POZIV PROTESTANTIMA ZA UJEDINJENJEM

Dragi diskutanti...

Kako nije spamovanje ovo besumučno postavljanje potpitanja koje nemaju veze sa videom koji je postavljen?

A spamovanje kada se navode proročanstva koja potvrđuju ovo proročanstvo i kada se na osnovu toga skreće pažnja na buduća proročanstva koja se trebaju ispuniti?

Zašto odbacujete Hristovu milost i birate da idete širokim putem? Hoće li se to dobro završiti po vas? Hoćete li dobro proči na sudu Božjem?

A ko kaže da odbacujemo?
Eto ja ne odbacujem, zato sam pravoslavka.

Znam samo da su pravoslavci ubijali XXXX bogumila pod vodjstvom Svetog Save.
A katolici XXXXXXX protestanata u doba inkvizicije :(

A ja mogu da idem podignute glave :mrgreen: , jer je moja crkva samo divna :))))))

:bye:

Izvinjavam se svima,ali Perlice moras da znas Istinu: sta je bilo sa adventistima u drugom svetskom ratu u Nemackoj:ADVENTISTI SEDMOG DANA U NJEMAČKOJ
ZA VRIJEME DRUGOG SVJETSKOG RATA
Kori Šroder

Nacistička Njemačka je bila užasno mjesto za male denominacijske crkve, jer nije bilo vjerske i
religiozne slobode. Jedina mala denominacija koja je preživjela bili su Adventisti sedmog dana.
Kada je Adolf Hitler dobio moć u Njemačkoj, njemačka denominacija Adventista sedmog dana (u
daljem tekstu adventisti) je vjerovala da je vrijeme za moćnog lidera u Njemačkoj. Hitler je
djelovao kao najbolji kandidat zbog svoje lične posvećenosti i apstinencije od čaja, kafe, alkohola i
mesa, praksi koje su zajedničke sa adventistima, i zato je dobrodošao kao spasitelj.Ali tokom I svjetskog rata njemačka denominacija Adventista sedmog dana je krenula nasuprot
Generalnoj Konferenciji i odlučila da postane borbena umjesto da ostane u neborbenoj službi.Posle prvog svjetskog rata, njemačke adventističke vođe su priznali da su pogriješili kad su
rekli da nije protiv Božjeg zakona pridružiti se vojsci u borbenoj ulozi.
Konradi, predsjednik Evropske divizije pokušao je da opravda djela njemačkih
adventističkih lidera objašnjenjem da je Generalna Konferencija „dala njemačkim adventistima
prećutno odobrenje.“
Podrška za Hitlera
U adventističkom gradu Fridensau, Njemačka, 99,9 % je glasalo za nacističku parlamentarnu
državu. Čak i ako su ASD htjeli jakog Firera i podržali Hitlera, ta podrška je bila raznolika. Razlog
za to je bila Hitlerova kontradiktornost u vezi sa religijskom slobodom.26. novembra 1933, nacistička država je zabranila male denominacijske crkve. Među njima bili
su i adventisti sedmog dana. Adventisti su odlučili da traže pravni savjet u vezi toga šta raditi sa
tom zabranom, i u roku od dvije nedelje, zabrana je podignuta sa adventističke crkve.25 Posle ovoga
odlučeno je u denominaciji da „pozitivno“ hrišćanstvo znači podršku nacističkoj državi.
Godine 1935, privilegije koje su imali adventisti, kao držanje subote, prodavanje religijske
literature, transferi novca potrebni za misionski rad, i neke publikacije bili su zabranjeni.34 Ovo je
natjeralo njemačke adventiste da ponovo razmotre svoja gledišta u vezi sa religijskom slobodom i
držanjem crkve i države odvojenima.9 Adventisti nisu pomagali većem broju ljudi, zapravo su
diskriminisali ljude koji su najviše trebali njihovu pomoć. Zajedno sa dobrotvornim programima
adventista, zdravstvena reforma i rasna higijena su postali značajni.Adventisti u Njemačkoj su nastavili da vjeruju u Hitlera i njegov režim.Crkvene vođe su vjerovali da u cilju preživljavanja adventističke denominacije oni moraju dati
upute 30. aprila 1940. svojim pastorima u pamfletu da „u potpunom ratu može biti samo potpuna
poslušnost i žrtva.“68 Problem sa totalnim ratom je bio što crkvene vođe nisu htjele novu podjelu u
denominaciji koja se desila tokom I svetskog rata. Da bi ovo spriječili, pamflet je takođe govorio
pastorima da upute svoje članove o dužnostima koja Pismo nalaže.69 Jedno od adventističkoh
fundamentalnih vjerovanja je da je Sveto Pismo riječ Božja. Dokument je tvrdio da na biblijskom
temelju članovi crkve treba da se potčine oružanim snagama, jer je Bog zapovijedio: „Pokoravajte
se, Boga radi, svakoj vlasti,“
Posle rata
Njemački adventisti su nastavili da vjeruju da su napravili pravu stvar kompromisima sa naci
vladom. Opstanak crkve je ono što je bilo bitno njemačkim adventističkim vođama, i da bi opstali
morali su da prave kompromise. Tek u maju1948, Generalna Konferencija je pobliže razmotrila
akcije njemačkih adventista tokom naci režima.Nije im se svidjela činjenica što su okrivljeni kad ih je Generalna
Konferencija podržavala u njihovom opstanku.
Generalna Konferencija je upozorena 1939, kada je rečeno da 10% njemačkih adventista radi
na Šabat.81 Šabat je jedna stvar koja definiše ASD crkvu.U zaključku, njemački adventisti povezali su adventističku denominaciju sa njemačkom
državom, što je bilo protiv njihovog verovanja o razdvojenosti crkve i države.Adventisti su branili naci režim i lagali kako režim pruža
religijsku slobodu. Umjesto da otvoreno stanu protiv naci režima i njegovog tretmana Jevreja,
adventisti se nisu oglašavali. Oni su ćutali da bi sebe zaštitili. Adventisti su takođe radili i slali
svoju djecu u školu na Šabat.Držanje Šabata svetim je jedno od vjerovanja koja odvajaju adventiste od drugih. To je jedno od osnovnih načela Adventista sedmog dana, i kada su vremena postala teška
oni su bili voljni da žrtvuju ovaj princip. Njemački adventisti su voljno postali borci tokom drugog
svetskog rata. Adventistička denominacija razumije da vlade imaju pravo da regrutuju ljude u
ratnim vremenima, ali su uvijek odbijali borbene uloge. Njemački adventisti su kršili ova pravila i
voljno prihvatali borbene uloge.

Po ovome se da zakljuciti da su adventisti u Nemackoj spasavali crkvu ,a ne sebe u principima verovanja u Boga.
Vodje su pravile kompromise,radi svojih zivota, a ne da bi imali integritet vere u Boga.

A ko kaže da odbacujemo?
Eto ja ne odbacujem, zato sam pravoslavka.

Pretpostavimo da Vi imate Hrista u srcu a drugi ljudi nemaju...

ljubav prema drugim grešnicima bi Vas navela da im pomognete, da im blagovremeno skrenete pažnju na propust koji će ih koštati večnog života.

Ove opomene se mogu izgovoriti sa ljubavlju i pažnjom, ali to su takođe i svečane opomene koje su jako ozbiljne jer je u pitanju život ili smrt!

Da li sada razumete zašto pišem sve ovo što pišem na forumu? Mislite da je meni do gubljenja vremena? Ili da pišem iz nekih pobuda da bi dokazivao sebe? Jeste li primetili da većina bira široki put...

ismevanje ljudi koji su odlučili da se pokaju i prihvate svoga Spasitelja?

Jeste li svesni da ste grešni (napisali ste to negde u ovoj temi)? Ako ste svesni svoje grešnosti, kako ćete se izbaviti od pravedne kazne? Kršenjem zakona?

Kažete da ste pravoslavni hrišćanin... da li ste prihvatili Isusa Hrista kao svoga ličnog Spasitelja? Jeste li se pomirili sa Ocem? Jeste li učinili zavet sa Bogom... da li ste se nanovo rodili vodom i duhom?

Jeste li odlučili da se odreknete sebe kao što Hristos navodi kao uslov učeništva?

Opišite mi Vaše lično iskustvo sa Bogom.

Poslednja izmena:
Јеси ли ти грешан, СДГ?

Мени хришћанска прича не пије воду, нити има везе са мном, јер то није моја вера, већ рекох да сам родоверник.

Nije tebi uputio nego meni jer sam napisala da sam pravoslavka.

SDG za tebe....
Najveći problem na ovom forumu je taj što svi misle da su baš oni u pravu i pokušavaju da nametnu svoje mišljenje onom drugom.
Ako ti smatraš da samo kao adventista pronalaziš spasenje kod Boga ne znači da će i drugi tako misliti.
Drugi će čak doživeti to kao uvredu jer na taj način omalovažavaš ostale religije.
Možeš izneti svoje mišljenje ali nikako misionariti po forumu da bi privukao što više članova u svoju organizaciju.

Noje je gradio barku 120 godina...

preko sto godina je Bog opominjao bezbožne prepotopne ljude!

Svi ljudi su čuli opomenu proroka i svi su imali dovoljno prilika za spasenje.

Tako je i danas. Svi ljudi su da svesni da su zgrešili protiv Božjeg zakona!

Svi su svesni da greše ali nastavljaju da greše...

ali poneki grešnici se dozovu pameti i odluče da se pokaju za svoja dela!

Grešnici počinju da menjaju svoj život! Od pijanice postaje trezvenjak. Od lupeža nastaje nesebično stvorenje...

od nepostojanog grešnika - nastaje novi čovek i Božjom silom čovek postaje nasalomljiv, nalik na Isusa Hrista - savršeni ideal kojem se čovek divi i kojeg želi da dostigne.

Php 3:1 Na kraju, braćo moja, radujte se u Gospodu! Nije mi teško da vam pišem jedno te isto, a za vas je sigurnije.
Php 3:2 Čuvajte se onih pasa, čuvajte se onih radnika zla, čuvajte se sakaćenja tela.
Php 3:3 Jer, mi smo obrezanje, mi koji služimo Božijim Duhom i hvalimo se Hristom Isusom, a ne uzdamo se u telo
Php 3:4 - iako bih ja i u telo mogao da se pouzdam. Ako neko drugi misli da može da se pouzda u telo, ja još više:
Php 3:5 obrezan osmog dana, iz Izraelovog naroda, iz Venijaminovog plemena, Jevrejin od Jevreja; po Zakonu farisej,
Php 3:6 po revnosti progonitelj Crkve, po zakonskoj pravednosti besprekoran.
Php 3:7 Ali, ono što mi je nekad bilo dobitak, to radi Hrista smatram gubitkom.
Php 3:8 Štaviše, ja sve smatram gubitkom u poređenju s onim što sve prevazilazi: sa spoznanjem Hrista Isusa, moga Gospoda, radi koga sam sve izgubio. I sve smatram smećem da bih dobio Hrista
Php 3:9 i u njemu se našao - ne svojom pravednošću koja dolazi od Zakona, nego onom koja dolazi kroz veru u Hrista: pravednošću koja dolazi od Boga na osnovu vere.
Php 3:10 Želim da upoznam Hrista i silu njegovog vaskrsenja i zajedništvo u njegovim stradanjima, postajući kao on u njegovoj smrti,
Php 3:11 ne bih li nekako stigao do vaskrsenja iz mrtvih.
Php 3:12 Nije da sam to već postigao ili da sam postao savršen, nego hitam dalje ne bih li nekako dohvatio ono radi čega je Hristos Isus dohvatio mene.
Php 3:13 Ja, braćo, ne smatram da sam to već dohvatio. Ali, jedno činim: zaboravljajući ono što je za mnom, a pružajući se ka onom što je preda mnom,
Php 3:14 hitam ka cilju da dobijem nagradu radi koje me je Bog pozvao na nebo u Hristu Isusu.
Php 3:15 Svi, dakle, koji smo zreli, ovako razmišljajmo. Ako o nečemu i mislite drugačije, Bog će vam i to jasno otkriti.

(u 15. stihu umesto reči "zreli" drugi prevodi navode reč: "savrešeni", eng. "perfect"...

(MKJV) Let us therefore, as many as are perfect, be of this mind. And if in anything you are otherwise minded, God shall reveal even this to you.

(Serbian DK) Koji smo god dakle savršeni ovako da mislimo; ako li šta drugo mislite, i ovo će vam Bog otkriti.

(Serbian SPc) Ми, дакле, који смо савршени, овако да мислимо; ако ли што другачије мислите, и ово ће вам Бог открити.)

Php 3:16 Samo, što smo postigli, toga se držimo.
Php 3:17 Pridružite se onima koji se ugledaju na mene, braćo, i posmatrajte one koji žive po primeru koji smo vam dali.
Php 3:18 Jer, mnogi - o kojima sam vam često govorio, a sada i plačući govorim - žive kao neprijatelji Hristovog krsta.
Php 3:19 Njihov kraj je propast, njihov bog je trbuh, njihova slava je u njihovoj sramoti, oni misle samo na zemaljsko.
Php 3:20 A naša otadžbina je na nebesima, odakle i iščekujemo Spasitelja, Gospoda Isusa Hrista.
Php 3:21 On će svojom silom - kojom može sve sebi da potčini - preobraziti naše bedno telo i saobraziti ga svom slavnom telu.

Ova promena na koju nas Bog pozva naziva se u pismu "novo-rođenje"...

Joh 1:9 A on - istinska svetlost koja prosvetljuje svakog čoveka - došao je na svet.
Joh 1:10 Bio je na svetu i svet je kroz njega postao, ali ga svet nije prepoznao.
Joh 1:11 Svojima je došao, ali oni ga nisu primili.
Joh 1:12 A onima koji su ga primili, dao je moć da postanu Božija deca - onima koji veruju u njegovo ime,
Joh 1:13 koji nisu rođeni prirodnim putem, ni od volje tela, ni od volje muža, već od Boga.
Joh 1:14 I Reč je postala telo i nastanila se među nama, i mi smo gledali njenu slavu, slavu Jedinorođenoga od Oca, punog milosti i istine.

Isus Hrist je ovu neophodnu promenu za spasenje svakog čoveka objasnio Nikodimu (svešteniku koji je u tom mladom učitelju video nešto što on sam nema - savršenstvo karaktera).

Ove reči opomene nisu vređenje (nečijeg dostojanstva), već reči ljubavi i otrežnjenja...

(jer niko od nas grešnika ne može videti carstvo Božje ako se nanovo ne rodi)

Joh 3:1 A među farisejima je bio čovek po imenu Nikodim, judejski poglavar.
Joh 3:2 On dođe k Isusu noću i reče mu: "Rabi, znamo da si od Boga došao kao učitelj jer niko ne može da čini znamenja koja ti činiš ako Bog nije s njim."
Joh 3:3 "Istinu ti kažem", reče mu Isus, "ako se čovek ne rodi ponovo, ne može da vidi Božije carstvo."
Joh 3:4 "Kako može čovek da se rodi kad je star?" upita Nikodim. "Ne može, valjda, drugi put da uđe u utrobu svoje majke i da se rodi!"
Joh 3:5 "Istinu ti kažem", odgovori mu Isus, "ako se čovek ne rodi od vode i Duha, ne može da uđe u Božije carstvo.
Joh 3:6 Ono što je rođeno od tela, telo je; a što je rođeno od Duha, duh je.
Joh 3:7 Ne čudi se što sam ti rekao da morate ponovo da se rodite.
Joh 3:8 Vetar duva gde mu je volja; čuješ mu huk, ali ne znaš ni odakle dolazi ni kuda ide. Tako je sa svakim ko je rođen od Duha."
Joh 3:9 A Nikodim upita: "Kako to može biti?"
Joh 3:10 "Ti si učitelj u Izraelu", odgovori mu Isus, "a to ne znaš!
Joh 3:11 Istinu ti kažem: govorimo ono što znamo i svedočimo za ono što smo videli, ali vi ne prihvatate naše svedočanstvo.
Joh 3:12 O zemaljskim stvarima sam vam govorio pa ne verujete. Kako ćete verovati ako vam budem govorio o nebeskim?
Joh 3:13 Niko nikad nije uzašao na nebo osim onoga koji je sa neba sišao - Sina čovečijega.
Joh 3:14 I kao što je Mojsije podigao zmiju u pustinji, tako mora da bude podignut i Sin čovečiji,
Joh 3:15 da svako ko u njega veruje ima večni život."
Joh 3:16 Jer, Bog je toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina da niko ko u njega veruje ne propadne, nego da ima večni život.
Joh 3:17 Nije Bog svog Sina poslao u svet da svet osudi, nego da se svet kroz njega spase.
Joh 3:18 Ko u njega veruje, ne osuđuje se; a ko ne veruje, već je osuđen jer nije poverovao u ime jedinorođenog Božijeg Sina.
Joh 3:19 A ovo je ta osuda: svetlost je došla na svet, ali su ljudi više voleli tamu nego svetlost jer su im dela bila zla.
Joh 3:20 Ko god čini zlo, mrzi svetlost i ne izlazi na svetlost da njegova dela ne izađu na videlo.
Joh 3:21 A ko živi u skladu sa istinom, izlazi na svetlost da se pokaže da su njegova dela učinjena u Bogu.
Joh 3:22 Posle toga Isus ode sa učenicima u Judeju. Onde je s njima boravio i krštavao.
Joh 3:23 A i Jovan je krštavao u Enonu blizu Salima jer je onde bilo mnogo vode, i ljudi su dolazili i krštavali se.

Svi dobro znate da će nepravedna dela jednom izaći na videlo...

Ecc 12:13 Glavno je svemu što si čuo: Boga se boj, i zapovesti Njegove drži, jer to je sve čoveku.
Ecc 12:14 Jer će svako delo Bog izneti na sud i svaku tajnu, bila dobra ili zla.

(ovo je zaključak čoveka na kraju života... čoveka koji je upoznao ispraznost uzaludnog traženja sreće u zadovoljstvima!

Ecc 2:4 Velika dela učinih: sazidah sebi kuće, nasadih sebi vinograde;
Ecc 2:5 Načinih sebi vrtove i voćnjake, i nasadih u njima svakojakih drveta rodnih;
Ecc 2:6 Načinih sebi jezera vodena da zalivam iz njih šumu gde rastu drveta;
Ecc 2:7 Nabavih sebi sluga i sluškinja, i imah sluga rođenih u kući mojoj; i imah goveda i ovaca više od svih koji biše pre mene u Jerusalimu;
Ecc 2:8 Takođe nakupih sebi srebra i zlata i zaklada od careva i zemalja; nabavih sebi pevača i pevačica i milina ljudskih, i sprava muzičkih svakojakih.
Ecc 2:9 I tako postah veći i silniji od svih koji biše pre mene u Jerusalimu; i mudrost moja osta sa mnom.
Ecc 2:10 I šta god željahu oči moje, ne branjah im niti uskraćivah srcu svom kakvo veselje, nego se srce moje veseljaše sa svakog truda mog, i to mi beše deo od svakog truda mog.
Ecc 2:11 A kad pogledah na sva dela svoja što uradiše ruke moje, i na trud kojim se trudih da uradim, gle, sve beše taština i muka duhu, i nema koristi pod suncem.
Ecc 2:12 Tada se obratih da vidim mudrost i ludost i bezumlje, jer šta bi činio čovek koji bi nastao posle cara? Šta je već učinjeno.
Ecc 2:13 I videh da je bolja mudrost od ludosti, kao što je bolja svetlost od mraka.

Solomon je poveo čitavu naciju u otpad...

to je strašan uticaj kojeg vršimo nesvesno na druge ljude.

Niko od nas nije svestan dalekosežnih posledica naših postupaka! Verovatno bi zadrhtali od užasa kada bismo saznali stvarnu veličinu i težinu naših dela...

...

Ti stvarno misliš da će neko ovo pažljivo pročitati....Čoveće kakve to veze ima sa temom...

Većina ljudi je veoma površna kada se radi o spasenju, jednostavno ljudi nastavljaju da čine ono što vole da rade bez obzira što je Bog nešto zapovedio...

šta mislite da li je dovoljno biti "dobar čovek" i dobiti večni život, ili je potrebno prihvatiti Hristove reči i nanovo se roditi? Ako Hrist upozorava jednog sveštenika da neće moći da uđe u carstvo Božje ako se nanovo ne rodi, koliko je onda običan grešnik (koji ne razmišlja mnogo o Bogu - zakonu - pravdi itd) u većem problemu?

Naše izjave nemaju težinu ako ih Bog ne potvrdi, nadam se da se slažete sa tim. Ako neko tvrdi da zastupa istinu, onda to mora da bude potvrđeno...

zar mislite da hiljade religija predstavljaju pravog savršenog Boga? Ili predstavljaju zbrku Vavilona velikog? Ako je ovo drugo, zar pismo ne poziva njegov narod da izađe iz njega, jer je postalo dom demona...

(ne zamerite mi na citiranju ako ste već pročitali ove stihove, ali ove reči su jednostavno istina koju Bog upućuje ljudima... ljudima kojima nije bitno što je taj bogohulni sistem bio protiv pravde, Boga i svetih ljudi kroz sva vremena)

Rev 18:1 I posle ovog videh drugog anđela gde silazi sa neba, koji imaše oblast veliku; i zemlja se zasvetli od slave njegove.
Rev 18:2 I povika jakim glasom govoreći: Pade, pade Vavilon veliki, i posta stan đavolima, i tamnica svakom duhu nečistom, i tamnica svih ptica nečistih i mrskih; jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode;
Rev 18:3 I carevi zemaljski s njom se kurvaše, i trgovci zemaljski obogatiše se od bogatstva slasti njene.
Rev 18:4 I čuh glas drugi s neba koji govori: Iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomešate u grehe njene, i da vam ne naude zla njena.
Rev 18:5 Jer gresi njeni dopreše tja do neba, i Bog se opomenu nepravde njene.
Rev 18:6 Platite joj kao što i ona plati vama, i podajte joj dvojinom onoliko po delima njenim: kojom čašom zahvati vama zahvatajte joj po dva put onoliko.
Rev 18:7 Koliko se proslavi i nasladi toliko joj podajte muka i žalosti; jer govori u srcu svom: Sedim kao carica, i nisam udovica, i žalosti neću videti.
Rev 18:8 Zato će u jedan dan doći zla njena: smrt i plač i glad, i sažeći će se ognjem; jer je jak Gospod Bog koji joj sudi.
Rev 18:9 I zaplakaće i zajaukati za njom carevi zemaljski koji se s njom kurvaše i besniše, kad vide dim gorenja njenog,
Rev 18:10 Izdaleka stojeći od straha muka njenih i govoreći: Jaoh! Jaoh! Grade veliki Vavilone, grade tvrdi, jer u jedan čas dođe sud tvoj!
Rev 18:11 I trgovci zemaljski zaplakaće i zajaukati za njom, što njihove tovare niko više ne kupuje;
Rev 18:12 Tovara zlata i srebra i kamenja dragog i bisera i uzvoda i porfire i svile i skerleta, i svakog mirisnog drveta, i svakojakih sudova od fildiša, i svakojakih sudova od najskupljeg drveta, bronze i gvožđa i mermera,
Rev 18:13 I cimeta i tamjana i mira i livana, i vina i ulja, i nišesteta i pšenice, i goveda i ovaca, i konja i kola, i telesa i duša čovečijih.
Rev 18:14 I voća želja duše tvoje otidoše od tebe, i sve što je masno i dobro otide od tebe, i više ga nećeš naći.
Rev 18:15 Trgovci koji se ovim tovarima obogatiše od nje, staće izdaleka od straha mučenja njenog, plačući i jaučući,
Rev 18:16 I govoreći: Jaoh! Jaoh! Grade veliki, obučeni u svilu i porfiru i skerlet, i nakićeni zlatom i kamenjem dragim i biserom;
Rev 18:17 Jer u jedan čas pogibe toliko bogatstvo! I svi gospodari od lađi, i sav narod u lađama, i lađari, i koji god rade na moru, stadoše izdaleka,
Rev 18:18 I vikahu, videvši dim gorenja njenog, i govorahu: Ko je bio kao ovaj grad veliki?
Rev 18:19 I baciše prah na glave svoje, i povikaše plačući i ridajući, govoreći: Jaoh! Jaoh! Grade veliki, u kome se obogatiše svi koji imaju lađe na moru od bogatstva njegovog, jer u jedan čas opuste!
Rev 18:20 Veseli se nad njim nebo, i sveti apostoli i proroci, jer Bog pokaja sud vaš na njemu.
Rev 18:21 I uze jedan anđeo jak kamen veliki, kao kamen vodenični, i baci u more govoreći: Tako će sa hukom biti bačen Vavilon, grad veliki, i neće se više naći;
Rev 18:22 I glas gudača i pevača i svirača i trubača neće se više čuti u tebi; i nikakav mastor ni od kakvog zanata neće se više naći u tebi, i huka kamenja vodeničnog neće se čuti u tebi;
Rev 18:23 I videlo žiška neće se više svetliti u tebi, i glas ženika i neveste neće više biti čuven u tebi; jer trgovci tvoji behu boljari zemaljski, jer tvojim čaranjem prevareni biše svi narodi.
Rev 18:24 I u njemu se nađe krv proročka i svetih, i svih koji su pobijeni na zemlji.

Dragi diskutanti...

Kako nije spamovanje ovo besumučno postavljanje potpitanja koje nemaju veze sa videom koji je postavljen?

A spamovanje kada se navode proročanstva koja potvrđuju ovo proročanstvo i kada se na osnovu toga skreće pažnja na buduća proročanstva koja se trebaju ispuniti?

Zašto odbacujete Hristovu milost i birate da idete širokim putem? Hoće li se to dobro završiti po vas? Hoćete li dobro proči na sudu Božjem?

Postovanje SDG, zasto se ti toliko Brines za druge?Spasce se onaj ko je iz Bozijega semena.Da li ti pripadas tom semenu ili si u onom drugom?Da li razmisljas da se slucajno ne nadjes sa leve strane Bozijeg trona?

ISTINA O DRUGOJ ZVERI IZ OTRKIVENJA JOVANOVOG 13 glava, VISE NIJE TAJNA...

DRUGA ZVER DEMONSTRIRA DALJE NJENU SILU, SMELOST I UPORNOST U NAMETANJU SVOJE VOLJE I SILE NE PO NEKIM PRAVEDNIM PRICNISPIMA, VEC PO SCENARIJU KOJI BIBLIJA OPISUJE DA CE CINITI:

Sila na ekonomskom polju, sila pretnje i sila ubijanja:

Off 13:11 I videh drugu zver gde izlazi iz zemlje, i imaše dva roga kao u jagnjeta; i govoraše kao aždaha.
Off 13:15 I bi joj dano da dade duh ikoni zverinoj, da progovori ikona zverina, i da učini da se pobiju koji se god ne poklone ikoni zverinoj.
Off 13:16 I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovim,
Off 13:17 Da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima žig, ili ime zveri, ili broj imena njenog.

http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/bela-kuca-putin-da-popusti-po-pitanju-krima/

Bela kuća: Putin da popusti po pitanju Krima
Politika – pre 4 sata i 23 minuta

Bela kuća je saopštila da će se Rusija, ukoliko njen predsednik Vladimir Putin ne popusti po pitanju Krima, suočiti sa sankcijama Zapada, koje će naneti štetu ruskoj privredi i smanjiti uticaj zvanične Moskve u svetu.

Viši savetnik američke administracije Den Fajfer je izjavio i da se podrška novoj ukrajinskoj vlasti „na svaki mogući način” nalazi na vrhu liste prioriteta administracije predsednika SAD Baraka Obame, prenela je agencija AP.

Fajfer je u izjavi za televizijsku stanicu NBC rekao da Putin ima izbora - da, kako je naveo, „nastavi da izoluje Rusiji, da dodatno ugrozi rusku privredu i smanji ruski uticaj u svetu ili da uraditi pravu stvar”.

U proruski nastrojenom ukrajinskom regionu Krimu su danas u 8 sati po lokalnom vremenu (7 po srednjoevropskom) otvorena biračka mesta na kojima će građani odlučivati o prisajedinjenju te autonomne republike Rusiji ili ostanku u sastavu Ukrajine sa obnovljenim ustavom iz 1992. godine.

Rusija je ranije najavila da će uvažiti mišljenje stanovništva Krima, a Putin je rekao da odluka o njegovom održavanju „u potpunosti odgovara normama međunarodnog prava”, dok vlasti u Kijevu i zemlje Zapada referendum smatraju nelegalnim.

Druga zver jos nije ispunila ono sto gore pise u Otrkivenju da ce uciniti.

Ali svi ovi dogadjaji danas, nam otkrivaju ko je ta 2 zver, i da ocekujemo dan kada ce svoju silu da ti prvoj zveri i primeniti iste metode i silu protiv onih koji ne zele prihvatiti 1 zver i njen zig.

Off 13:11 I videh drugu zver gde izlazi iz zemlje, i imaše dva roga kao u jagnjeta; i govoraše kao aždaha.
Off 13:12 I svu vlast prve zveri činjaše pred njom; i učini da zemlja i koji žive na njoj pokloni se prvoj zveri kojoj se isceli rana smrtna.
Off 13:13 I učini čudesa velika, i učini da i oganj silazi s neba na zemlju pred ljudima.
Off 13:14 I vara one koji žive na zemlji znacima, koji joj biše dani da čini pred zveri, govoreći onima što žive na zemlji da načine ikonu zveri koja imade ranu smrtnu i osta živa.
Off 13:15 I bi joj dano da dade duh ikoni zverinoj, da progovori ikona zverina, i da učini da se pobiju koji se god ne poklone ikoni zverinoj.
Off 13:16 I učini sve, male i velike, bogate i siromašne, slobodnjake i robove, te im dade žig na desnoj ruci njihovoj ili na čelima njihovim,
Off 13:17 Da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima žig, ili ime zveri, ili broj imena njenog.
Off 13:18 Ovde je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zveri: jer je broj čovekov i broj njen šest stotina i šezdeset i šest.

http://forum.krstarica.com/showthre...OTRKIVENJA-JOVANOVOG-13-glava-VISE-NIJE-TAJNA

Poslednja izmena:
Русија и јесте звер, и хвала словенским Боговима што је тако.

1962671_658437274216028_1358631011_n.jpg

ISTINA O DRUGOJ ZVERI IZ OTRKIVENJA JOVANOVOG 13 glava, VISE NIJE TAJNA...

DRUGA ZVER DEMONSTRIRA DALJE NJENU SILU, SMELOST I UPORNOST U NAMETANJU SVOJE VOLJE I SILE NE PO NEKIM PRAVEDNIM PRICNISPIMA, VEC PO SCENARIJU KOJI BIBLIJA OPISUJE DA CE CINITI:

Sila na ekonomskom polju, sila pretnje i sila ubijanja:

http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/bela-kuca-putin-da-popusti-po-pitanju-krima/

Bela kuća: Putin da popusti po pitanju Krima
Politika – pre 4 sata i 23 minuta

Bela kuća je saopštila da će se Rusija, ukoliko njen predsednik Vladimir Putin ne popusti po pitanju Krima, suočiti sa sankcijama Zapada, koje će naneti štetu ruskoj privredi i smanjiti uticaj zvanične Moskve u svetu.

Viši savetnik američke administracije Den Fajfer je izjavio i da se podrška novoj ukrajinskoj vlasti „na svaki mogući način” nalazi na vrhu liste prioriteta administracije predsednika SAD Baraka Obame, prenela je agencija AP.

Fajfer je u izjavi za televizijsku stanicu NBC rekao da Putin ima izbora - da, kako je naveo, „nastavi da izoluje Rusiji, da dodatno ugrozi rusku privredu i smanji ruski uticaj u svetu ili da uraditi pravu stvar”.

U proruski nastrojenom ukrajinskom regionu Krimu su danas u 8 sati po lokalnom vremenu (7 po srednjoevropskom) otvorena biračka mesta na kojima će građani odlučivati o prisajedinjenju te autonomne republike Rusiji ili ostanku u sastavu Ukrajine sa obnovljenim ustavom iz 1992. godine.

Rusija je ranije najavila da će uvažiti mišljenje stanovništva Krima, a Putin je rekao da odluka o njegovom održavanju „u potpunosti odgovara normama međunarodnog prava”, dok vlasti u Kijevu i zemlje Zapada referendum smatraju nelegalnim.

Druga zver jos nije ispunila ono sto gore pise u Otrkivenju da ce uciniti.

Ali svi ovi dogadjaji danas, nam otkrivaju ko je ta 2 zver, i da ocekujemo dan kada ce svoju silu da ti prvoj zveri i primeniti iste metode i silu protiv onih koji ne zele prihvatiti 1 zver i njen zig.

Off 13:12 I svu vlast prve zveri činjaše pred njom; i učini da zemlja i koji žive na njoj pokloni se prvoj zveri kojoj se isceli rana smrtna.
Off 13:13 I učini čudesa velika, i učini da i oganj silazi s neba na zemlju pred ljudima.
Off 13:14 I vara one koji žive na zemlji znacima, koji joj biše dani da čini pred zveri, govoreći onima što žive na zemlji da načine ikonu zveri koja imade ranu smrtnu i osta živa.
Off 13:18 Ovde je mudrost. Ko ima um neka izračuna broj zveri: jer je broj čovekov i broj njen šest stotina i šezdeset i šest.

http://forum.krstarica.com/showthre...OTRKIVENJA-JOVANOVOG-13-glava-VISE-NIJE-TAJNA
ti to prorices propast rusije..:sram te bilo..:p

Jos jedan odlican osvrt na poziv pape na ujedinjenje...

Od 35. minuta pocinje komentar... Na zalost, samo za one koji govore engl.

sto zabole uvce muslimane,jevrej i budiste sto se ujedinjuju hriscani..mislis da znaju da su razjedinjeni
e za vas adventiste ovo znaci stvarno propast...papa vas ne sljivi pa taman mu dali hiljadu zlatnih palmi..dzabe mu se podlizujete..:p

ti to prorices propast rusije..:sram te bilo..:p

Zar je moguce da ste toliko primitivni da niste ukapirali moje pisanje gore, ili ste zli i namerno to predstavljate pogresno?

Gde sam to prorekao propast Rusije???

Vi zatvarate oci na dogadjaje koji se desavaju danas?

Ta sila se usudjuje svakome da preti.

Rusija je ona kojoj nista ne mogu ali ce pokusati da ih oslabe.

Po meni u 6 zlu ce biti 3 svetksi rat izmedju Rusije sa svojim saveznicima i sjedinjenih drazava sa svojim saveznicima.

Sto znaci da verovatno nece moci da oslabe Rusiju i da joj naude.

Stidite se vaseg bezobrazluka Vilaret i ne hriscasnkog ponasanja.

Poslednja izmena:
sto zabole uvce muslimane,jevrej i budiste sto se ujedinjuju hriscani..mislis da znaju da su razjedinjeni
e za vas adventiste ovo znaci stvarno propast...papa vas ne sljivi pa taman mu dali hiljadu zlatnih palmi..dzabe mu se podlizujete..:p

Njih ne boli uvce oni su se vec odavno legli na rudu kod pape.

Pa pokazao sam vam to vec?

- - - - - - - - - -

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/...4BXBxcD7nSMT4kqMaRD4_1kGSJvAvQTBo_6tFu4AAvgyR

Pravoslavci

- - - - - - - - - -

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/...i5mvLfMiCmO9pM8IvwhmADbMnxqfRIsWyAAxTp9wMPf5A
Budisti i pravoslvci vec odavno suruju sa sa papom i pripremaju se.

- - - - - - - - - -

http://www.google.de/imgres?start=3...c&dur=505&page=8&ndsp=27&ved=0CNsBEK0DMEc4rAI

Muslimani i pravoslavci pred papom

----------------------------------------------------------------------

Na rudu kod pape.

Naravno da ni ne znate sta je to 6 zlo, pa cu vam dati taj scenario:

Off 9:13 I šesti andjeo zatrubi, i čuh glas jedan od četiri roglja zlatnog oltara koji je pred Bogom,
Off 9:14 Gde govori šestom andjelu koji imaše trubu: Odreši četiri andjela koji su svezani kod reke velike Eufrata.
Off 9:15 I biše odrešena četiri andjela koji behu pripravljeni na sahat, i dan, i mesec, i godinu, da pobiju trećinu ljudi.
Off 9:16 I broj vojnika na konjima beše dvesta hiljada hiljada; i čuh broj njihov.
Off 9:17 I tako videh u utvari konje, i one što sedjahu na njima, koji imahu oklope ognjene i plavetne i sumporne; i glave konja njihovih behu kao glave lavova, i iz usta njihovih izlažaše oganj i dim i sumpor.
Off 9:18 I od ova tri zla pogibe trećina ljudi, od ognja i od dima i od sumpora što izlažaše iz usta njihovih.
Off 9:19 Jer sila konja beše u ustima njihovim, i u repovima njihovim; jer repovi njihovi bivahu kao zmije i imahu glave, i njima idjahu.
Off 9:20 I ostali ljudi koji ne biše pobijeni zlima ovim, ne pokajaše se od dela ruku svojih da se ne poklanjaju djavolima ni idolima zlatnim i srebrnim i bronzanim i kamenim i drvenim, koji ne mogu videti ni čuti, ni hoditi;

Znaci od ovog sukoba koji ce se desiti kod i zbog dogadjaja oko reke Eufra,t izginu ce izmedju 2 do 3 milijarde ljudi, trecina.

Off 16:12 I šesti andjeo izli čašu svoju na veliku reku Eufrat; i presahnu voda njena, da se pripravi put carevima od istoka sunčanog.

Ovde imamo jos jedan detalj koji nam pokazuje zbog cega ce izbiti taj sukob.

Zbog presusivanja reke Eufret.

Rec je o simbolici, vode u otrkivenju predstavljaju, narode, jezike, nacije.

Sto zanci da ce iz nekog razloga a ko bi to drugi, sjedinjene drzave, unistiti skroz narode ili neke narode koji tamo zive oko reke Eufrat.
Kao sto je Iran, irak, sirija itd.

A ko bi njih da unisti?

Pa zar ne vidimo da su to Sjedinjene drzave i njihovi saveznici kojic elov reme kuvaju tamo.

To ce onda izazvati taj sukob, izazvace careve sa Istoka.

A ko su ti carevi sa istoka?

Pa oni koji se bune vec danas tamo zbog tih sukoba tamo.
Rusija, Kina, i njihovi saveznici.

Poslednja izmena:

Zar je moguce da ste toliko primitivni da niste ukapirali moje pisanje gore, ili ste zli i namerno to predstavljate pogresno?

Gde sam to prorekao propast Rusije???

Vi zatvarate oci na dogadjaje koji se desavaju danas?

Ta sila se usudjuje svakome da preti.

Rusija je ona kojoj nista ne mogu ali ce pokusati da ih oslabe.

Po meni u 6 zlu ce biti 3 svetksi rat izmedju Rusije sa svojim saveznicima i sjedinjenih drazava sa svojim saveznicima.

Sto znaci da verovatno nece moci da oslabe Rusiju i da joj naude.

Stidite se vaseg bezobrazluka Vilaret i ne hriscasnkog ponasanja.

po stihovima koje si sam postavio a odnosi se na 13 glavu,a ne na 6 svi ce biti na kolenima.nigde ne pise da ce neko zaustaviti zver..
sam si zeznuo stvar ..nisam ti ja kriva..:)

Back