Повратак комунизма

Комунисти би донели Србији...

• Просперитет

• Уназадили би нас

• Било би нам исто

• Не знам

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Naravno da je to istina. To sam pisao na temi kako se zivelo u vreme Tita. Ono sta je jos pogubnije jest cinjenica da je vecina para 4 milijarde dolara otisla na velike propale investicije "Feni" i "Obrovac", DINA Krk nije uracunata. 10 milijardi dolara je otislo na aerodrom u Bihacu.

Kada je podeljen dug Jugoslavije - Srbiji je 2000.te ostalo 12 milijardi nasledjenog duga.

Према подацима Министарства финансија Хрватске, тај дуг је на републике бивше Југославије распоређен на следећи начин: 36,5 одсто је наследила СР Југославија, 28,5 одсто је припало Хрватској, 16,4 одсто Словенији, 13,2 одсто БиХ и 5,4 одсто Македонији. Наслеђени дуг је био омча око врата за све на путу транзиције и привредног раста, али су све те земље наставиле да се задужују и у годинама које су следиле.

- И данас се све републике суочавају са високим спољним дугом. Према последњим подацима Европске банке за обнову и развој, 2009. године укупан дуг бивших република нарастао је на 133 милијарде евра - каже Исидора Бехара. - Рекордер је Словенија чији спољни дуг износи 113,4 одсто бруто друштвеног производа (БДП), а и српски забрињава јер је премашио 70 одсто БДП.

Djoleone je dao odličan primer Švedske (monarhija !) koja je vrlo dugo bila uspešna socijalistička zemlja bez uplitanja komunista.Njihov socijalizam je bio nešto o čemu su građani drugih "socijalističkih zemalja mogli samo da maštaju.
Pitanje je koje se nameće da li će i u kolkoj meri taj sistem biti održiv ,pošto su postali deo EU.

nema nikakve veze sa eu, cak stavise uclanjenje u eu je samo usporavanje neminovnog

Према подацима Министарства финансија Хрватске, тај дуг је на републике бивше Југославије распоређен на следећи начин: 36,5 одсто је наследила СР Југославија, 28,5 одсто је припало Хрватској, 16,4 одсто Словенији, 13,2 одсто БиХ и 5,4 одсто Македонији. Наслеђени дуг је био омча око врата за све на путу транзиције и привредног раста, али су све те земље наставиле да се задужују и у годинама које су следиле.

- И данас се све републике суочавају са високим спољним дугом. Према последњим подацима Европске банке за обнову и развој, 2009. године укупан дуг бивших република нарастао је на 133 милијарде евра - каже Исидора Бехара. - Рекордер је Словенија чији спољни дуг износи 113,4 одсто бруто друштвеног производа (БДП), а и српски забрињава јер је премашио 70 одсто БДП.

U sukcesiji duga - Hrvatska i Slovenija su nasledila da otplate glavnicu a Srbija kamatu. Kamata je nepovoljniji deo duga, a pripala je Srbiji - zato sto je zapad tako hteo - a ne zato sto su Slovenci i Hrvati bili lukaviji.

Dodatno zaduzivanje Hrvatske, Slovenije i Srbije posledica je dominantne politike zapada.

Море, нама треба "хљебизам".
Да имамо хљеба да једемо, од свог рада.
Ко ће бити велики брат не заниме ме.
Хоће ли се то звати моронизам, капитализам или дадаизам, не занима ме.
Постоје, наравно границе, али свако се понаша како може.
Ја ћу кад пригусти отићи на својих 7 дунума, гдје имам и бунар и воће и башту...
Али већина покндирених тикава неће имати тај луксуз.

Za ovo imas - reputaciju!

Tita i titoizam osuditi i onda možemo napred.

Kako bi ti osudio nekoga u cije vreme je narod POLA VEKA ziveo najbolje U CELOJ SVOJOJ ISTORIJI?

Danas, NA OVOM FORUMU, na SVIM ANKETAMA, tito jos uvek ima minimalno 75% podrske!?

Mislim, smesan si....

Treba da osudis onoga za vreme cije vladavine su se Srbi vracali u Srbiju u CRNIM KESAMA......

Ili taj nema krivice, Srbima BAS TAKAV TREBA?

Back