mario80
Legenda
- Poruka
- 69.559
Niko od nacista na vlasti nije služio vojni rok
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U JNA sam video da nismo svi isti. Fizicki mozda jesmo,mentalno nikako. Beogradjani dominanantni,ostali inferiorni,tupavi i blentavi. Nista ne znaju ,,bez skole,primitivni. Ruzno zvuci ali je tako.Позната је ствар да у војсци упознаш људе које иначе никад не би упознао.
Јер не би никад желео да их упознаш.
kad vojsku razbiju, nateraju je na povlacenje, sta to ima veze politicar?Najčešće su političari i odgovorni za vojni neuspeh. Staljin do 1942., Hitler od 1943., Musolini od početka do kraja. Milošević.
Баш тако...U JNA sam video da nismo svi isti. Fizicki mozda jesmo,mentalno nikako. Beogradjani dominanantni,ostali inferiorni,tupavi i blentavi. Nista ne znaju ,,bez skole,primitivni. Ruzno zvuci ali je tako.
Obuka u legiji stranaca je 4 meseca, USMC 13 nedelja. To proseravanje od 6 meseci obuke u JNA i VJ je moglo i 6 godina da traje kad su regruti umesto vojničke obuke imali obuku na metli i lopati.
Mnogo grešiš. Pročitaj nekoliko knjiga pa da onda pričamo.kad vojsku razbiju, nateraju je na povlacenje, sta to ima veze politicar?
staljin nikad nije crtao vojne planove
nikad nije rasporedjivao jedinice na terenu
isto i hitler
lepo bi rekli "zelim da zauzmete to i to" ili "zelim da odbranite ovo" i onda je na vojsci to da ispuni. Onda je na generalima da prouce mape, da postave jedinice i svakoj daju konkretne zadatke. Na njima je da uspeju ili ne uspeju
Besede se razne bajke kako se nekada znao red u vojsci za vreme bivše JNA itd.dosta sam skeptičan što se svega toga tiče ali znam kako je bilo u vojsci u Slobinoj SRJ i kasnije svim tvorevinama dok nisu ukinuli obavezni vojni rok 2011.god.ko god je služio vojsku mi je rekao da je to bilo mesto gde su se skupljali ljudi koji su tu jer imaju zagarantovana 3 obroka dnevno ili su tu jer veruju da će da budu novi Arkan ili Legija sve u svemu jako trula ekipa sa kojom ne želiš da deliš vreme i životni prostor.I na sve to ti još dođe neki starešina desetar šta god za koga ni šira rodbina a ni komšiluk ne zna da postoji toliko je anoniman onako sav frustriran dobio je svojih 5 minuta slave sve vreme galami kako će on od vas da napravi ljude itd.sad ima raznih mazohista koji uživaju u takvom sranju ja nisam jedan od tih ja sam završio civilnu vojsku i to nakon što sam odlagao 100 puta hteo sam i to da eskiviran ali nije moglo pa sam završio tih 9 meseci i mrš u pm više mlađim generacijama na koje se odnosi ova budalaština koja im se sprema nek je sa srećom
U sto ti je primer.?Nerealni zahtevi Hitlera,napad na SSSR mu nije trebao. Da je znao da stane,da se ogranici samo na Evropu,ne i Aziju i Afriku drugacije bi bilo. Ni najbolji general ne pomaze kad je protivnik vise puta brojniji i sa boljim naoruzanjem. Sta je Japan mogao protiv atomske bombe.kad vojsku razbiju, nateraju je na povlacenje, sta to ima veze politicar?
staljin nikad nije crtao vojne planove
nikad nije rasporedjivao jedinice na terenu
isto i hitler
lepo bi rekli "zelim da zauzmete to i to" ili "zelim da odbranite ovo" i onda je na vojsci to da ispuni. Onda je na generalima da prouce mape, da postave jedinice i svakoj daju konkretne zadatke. Na njima je da uspeju ili ne uspeju
a ko ti reko da je obuka u jna trajala 6 meseci??Obuka u legiji stranaca je 4 meseca, USMC 13 nedelja. To proseravanje od 6 meseci obuke u JNA i VJ je moglo i 6 godina da traje kad su regruti umesto vojničke obuke imali obuku na metli i lopati.
najbplji general da ostavku ako zna da su mu postavljeni nemoguci zadatciU sto ti je primer.?Nerealni zahtevi Hitlera,napad na SSSR mu nije trebao. Da je znao da stane,da se ogranici samo na Evropu,ne i Aziju i Afriku drugacije bi bilo. Ni najbolji general ne pomaze kad je protivnik vise puta brojniji i sa boljim naoruzanjem. Sta je Japan mogao protiv atomske bombe.
Ne baš. Upravo Afrika i Bliski istok su bili ključ za pobedu.U sto ti je primer.?Nerealni zahtevi Hitlera,napad na SSSR mu nije trebao. Da je znao da stane,da se ogranici samo na Evropu,ne i Aziju i Afriku drugacije bi bilo. Ni najbolji general ne pomaze kad je protivnik vise puta brojniji i sa boljim naoruzanjem. Sta je Japan mogao protiv atomske bombe.
Jesi li ti učio istoriju?najbplji general da ostavku ako zna da su mu postavljeni nemoguci zadatci
a to sto je hitler napao sssr i dali je bilo realno njegovo ocekivanje je druga tema
hitler nije uopce pogresio u procenama za sssr
pogresio je napadom na zapad (francuska, britanija i objava rata americi
to ga je zakopalo ne sssr
Možda onu američku a,b,c,d...Jesi li ti učio istoriju?
Nisi očigledno. Da jesi, znao bi da je sudbina Nemačke bila određena u Staljingradu i kod Kurska.jesam
a ti?
tako moze kad istoriju ucis na googleNisi očigledno. Da jesi, znao bi da je sudbina Nemačke bila određena u Staljingradu i kod Kurska.
da gomila ljudi koji su mi svi redom dali takav opis su se u stvari urotili kako bi me obmanuli lolПа добро, рецимо да ти је опис нетачан, али ти то и не можеш да знаш, пошто јел, ниси био у том периоду у војсци.
Рецимо да је војска тада била пресек друштва. Они боље друштвено позиционирани, од познатијих родитеља, су, наравно, служили близу куће или у Бг, да брже стигну кући сваки други викенд на заслужено одсуство. Остало како кога заломи. Неког је срало да из Сомбора служи у Суботици, а неког из Суботице заломе Кошаре. И било је свега, од пуке сиротиње, којој је у војсци заиста био луксуз, до дипломираних инжењера, или гастарбајтера, који су служили у задњем возу (26-27 година) да после не би имали проблема са папирима. Већина људи је ипак спадала у оно што би се могло подвести под категорију "нормалних", или боље речено "просечних" тада у Србији (и ЦГ).
Са једне стране се може рећи да ти такво искуство много, много помаже да рано схватиш у каквој земљи живиш.
И то схватање је доста депримирајуће, ваистину...али је реалност.
Так кад почнеш да радиш (мислим за новац) схватиш каква су људи говна, али то је сада друга прича.
Regrut Vojske Jugoslavije nije za ceo vojni rok ispaljivao metaka koliko američki vojnik za jedan dan. U proseku se tokom vojnog roka ispaljivao jedan okvir municije. Stoga su rezervisti 1999. bili potpuno neupotrebljivi i morali su ljude iznova da uče da rasklope pušku.a ko ti reko da je obuka u jna trajala 6 meseci??
obuka traje ceo vojni rok, mozda prva 3 meseca se ide na ucenje osnovnih stvari, kao sto je kretanje u stroju, pravila sluzbe, pravila gadjanja... ali posle do kraja vojnog roka svaki dan se vojnik obucava i usavrsava.
sve dok ne zavrsi vojni rok on ima svaki dan neke aktivnost povezane sa njegovim VESom
Jok nego krivicom vanzemaljaca. Vojska i policija treba da služi narodu a ne političarima. U ratovima su uvek profitirali oni, običan narod ginuo. Vojska i policija neće da stane uz narod i za mnogo manje stvari od rata, tako da...Ne krivicom vojske i policije.
Smaraš Pobogu sa tim Musolinijem. Njega su roknuli Italijani, a ne Rusi. Rusi mu nisu ni prišli u blizinu.
Svaki nacista i fašista koji krene na rusiju završi ovakoSmaraš Pobogu sa tim Musolinijem. Njega su roknuli Italijani, a ne Rusi. Rusi mu nisu ni prišli u blizinu.
Kakve veze Musolini ima sa Rusijom? On nije krenuo na Rusiju. Stradao je iz nekih drugih razloga.Svaki nacista i fašista koji krene na rusiju završi ovako