svaki dan..dodajem dosta salate,povrca,ribu jedem cesce,tunjevinu,testenine,jogurt,cajevi,voce iz blendera..Po meni je najbitnije izbaciti slatkise,gazirana pica,suhomesnato,przenje na zejtinu,so..
ja bih izgledala kao bure kad bih non stop grickala integralno pecivo,vocke etc
moj zeludac je programiran na 3 obroka
sem toga,na svom bivsem poslu nisam ni imala mogucnost ,npr radim od 8 do 16,doruckujem kod kuce,imam pauzu za rucak u 12 tu rucam,dok stignem kuci to je 17-17h30 i vecera
kad ja da pojedem kiflu/jabuku
sad mogu kako hocu,da umzme pauzu po potrebi etc ali jednostavno ili jedem ili ne jedem