joj mico nisi svesna koliko te razumem
ja sam se dugo borila izmedju dve stvari:muciti se,patiti ali telo vreteno ili uzivati i vezbati ali neki kg viska
znas kako,ova nasa tela su svakako smrtna,ne isplati se ulagati previse u njih,a opet i treba da nas drze do kraja
zavisi i koliko si karakter sto se tice tortica i cokolade(pretpostavljam da je to problem)
bolje ti je da unese ugljene hidrate iz hleba,pirinca(koliko debelih kineza znas?) nego iz cokolade.duze traju
beli hleb nije toliko los,ja bih pre smanjila na jedno parcence nego ga se odrekla(doduse kombinujem i tost koji je takodje kalorican ali moze manje da se pojede)
kao buduca trudnica ne smes da preskaces obroke niti namirnice
ja bih ti preporucila sledeci sistem(onako uopsteno,ti posle pravis varijacije)
dorucak
parce hleba i neka marmelada(izbegni puter) casa prirodnog soka ili jedno voce nesto mlecno(jogurt,parce sira) i casa vode
rucak
snicla/riba najbolje na teflonu gde upija najmanje masti,uvek je bolje izabrati teletinu nego svinjetinu(li zna se sta je ukusnije

)i neko povrce s tim sto ako jedes pomfrit onda izbegni hleb,zeleno povrce je super,salate isto,kad stigne paradajz pun je kalijuma,krastavac nema skoro uopste vitamina da znas ali nema ni kalorija,paprike(iseces papriku na reznjeve,malo crnog luka i preko ulje i so prosto a zdravo)
i posle svega toga jedan mali malecni desertic(jako je vazno uzivanje inace ces sutra da pojedes 100gr milke od muke i frustracije)
a za veceru supe od povrca ili tako nesto
eto to je moj predlog za kompromis izmedju zdrave i one druge ishrane(ne bih rekla nezdrave)