Povratak iz inostranstva u Srbiju!

Strahote.... stvarno strahote li strasne. Zamisli da dopustim da covek razmislja za sebe i bira svoj put. Ja prosto mislim da je to necuveno. On ili ona MORA ali mora biti moja kopija, sto slicnija, to bolje... i MORA ziveti svoj zivot po mojim pravilima i kriterijumima... i da... ne dalje od 200m od moje kuce. :rtfm: :lol:

Уопште није реч о томе.Уопште не треба да га водиш на повоцу и тражиш да
буде дугокос и обучен као ти :mrgreen: Желим да ти докажем да ће дететов одабир
бити сплет околности под којима је живео.Ако је био далеко од Бога,неће прихватити крштење,
ако је био далеко од отаџбине(НА ЧЕМУ ЈЕ АКЦЕНАТ)неће изабрати да се врати.
Питај фудбалера јел хоће да игра фудбал медицинком а не фудбалском лоптом...

бити сплет околности под којима је живео.Ако је био далеко од Бога,неће прихватити крштење,

U tome je poenta, Patriotis, nista nece biti nametnuto vec ponudjeno. Imace svako pravo i svaku priliku da se upozna sa religijama, ne samo jednom. Ako zeli da bude hriscanin, u redu.. ako hoce da bude ateista, agnostik, paganin opet u redu.. ako sebe vidi kao budistu, pa cak odlicno. :D E sad da se ne bi tema okretala i obrtala o meni i detetu ovde bih prestala da dalje objasnjavam ni analiziram postove, samo da napomenem da zivim u Srbiji, verovatno ti je promaklo mada nebitno. :)

Pa i napuštanje otadžbine je odabir zasnovan na iskustvu i okolnostima pod kojima se živelo i sigurno nije neopravdano.
Srbija je država koja je neprijateljska sopstvenim građanima, i to ne mislim u nekom ideološkom, stranačkom, političkom smislu, već u onim svakodnevnim, prozaičnim stvarima koje kao građanin ne možeš da izbegneš. Tipa da moraš da uzmeš dva godišnja odmora da bi izvadio LK, da treba šleper papira sa sto različitih šaltera da razneseš zbog trudničkog bolovanja, da šugave uplatnice za infostan moraš da čuvaš 10 godina da ti ne izleti neki milionski dug.....I to su konstante, to ne zavisi od izbora, stranaka, trt-mrt.
A Seka u Nemačkoj kao i u Srbiji :lol: Tj. hoću reći, ume i sunce tuđeg neba lepo da zagreje, na žalost.
Ko hoće da se vrati, nek' se vrati, mašala, ali neka se ne zanosi romantikom.

Не критикујем никога,износим став да су људи заслепљени,ништа више.
Не кажем ја-'ајде,долазите,издајници,продали сте се странцима за мале паре.
Фора је што се нешто напише у складу са темом и њеним називом-''Повратак
из иностранства у Србију''.Ја не мислим да ће људи који се врате да пропевају од среће.Нити да ће им бити одлично,удобно,лако,нити да смо ми Срби добрице,
лепотани,душе или шта ти ја знам.Али ако већ неко хоће да се врати-дао сам неке
ставке зашто би то било лепо учинити. Зато што је човеку увек боље да је на свом,
ваљда. Зато што је неприродно ставити кромпир у џак са боранијом и очекивати
да сл.пут кад развежемо канап нађемо само боранију.Не знам да ли ме разумеш?
У реду је да се оде,живи,ради,али није здраво да се остане занавек.Човек припада
тамо где су његови корени,где су његови људи. Па чак и ако су они лоши,или сморени или ако их је рат променио.

То за село је друга прича,ту је реч о''подмиривању дневних потреба''човека,то је
био мој одговор једном форумашу који тврди да људи одлазе јер су гладни.А ја
тврдим да не одлазе јер су гладни него јер им је доста таквих као што је он који све
знају...

Čovek se na dobro brzo navikne, naši ljudi koji žele da se vrate, moraju biti duboko svesni da razlika između, recimo Nemačke i Srbije je velika u mnogo čemu. Oni su se tamo dobro uklopili što se tiče rada i života, e emocije im ne dostaju i šta sad. Hoće jare i pare. Sad je problem što su neki hteli iskreno da odgovore na temu i ispadoše ne patriote.
Zašto su upšte odlazili iz zemlje ako su velike patrote, šta je bio njihov razlog, zašto ne odoše na selo?
Dobro Saša neka dođe, garantujem da neće naići na silne osmehe koje očekuje, na poštenje, srdačnost i o čemu već sanja.

U tome je poenta, Patriotis, nista nece biti nametnuto vec ponudjeno. Imace svako pravo i svaku priliku da se upozna sa religijama, ne samo jednom. Ako zeli da bude hriscanin, u redu.. ako hoce da bude ateista, agnostik, paganin opet u redu.. ako sebe vidi kao budistu, pa cak odlicno. :D E sad da se ne bi tema okretala i obrtala o meni i detetu ovde bih prestala da dalje objasnjavam ni analiziram postove, samo da napomenem da zivim u Srbiji, verovatno ti je promaklo mada nebitno. :)

Нека буде,али због тог става ''ако хоће нека буде''данас се и дешава ово.
Јел хоће дете на утакмицу са оном барабом? Нека иде. Јел хоће дете да гледа
филм са педерима? Нека гледа,јел хоће дете да се боцне у вену? Нек се боцне...
Не може НЕКА. И није одлично ако је неко будиста,мислим да сам ипак ја
докторирао на Теологији ;)

Али опет си промашила суштину..Дететов карактер се формира од 3 до 7.године живота.
Али његова личност је подложна спољашњим утицајима. Дете је оно што од њега направиш,
смеса у коју га обликујеш и укалупиш,наравно оно само развија интересовања и гради ставове,
али ти мораш да га усмераваш на прави пут.То твоје-НЕКА,је ужасна заблуда и огромна грешка.
Знај да у детињству имаш друштво,породицу и школу,3 фактора која одређују ток размишљања твог детета.После или пре се јаве и интересовања која углавном не мењају дететову психу. Дакле, човек не умире каквим се рађа.

Човек припада
тамо где су његови корени,где су његови људи.

koji je to zayeb.

i ja do skoro tako mislio, svom detetu dao srpsko ime, da ne zaboravi svoje korene blabla, ali evo kajem se sto sam ga tako odredio, etiketirao, unapred stavio u kozu nekog srbina ciju svest mozda nece imati uopste. trebao sam da mu upisem neko internacionalno ime koje bi mu dalo slobodu da bira sta ce da bude. dok on poraste srbije mozda nece vise ni biti, niti etnicki niti na mapi, ko zna, sad ybg nadam se da nece mi zameriti odrastanje sa srpskim imenom koje njegovi drugari nece umeti pravilno ni da izgovore mozda.

Vala baš, mi koji ovde taljigamo ispadosmo nepatriote, izdajnici srpstva, šta li, u odnosu na onoga ko je davno rekao "doviđenja" :confused:

Где си то прочитао,живо ме занима? Да ли сам икога увредио ичиме?

Никоме нисам рекао да је антипатриота или било какву другу будалаштину,
које се ви овде видим често хватате.

Pa i napuštanje otadžbine je odabir zasnovan na iskustvu i okolnostima pod kojima se živelo i sigurno nije neopravdano.
Srbija je država koja je neprijateljska sopstvenim građanima, i to ne mislim u nekom ideološkom, stranačkom, političkom smislu, već u onim svakodnevnim, prozaičnim stvarima koje kao građanin ne možeš da izbegneš. Tipa da moraš da uzmeš dva godišnja odmora da bi izvadio LK, da treba šleper papira sa sto različitih šaltera da razneseš zbog trudničkog bolovanja, da šugave uplatnice za infostan moraš da čuvaš 10 godina da ti ne izleti neki milionski dug.....I to su konstante, to ne zavisi od izbora, stranaka, trt-mrt.
A Seka u Nemačkoj kao i u Srbiji :lol: Tj. hoću reći, ume i sunce tuđeg neba lepo da zagreje, na žalost.
Ko hoće da se vrati, nek' se vrati, mašala, ali neka se ne zanosi romantikom.

:ok::ok::ok:

Vala baš, mi koji ovde taljigamo ispadosmo nepatriote, izdajnici srpstva, šta li, u odnosu na onoga ko je davno rekao "doviđenja" :confused:

Joj ja patriotizam vidim kao... ne smem da kazem, uvredicu nekoga. Stvar je prosta i stvarno jednostavna, onaj ko ima kapital, osnovni ali i rezervni, i veze za udoban i stabilan zivot u Srbiji ne pita na forumima kako i sta moze da ga snadje ovde. Znaci jedan od hiljade i hiljade istih koji ce se stopiti u masi izrabljenih. Ali, ako je nekome draze da ga izrabljuju ovde nego tamo negde, to ipak mora biti pozitivno na kraju krajeva, u nekom cudnom smislu. Zar ne? Samo kad bi bili realni u svemu tome, onda bi bilo sve u redu, i ne bi morali ni da pisemo ovde. : )

Čovek se na dobro brzo navikne, naši ljudi koji žele da se vrate, moraju biti duboko svesni da razlika između, recimo Nemačke i Srbije je velika u mnogo čemu. Oni su se tamo dobro uklopili što se tiče rada i života, e emocije im ne dostaju i šta sad. Hoće jare i pare.

Па јесте,велика је разлика.Док су нас у 3 рата бомбардовали и сатирали,било је уаа,Немци,сад кад нам отворише границе да нас запосле као грађевинце и
физиклаце,сви смо у фазону-урааа,живели Немци. Нема везе што су тако
геноцидни,битно је да нуде парице,лепе,шушкаве,миришљаве евриће....

Sad je problem što su neki hteli iskreno da odgovore na temu i ispadoše ne patriote.

То си негде прочитала у Сиријусу или Трећем Оку...

Dobro Saša neka dođe, garantujem da neće naići na silne osmehe koje očekuje, na poštenje, srdačnost i o čemu već sanja.

некад је довољан и ЈЕДАН једини осмех,да се осећате лепо :mrgreen:

Poslednja izmena:
Нека буде,али због тог става ''ако хоће нека буде''данас се и дешава ово.
Јел хоће дете на утакмицу са оном барабом? Нека иде. Јел хоће дете да гледа
филм са педерима? Нека гледа,јел хоће дете да се боцне у вену? Нек се боцне...
Не може НЕКА. И није одлично ако је неко будиста,мислим да сам ипак ја
докторирао на Теологији ;)

Али опет си промашила суштину..Дететов карактер се формира од 3 до 7.године живота.
Али његова личност је подложна спољашњим утицајима. Дете је оно што од њега направиш,
смеса у коју га обликујеш и укалупиш,наравно оно само развија интересовања и гради ставове,
али ти мораш да га усмераваш на прави пут.То твоје-НЕКА,је ужасна заблуда и огромна грешка.
Знај да у детињству имаш друштво,породицу и школу,3 фактора која одређују ток размишљања твог детета.После или пре се јаве и интересовања која углавном не мењају дететову психу. Дакле, човек не умире каквим се рађа.

Svaka cast zaista, postujem dosledne i posvecene, kao i obrazovane ljude. Samo jedno pitanje... mislis da si doktorirao ili jesi doktorirao 'na teologiji'? ;)

Ja nemam nista protiv, moze da se otvori tema i da diskutujemo detaljnije o ovome ali mislim ovde ne bi imalo smisla.

koji je to zayeb.

i ja do skoro tako mislio, svom detetu dao srpsko ime, da ne zaboravi svoje korene blabla, ali evo kajem se sto sam ga tako odredio, etiketirao, unapred stavio u kozu nekog srbina ciju svest mozda nece imati uopste. trebao sam da mu upisem neko internacionalno ime koje bi mu dalo slobodu da bira sta ce da bude. dok on poraste srbije mozda nece vise ni biti, niti etnicki niti na mapi, ko zna, sad ybg nadam se da nece mi zameriti odrastanje sa srpskim imenom koje njegovi drugari nece umeti pravilno ni da izgovore mozda.

Ма да,срам те било,Србин си и дајеш детету срБско име.

Срамота! Мислим,јадни ти који буду изговарали његово име,поломиће језик,
а он јадан,шта ће,замисли да се зове Вук,а да га другари гледају попреко
зато што није Франсоа,мислим што нисмо нојеви да забијемо главу у земљу
од срамоте која нас преплави...
:sad2:

Svaka cast zaista, postujem dosledne i posvecene, kao i obrazovane ljude. Samo jedno pitanje... mislis da si doktorirao ili jesi doktorirao 'na teologiji'? ;)

Ja nemam nista protiv, moze da se otvori tema i da diskutujemo detaljnije o ovome ali mislim ovde ne bi imalo smisla.

Ха ха,мислим...можда су ме слагали...:per:

Слажем се...надам се да ће се отворити у будућности нека темица...

Чујте,Срби,чувајте се...странаца и иностранства...Поздрав :gace:

Где си то прочитао,живо ме занима? Да ли сам икога увредио ичиме?

Никоме нисам рекао да је антипатриота или било какву другу будалаштину,
које се ви овде видим често хватате.

Pazi, moj prvi odgovor na ovoj temi je bila reakcija na post gde Saša bogoradi kako mi ne želimo da se neko vrati, osnuje firmu i zaposli radnike i kako mislimo da smo pametniji od dijaspore. Umesto da kaže "hvala lepo na odgovorima" on nama iz Nemačke gusla kako treba da budemo optimistični jer niko nema što Srbin imade :roll:

A ovo je tvoja definicija patriotizma:
То се зове патриотизам-свест
да ти на својој земљи и у свом окружењу не треба ништа друго до осећања припадности,па какви год били.
Iskreno, što se mene tiče, patriota po ovoj definiciji može da bude samo budala ili perpetuum mobile. Ništa lično, samo osećanje pripadnosti se ne jede, ne leči bolesti, ne školuje te....meni zaista treba više.

Ха ха,мислим...можда су ме слагали...:per:

Слажем се...надам се да ће се отворити у будућности нека темица...

Чујте,Срби,чувајте се...странаца и иностранства...Поздрав :gace:

Shvatila sam naravno. :) Time si autoritativno postavio svoje misljenje o budizmu. No, neki drugi pdf i druge tema.

Sto se tice cuvanja od inostranstva, zasto ne bi sakupili one cigle Berlinskog zida i postavili ga opet oko Srbije? Odlicna ideja, ali pod uslovom samo da se koristi malter proizveden u Srbiji. :D Ljudi ostavite te sumanute ideje i prestanite da se samoizolujete vec bolje je nauciti kako da funkcionisemo u harmoniji sami sa sobom pa i sa 'covekom' rodjenim u Japanu, Svedskoj, Italiji, Indiji... nastavi niz.
Kosta nas i dugo jos ce nas kostati taj animozitet prema svima i svacemu sto nije Srpsko.

Ovaj post ne pisem autoru , jer on se vec odlucio sta ce...

Ovaj post pisem vama koji ste ucestvovali u ovoj temi

Nasi dedovi su radili i gradili u Srbiji, pa zar nije steta da ljudi odu i postanu nemci i cesi i poljaci...i amerikanci...
Zasto tako?
Pa zato sto su alavost i sebicluk vrlo zeznuti kad se doda lenjost i zelja za qrcenjem...

Zato mi nemamo nikad odradjenu filozofsku skolu (vrlo je bitno imati kulturno nasledje, ali ne ono kopanje noseva, koje jeste takodje kulturno nasledje, nego nesto sto se nastavlja na vec oformljeno...)
Mi kod svake promene uspemo da se nalozimo da porusimo sve spomenike, da popisamo sve sto je napravljeno i da izvesno vreme zivimo u anarhiji masovne pljacke...
Tako se desavalo u ciklusima ima 6 vekova....

Taj krvnicki rad na opismenjavanju , razvijanju, kulturi, nasih predaka, na zalost uvek biva prebrisan, i pozivan kad treba za duvanje patriotizmom koji bas i ne bih nazvao patriotizam...patriodegenizam, vec lici, ali otom potom....

Jel u srbiji vazi da narod postuje batinu i konopac, a ne pisare i ucitelje (njih su od Vukovog vremena non stop ubijali , da ne talasaju narod, da ne dizu bune, da ne pricaju sta se desava....)

Malo je razocaravajuce, ali ne za danasnje ljude, vec uopste to sto nacionalni interesi jesu svedeni na interese parenja poluzivotinjskog krda...takav je utisak , po logici i ponasanju, ne mislim da vredjam kao naciju...

Ne znam kakvi su nemci, koliko su formalni , a koliko ludi u tom nekom svom pristupu....svi mi znamo da su drustveno odgovorni....i svi vidimo da to donosi i dobro i lose, dobro jer je nacija zilava da ne moze zilavija da bude, oni mogu da izadju na kraj cak i sa turcima na svom teritoriju, samo ako im se pojavi potreba....

Meni smeta to sto i kod autora i kod nekih drugih , biti srbin se izjednacava sa biti kabadahijsko primitivan i preslobodan....
Pa kakav je to kvalitet kad se svodi srpski narod na to...
Samo sto je prelepo receno....ali kad se oduzmu seanse drustvenog zadovoljenja, to ispada da je srpski narodni brend...

Ja vidim da je prolaznost izuzetan srpski mentalni obicaj...
Prolaznost je osobina da srbi gledaju da unificiraju svoje redove, a to rade precesto primitivnim secama i sputavanjima, dok im vrlo lako na vodjstvo i celo dolaze stranci...
To prerasta u nacionalnu osobinu...

Ali to je nebitno za ovu temu...

Pitanje zasto toliko bogata zemlja pati toliko sad kad vise nije pod silnim terorom SFRJ, u kojoj su mnogi osetili potpuno oslobodjen srpski duh varoski, ne seljacki, koji je bio sputan, prilicno...
Zasto nestaje?
Jesmo li mi zemlja highlandera....."moze biti samo jedan"...
Pazite to nije glup stav, poklati konkurenciju....pa tako srbija dobi i nezavisnost....

Negativna selekcija je posledica mnogobrojne zelje, cak i ovih sto se slazu sa mojim misljenjem, da ne postoji tradicija institucije...tj da institucija bude u interesu pojedinaca...malo da se strpne...
Strpkali srbi i u socijalizmu ....
I nikad drustveni interes da bude interes i srpskog pojedinca...
Ni sad, aktivno ni u socijalizmu (pasivno moram reci da je ipak bilo prihvaceno drustveni interes daje snagu i privatnom interesu...)....

Sto najbolje pokazuje kakav treba da je mentalni profil onoga ko ce biti sretan u srbiji...
Ne ko ce da zivi , jer zivi i onaj ko mora (ne razumem izjave da ko zeli da ode iz srbije mogao je da ode samo tako) vec onaj ko ce biti sretan zivotom u srbiji...
A onda prica ljudi bi bila sasvim drugacija...sretna....
Isto kao kad anketiras somalijce, oni pricaju kako su sretni, zasto , sad pljackaju brodove, nekad ih pohapse i otmu oruzje i brodove, ali ostanu zivi, a ranije su ih raznosili razni trgovci organima...sad zive lepo....Naravno sipak ces cuti takav intervju na zapadnim televizijama...

Ko ima puno para njemu je izolacija placena svuda, pa mu je sve jedno gde zivi....
Iz tog ugla uopstenije lose doci u srbiju i investirati u neku trgovinu....
Veliku, naravno...
Narod ce da zivi kako zna, da se leci kako moze,da veruje sta hoce, ali para ce da bude...

pravo pitanje: 5 ili 10 eura
da li je samo to nasim ljudima vazno?
samo djeca koja se vrate u otadzbinu ostanu srbi, ostali su teza mjesavina koja se gubi izmedju dva svijeta

Duhovnost i odsustvo materijalizma je najveca vrlina Srbina.

По мени,треба да останеш још коју годину-две,скупиш још мало новца,а онда
купиш имање на салашу у северној Србији,званој Војводина(које може да се нађе
и за 5 хиљада евра,јер сви хрле у градове)и гајиш воћке и поврћке.Недељом их
продајеш на пијаци,а радним данима радиш неки посао типа-возач буса или
било шта у оближњем граду. Још да Бог да да направиш 5-оро деце и ништа
друго ти не треба.Све критеријуме си задовољио. :ok:
Е,то је патриотизам.

Zasto ne na Kosmetu, srcu Srbije?? Petoro dece je isuvise velik broj za podrucje najnizeg natalieteta u Srbiji. U Vojvodini je nemoguce naci salas ili imanje za 5 hiljada evra. Imate li takvu informaciju, javite mi na e-mail.

Ником не намећем мишљење,јер то није било моје мишљење
већ пука чињеница.Како у Србији да гладује 700.000 људи ако
једна Војводина по проценама стручњака може да храни читаву Европу?

А о комунистима нећу да разговарам,био црвен или жут исто је то.
Ја само говорим о здравом разуму и логици наших људи,који би пре
да иструну у граду него да процветају у селу.Или да буду богати
и несрећни у иностранству него подмирени и срећни у Србији.Ето...:whistling:

Da li vi Patriotise znate koliko se godisnje hrane uveze u Srbiju? Najverovatnije je za to kriv Nemac. Delom i begunac sa sela koji nije u stanju da zadrzi mukom steceno imanje svojih predaka jer je asfalt zedan mleka ciju prodaju ne moze da naplati a svoj rod baca jer nema kupca.

koliko ja razumem, dira te sto ti i tvoja deca uvek bice neki IC, odnosno stranci. ali to je prvi momenat, mozes da ides dalje od toga. probaj da promenis socijalni krug, eto kad si sposoban uspehom mozes da promenis i status, odnosno da napravis da se svi zajedno mnogo bolje osecate. na primer, uzmi kucu u dobrom kraju, daj decu u dobre skole, dobrim stilom zivota stekni nove prijatelje, postani nesto vise od stranca u toj nemackoj i bice ti udobnije i tebi i tvojoj deci u zivotu.
tvoja odluka bice veoma vazna za zivote sve vas, izaberi zaista najbolje za svoju decu, pusti njima da odluce da li ce se osecati srbi kad porastu. a ti gledaj sebe sad, gde je tebi bolje sad. isplati li se da se mucis sa srbijom?

:ok:

: Желим да ти докажем да ће дететов одабир

Upravo tako, detetov izbor ce biti splet okolnosti a ne nametnuti patriotizam. On se ionako posisa sa majcinim mlekom a gradivo utvrdi roditeljskim vaspitanjem. Svaka druga opcija ponistice mogucnost izbora (jer je on koji je okusio svet ipak ima). Da li ce izbor biti Ne ili Da na njemu je da odluci - to je najveca prednost nekog pred kime se nude dve stolice (fotelja i tronozac).

Preporucljivo je sto vise ga stavljati ispred tv-a i pustati mu domacu produkciju. Time ce utvrditi maternji jezik, sleng, kulturoloski sazreti na najbolji moguci nacin. Ukoliko dete pokazuje znake naprednosti dobro bi bilo na vreme ga odvesti na casove plivanja u politickim vodama. Uspeh zagarantovan. Covek umire usled sopstvenih zabluda i gluposti…mnogo pre prave smrti.

Sasa, mislim da je najbolje da sebe ne sputavate u zeljama, sta god mi ovde pisali. VI dobro znate sta VAS cini srecnim. Ukoliko se sve to uklapa u ovu slagalicu zvanu Srbija koja lici na jednu haoticnu sliku (nekima koji su ovde), onda ste izabrali pravi put.Srecno!

Poslednja izmena:
Shvatila sam naravno. :) Time si autoritativno postavio svoje misljenje o budizmu. No, neki drugi pdf i druge tema.

Sto se tice cuvanja od inostranstva, zasto ne bi sakupili one cigle Berlinskog zida i postavili ga opet oko Srbije? Odlicna ideja, ali pod uslovom samo da se koristi malter proizveden u Srbiji. :D Ljudi ostavite te sumanute ideje i prestanite da se samoizolujete vec bolje je nauciti kako da funkcionisemo u harmoniji sami sa sobom pa i sa 'covekom' rodjenim u Japanu, Svedskoj, Italiji, Indiji... nastavi niz.
Kosta nas i dugo jos ce nas kostati taj animozitet prema svima i svacemu sto nije Srpsko.

Не,истина жива...Нисам лагао...Али данас не можеш никоме да верујеш...
Анимозитет није настао у срБском друштву из досаде,него из дешавања
која су огромним делом кривица туђих народа,не само наших. Ја то оправдам
у потпуности.Можда је некоме из Београда то чудно,али замисли да се неко родио
у Книну,па га протерали,па он отишао у Србију,а онда Србију бомбардовали.
И на крају-шта је добио?

Duhovnost i odsustvo materijalizma je najveca vrlina Srbina.

Не то је најупечатљивија ОСОБИНА.Највећа врлина Србинова је
храброст и држање до сопственог достојанства.

Zasto ne na Kosmetu, srcu Srbije?? Petoro dece je isuvise velik broj za podrucje najnizeg natalieteta u Srbiji. U Vojvodini je nemoguce naci salas ili imanje za 5 hiljada evra. Imate li takvu informaciju, javite mi na e-mail.

Шта зашто на КиМ?
Петоро деце није велики број,поготово што нам је морталитет највећи на свету
осле Јапанаца(којих има''свега''127 милиона). Можемо ми да пљујемо Албанце,
али они се множе и освајају територије.Ми умиремо и губимо их.
То за салаше је информација из једних новина од
прошле године,где се спомиње цифра од 3-4 хиљаде евра.Нисам измислио.
Ако нађем тачан извор на интернету послаћу Вам.

Da li vi Patriotise znate koliko se godisnje hrane uveze u Srbiju? Najverovatnije je za to kriv Nemac. Delom i begunac sa sela koji nije u stanju da zadrzi mukom steceno imanje svojih predaka jer je asfalt zedan mleka ciju prodaju ne moze da naplati a svoj rod baca jer nema kupca.

Храна се заиста увози,али не зато што ми немамо своју,него зато што велике фирме на проценту
узимају новац и зато намерно срБски сељак бива остављен да испашта,да би се деца погаташа
школовала на престижним Универзитетима у САД и широм Европе. Још је Тито 1953.године кренуо
са уништавањем србског села,из истих ових разлога које ја волим да цитирам када хвалим сеоски
живот-рађање много деце,производња пољопривредних добара и срБска традиција. То комунизам
није желео,сем производње коју је ограничио на фабрике и машине и ту му је сељак био трн у оку.

Upravo tako, detetov izbor ce biti splet okolnosti a ne nametnuti patriotizam. On se ionako posisa sa majcinim mlekom a gradivo utvrdi roditeljskim vaspitanjem. Svaka druga opcija ponistice mogucnost izbora (jer je on koji je okusio svet ipak ima). Da li ce izbor biti Ne ili Da na njemu je da odluci - to je najveca prednost nekog pred kime se nude dve stolice (fotelja i tronozac).

Проблем је у томе што се неће определити ни за шта што је из његове земље ако је одгајан
у духу европских салонских вредности. Дете ако живи под утицајем проевропских родитеља
неће желети да има посла са духовним наслеђем срБске земље,јер је главни моменат на Западу
материјализам,а не духовност.

Preporucljivo je sto vise ga stavljati ispred tv-a i pustati mu domacu produkciju. Time ce utvrditi maternji jezik, sleng, kulturoloski sazreti na najbolji moguci nacin. Ukoliko dete pokazuje znake naprednosti dobro bi bilo na vreme ga odvesti na casove plivanja u politickim vodama. Uspeh zagarantovan. Covek umire usled sopstvenih zabluda i gluposti…mnogo pre prave smrti.

Неразумна констатација са ироничним призвуком.
Да човек умире услед сопствених заблуда и глупости,данас не би
било нити једног човека на Земљиној кугли

Sasa, mislim da je najbolje da sebe ne sputavate u zeljama, sta god mi ovde pisali. VI dobro znate sta VAS cini srecnim. Ukoliko se sve to uklapa u ovu slagalicu zvanu Srbija koja lici na jednu haoticnu sliku (nekima koji su ovde), onda ste izabrali pravi put.Srecno!

Тенденциозно наговештавање црне судбине човеку који одлучи да се врати.
Саша није рекао да жели да дође у Србију јер је овде фино,него зато што овде
припада,када то схватите онда настављамо са дискусијом.

Da li znate nekoga ko se vratio iz inostranstva i zapoceo neki manji biznis u srbiji?
Kakva su iskustva, zbog cega se odlucio na taj korak, da li je zadovoljan?

HVALA!

Videvši ove silne komentare na osnovu iskustva iz treće ruke, osećam se pozvanim da odgovorim na tvoje pitanje.
Potpuno razumem šta želiš i zašto želiš da ti deca ne odrastaju u Nemačkoj. Nijednom detetu ne bih poželeo da odrasta u Nemačkoj, ni Nemcu, a kamoli auslenderu.
Ali moraš shvatiti da sve ima svoju cenu, a da cena koju treba da platiš ako se vratiš u Srbiju nije mala. 17 godina si u Nemačkoj, navikao si se na udobnost koja vlada tamo. Pitanje je kako ćeš se ti snaći u običnom životu, kako će tvoja žena uspeti da se prilagodi prodavnicama u kojima sezonskog voća ima samo u sezoni. Razmisli dobro o tome.
Što se tvog privatnog biznisa tiče, moj ti je savet - nikako!!
Ima puno korektnih preduzetnika u Srbiji, ali su problem oni nekorektni kojih takodje ima puno i koji samo čekaju da naidje neko naviknut da posluje "po zapadnjački" pa da ga ojade. Ništa ti ne vrede ni ugovori, ni sudovi - oni se samo tome i nadaju, samo ti kažu - "tuži me". Dakle, ako ti brat od tetke nije medju 100 najjačih mafijaša u Srbiji pa da može da te vadi iz govana (a i to znači da ti spasi 50 - 70% uloženih para) - ne počinji privatni biznis.
Kasnije, za 5 do 10 godina, kad malo navikneš i upoznaš stvari, onda kreći sa biznisom, ali sada ne.
Meni najrealnije izgleda Patriotisov predlog:
Изгледа да јесте.Сви мисле да ће парама купити достојанство
и вредети више.
Како каже свети авва Јустин Поповић-'' Где су Срби? Много је бивших Срба ''.

По мени,треба да останеш још коју годину-две,скупиш још мало новца,а онда
купиш имање на салашу у северној Србији,званој Војводина(које може да се нађе
и за 5 хиљада евра,јер сви хрле у градове)и гајиш воћке и поврћке.Недељом их
продајеш на пијаци,а радним данима радиш неки посао типа-возач буса или
било шта у оближњем граду. Још да Бог да да направиш 5-оро деце и ништа
друго ти не треба.Све критеријуме си задовољио. :ok:
Е,то је патриотизам.

Za par hiljada € možeš da kupiš radno mesto kakvo želiš. Za malo više para možeš da kupiš lepo imanje na obroncima Fruške Gore ili obali Dunava, blizu ti Bg, blizu NS.
A onda polako dalje, triput meri, jednom seci.
I ne daj nikom pare na zajam i ne ulazi ni sa kim u ortačke kombinacije tipa on ima veze i tržište, a ti novac za početak biznisa.

Nadam se da sam ti bar malo pomogao, ako te nešto interesuje - pitaj.

Не,истина жива...Нисам лагао...Али данас не можеш никоме да верујеш...
Анимозитет није настао у срБском друштву из досаде,него из дешавања
која су огромним делом кривица туђих народа,не само наших. Ја то оправдам
у потпуности.Можда је некоме из Београда то чудно,али замисли да се неко родио
у Книну,па га протерали,па он отишао у Србију,а онда Србију бомбардовали.
И на крају-шта је добио?

U redu je, ne moras da me ubedjujes.. kod mene neces svetiti vodicu. : ) Al' ako me njuskalo jos sluzi rekla bih da nisi tako davno slavio punoletstvo.
Ja ne mogu odgovoriti na to pitanje, a da ga baziram na "zamisli" ne bih, ne bi bilo u redu. Samo sam iznela zapazanja.

Back