**TASKA**
Veoma poznat
- Poruka
- 10.492
Sa takvim ljudima se susrecem svaki dan,kao "evo dosao sam kod nutricioniste,sad ce on da mi da neki napitak i postacu Tvigi",navikla sam.
Vas zivot i zdravlje je samo u vasim rukama
"Ono sto me hrani,to me i ubija"
Tacno tako...ali mislim da bilo sta da se jede prekomjerno moze da ugoji...mnogi se zavaravaju pa tako sam i ja,kao to je zdravo i mozemo se opustiti...
Evo sta me posebno intrigira.Cesto cujem kao nasi dede i babe su se najzdravije hranili,kao sta fali masti itd,kao sta je njima falilo,jeli svinjetinu i cvarke ,i zaprske i pecenje na masti...ali ja ne znam da li sam nekad cula za te stare da su zdravi...mozda 1 u 100 000.Sve ih je stiglo u starosti...jedino sta im je bilo zdravije nekad,to sto nisu imali bombardovanje,i nisu prskali toliko voce, povrce.
Ja sam inace sa primorja,i mogu zagarantovano reci da se tamo mnogo zdravije priprema hrana,prvo malo jela ima zaprsku,sarme se kuvaju,pa jede se cesto riba,koristi se najvise maslinovo ulje...ovdje u Srbiju kad sam dosla,maltene glavna prica je ono podvarak nije podvarak,ako nije maaaaaasan...
Mi u kuci od mesa samo jedemo piletinu,junetinu,i nekad curetinu...kupi se i svinjsko ali dosta retko...