Povratak vojnog roka sve bliže! Ko se ne odazove biće kažnjen, poznato koliko će trajati i kolike će biti plate vojnika, evo šta sve znamo do sada

Da li podržavate vojni rok koji bi trajao 75 dana?

• Ukupno glasova
    5
Služio kao vojni policajac u Peći 1992., odazvao se pozivu 1998. i učestvovao u borbenim dejstvima oko Slatine, Đakovice i Srbice.
Zato se i uvodi obavezni vojni rok, jer metiljave generacije neće da služe.
metiljave ili ne kosovo je palo

sve u svemu jako trula ekipa sa kojom ne želiš da deliš vreme i životni prostor.

Позната је ствар да у војсци упознаш људе које иначе никад не би упознао.

Јер не би никад желео да их упознаш.

Istina, uz moguće izuzetke, u mom slučaju u količini jedan. Ali, Hrvat, tako da...našli smo se pre koju godinu na Fejsbuku, sve u redu, porodica dobro, sve najbolje.
War is 'ell, innit.

Ne krivicom vojske i policije.
kad neka vojna operacija uspe onda je to slava vojna pa se dele ordeni i unapredjenja, kad ne uspe, politicari su krivi
nije to tako lepo

vojska i policija trebaju dati politicarima osnovu da donose odluke, ako vojska omane sta ce politicar?

kad neka vojna operacija uspe onda je to slava vojna pa se dele ordeni i unapredjenja, kad ne uspe, politicari su krivi
nije to tako lepo

vojska i policija trebaju dati politicarima osnovu da donose odluke, ako vojska omane sta ce politicar?
Bojim se da nisam razumeo.

Istina, uz moguće izuzetke, u mom slučaju u količini jedan. Ali, Hrvat, tako da...našli smo se pre koju godinu na Fejsbuku, sve u redu, porodica dobro, sve najbolje.
War is 'ell, innit.

Ја нисам служио, био сам одсутан '91 некако.

Што каже Доналд Трамп, "dating is my Vietnam".

Шалим се, ни ту није било опасно!

Bojim se da nisam razumeo.
kad u ratu neka vojna operacija zavrsi uspesno, onda su naravno zasluzni vojska i generali, pa se daju medalje ordeni unapredjenja.
A kad se pretrpi poraz, onda uvek se krive najcesce politicari

to je ukratko poenta

Slušao sam skoro onog Boškovića on je bivši neki oficir sad je kod Ponoša u stranci rekao je da vojni rok od 2-3 meseca bukvalno ništa ne znači tako da ovo su neke mere na nivou Vulina koji je služio koliko 2 nedelja valjda u 50-toj godini,cirkus najobičniji

kad u ratu neka vojna operacija zavrsi uspesno, onda su naravno zasluzni vojska i generali, pa se daju medalje ordeni unapredjenja.
A kad se pretrpi poraz, onda uvek se krive najcesce politicari

to je ukratko poenta
Najčešće su političari i odgovorni za vojni neuspeh. Staljin do 1942., Hitler od 1943., Musolini od početka do kraja. Milošević.

Нисам сигуран да НАТО жели шугаву Србију да прими у своје друштво.
pa za sada nam samo sede u GŠ ne može ni jedna odluka bez njih da se donese i drže okupiranu južnu pokrajinu,
a uzeće sve na Balkanu, nemaju interes da im ostane rupa u teritoriji ma koliko mala bila.

Ako su uzeli Crnu Goru i Severnu Makedoniju.......

Bukvalno. Ja debil sam dobrovoljno služio. U kasarni bili sve sami ljudi sa dna, bez obrazovanja, bez ambicije i perspektive. Bukvalno ljudi koji nisu za ništa pa misle da se zaposle u vojsci za neku crkavicu.

Slušao sam skoro onog Boškovića on je bivši neki oficir sad je kod Ponoša u stranci rekao je da vojni rok od 2-3 meseca bukvalno ništa ne znači tako da ovo su neke mere na nivou Vulina koji je služio koliko 2 nedelja valjda u 50-toj godini,cirkus najobičniji
Pa ne znači ništa. Obuka mora da traje najmanje tri meseca, specijalistička od 6 meseci do godinu dana. Specijalne jedinice dve do tri godine.

pa za sada nam samo sede u GŠ ne može ni jedna odluka bez njih da se donese i drže okupiranu južnu pokrajinu,
a uzeće sve na Balkanu, nemaju interes da im ostane rupa u teritoriji ma koliko mala bila.

Ako su uzeli Crnu Goru i Severnu Makedoniju.......

Дакле, ти цениш да ће Србија бити чланица НАТО патка?

Besede se razne bajke kako se nekada znao red u vojsci za vreme bivše JNA itd.dosta sam skeptičan što se svega toga tiče ali znam kako je bilo u vojsci u Slobinoj SRJ i kasnije svim tvorevinama dok nisu ukinuli obavezni vojni rok 2011.god.ko god je služio vojsku mi je rekao da je to bilo mesto gde su se skupljali ljudi koji su tu jer imaju zagarantovana 3 obroka dnevno ili su tu jer veruju da će da budu novi Arkan ili Legija sve u svemu jako trula ekipa sa kojom ne želiš da deliš vreme i životni prostor.I na sve to ti još dođe neki starešina desetar šta god za koga ni šira rodbina a ni komšiluk ne zna da postoji toliko je anoniman onako sav frustriran dobio je svojih 5 minuta slave sve vreme galami kako će on od vas da napravi ljude itd.sad ima raznih mazohista koji uživaju u takvom sranju ja nisam jedan od tih ja sam završio civilnu vojsku i to nakon što sam odlagao 100 puta hteo sam i to da eskiviran ali nije moglo pa sam završio tih 9 meseci i mrš u pm više mlađim generacijama na koje se odnosi ova budalaština koja im se sprema nek je sa srećom

To bajno služenje u JNA nikada nisam uspjeo shvatiti u čemu je ljepota i čari. Mene što se tiče godinu dana pakla. Cinkarenja, uvlačenja u šupak, liječenje frustracija raznoraznih kompleksaša i glupana, neadekvatna higijena. Po svemu unutar kasarne usporedivo jedino sa zatvorom.

PA Kada krene vojni rok, pa se lepo popuni lako će oni da produže na 6 meseci.

Baš slučajno kada Nemci i Hrvati vraćaju vojni rok i Vučić vraća ?

Poslednja izmena:
Дакле, ти цениш да ће Србија бити чланица НАТО патка?
MI smo već "članica" samo nezvanično.

Biće jasnije kada krene naša vojska u NATO misije i "intervencije"

Pa ne znači ništa. Obuka mora da traje najmanje tri meseca, specijalistička od 6 meseci do godinu dana. Specijalne jedinice dve do tri godine.
Obuka u legiji stranaca je 4 meseca, USMC 13 nedelja. To proseravanje od 6 meseci obuke u JNA i VJ je moglo i 6 godina da traje kad su regruti umesto vojničke obuke imali obuku na metli i lopati.

Back