Milan od Gruze
Buduća legenda
- Poruka
- 47.533
Ti prvo treba da naucis sta je evolucija, a sta revolucija pa da dodjes da diskutujes.
Pravi si radikal po kolicini obrazovanja.
IH.
Hajde, reci ti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ti prvo treba da naucis sta je evolucija, a sta revolucija pa da dodjes da diskutujes.
1918. ni intelektualni krugovi Srbije, ni elitna Evropa, ni medjunarodni faktori nisu imali pravilnu definiciju jugoslovenskih naroda.
1945. godine - vise nije bilo sumnje.
To nije izgovor za napravljeno sranje, a napravili su ga antikomunisti, a ne komunisti.
Prvi lopov, secas se.. ?![]()
Kako bi ti osudio nekoga u cije vreme je narod POLA VEKA ziveo najbolje U CELOJ SVOJOJ ISTORIJI?
Danas, NA OVOM FORUMU, na SVIM ANKETAMA, tito jos uvek ima minimalno 75% podrske!?
Mislim, smesan si....
Treba da osudis onoga za vreme cije vladavine su se Srbi vracali u Srbiju u CRNIM KESAMA......
Ili taj nema krivice, Srbima BAS TAKAV TREBA?
A komunizam to vam je ko kad bi za seoskog kneza izabrali nekog korisnika socijalne pomoći, ludog Milojka, umesto gazda Milisava koji je sposoban da nahrani svoju porodicu i uposli još pet ljudi da hrane svoje porodice od poštene plate koje kod njega zarade.
Govorili smo o dugu. Sad pricamo o necem drugom.
Ne nije isto prvi lopov. Karadjordjevic je pogresio - apsalutno i totalno. Tacno se zna sta je pogresio - a postalo je krajnje evidentno 1941, godine.
1945, godine nisu eksploatisana znanja iz prethodne greske koja je uvela u katastrofu.
Samo budali, po onoj narodnoj, nije bilo jasno da ce te neizvucene pouke, katastrofa i prva kapitalna greska dovesti do nove katastrofe.
Jasno je meni mnogo vise nego sto ti mislis.
Ja sam bio DIREKTOR jedne velike RO u tadasnjem vremenu.
I mogu ti reci da su radnici bili itekako srecni i zadovoljni.
Ohala da je sada samo MALO od tog entuzijazma.
Е сад моје је питање следеће.
Како би комунисти решили питање спољног дуга Републике Србије ?
Drugog izbora nisu imali .
Na mesto direktora postavio te Komitet . Predlagao si , preko svojih, ljude za Radnicki savet,
(uglavnom poslusnike, a po zadatku neko je bio i protiv - tamo necega) , imao si ljude u Zboru radnika,
zaduzene diskutante, tu je i partijski sekretar - uglavnom neko ratno siroce, svi odbori i sve komisije
si ti aminovao, a ti si slusao one koje te postavise - cak i ako su bili ispod tvog nivoa. Zaposlenih je u tvojoj
velikoj RO bili najmanje duplo vise - morao si primiti sve i svasta i morao si cutati. RO ti je radila sa 50% kapaciteta,
bili ste uvek na pozitivnoj nuli, morali ste davati novac onima koji su manje uspesni i te odluke je zamislite,donosio
na neciji predlog, Zbor radnika / oni nesretnici sto nemaju pojma o zivota/ , ali su clanovi SK i imali su utisak da
oni zaista "neke odluke donose" . Ni jednu odluku nisi mogao doneti bez blagoslova od gore. Nisi zapravo nista morao,
ali jesi jer si TAKAV KAKAV JESI I TAKVI STE UGLAVNOM BILI SVI. MALI - VELIKI DIREKTORI . Onaj koji nije hteo
tako da radi - NIJE OPSTAO - Ti takvi kao ti ste se saglasili da nije dobar. Ako si ostao direktor do 90-tih, sigurno si
" lose prosao". Jos i danas imamo direktore Javnih preduzeca, Zadruga i kojecega, koji su i pored toga - biznismeni.
Imaju svoja preduzeca -mnogo zemlje u privatnom vlasnistvu, 20 godina arce mehanizaciju drustvenih ili drzavnih
preduzeca i veoma su uspesni. Ali, to nije za postenog coveka - oni su na buvljacima ili rade za takve, bivse.
Komuniza je krvi sto je proizveo ljude takvoga kova . Naravno da nisu svi takvi , ali tesko doco do valjanih .... nece sa
boranijom, a narodu izgleda vise odgovara boranija - pa takve i biraju. Jugoslavija, pa prema tome i Srbija, nikada nije
bila socijalna drzava. Moja prijateljica zivi u Americi, njeni roditelji su otisli kod nje i dobijaju, zbog godina, milsim
negde oko 1000 dolara, i ako ona ima novaca. Istina, u Srbiji moze malo da boravi, ali i to mi je normalno. Ovde,
moju penziju necu nikada docekati , moj novac su spiskali , a i vas sigurno , te nam je pametnije da brinemo kako
da drzavi dovedemo u red, nego da mastamo o komunistima pa jos i Joska Broz. I nije nuzna nikakva revolucija,
ali je nuzno da pocnete postovati sebe , da se prestanete ulizivati, po bilo koju cenu. Nije sigurno da prezivite ni
vi, a ni vasa porodica, neku novu revoluciju. Opet zasednu prvoborci i opet ista prica. Ljudi, menjajte sebe, ako
jos mozete......
Bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla.......
HEJ, CUJES LI TI?
Ljudi su TADA BILI SRECNI!
Barem 80% njih!
A danas su ih toliko nesrecni!
I to je JEDINO VAZNO.
Sve ostalo je PRAZNO bla, bla, bla, bla, bla, bla........
Начин размишљања који омогућава ДС да влада Србијом.
Koja vlada bi danas omogucila narodu u Srbiji da je 80% zadovoljan kao sto je bio nekada?
Довољно је да им наприча бесмислице о пуном тањиру... Исти систем функционише уназад 70 година. Док је народу леба и игара, нема проблема, пристаје на све.
А, после се народ чеше... Али касно.
Имам конкретно питање за тебе Блајби.
Кажеш да се живело пола века добро у комунизму.(или како га већ звали)
1990-1945=45 година.
У ком временском периоду у тих 45 година се добро живело ?
E,Blajbi,vidi se zašto si mogao da budeš direktor jedino u samoupravnom socijalizmu.Šta kažeš,nema posle,samo sada.Priznajem da je ovo jezgrovit sažetak politike koja je vođenja u vašem socijalizmu.
Aleksandre,da li tvoj predlog o poljoprivredi sadrži i novi "Otkup" sve sa čupanjem brkova?
Bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla.......
HEJ, CUJES LI TI?
Ljudi su TADA BILI SRECNI!
Barem 80% njih!
A danas su ih 80% nesrecni!
I to je JEDINO VAZNO.
Sve ostalo je PRAZNO bla, bla, bla, bla, bla, bla........
Колега Блајби,хоћу ли добити одговор на горе постављено питање ?
Оде ти у бановину.
Питање остаје кад се вратиш.
On ti na to pitanje nije kadar odgovoriti . On je bio direktor i naravno, kao i svakom direktoru bez odgovornosti, njemu je bilo dobro.
I znas, ja imam dovoljno godina, jednom napisah da smo bili apoliticni - velika vecina. Ne mogu ti reci jeli to bilo milom ili silom. Prosto ,
nisam sigurna. Citajuci ove postove, vratila sam se u vreme kada sam radila - imam oko 27 godina staza, u monoposkoj firmi, setih
se rukovodeceg kadra, tehnika postavljanja, vladanja, ponasanja, plata, zaposljavanja ,samoupravljanja, Zborova radnika, dugova
clanova partije, avangarde ondasnje, setim se prilikom sahranjivanja nekog- kome vera nesto znacila, ostajanja ispred Crkve, teranje
clanova iz partije - zato sto postuje volju roditelja pa se vencavaju u Crkvi . I ako nisi ziveo i radio u to vreme - znam da milion stvari neces
razumeti, ali ja ne mogu da razumem ovakve kao Blajbi da se nijsu osvestili i da je to bio sistem koji ima ogranicen rok trajanja. On bi jos...
Ликице,ја сам рођен 76,па не памтим тај период,али сам слушао од старијих да је било раздобља када се куповало на тачкице итд...
Да није увек било мед и млеко,да си могао да спаваш где си хтео,путујеш без виза итд...
а онда је келнер дошао "да видимо,шта смо то имали",а ми празних џепова...