Повратак комунизма

Комунисти би донели Србији...

• Просперитет

• Уназадили би нас

• Било би нам исто

• Не знам

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Neću pričati mnogo o crvenima... samo ću vam okačiti slike da se setite golog otoka da vidite kako je izgledao politički neprijatel komunizma i ispod slika političkog neprijatelja sadašne demokratske vlasi ;

21302_goli-otok..._show.jpg

dos-seselj.jpg

Pa vi procenite ko je humaniji i bolji ;)

Poslednja izmena:
Simptomatično je kako niko ne reaguje na ono što je na ovoj temi napisao Drug Stari,koji jeste komunista.Većina ovih branilaca takvog sistema se izjašnjavaju kao EU ljubitelji,pa drug Stari ima nezgodnu ulogu da se bori na dva fronta.
Pitanje je da li su stavovi "branitelja" zapravo samo žal za prošlim pozicijama i sistemom ili nešto drugo.

Наравно да бранитељи комунизма жале за прошлим временима.
На овојм ПДФ просјек година није баш мали.
Да се примијетити из стича писања.

Појма ти немаш мали, шта је комунизам, социјализам, .... нити ћеш икада научити осим да их доживиш. А питање и тада дал' би нешто схватио? Но, то је твој проблем.
А ми, старија генерација, апсолутно жалимо за прошлим временом јер је за неколико копаља било боље од овог које данас имамо. Време социјализма, (социјалне правде) мора доћи иначе следи народни бунт. А то је опаснија ствар него лупање у шерпе и лонце, зезајући се улицама, слушајући ,,Шерпа вође'' које су примале инструкције и паре у Мађарској да оборе социјалистички поредак јер је опасно сметао крупном капиталу. И где су сада те ,,Шерпа вође'' ? Па удомиле се у власти а ти? И даље куцкаш и буниш се против нечега а и сам незнаш против чега а посао немаш. Немаш јер су сва предузећа која је та старија генерација створила, распродала буд зашто (погледај шта су урадили са САРТИД-ом!?), провизију стрпала у џеп, изнела из Србије и депоновала у ино-банкама на више рачуна а ти куцкај и даље без посла. Па нека ти је.
Препоручујем ти да између два куцкања, прошеташ градом и видиш где су народне кухиње, јер када ти стари који те издржавају пандркну, мораћеш на тај казан. Тада можеш поносно да кажеш: ,,Напредовао сам, са шерпи прешао сам на казан''. Са срећом!

Naravno da ne Druže Stari,ali ćeš se složiti samnom da je period socijalističkog samoupravljanja,ili njegova primena,ostavila trajne,negativne posldice.Iz tog perioda je samoupravljačka parola "Ala volim ovaj režim,drugi rade - a ja ležim".Tito se spaso bede nezaposlenih "reformom" i davanjem pasoša u vreme kada je zapadnoj Evropi trebalo fizičke radne snage.Nemci najbolje znaju ko im je kopao U-Bahn.

Друже Стари,пре свега поштовање.

Како би ви комунисти решили проблеме,са којима је суочена Република Србија ?

KP realno za dugo nece biti u situaciji da resava probleme pa je besmisleno da pisem o tome a ako zelis moje misljenje.
-racionalizacija i uravnotezenje budzeta
-povecanje stope PDV-a na 21%
-agresivan razvoj industrije hrane
-progresivno oporezivanje prihoda
-i jos puno toga a kao najvaznije
-poostravanje kazni za korupciju do mere da bih uveo i neke kazne iz Dusanovog zakonika.

Naravno da ne Druže Stari,ali ćeš se složiti samnom da je period socijalističkog samoupravljanja,ili njegova primena,ostavila trajne,negativne posldice.Iz tog perioda je samoupravljačka parola "Ala volim ovaj režim,drugi rade - a ja ležim".Tito se spaso bede nezaposlenih "reformom" i davanjem pasoša u vreme kada je zapadnoj Evropi trebalo fizičke radne snage.Nemci najbolje znaju ko im je kopao U-Bahn.

To sto smo mi lenji jos uvek ne znaci da je sistem los.

KP realno za dugo nece biti u situaciji da resava probleme pa je besmisleno da pisem o tome a ako zelis moje misljenje.
-racionalizacija i uravnotezenje budzeta
-povecanje stope PDV-a na 21%
-agresivan razvoj industrije hrane
-progresivno oporezivanje prihoda
-i jos puno toga a kao najvaznije
-poostravanje kazni za korupciju do mere da bih uveo i neke kazne iz Dusanovog zakonika.

Ово за Душанов законик се слажем,али чему повећање ПДВ-а ?

Druže Stari,nije to pitanje lenjosti nego sistema koji je ,uz negativnu selekciju,omogućio partijskim poslušnicima da prosperiraju,a mase držao u stanju kolektivne iluzije da sve odluke donose oni.Tako su se skidale pozorišne predstave i zabranjivale knjige na mig partije pomoću kafe kuvarica i spremačica.
Ti isti ,koji su oakrakterisani kao lenji u drugim sistemima važili za najbolje radnike u proizvodnji.

Druže Stari,nije to pitanje lenjosti nego sistema koji je ,uz negativnu selekciju,omogućio partijskim poslušnicima da prosperiraju,a mase držao u stanju kolektivne iluzije da sve odluke donose oni.Tako su se skidale pozorišne predstave i zabranjivale knjige na mig partije pomoću kafe kuvarica i spremačica.
Ti isti ,koji su oakrakterisani kao lenji u drugim sistemima važili za najbolje radnike u proizvodnji.
Vredni radnici su vredni u svim sistemima i to nema nikakve veze sa onim sto pokusavas da mi prikacis da sam rekao.

To znamo mi stariji a ovi što se lože na priče o ''srećnom socijalizmu'' su obične budale,nemaju oni pojma koliko nas je broz i njegov komunizam unazadio i upropastio...

Batalite ljudi forum,skijanje je prava stvar...

Druže Stari,vrlo dobro znaš o čemu govorim.Sistem socijalističkog samoupravljanja je uzdigao one koje vaša komunistička teorija zove "lumpenproleterijatom" do stausa "radničke klase".Sistem koji je umesto proklamovanog cenjenja rada,stvorio ideju da je važno zaposliti se,forme radi dobiti neku diplomu ,pa makar i večernje škole,ali biti "pouzdan drug" u partijskoj organizaciji preduzeća ,pa zauzeti neku pozociju.
Da te pitam nešto.komunisti su ovde uveli socijalizam su proklamovali da su "radni ljudi"vlasnici sredstava za proizvodnju.Kako to da niko od tih vlasnika nema neki vlasnički list,uknjiženo nešto na njegovo ime u procentu koliko i kako je radio ,nego se "društvena svojina"odjednom našla bez titulara i dospela u ruke "Biznismena".
Ono što mene stvarno nervira i boli ,je činjenica da se sada pokušava ovoj deci da proda priča o srećnom socijalističkom periodu u komunističkoj Jugoslaviji.
Tebe izuzimam pošto ti nastupaš sa pozicija socijalizma i komunizma kao ideologije socijalne pravde ,ali na jednom teorijski fundamentiranom nivou.

Druže Stari,vrlo dobro znaš o čemu govorim.Sistem socijalističkog samoupravljanja je uzdigao one koje vaša komunistička teorija zove "lumpenproleterijatom" do stausa "radničke klase".Sistem koji je umesto proklamovanog cenjenja rada,stvorio ideju da je važno zaposliti se,forme radi dobiti neku diplomu ,pa makar i večernje škole,ali biti "pouzdan drug" u partijskoj organizaciji preduzeća ,pa zauzeti neku pozociju.
Da te pitam nešto.komunisti su ovde uveli socijalizam su proklamovali da su "radni ljudi"vlasnici sredstava za proizvodnju.Kako to da niko od tih vlasnika nema neki vlasnički list,uknjiženo nešto na njegovo ime u procentu koliko i kako je radio ,nego se "društvena svojina"odjednom našla bez titulara i dospela u ruke "Biznismena".
Ono što mene stvarno nervira i boli ,je činjenica da se sada pokušava ovoj deci da proda priča o srećnom socijalističkom periodu u komunističkoj Jugoslaviji.
Tebe izuzimam pošto ti nastupaš sa pozicija socijalizma i komunizma kao ideologije socijalne pravde ,ali na jednom teorijski fundamentiranom nivou.

Pa zar su komunisti krivi sto je novopecena vlast pogazila sopstveni Ustav i prodala ono na sta nije imala pravo.Bar ne na ovaj nacin.
Sto se tice srecnog socijalizma on je prema prethodnom a i prema narednom periodu kao raj na zemlji uz sve svoje mane i nedostatke.

па то би значило долазак на власт ћеде-људске беде на власт јер су све тзв комунистичке фукаре тамо капичић,латинка перовић и остали терористички истомишљеници+пионир мићун из тзв дс са ђиласом и сличним бандитима
Тачно, а колико комуниста је у Хагу?

Ја ћу да кажем Шешељ и Ратко Младић, а ти настави...
Опомени се човече Влајко Стоиљковић је мртав већ 10 година и нема везе са Вуком...... Вук је лево сметало а не националиста,ујутро је вегетаријанац,поподне хомосексуалац а увече бисексуалац......
Влајко Сенић. Захебах се.

Back