"Повратак у деведесете!"

moramo li uvijek tresnuti o ledinui?zasto izabratni tezi put?zar smo toliko slijepi da ne znamo izabrati najbolje?zasto je kod srba ili ili?od tolikih stranaka da li bas ni jedna stranka ne zasluzuje nase povjerenje'?da li smo bolestan narod?u americi onoj velikoj imaju dvije stranke.kod nas preko cetrdeset?da li je moguce da ni jedna nije prava?ili nam nesto ne stima u izbornom zakonu?da sami finansiraju svoje kampanje bila bi druga prica.ovako svi dobri na racun drzave,a gradjani placaju po ko zna koji put ceh loseg izbora.:sad2:

ako imaju dve stranke ,ne znaci da su im bolji izbori,posto se i te dve stranke menjaju povremeno da ne dosade narodu ,a retorika im je potpuno ista,bar sto se tice nacionalne retorike,za razliku od nasih 40tak stranaka kako navodis...nacinalni interesi se itekako razlikuju jedna od druge,da je drugacije,ne bi bilo ovakvog kontinuiranog propadanja i ponora bez dna i kraja...
Nas narod voli bajke i sarene laze,zato nam se i to desava...

moramo li uvijek tresnuti o ledinui?zasto izabratni tezi put?zar smo toliko slijepi da ne znamo izabrati najbolje?zasto je kod srba ili ili?od tolikih stranaka da li bas ni jedna stranka ne zasluzuje nase povjerenje'?da li smo bolestan narod?u americi onoj velikoj imaju dvije stranke.kod nas preko cetrdeset?da li je moguce da ni jedna nije prava?ili nam nesto ne stima u izbornom zakonu?da sami finansiraju svoje kampanje bila bi druga prica.ovako svi dobri na racun drzave,a gradjani placaju po ko zna koji put ceh loseg izbora.:sad2:
У САД имају 2 странке, али имају гомилу фракција у те 2 странке тако да и тамо има тога. Мислим да нема места таквом очајању поготово када смо прошли све и свашта.

У САД имају 2 странке, али имају гомилу фракција у те 2 странке тако да и тамо има тога. Мислим да нема места таквом очајању поготово када смо прошли све и свашта.
e da nam je to americko ocajanje.......zasto je ocajanje?!Citam tvoj komentar i gledam kroz prozor,nigde ne vidim ocaj:cool:

e da nam je to americko ocajanje.......zasto je ocajanje?!Citam tvoj komentar i gledam kroz prozor,nigde ne vidim ocaj:cool:
Нисам рекао да су Американци очајни већ да она пише како је све катастрофално у Србији.
Па ја гледам кроз прозор у Србији и ни ја не видим очајање иако ситуација уопште није савршена.

"повратак у деведесете!" је само једна у низу флоскула -бабарога,којима се плаше грађани.Прво је натачна јер се мисли на период од 1990. до 2000.,а то су двехиљадите ,а не деведесете.Оно што се подразумева је претња да ће се десити нешто страшно ако ДС+сателити и сва она "проевропска" гомила од НВО до агенција,лобиста НАТО и аналитичара ,експерата,"незвисних" медијских стручњака,њихових "бизнисмена" и осталих ,случајно изгуби свој плен зарађен "октобарским променама".Зато се исти играчи тако понашају и међусобно оптужују ако се разместе на различит начин.То је такође и врло добар начин да се заштите од неминовности одласка и нестајања са политичке сцене кога се сви заједно толико боје.

Често су прваци ДС-а и ЛДП-а застрашивали народ о повратку у 90-те.
Да ли је опасност од повратка у 90-те реална или није?
Када ДС прави владу са СПС онда нема говора о таквим причама, док када СНС формира Владу са СПС и УРС поново исте приче бивају активиране.
Значи, ДС има право да сарађује са "мрачним снагама" 90-тих док УРС нема исто право.
Дачић иде на молитвени доручак у САД, док се Николић састаје са Хилари Клинтон.
Програм СНС-а је улазак у ЕУ и по главним питањима се не разликује од ДС-а.
Како неко још увек може да се служи том реториком??
Ја имам утисак да је реч само о пукој жељи да се дође и остане на власти!

Ваша мишљења о овоме.

Каква опасност? Јеб'о вас 5. октобар 2000.

Живеле деведесете, даће Бог да нам се оне врате.

Каква опасност? Јеб'о вас 5. октобар 2000.

Живеле деведесете, даће Бог да нам се оне врате.
Ја не видим ниједан разлог зашто бисмо желели да се врати време када смо изгубили неколико ратова и када је српски народ био етнички очишћен са својих вековних простора у Крајини, Далмацији и на Косову, али и у деловима Босне попут Сарајева, Дрвара итд.
Заиста не разумем жељу за повратком 90-тих.

Поздрав

ne brini se oni su tad svercovali,krali ,ubijali zato ih zele nazad,jer su tada samo takvi prosperirali,niko normalan tada nije lepo ziveo...nisu srecom svi slepi

vidim samo da nam se crno piše..u svakom pogledu
i da ko moze treba da se pakuje i bezi odavde
jer ova garnitura političara je zeljna opet krvi i rata a to nam ne treba
ne sada kada smo uzasno ranjeni po svim pitanjima

vidim samo da nam se crno piše..u svakom pogledu
i da ko moze treba da se pakuje i bezi odavde
jer ova garnitura političara je zeljna opet krvi i rata a to nam ne treba
ne sada kada smo uzasno ranjeni po svim pitanjima

Ha,ha... na forumima je svaki drugi post "Ja pakujem kofere i bežim".
Kao da do sada se iz Srbije nije bežalo glavom bez obzira.
A Dačić sada postaje Drakula a do juče je bio Vini Pu.
Jadni ste.

Још једна од заблуда које се брижљиво гаје.Февана,није тада ништа посејано ,тада је почела жетва онога што је давно посејано и тада већ сазрело.
pitam se samo gde ovaj živi kad priželjkuje 90-te
tih godina je zasejano seme zla i nikad se neće iskoreniti
zrtava na sve strane.. raspad svega i svi smo slepci kod očiju

Често су прваци ДС-а и ЛДП-а застрашивали народ о повратку у 90-те.
Да ли је опасност од повратка у 90-те реална или није?
Када ДС прави владу са СПС онда нема говора о таквим причама, док када СНС формира Владу са СПС и УРС поново исте приче бивају активиране.
Значи, ДС има право да сарађује са "мрачним снагама" 90-тих док УРС нема исто право.
Дачић иде на молитвени доручак у САД, док се Николић састаје са Хилари Клинтон.
Програм СНС-а је улазак у ЕУ и по главним питањима се не разликује од ДС-а.
Како неко још увек може да се служи том реториком??
Ја имам утисак да је реч само о пукој жељи да се дође и остане на власти!

Ваша мишљења о овоме.

Nema povratka u 90-e.
Povratak u 90-e bi bio ako bi Boris Tadic bio predsednik Srbije u narednih 20 godina a DS na celu vlade a da pri tome ni Boris ni DS
nemaju nikakve rezultate.
Povratak u 90-e se moze desiti ako Tomislav Nikolic ostane predsednik Srbije 20 godina a SPS na celu vlade a d ani T.N. ni SPS nemaju nikakve
rezultate rada.

Да човјек не повјерује.
Шта год ватиканска кухиња сервира, Срби поједу и поврате по тастатурама и виртуелном простору.
Какве бре деведесете...
Глухо било.
Него да видимо шта ћемо даље, шта ћемо дјеци и унуцима оставити.
Да су наши стари били себични као ми данас, нестали би прије 4 вијека.

Stanje spoljnog duga po vrsti dužnika i inokreditorima
Javni sektor ukupno 6.625,90
Srednjoročni i dugoročni dug ukupno 6.606,60
IBRD 1.588
IDA 491,6
EC Evropska zajednica 273,3
EIB 493,4
Eurofond CEB 27,2
EBRD 294,1
Eurofima 113,9
Pariski klub 1.674,70
Ostale vlade 660,4
Londonski klub 894,5
Ostali krediti zaključeni posle 20.12.2000. 71,2
Kliring dug u nekonvertibilnoj valuti 23,8
Kratkoročni dug 19,4
Privatni sektor ukupno 14.834,30
Srednjoročni i dugoročni dug 13.038,70
Banke ukupno 2.269,40
(EIB) 86,1
(EBRD) 67,1
(EFSE) 72,9
(IFC) 138,9
(Pariski klub krediti zaključeni posle 20.12.2000.) 117,7
(Ostali kreditori) 1.786,60
Preduzeća ukupno 10.769,30
(EBRD) 238,5
(IFC) 52,7
(EIB) 14,8
Eurofond CEB 24,6
Pariski klub krediti zaključeni posle 20.12.2000. 26,4
Ostale vlade 22,8
Ostali kreditori 10.331,30
Kliring dug u nekonvertibilnoj valuti 58,1
Kratkoročni dug 1.795,60
Kapitalizovana kamata 138,2

Napomena: Iznosi su u milionima evra i obuhvataju glavnicu, redovnu i zateznu kamatu, izvor Narodna banka Srbije, na dan 31.01.2009.

Kako se kretao spoljni dug
Period Iznos
31.12.2000. 11.658,60
31.12.2001. 12.608,80
31.12.2002. 10.767,60
31.12.2003. 10.857,30
31.12.2004. 10.354,50
31.12.2005. 13.064,00
31.12.2006. 14.884,40
31.12.2007. 17.789,40
31.12.2008. 21.800,50
31.01.2009. 21.460,20
Napomena: Iznosi su u milionima evra, Izvor NBS

Uvećan spoljni dug Srbije

Krajem novembra spoljni dug Srbije dostigao 33,26 milijardi dolara. Država protekle godine pojačala svoje zaduživanje, pod pritiskom svetske ekonomske krize, koja je dovela do pada privrednih aktivnosti i odliva kapitala.

Bas je blagostanje u 2012.

Poslednja izmena:

Back