"Повратак у деведесете!"

nije ovo povratak u devedesete.ovo je povratak u rani sednji vijek.toliko.:sad2:

Ovo nije stanje koje ce da nas vrati u devedesete,nego u doba feudalne Srbije.:lol:
Ако народ то хоће нека тако и буде. На крају крајева и сам сам гласао за ово.:cool::lol:

1.Па до када је потребно да причамо и о "представницима прошлости"? Да ли то значи да неке партије не смеју и не требају да владају и да ми требамо да прихватимо те приче?
То су приче које просипају активисти појединих странака и мени се не свиђа да ме бомбардују тиме и да траже да ја то прихватим.
На пример, нећу да гласам за ДС већ хоћу да гласам за СНС и како онда ми неко каже да ја тиме уништавам ову земљу? А тај неко то ради само због тога што жели да његова странка остане на власти.

2.Којим делима када никад нису били на власти?
Они тек треба да покажу та дела. Народ им је дао шансу па хајде да видимо шта ће урадити ако формирају Владу то јест.

pa potrebno je da pricamo o predstavnicima proslosti jer oni postoje i jeesu vladali i nastavci su lose vladavine u proslosti, neko ima pravo da ti kaze da svojim glasanjem unistavas zemlju ako se ne slaze sa tobom, svako ima pravo na misljenje, pa i ti, isto tako svako ima pravo da kaze da se ne slaze sa tobom... ako ti vidis sns drugojacijim ocima i to je ok, to je ono u sta ti verujes... ne glasam ni ja za ds jer su losi ali ni za sns...

Ако желимо да смањимо корупцију и да унапредимо земљу потребно је да имамо смењиву власт, а не олигархију једне странке која ће моћи да краде шта год стигне и да прича народу страшне приче о повратку у 90-те.
Када схвате да нису незаменљиви можда почну нешто конкретно и да раде за ову земљу и овај народ. Бар ја то тако видим. По природи сам оптимиста.

slazem se drugar, potrebno je da imamo nove ljude i predstavnike napretka i novih stavova da se iscupamo i smenimo prosla lica i damo sansu novima

Изгледа да не знаш шта демократија значи.
Демократија је владавина народа и одлучивање о томе ко ће да влада непосредно на изборима.

Ne kapiram tu demokratiju u kojoj su na vlasti ljudi, koj su svoj narod gurali u ratove i mnoga zla naneli naseoj zemlji u proslosti :kafa:

Znaci svi smo vidli kako su te politicke opcije vodile ovu zemlju nekada i sta su hteli ( rat sa celim svetom i sa okolnim drzavama )

I sada oni treba da budu Demokrate protiv kojih su bili do skora ?:eek:

Malo nelogicno zar ne ? :ceka:

Što se tiče te politike iz devedesetih... rekoh već više puta - nikada se ona neće ponoviti. Drugačije su prilike u svetu, drugačije i kod nas.
Tzv. "snage devedestih" više ne postoje, od poodavno. Postoje njihovi potomci, a svima je jasno da otac i sin - nisu isto, a ne moraju biti čak ni slično. Dačić nije Milošević, niti bih rekla da je ikada pretendovao da bude novi Sloba. On je priča za sebe i politika SPS-a danas nema dodirnih tačaka sa politikom SPS-a nekada. A da je učenik prevazišao učitelja - rekla bih da jeste. Sloba je mala maca prema ovom mačećem mutantu. Dokazao je to mutant, ako ne pre, onda od izbora do sada.
Što apsolutno ne opravdava lajanje pojedinaca i celog DS-a kada je mutant sa svojom mutant -strankom u pitanju. Dvostruki aršini su vazda bili prisutni u politici i biće i dalje, dok postoji politika...

pa potrebno je da pricamo o predstavnicima proslosti jer oni postoje i jeesu vladali i nastavci su lose vladavine u proslosti, neko ima pravo da ti kaze da svojim glasanjem unistavas zemlju ako se ne slaze sa tobom, svako ima pravo na misljenje, pa i ti, isto tako svako ima pravo da kaze da se ne slaze sa tobom... ako ti vidis sns drugojacijim ocima i to je ok, to je ono u sta ti verujes... ne glasam ni ja za ds jer su losi ali ni za sns...
Има право да ми каже шта хоће, али се мени никако не свиђа да то буде прихваћено у једном делу јавног мњења и мислим да се против тог једноумља треба борити.

Има право да ми каже шта хоће, али се мени никако не свиђа да то буде прихваћено у једном делу јавног мњења и мислим да се против тог једноумља треба борити.
kako to mislis drugar zar ne mislis da postoji razlog sto taj deo javnog mnjenja misli takoo?

Ne kapiram tu demokratiju u kojoj su na vlasti ljudi, koj su svoj narod gurali u ratove i mnoga zla naneli naseoj zemlji u proslosti :kafa:

Znaci svi smo vidli kako su te politicke opcije vodile ovu zemlju nekada i sta su hteli ( rat sa celim svetom i sa okolnim drzavama )

I sada oni treba da budu Demokrate protiv kojih su bili do skora ?:eek:

Malo nelogicno zar ne ? :ceka:
1. Не кривим власт из 90-тих за ратове, али то за ову тему и није важно.
2. Ако је тако, зашто онда ДС прави Владу са СПС?:eek:
Даље, ти изгледа сматраш да треба забранити тим људима да се кандидују. То се зове лустрација, али то није урађено нити ће бити.
А није урађено управо због тога, јер би касније настале нове странке и ДС-у би била угрожена позиција на власти.
Опет долазимо до истог, ДС само жели да влада и ништа друго, а то ради користећи се "страшном причом о повратку у 90-те".

kako to mislis drugar zar ne mislis da postoji razlog sto taj deo javnog mnjenja misli takoo?
Наравно да постоји, али се мени не свиђа да та прича буде толико јака и заглушујућа да се мој и гласови људи који слично размишљају не могу чути.
Зато мислим да се против тога треба борити.

1.Па до када је потребно да причамо и о "представницима прошлости"? Да ли то значи да неке партије не смеју и не требају да владају и да ми требамо да прихватимо те приче?
То су приче које просипају активисти појединих странака и мени се не свиђа да ме бомбардују тиме и да траже да ја то прихватим.
На пример, нећу да гласам за ДС већ хоћу да гласам за СНС и како онда ми неко каже да ја тиме уништавам ову земљу? А тај неко то ради само због тога што жели да његова странка остане на власти.

2.Којим делима када никад нису били на власти?
Они тек треба да покажу та дела. Народ им је дао шансу па хајде да видимо шта ће урадити ако формирају Владу то јест.

nije rijec o strankama, vec o retorici.do juce zakleti radikal a danas naprednjak.nidje veze jarane.ne siluj mi zdrav razum da ovo prihvatim.slazem se da naprednjaci trebaju dobiti vlast.kazna i otreznjenje naroda stici ce vrlo brzo,vec na narednim izborima.kazu i pad je let.pa nek pocne taj naprednjacki pad. uvjerena sam da ni korjenja nece biti dovoljno.:cistinaocare:

nije rijec o strankama, vec o retorici.do juce zakleti radikal a danas naprednjak.nidje veze jarane.ne siluj mi zdrav razum da ovo prihvatim.slazem se da naprednjaci trebaju dobiti vlast.kazna i otreznjenje naroda stici ce vrlo brzo,vec na narednim izborima.kazu i pad je let.pa nek pocne taj naprednjacki pad. uvjerena sam da ni korjenja nece biti dovoljno.:cistinaocare:
Николић је урадио оно што је требао да уради и што је било у интересу Србије.
Зар се нису многи чудили како је могуће да једна странка као СРС има 35% гласова?
Плашили су народ доласком СРС на власт и новим ратовима итд. То више не пије воду.

Нека почне тај напредњачки пад ако су такви. Сам ћу онда гласати за неке друге, али дај да и њих видимо. Ја верујем да ће се добро показати.
Ове сам довољно гледао како уништавају земљу,

Зар се нису многи чудили како је могуће да једна странка као СРС има 35% гласова?
Плашили су народ доласком СРС на власт и новим ратовима итд. То више не пије воду.

Нека почне тај напредњачки пад ако су такви. Сам ћу онда гласати за неке друге, али дај да и њих видимо. Ја верујем да ће се добро показати.

:ok: Tako je!

Наравно да постоји, али се мени не свиђа да та прича буде толико јака и заглушујућа да се мој и гласови људи који слично размишљају не могу чути.
Зато мислим да се против тога треба борити.
bori se drugar ako verujes da tako treba, ja ne verujem i samo konkretna drugojacija delovanja te stranke mi mogu promeniti misljenje

1. Не кривим власт из 90-тих за ратове, али то за ову тему и није важно.
2. Ако је тако, зашто онда ДС прави Владу са СПС?:eek:
Даље, ти изгледа сматраш да треба забранити тим људима да се кандидују. То се зове лустрација, али то није урађено нити ће бити.
А није урађено управо због тога, јер би касније настале нове странке и ДС-у би била угрожена позиција на власти.
Опет долазимо до истог, ДС само жели да влада и ништа друго, а то ради користећи се "страшном причом о повратку у 90-те".

Ne mislim da treba zabraniti, al narod ili je slep ili omadjijan kad je izabrao ovo :kafa:

A Toma ne zeli samo vlast ??!?! Ko dete je plakao kada je dobio sad na izborima :mrgreen: sav srecan :lol:

Ok videcemo kad se Toma ustolici, jos nije :aha: ima da pravite Tadica od blata ;)

Ne mislim da treba zabraniti, al narod ili je slep ili omadjijan kad je izabrao ovo :kafa:

A Toma ne zeli samo vlast ??!?! Ko dete je plakao kada je dobio sad na izborima :mrgreen: sav srecan :lol:

Ok videcemo kad se Toma ustolici, jos nije :aha: ima da pravite Tadica od blata ;)
Није проблем да неко жели власт већ то да до власти жели да дође на некоректан начин.
Да ли то значи да неко заувек треба да гласа за Тадића како не би дошло до 90-тих, а да тај Тадић и ДС могу да краду до миле воље, да се задужују, да раде шта год хоће, да дозволе огромну корупцију итд?
А кажем да ћу сам гласати за неког другог ако се ови не покажу како треба.

moramo li uvijek tresnuti o ledinui?zasto izabratni tezi put?zar smo toliko slijepi da ne znamo izabrati najbolje?zasto je kod srba ili ili?od tolikih stranaka da li bas ni jedna stranka ne zasluzuje nase povjerenje'?da li smo bolestan narod?u americi onoj velikoj imaju dvije stranke.kod nas preko cetrdeset?da li je moguce da ni jedna nije prava?ili nam nesto ne stima u izbornom zakonu?da sami finansiraju svoje kampanje bila bi druga prica.ovako svi dobri na racun drzave,a gradjani placaju po ko zna koji put ceh loseg izbora.:sad2:

moramo li uvijek tresnuti o ledinui?zasto izabratni tezi put?zar smo toliko slijepi da ne znamo izabrati najbolje?zasto je kod srba ili ili?od tolikih stranaka da li bas ni jedna stranka ne zasluzuje nase povjerenje'?da li smo bolestan narod?u americi onoj velikoj imaju dvije stranke.kod nas preko cetrdeset?da li je moguce da ni jedna nije prava?ili nam nesto ne stima u izbornom zakonu?da sami finansiraju svoje kampanje bila bi druga prica.ovako svi dobri na racun drzave,a gradjani placaju po ko zna koji put ceh loseg izbora.:sad2:
nazalost....to nam je glavna boljka izgleda....:(

to sto si glasao vise govori o tebi nego o stranci.ti skaci u vatru,ja nisam ovca,bog mi dade glavu i pamet pa mogu da mislim svojom glavom ne tudjom.
sretna sam da mogu da razlucim dobro od zla za razliku od nekih.:think:

pa sad ako si izmedju dva zla izabrala manje ili vece,ne znaci da mislis svojom glavom i razlucujes sta je dobro ,a sta lose ili ako se i dalje drzis necega sto je dokazano lose,jer su sad na vlasti oni koji ti ne odgovaraju...u zivotu sto se pokaze losim ,odbacujemo koliko god nam se cinilo da smo mislili da smo u pravu...samo tako idemo napred,a dotad je hod u prazno.sto nam se sad desava dok god se vrte isti ljudi vise od 20 god

Back