POZIV PROTESTANTIMA ZA UJEDINJENJEM

Hrist je pomagao ljudima i govorio istinu, pa ipak većina je odlučila da se ogluši na reči razuma...

a sada navodno ceo svet prihvata Hrista, s tom razlikom da se ne pravi razlika između dobra i zla!

Čoveče možeš ti malo da zakočiš.
Za tebe su dobri samo oni koji su adventisti, svi ostali su zlo na ovom svetu.
Nego da pitam ja tebe da nisi i ti u direktnoj liniji sa Bogom :D

Naravno da je hriscanski primitivizam nazvati primitivizam.

Vi cak i ne znate oc emu ovde pricamo.

Neozbijlni ste i nastupate primitivno i i zato covek ne zeli da vam odgovara,

Kazete covekoljublje???

Vi ste covek???:eek:

Zamoljavam vas da napustite ovu temu jer ona nije za vas.

:hahaha: Сами сте себи антиреклама.:hahaha:

Ти ћеш мени да одређујеш где ћу да пипем? Неће то тако моћи, неће никако.

Poslednja izmena:
U poslednje vreme ljudi imaju obličje pobožnosti (svi govore da prihvataju Hrista) ali su se odrekli sile Božje (ne ostavljaju greh)...

2Ti 3:1 Ali ovo znaj da će u poslednje dane nastati vremena teška.
2Ti 3:2 Jer će ljudi postati samoživi, srebroljupci, hvališe, ponositi, hulnici, nepokorni roditeljima, neblagodarni, nepravedni, neljubavni,
2Ti 3:3 Neprimirljivi, opadači, neuzdržnici, besni, nedobroljubivi,
2Ti 3:4 Izdajnici, nagli, naduveni, koji više mare za slasti nego za Boga,
2Ti 3:5 Koji imaju obličje pobožnosti, a sile su se njene odrekli. I ovih se kloni.

U poslednje vreme ljudi imaju obličje pobožnosti (svi govore da prihvataju Hrista) ali su se odrekli sile Božje (ne ostavljaju greh)...

2Ti 3:1 Ali ovo znaj da će u poslednje dane nastati vremena teška.
2Ti 3:2 Jer će ljudi postati samoživi, srebroljupci, hvališe, ponositi, hulnici, nepokorni roditeljima, neblagodarni, nepravedni, neljubavni,
2Ti 3:3 Neprimirljivi, opadači, neuzdržnici, besni, nedobroljubivi,
2Ti 3:4 Izdajnici, nagli, naduveni, koji više mare za slasti nego za Boga,
2Ti 3:5 Koji imaju obličje pobožnosti, a sile su se njene odrekli. I ovih se kloni.

Верујем да ниси приметио да си супер описао себе и свог колегу.

Hrist je pomagao ljudima i govorio istinu, pa ipak većina je odlučila da se ogluši na reči razuma...

a sada navodno ceo svet prihvata Hrista, s tom razlikom da se ne pravi razlika između dobra i zla!

Među ovakvim stanovnicima planete, Sotona može da se pojavi i da se predstavi kao Hristos!

Sve je pripremljeno za završni čin njegovog REMEK DELA...

PREVARE
kako mislis da se pojavi sotona..e lekic da uzmes el si cuo..:(

Poštovana Gogilli*

Ja bih voleo da mogu uvek da stignem da odgovorim na sva pitanja, ali to ipak nije moguće.

Nije realno očekivati da ja treba da odgovaram na svako potpitanje koje mi se ovde na forumu postavlja.

Hteo bih da pišem u vezi teme, onako kako mi obaveze dozvoljavaju...

ali često ono što hoću da napišem ne uspevam da uradim, jer većina diskutanata odbacuje...

STVORITELJA, Isusa Hrista, Božju reč - Bibliju

(i zato kad god se iznosi istina, većina i danas ustaje protiv govornika i njemu se postavljaju razna potpitanja i ne dozvoljavaju mu da govori)

većina NE ŽELI da sebe menja i da uskladi svoj karakter sa idealom koji je Otac nebeski svima nama jasno pokazao...

Luk 9:35 I ču se glas iz oblaka govoreći: Ovo je Sin moj ljubazni, Njega poslušajte.

Zato moram da radim ono što hrišanin treba da radi, a prepiranja ostavljam drugima...

1Ti 6:3 Ako li ko drugačije uči, i ne pristaje na zdrave reči Gospoda našeg Isusa Hrista i na nauku pobožnu,
1Ti 6:4 Nadu se ne znajući ništa, nego bolujući od zapitkivanja i praznih prepiranja, oda šta postaje zavist, svađa, huljenje, zle misli,
1Ti 6:5 Zaludna prepiranja onakvih ljudi koji imaju um izopačen i nemaju istine, koji misle da je pobožnost trgovina. Kloni se takvih.

Ako svi trebamo da poslušamo Božju reč, onda moramo da se klonimo zla.

Svako dobro

Poslednja izmena:
Poštovana Gogilli*

Ja bih voleo da uvek stignem da odgovorim na sva pitanja, ali to nije uvek moguće.

Nije realno očekivati da ja treba da odgovaram na svako potpitanje koje mi se ovde na forumu postavlja.

Hteo bih da pišem u vezi teme, onako kako mi obaveze dozvoljavaju...

ali često ono što hoću da napišem ne uspevam uvek da uradim, jer većina diskutanata odbacuje...

STVORITELJA, Isusa Hrista, Božju reč - Bibliju

većina NE ŽELI da sebe menja i da uskladi svoj karakter sa idealom koji je Otac nebeski svima nama jasno pokazao...

Luk 9:35 I ču se glas iz oblaka govoreći: Ovo je Sin moj ljubazni, Njega poslušajte.

Zato moram da radim ono što hrišanin treba da radi, a prepiranja ostavljam drugima...

1Ti 6:3 Ako li ko drugačije uči, i ne pristaje na zdrave reči Gospoda našeg Isusa Hrista i na nauku pobožnu,
1Ti 6:4 Nadu se ne znajući ništa, nego bolujući od zapitkivanja i praznih prepiranja, oda šta postaje zavist, svađa, huljenje, zle misli,
1Ti 6:5 Zaludna prepiranja onakvih ljudi koji imaju um izopačen i nemaju istine, koji misle da je pobožnost trgovina. Kloni se takvih.

Ti uopšte ne odgovaraš ni na jedno pitanje.
Čak i na moje postavljeno pitanje nisi odgovorio već opet kačiš citate.
Samo da znaš to je nepoštovanje sagovornika sa tvoje strane.

Luke 11:53

(Croatian IS) Kad je on odanle odlazio, navališe na njega žestoko književnici i farizeji i obasuše ga svakojakim pitanjima.

(Croatian ST (KS)) Kad Isus izađe odande, stadoše pismoznanci i farizeji žestoko na nj navaljivati i postavljati mu mnoga pitanja

(Croatian E2R) Kad je Isus odande otišao, pismoznanci i farizeji počnu gnjevno na njega navaljivati i postavljati mu kojekakva pitanja

(KJV) And as he said these things unto them, the scribes and the Pharisees began to urge him vehemently, and to provoke him to speak of many things:

(MKJV) And as He said these things to them, the scribes and Pharisees began to be terribly angry, and to draw Him out concerning many things,

(Serbian SPc) А док им он ово говораше, почеше књижевници и фарисеји жестоко да га нападају и да наваљују разним питањима,

Poslednja izmena:
Luk 6:21 Blago vama koji ste gladni sad; jer ćete se nasititi. Blago vama koji plačete sad; jer ćete se nasmejati.
Luk 6:22 Blago vama kad na vas ljudi omrznu i kad vas rastave i osramote, i razglase ime vaše kao zlo Sina radi čovečijeg.
Luk 6:23 Radujte se u onaj dan i igrajte, jer gle, vaša je velika plata na nebu. Jer su tako činili prorocima očevi njihovi.
Luk 6:24 Ali teško vama bogati; jer ste već primili utehu svoju.
Luk 6:25 Teško vama siti sad; jer ćete ogladneti. Teško vama koji se smejete sad; jer ćete zaplakati i zaridati.
Luk 6:26 Teško vama kad stanu svi dobro govoriti za vama; jer su tako činili i lažnim prorocima očevi njihovi.
Luk 6:27 Ali vama kažem koji slušate: ljubite neprijatelje svoje, dobro činite onima koji na vas mrze;
Luk 6:28 Blagosiljajte one koji vas kunu, i molite se Bogu za one koji vas vređaju.

&

Mat 5:3 Blago siromašnima duhom, jer je njihovo carstvo nebesko;
Mat 5:4 Blago onima koji plaču, jer će se utešiti;
Mat 5:5 Blago krotkima, jer će naslediti zemlju;
Mat 5:6 Blago gladnima i žednima pravde, jer će se nasititi;
Mat 5:7 Blago milostivima, jer će biti pomilovani;
Mat 5:8 Blago onima koji su čistog srca, jer će Boga videti;
Mat 5:9 Blago onima koji mir grade, jer će se sinovi Božji nazvati;
Mat 5:10 Blago prognanima pravde radi, jer je njihovo carstvo nebesko.
Mat 5:11 Blago vama ako vas uzasramote i usprogone i kažu na vas svakojake rđave reči lažući, mene radi.
Mat 5:12 Radujte se i veselite se, jer je velika plata vaša na nebesima, jer su tako progonili proroke pre vas.
Mat 5:13 Vi ste so zemlji; ako so obljutavi, čim će se osoliti? Ona već neće biti nizašta, osim da se prospe napolje i da je ljudi pogaze.
Mat 5:14 Vi ste videlo svetu; ne može se grad sakriti kad na gori stoji.
Mat 5:15 Niti se užiže sveća i meće pod sud nego na svećnjak, te svetli svima koji su u kući.
Mat 5:16 Tako da se svetli vaše videlo pred ljudima, da vide vaša dobra dela, i slave Oca vašeg koji je na nebesima.
Mat 5:17 Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim.
Mat 5:18 Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanje slovce ili jedna titla iz zakona dok se sve ne izvrši.

Isus Hrist

Poslednja izmena:
Mat 13:9 Ko ima uši da čuje neka čuje.
Mat 13:10 I pristupivši učenici rekoše Mu: Zašto im govoriš u pričama?
Mat 13:11 A On odgovarajući reče im: Vama je dano da znate tajne carstva nebeskog, a njima nije dano.
Mat 13:12 Jer ko ima, daće mu se, i preteći će mu; a koji nema, uzeće mu se i ono što ima.
Mat 13:13 Zato im govorim u pričama, jer gledajući ne vide, i čujući ne čuju niti razumeju.
Mat 13:14 I zbiva se na njima proroštvo Isaijino, koje govori: Ušima ćete čuti, i nećete razumeti; i očima ćete gledati, i nećete videti.
Mat 13:15 Jer je odrvenilo srce ovih ljudi, i ušima teško čuju, i oči su svoje zatvorili da kako ne vide očima, i ušima ne čuju, i srcem ne razumeju, i ne obrate se da ih iscelim.

Isus Hrist

Odgovor na dva puta ponovljenu opasku...

Rev 22:15 A napolju su psi i vračari i kurvari i krvnici i idolopoklonici i svaki koji ljubi i čini laž.

Изгледа да ће се сви спасити, само ће праведни да живе у граду, а неправедни ван града.

Iako pismo jasno govori da će nepravednici biti kažnjeni po delima i na kraju uništeni - drugom smću,..

Rev 20:9 I iziđoše na širinu zemlje, i opkoliše logor svetih, i grad ljubazni; i siđe oganj od Boga s neba, i pojede ih.
Rev 20:10 I đavo koji ih varaše bi bačen u jezero ognjeno i sumporito, gde je zver i lažni prorok; i biće mučeni dan i noć va vek veka.
Rev 20:11 I videh veliki beo presto, i Onog što seđaše na njemu, od čijeg lica bežaše nebo i zemlja, i mesta im se ne nađe.
Rev 20:12 I videh mrtvace male i velike gde stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po delima svojim.
Rev 20:13 I more dade svoje mrtvace, i smrt i pakao dadoše svoje mrtvace; i sud primiše po delima svojim.
Rev 20:14 I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno. I ovo je druga smrt.
Rev 20:15 I ko se ne nađe napisan u knjizi života, bačen bi u jezero ognjeno.

Rev 21:7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.
Rev 21:8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.

... Vi izabirate da se rugate Bogu i Njegovoj pravdi.

Pročitajte i ovo poglavlje...

Gospod kaže: »Što izjednačuješ srce svoje sa srcem Božjim, zato, evo, ja ću dovesti na tebe inostrance najljuće između naroda, oni će istrgnuti mačeve svoje na lepotu mudrosti tvoje, i ubiće svetlost tvoju, svaliće te u jamu.« »Zatrću te između kamenja ognjenoga, heruvime zaklanjaču!… Baciću te na zemlju, pred careve ću te položiti da te gledaju... I obratiću te u pepeo na zemlji pred svima koji te gledaju. Bićeš strahota, i neće te biti do veka.« ***Jezekilj 28:6–8. 16–19.

»Jer će obuća svakoga ratnika koji se bije u graji i odelo u krv uvaljano izgoreti i biti hrana ognju.« »Jer se Gospod razgnevio na sve narode, i razljutio se na svu vojsku njihovu, zatrće ih, predaće ih na pokolj.« »Pustiće na bezbožnike dažd od živoga ugljevlja, ognja i sumpora; i ognjeni vetar biće im deo iz čaše.« ***Isaija 9:5; 34:2; ***Psalam 11:6. Oganj silazi od Boga sa neba. Zemlja se otvara. Oružje sakriveno u njenoj dubini izbacuje se napolje. Plamen koji proždire izbija iz svake otvorene provalije. Same stene se zapaljuju. Došao je »dan koji gori kao peć«. Elementi se tope od žestoke vrućine, a tako isto i zemlja, i sve što je na njoj gori. ***Malahija 4:1; ***2. Petrova 3:10. Površina zemlje izgleda kao rastopljena masa, – ogromno ognjeno more koje vri. Došlo je vreme suda i propasti za grešnike – »dan osvete Gospodnje, godina plaćanja, da bi se osvetio Sion.« ***Isaija 34:8.

Grešnici primaju svoju platu na zemlji. (***Priče 11:31.) Oni će biti »Strnjika, i upaliće ih dan koji ide, veli Gospod nad vojskama«. ***Malahija 4:1. Neki će biti uništeni u jednom trenutku, dok će se drugi mučiti više dana. Svi će biti kažnjeni »po delima svojim«. Pošto su gresi pravednika pali na Sotonu on mora da ispašta ne samo za svoje lične grehe nego i za sve grehe na koje je naveo Božji narod. Njegova kazna će biti daleko veća od kazne onih koje je prevario. Kada budu uništeni svi oni koji su podlegli njegovim prevarama, on ima i dalje da živi i da se muči. Svi će grešnici biti najzad istrebljeni vatrom koja čisti, i koren i grane – Sotona kao koren, a njegovi sledbenici kao grane. Primenjena je puna zakonska kazna, zahtevi zakona su zadovoljeni, a nebo i zemlja posmatrajući sve to priznaju Gospodnju pravednost.

Sotonino razorno delo zauvek je završeno. Šest hiljada godina je sprovodio svoju volju ispunjavajući zemlju mukom i nanoseći bol celom svemiru. Sva stvorenja su stenjala i uzdisala u muci. – Sada su Božja stvorenja zauvek oslobođena njegovog prisustva i kušanja. »Sva zemlja počiva i mirna je; pevaju iza glasa.« ***Isaija 14:7. Pesme hvale i radosti dižu se iz celog vernog svemira. »Glas mnogoga naroda, kao glas mnogih voda, i kao glas silnih gromova« čuje se gde govori: »Aliluja, jer caruje Gospod Bog Svedržitelj!« ***Otkrivenje 19:6.

Dok je zemlja bila obavijena vatrom uništenja, pravednici su bili sigurni u svetom gradu. Nad onima koji su imali deo u prvom vaskrsenju, druga smrt nema vlasti. Dok je Bog grešnicima oganj koji proždire, svome narodu je On »sunce i štit.« (***Otkrivenje 20:6; ***Psalam 84:11)

»I videh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše.« (***Otkrivenje 21:1) Vatra koja uništava grešnike očišćava zemlju. Uklonjen je svaki trag prokletstva. Nikakav večni pakao neće podsećati otkupljene na strašne posledice greha.
Isus Hrist

Poslednja izmena:
А зашто ти да ми објасниш? Зашто не бих, ако ме занима, питао православног или католичког свештеника да ми објасни? Зашто мислиш да си ти способан и позван да објашњаваш библију?

Pitajte SVE REDOM da Vam objasne identitet žene kxrve na čijem čelu stoji napisano...

Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.

Rev 17:1 I dođe jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša, i govori sa mnom govoreći mi: Hodi da ti pokažem sud kxrve velike, koja sedi na vodama mnogima.
Rev 17:2 S kojom se kurvaše carevi zemaljski, i koji žive na zemlji opiše se vinom kurvarstva njena.
Rev 17:3 I uvede me duh u pusto mesto; i videh ženu gde sedi na zveri crvenoj koja beše puna imena hulnih i imaše sedam glava i deset rogova.
Rev 17:4 I žena beše obučena u porfiru i skerlet i nakićena zlatom i kamenjem dragim i biserom, i imaše čašu u ruci svojoj punu mrzosti i poganštine kurvarstva svog;
Rev 17:5 I na čelu njenom napisano ime: Tajna, Vavilon veliki, mati kurvama i mrzostima zemaljskim.
Rev 17:6 I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh

A u međuvremenu pogledajte upravo izašli dokumentarni film

Revelation The Bride The Beast And Babylon

Poslednja izmena:

Back