Povratak kraljevine

Pa ti tvrdis da je norveska bogata jer je formalno zadrzala monarhizam ja trazim da to dokazes .sta bi to bilo u formalno obnovljenoj monarhiji sto bi doprinelo da obican covek ima vecu platu da zivi bolje . Dokazi svoje tvrdnje !!!
Gde je moja poruka u kojoj sam izneo tvrdnju da je Norveska bogata jer je zadrzala monarhizam? Da li mozes da nadjes tu poruku?

Gde je moja poruka u kojoj sam izneo tvrdnju da je Norveska bogata jer je zadrzala monarhizam? Da li mozes da nadjes tu poruku?
Dakle sahlasni smo da to sto je norveska bogata nema nikakve veze sa time sto je formalno jos uvek monarhija

Mislim logicno je ako monarhozam u norveskoj nije ono zbog cega je ta drzava uspesna nema razloga zasto bi monarhizam od srbije ucinio bogatu i uspesnu zemlju
Greškom sam postavio ovaj tekst:

“Dakle sahlasni smo da to sto je norveska bogata nema nikakve veze sa time sto je formalno jos uvek monarhija”

To si ti rekao pa je ispalo da mislim isto sto i ti. Ne. Ja i dalje tvrdim da je Norveska de fakto monarhija. I nisam saglasan da to nema nikakve veze sa tim sto je Norveska bogata ali i ne tvrdim da ima veze.

Greškom sam postavio ovaj tekst:

“Dakle sahlasni smo da to sto je norveska bogata nema nikakve veze sa time sto je formalno jos uvek monarhija”

To si ti rekao pa je ispalo da mislim isto sto i ti. Ne. Ja i dalje tvrdim da je Norveska de fakto monarhija. I nisam saglasan da to nema nikakve veze sa tim sto je Norveska bogata ali i ne tvrdim da ima veze.
Eto ti sad hahahaha ovo tvoje ne tvrdim je samo da bi izbegao dokazivanje jer si svestan da to sto je norveska jos formalno monarhija nema veze sa njenom uspesnoscu

Pa ti tvrdis da je norveska bogata jer je formalno zadrzala monarhizam ja trazim da to dokazes .sta bi to bilo u formalno obnovljenoj monarhiji sto bi doprinelo da obican covek ima vecu platu da zivi bolje . Dokazi svoje tvrdnje !!!

Norveska je samo formalno parlamentarna monarhija kao i sve druge evropske monarhije osim vatikana . Po definiciji parlamentarna monarhija je sistem u kojem vlast deli narod ( preko parlamenta ) i monarh a takvog uredjenja u evropi 21 veka nema!!! U svim zemljama koje su formalno monarhije svu vlast ima parlament i vlada a monarh ima ceremonijalnu ulogu bez stvarne vlasti sto bi po definiciji parlamentarne monarhije imao !
Danas u engleskoj recimo kralj povreneno pred kamerama procita neki papiric koji je dobio iz vlade . Prima akreditive ambasadora i imenuje predsednika vlade s tim sto JE OBAVEZAN DA MANDAT POVERI ONOM KO JE DOBIO IZBORE odnosno onom ko obezbedi vecinu u skupstini

Ne ja tvrdim da norveska nije bogata zato sto je formalno monarhija . A to sam i dokazao !!!
Ti si rekao da sam ja izneo tvrdnju da je Norveska bogata jer je zadrzala monarhizam
👇

Ti si rekao da sam ja izneo tvrdnju da je Norveska bogata jer je zadrzala monarhizam
👇

Ne mogu da nadjem tvrdnju da je norveska bogata jer je monarhija . I jos mogu da dodam da i ja kao i ti mislim da norveska nije bogata jer je formalno monarhija 😉

Gde piše da je Norveska zbog nafte bila bogata pocetkom 20. veka? Daj link.
Aman covece nije poenta u tome poenta je da norveska nije bogata zato sto je FORMALNO monarhija . Dokaz da bi drzava bila bogata razvijena i napredna bitna je sustina a ne forma a sustina svih bogatih i naprednih drzava je sloboda medija sloboda kretanja ljudi roba i kapitala dobro skolstvo ulaganje u zdravstvo . To je sustina i ona je zajednicka razvijenim monarhijama i razvijenim republikama! Tih sloboda i strategija razvoja skolstva zdravstva i socijalnih sigurnosti ne.as u nekim monarhijama laos kambodza lesoto svazilend i zato su te drzave korumpirane i siromasne . Sustina je bitna

Back