Povratak kraljevine

Aman covece nije poenta u tome poenta je da norveska nije bogata zato sto je FORMALNO monarhija . Dokaz da bi drzava bila bogata razvijena i napredna bitna je sustina a ne forma a sustina svih bogatih i naprednih drzava je sloboda medija sloboda kretanja ljudi roba i kapitala dobro skolstvo ulaganje u zdravstvo . To je sustina i ona je zajednicka razvijenim monarhijama i razvijenim republikama! Tih sloboda i strategija razvoja skolstva zdravstva i socijalnih sigurnosti ne.as u nekim monarhijama laos kambodza lesoto svazilend i zato su te drzave korumpirane i siromasne . Sustina je bitna
Ako hoćeš ozbiljnu diskusiju, onda moraš da dokazuješ tvoje tvrdnje. Ti si rekao da je Norveska zbog nafte bila bogata pocetkom 20. veka. Gde to piše? Daj link.

Ako hoćeš ozbiljnu diskusiju, onda moraš da dokazuješ tvoje tvrdnje. Ti si rekao da je Norveska zbog nafte bila bogata pocetkom 20. veka. Gde to piše? Daj link.
To je jedan od razloga zasto je bogata ! Neces valjda tvrditi da to sto ima naftu je osiromasilo ) ali nije to sustina moje tvrdnje !!!!!!!!¡!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sustina moje tvrdnje je da norveska nije bogata ZATO STO JE FORMALNO MONARHIJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I to sam dokazao . KAO STO SAM DOKAZAO I DA JE MONARHIJA SAMO FORMALNO . Nisi mi odgovorio dali u britanici pise da je parlamentarna monarhija sistem u kojem vlast deli parlament i monarh ili pise da je to sistem u kojem SVU VLAST IMA PARLAMENT I VLADA A DA KRALJ EMA VLAST i da se cak i ne mesa u politiku i upravljanje drzavom

Ti lažeš da sam ja izneo tvrdnju da je Norveska bogata jer je zadrzala monarhizam. To je ozbiljan prekršaj. Da li mozes da dokazes da sam ja izneo tvrdnju da je Norveska bogata jer je zadrzala monarhizam?
NE mogu rekoh vec . Citas li ti uopste sta ti pisem sve ti dvaput pisem . NE MOGU DA NADJEM POST U KOJEM SI PISAO DA JE NORVESKA BOGATA JER JE MONARHIJA i slazem se sa tobom da nije bogata jer je monarhija . Ovo ti treci put pisem

Nisi mi odgovorio dali u britanici pise da je parlamentarna monarhija sistem u kojem vlast deli parlament i monarh ili pise da je to sistem u kojem SVU VLAST IMA PARLAMENT I VLADA A DA KRALJ EMA VLAST i da se cak i ne mesa u politiku i upravljanje drzavom

Dakle posto moram sve dva puta da pisem , po definiciji parlamentarna monarhija je sistem u kojem vlast ( upravljanje drzavom ) dele parlament ( naravno sa vladom ) i monarh . A u formalnim monarhijama 21 veka u evropi svu vlast ima parlament sa vladom dok je kralj razvlasten ali zadrzan zbog ceremonijalnih (citaj zbog tradicije ) razloga .

To je jedan od razloga zasto je bogata ! Neces valjda tvrditi da to sto ima naftu je osiromasilo ) ali nije to sustina moje tvrdnje !!!!!!!!¡!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sustina moje tvrdnje je da norveska nije bogata ZATO STO JE FORMALNO MONARHIJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I to sam dokazao . KAO STO SAM DOKAZAO I DA JE MONARHIJA SAMO FORMALNO . Nisi mi odgovorio dali u britanici pise da je parlamentarna monarhija sistem u kojem vlast deli parlament i monarh ili pise da je to sistem u kojem SVU VLAST IMA PARLAMENT I VLADA A DA KRALJ EMA VLAST i da se cak i ne mesa u politiku i upravljanje drzavom
Da li ti priznaješ da ne mozes da dokazes tvoju tvrdnju da je Norveska zbog nafte bila bogata pocetkom 20. veka?

Da li ti priznaješ da ne mozes da dokazes tvoju tvrdnju da je Norveska zbog nafte bila bogata pocetkom 20. veka?
To nije sustina naseg debatovanja . Negde sam procitao da je to razlog ali ako ti je to toliko bitno eto ne znam , mozemo li sada da se fokusiramo na sustinu ? Konacno ?
Nisi mi odgovorio dali u britanici pise da je parlamentarna monarhija sistem u kojem vlast deli parlament i monarh ili pise da je to sistem u kojem SVU VLAST IMA PARLAMENT I VLADA A DA KRALJ NEMA VLAST i da se cak i ne mesa u politiku i upravljanje drzavom

Ja sam dokazao da je Norveska de fakto monarhija. Enciklopedija Britanika kaže da Norveska de fakto monarhija.

Da se okanemo norveske nafte i vratimo na temu . Taman se pojavio neko ko ne pise stalno o titu sto je retkost na mestima gde se okupljaju srpski monarhisti a on se zakacio za norvesku naftu ko pijan za plot . Da se vratimo sustini a to je da evropske monarhije nisu bogate jer imaju kralja koji nema vlast i gde svu vlast kao i u ostalim normalnim drzavama imaju oni koji dobiju izbore

Usaglasili smo se cim si ustvrdio da ne mislis da je norveska bogata jer je monarhija . Ja sam se odmah usaglasio i ja mislim da norveska nije bogata jer je monarhija ovo ti pisem treci put . Sada vec pocinjem da sumljam u tvoju inteligenciju . Sve ti triput objssnjavam
Ti si glup čovek. Postoje 3 mogucnosti:

1. Da se ja slazem sa tobom da monarhizam nije razlog sto je Norveska bogata.
2. Da se ja ne slazem sa tobom da monarhizam nije razlog sto je Norveska bogata.
3. Da se ja niti slazem niti ne slazem sa tobom da monarhizam nije razlog sto je Norveska bogata

Moj stav je broj 3. Činjenica da to nisi shvatio dovoljno govori o tvojoj inteligenciji.

Ja sam dokazao da je Norveska de fakto monarhija. Enciklopedija Britanika kaže da Norveska de fakto monarhija.
Ne dokazao si samo da ne znas sta je parlamentarna monarhija. Da bi drzava bila parlamentarna monarhija nije dovoljno da ima i parlament i monarha nego da oni u nekoj srazmeri dele vlast i nadziru se u vrsenju vlasti . Sto nije slucaj u evropskim monarhijama 21 veka . Gde kralj nema vlast i ne samo da nema vlast nego se cak i ne mesa u vladanje drzavom . Mi smo recimo imali i kralja i parlament ali nismo imali parlamentarnu monarhiju iako je ona sebe taki formalno deklarisala nego diktaturu u kojoj je parlament bio samo maska a kralj je mogao da po sopstvenom nahodjenju raspise izbore da mandat premijera poveri svom coveku nezavisno od toga kako je prosao na izborima. Mogao je samovoljno da ukine ustav i donese novi cak i da ukine parlament kao institucoju i zabrani politicke partije .

Ti si glup čovek. Postoje 3 mogucnosti:

1. Da se ja slazem sa tobom da monarhizam nije razlog sto je Norveska bogata.
2. Da se ja ne slazem sa tobom da monarhizam nije razlog sto je Norveska bogata.
3. Da se ja niti slazem niti ne slazem sa tobom da monarhizam nije razlog sto je Norveska bogata

Moj stav je broj 3. Činjenica da to nisi shvatio dovoljno govori o tvojoj inteligenciji.
A To sto ti se sve mora reci tro puta govori o tvojoj inteligenciji .
Nego
Nisi mi odgovorio dali u britanici pise da je parlamentarna monarhija sistem u kojem vlast deli parlament i monarh ili pise da je to sistem u kojem SVU VLAST IMA PARLAMENT I VLADA A DA KRALJ EMA VLAST i da se cak i ne mesa u politiku i upravljanje drzavom
Po sedmi put

Enciklopedija Britanika kaže da je Norveska de fakto monarhija.
Da glup si . Citiras samog sebe da bi odgovorio na pitanje koje te nisam pitao . Pitao sam te

Hajde sad sam reci jesi li pametan

Nisi odgovorio na ovo

Zašto ja treba da dokažem ono sto ne tvrdim?
Ne mozes ni da odgovoris na pitanje
Nisi mi odgovorio dali u britanici pise da je parlamentarna monarhija sistem u kojem vlast deli parlament i monarh ili pise da je to sistem u kojem SVU VLAST IMA PARLAMENT I VLADA A DA KRALJ NEMA VLAST i da se cak i ne mesa u politiku i upravljanje drzavom.
JEr :
1. Ne znas ili
2 znas ali si svestan da toj definiciji ne odgovaraju savremene evropske monarhije koje su zbog toga monarhije samo formalno ( zbog tradicije , folklora)

Back