Povratak kraljevine

Оптужена за крађу горива у Грчкој па протерана, ускоро можда амбасадорка у Шпанији​

17:12 10.08.2023.
Ирена Шарац, бивша службеница амбасаде Србије у Грчкој, требало би да буде именована за нову амбасадорку наше земље у Шпанији.

Њено име постало је познато јавности кад је откривена афера крађе горива, којом је оштећен буџет Грчке, како се процењивало, за око два милиона евра. Управо је ова афера утицала, како су тада медији наводили, да јој грчке власти укину гостопримство и протерају.

Њена незванична кандидатура за место амбасадорке у Мадриду можда и не би толико привлачила пажњу да није реч о особи коју, како је раније писао Блиц, грчке власти практично протерале из земље због афере око крађе горива.

Она се сумњичила да је заједно са колегама, тадашњим отправником послова у Атини Бранком Лазаревићем и конзулом Јеленом Срдановић Џелебџић учествовала препродаји горива у периоду од марта 2014. до фебруара 2016. године, који је купован по повлашћеним ценама за дипломате, а због чега је оштећен буџет Грчке, а углед Србије доведен у питање.

Monarhija je Srbiji neophodna i da se ovakve svinjarije zavičajnog klana ne bi ponavljale.

Monarhija je Srbiji neophodna i da se ovakve svinjarije zavičajnog klana ne bi ponavljale.
Monarhija u srbiji je uvek bila izvor ne stabilnosti u drustvu monarh je svesno unosio razdor u nqrod kako bi lakse vladao a vladao je samovoljno cesto je po sopstvenom nahodjenju rqspustao skupstinu smenjivao vlade i postavljao nove po sopstvenom nahodjenju i bez obzira na volju naroda iskazanu na izborima . Rusili su ustave i proglasavali nove OKTROISANE. Narod se cesto dizao na oruzane ustanke koje je monarh gusio tako sto je srpsku vojsku okretao protiv srpskog naroda . U evropi i svetu nasa monarhija je uzivala ugled koji danas uziva svazilend iz afrike . Narod je bio siromasan a monarh bogat i bahat

Monarhija je srbima nametnuta turskim hatiserifom i zbog toga nikad nije imala visok rejting u narodu . Narod se nikad o tome nije izjasnio nikad nije bilo referenduma na kojem su srbi rekli da zele monarhiju . Republika je drugo ona ima legitimnost narod se na referendumu izjasnio da zeli ustav koji zemlju definise kao republiku

Monarhija je srbima nametnuta turskim hatiserifom i zbog toga nikad nije imala visok rejting u narodu . Narod se nikad o tome nije izjasnio nikad nije bilo referenduma na kojem su srbi rekli da zele monarhiju . Republika je drugo ona ima legitimnost narod se na referendumu izjasnio da zeli ustav koji zemlju definise kao republiku
Hiljadu puta ponovljena glupost ipak ne postaje istina. Srbija je do 1945 bila isključivo monarhija.

narod...koji to narod...imamo u Beogradu i mauzolej gde je sahranjem srbozder JBT...sahrana kao egipatskog faraona

Hiljadu puta ponovljena glupost ipak ne postaje istina. Srbija je do 1945 bila isključivo monarhija.
SRbija do 1945 nije postojala ni u kakvom obliku jer su je utopili u neku jugoslaviju a u toj jugoslaviji mogla je postojati banovina hrvatska ali ne i srbija !!!
Drugo jugislavija je kao monarhija samo formalno postojala kao monarhija . Sustinski to nije bio slucaj . Drzavu deginise sta teritorija koju kontrolise sto kraljevina svakako nije imala zatim oruzana sila sto kraljevina svakako od BEZUSLOVNE kapitulacije nije imala . Zatim kraljevina nije imala ni narod kojim bi vladala . Od sve drzavnosti kraljevina je imala kralja u bekstvu nekoliko pajaca koji su objetali oko njega ono sto ih je drzalo skupa je bilo krckanje kradenog zlata kad su naterani da vrate zlato vlasniku jugoslaviji . Vise nema vlade u bekstvu kralj vise ne prima kraljevsku apanazu ostaje sam

1691732038119.png

Друго заседање АВНОЈ-а је одржано 29. новембра 1943. у Јајцу.
На заседању је АВНОЈ конституисан у законодавно и извршно пред-
ставничко тело Југославије, успостављен је Национални комитет
ослобођења Југославије, а избегличкој влади и краљу Петру II Кара-
ђорђевићу је забрањен повратак у земљу до завршетка рата.

Pogledajte prilog 1392913

Друго заседање АВНОЈ-а је одржано 29. новембра 1943. у Јајцу.
На заседању је АВНОЈ конституисан у законодавно и извршно пред-
ставничко тело Југославије, успостављен је Национални комитет
ослобођења Југославије, а избегличкој влади и краљу Петру II Кара-
ђорђевићу је забрањен повратак у земљу до завршетка рата.
U to ima legitimitet koliko i uspostavljanje monarhije . Dobro ima razlika monarhiju nam je nametnuo svojim hatiserifom turski sultan . Republika svoj formalni legitimitet crpi iz referenduma na kojem je usvojen ustav koji zemlju definise kao republiku.. to nas izdvaja od monarhije mi nikad nismo imali izjasnjavanje naroda gde je izglasano da se drzava definise kao monarhija

Ali osim referenduma postoje u drugi pokazatelji da narod zeli da zivi u republici a ne u monarhiji . Recimo za skoro 80 god republikanskog zivota srbi se ni jednom nisu podigli na ustanak kao sto su radili u monarhiji u monarhiji vi nemate 80 godina u kontinuitetu da se srbi nisu dizali na oruzje . Za 80 godina monarhizma srbi su se dizali bar 5-6 puta na oruzje . Bar 5-6 puta za 80 godina u monarhiji je srpska vojska ubijala srbe guseci narodne ustanke

Ili recimo rezultati visestranackih izbora u zadnih 30 godina na KOJIMA SU UZIMALI UCESCA I ONI KOJI SE BORE ZA OBNOVU MONARHIJE .jasno pokazuju da podrsku naroda nemaju opcije koje zele obnovu monarhije . Sada cete vi zakukati kako su sve te opcije koje se bore za obnovu monarhije proizvod vladajuceg rezima ali ko vam brani da se sami politicki organizujete i uzmete bar 20-25% sto bi vam dalo ucenjivacki kapacitet ( kao sps danas ili spo ranije kad je izdejstvovao ravnogorcima penzije iako vecina nije bila za to ) da izdejstvujete referendum? To sto nemate sposobnih ljudi koji bi vas organizovali nije izgovor vec sam pisao da postoje opcije da vas organizuju strane sluzbe koje se bave tim stvarima .

Sa druge strane u republici srbiji ne postoje cak ni indicije da je iole ozbiljniji deo naroda u zemlji za monarhiju . Politicki ste nevidljivi . Nema ozbiljnih politickih partija koje bi se zalagale za monarhiju doduse postoje partije koje se bore za monarhiju ali cak i vi tvrdite da su one proizvod vladajuce partije kojoj je potrebna neka a bezopasna opozicija ali i te partije muku muce sa prepolovljenim cenzusom .
Nema ozbiljnih politickih okupljanja , demonstracija strajkova koji bi dokazali da postojite kao politicka snaga u zemlji politicki ste POTPUNO NEVIDLJIVI da vas imq bqr 10-15% u populaciji bilo bi nemoguce da ste politicki ne vidljivi stavise verovatno bi bili tas na politickoj vagi prilikom formiranja vlade . Ali svega toga nema jer ste suvise malobrojni da bi bili politicki vidljivi . Cak su o gay osobe politicki vidljivije od vas a njih ima do 4% u ukupnoj populaciji i iako je sramota biti gay i zato se kriju i ne uzimaju AKTIVNOG UCESCA u njihovim organizacijama cak i oni uspevaju da se okupe organizuju demonstracije i bore se za svoja "prava" mislim iako su prisiljeni da se kriju ipak su za razliku od vas politicki vidljivi

U to ima legitimitet koliko i uspostavljanje monarhije . Dobro ima razlika monarhiju nam je nametnuo svojim hatiserifom turski sultan . Republika svoj formalni legitimitet crpi iz referenduma na kojem je usvojen ustav koji zemlju definise kao republiku.. to nas izdvaja od monarhije mi nikad nismo imali izjasnjavanje naroda gde je izglasano da se drzava definise kao monarhija
За разлику како је успостављена монархија, Друго заседање АВНОЈ-а има апсолутни легимитет.

Ma zaista? A kako?
Ти или не знаш или се правиш ,,ш-л-б'' па занемарујеш чињеницу да је монархија наметнута Хатишерифом и никада није од народа потврђивана а Републику прогласили депутати изабрани од народа и у нареднима годима на изборима потврђивана.

Ти или не знаш или се правиш ,,ш-л-б'' па занемарујеш чињеницу да је монархија наметнута Хатишерифом и никада није од народа потврђивана а Републику прогласили депутати изабрани од народа и у нареднима годима на изборима потврђивана.
To što ćete ti i sremski tu tvrdnju ponoviti i milion puta i dalje je ne čini istinom.

Друго заседање АВНОЈ-а има апсолутни легимитет.

Oslobađanje Dedinja

“Prvih petnaest dana po ulasku u Beograd, Ozna je bila jedini sud i zakon. Za to vreme je likvidirano nekoliko hiljada saradnika okupatora
i građana. Ja se ne osećam krivim, iako sam u tome učestvovao.”
… Oktobar je 1944. godine

Kako ste se Vi, kao mladi Ličanin, osećali na Dedinju?
Zakleo sam se još kao skojevac, kad dođem u Beograd i upadnem u ove vile eksploatatora, krvopija radničke klase i poštenih ljudi, da ću pronaći najluksuzniju vilu nekog buržuja, uskočiti u nju, potražiti najluksuzniji krevet i sa čizmama svojim partizanskim i ličkim blatom na njima – leći i prespavati. Tako se i desilo. Upao sam te prve noći u vilu Tasića, preko puta čuvene restauracije “Dedinje”. A u toj vili su stanovali nemački pukovnici, koji su bezglavo pobegli. U rerni su još cvrčale, nedopečene, ćurke i guske. E tu smo prenoćili, uz obilatu večeru, dobro vino, escajg, ma svašta. Promenim svoj partizanski veš, obučem čistu košulju, čarape, nisam naravno promenio svoju uniformu, koja je bila nezamenljiva, ali sve što sam mogao promeniti, ja sam promenio. Nismo mi u partizanima patili od suvišnog pribora. Meni je bila dovoljna kašika, viljuška, naravno nož i to je bilo sve; malo soli da imaš i eventualno da nosiš sa sobom rezervnu košulju i gaće. To je meni i mojoj grupi oficira bila najbolja večera u životu. I ja ispunih sebi obećanje i u čizmama legoh u krevet sa baldahinom. To je bila divna stvar.

Tako da se vaš legitimitet svodi na sledeće: donli ste ličko blato, ubijali ste i pljačkali i zbog toga ste se osećali divno,
Ne nas legitimitet izvire iz volje nqroda DOKAZANE na referendumu 2006 . Referendum to je ono sto vi nemate kao dokaz svoje legitimnosti je vas izvor je u turskom hatiserifu a ne u nekom referendumu . Vidis koliko vrda djavolcic pokusavajuci da pobegne od pitanja

Back