Свеопшти распад и искорењивање.
Теби је то ок?
Ne mislim da je raspad ok...ali sam mišljenja da su se vratili svi ti obrazovani,uspešni i sa kapitalom,posle nekog vremena bitisanja u tuđoj drzavi( a ima ih dooovoljan broj) i ovde primenili te standarde rada,pravila,počeli nešto da proizvode,uveli neki red i razjurili ove LOŠE ĐAKE ,koji su zauzeli sve pozicije u drustvu pa ovaj brod tone li tone...možda bi nam bilo bolje pa niko ne bi zeleo da ode iz Srbije....jeste da bi trebali debeli živci da se iskoreni nerad,javašluk,da počne da se ceni znanje i lepo vaspitanje,ali sve se može kad se hoće...kazu da se ovde ne ceni rad i znanje?Pa ko će da ceni,ovi sto su prepisivali i nemaju pojma nista,na Megatrendu kupili diplome??Pa normalno,kad ovi sto imaju znanje spakovali se i otisli...to je najlakse,pametniji popušta zato u Srbiji nam budale kroje sudbinu....svi su nešto ogorčeni,a kada bi se zapitali duboko u sebi sta su učinili da to promene??Jednostavno,okrenu glavu,trpe i ćute.....ma ne mora ništa da se trpi....nekada su se slali čobani i bilo ko ko je bio iole bistar da zavrse neke skole po inostranstvu,pa su se vraćali u Srbiju,pa pisali Ustav,gradili zeleznice,fabrike....pogledajte ulicu Kneza Milosa...podignite glave,pa pogledajte te fasade,te zgrade,te zaostavštine....to su pravili neki bogati fabrikanti,trgovci,koji su cenili radnika,jer su tako videli u inostranstvu,gde su se obrazovali.pa su nesto ostavili svojoj Srbiji...imate puno primera vrhunskihhirurga patriota koji su se vratili,rade po klinikama,prenose znanje mladim kolegama,u Nišu,Leskovcu...nije Srbija samo parovi,starlete i ostali ološ...ima ovde mladih talentovanih ljudi ali im roditelji utuve u glavu da nisu uspeli u zivotu ako nisu kupili stan ili kucu napravili??I onda podignu kredit i grcaju u dugovima....pa koji će ti k....ac stan,odnećes ga u grob?Živi čoveče,priušti sebi obrazovanje,jedi,obuci se,putuj,vidi sveta...nema Nemac stan sem ako je enormno bogat...ali zato ide na safari,putuje po svetu sa rancem na leđima...pričam sve iz ličnog iskustva...nas mentalitet je takav hajde da ga promenimo...da ne zidamo kuće od 300m2 a onda 15 g.neomalterisana,svi zive u jednoj sobi a deca robovi tih cigala,jer bi mozda otisli u neki drugi grad ali kome sam ja zidao ovo??Mi smo se vratili iz Nemačke i nikada se nismo pokajali....jeste da je bilo dana da nisamo imali za jelo,ali tako mi je ponekada bilo i u Nemačkoj..otvorili smo firmicu,bavimo se radovima u građevinarstvu,od 5 poslova naplatimo 3 ostalo se tuzimo..ali iz iskustava nasih prijatelja u svetu,nigde nije bolje...Pa Švedska ne zna kako da se izbori sa korupcijom i mafijom u politici,sudstvu ali to se ne priča....u Kanadi raj za pedofile...ovde jos jedino hrana ima i miris i ukus...ovde jos uvek ljudi razmisljaju svojom glavom...neko ce reci,lako je tebi imas para pa tako pises...e pa nije,nemamo svoj stan.ali zivim u stanu koji sam sredila kao da je moj i gazda se i ne pojavljuje...plaćam mu na račun i nije mi zao...mozda me sutra zgazi kamion,ali ne oskudevam,okruzena sam lepim stvarima,nebitno mi je da li su zidovi moji na papiru...dzabe su njegovi kada ja zivim i uzivam u njima...a kada ne budem imala da plaćam kiriju u BGd otići ću negde u drugi grad Srbije gde je jeftinije.ne zalim novac na putovanja i na obrazovanje dece....jedino bogatsvo koje će stvarno imati je to sto im je u glavi,to im niko ne moze oteti...asi radnici voze kombi i jedan auto..auto ima klimu,(kostao 1.800€) a neki nas pitaju,pa sto si radnicima kupio takav auto,sa klimom??Sto sebi nisi uzeo...pa sta su oni,stoka??Idu stalno na teren,Investitor plaća spavanje u motelu i oni tamo spavaju,ne u kombiju ili da voze i umorni idu na posao....ali zato imamo 10g iste radnike i jos pomoćne koji stalno zovu i pitaju za posao....nikada nisu čekali za platu,nema veze da li smo mi naplatili ili ne,oni svoje zarađeno dobiju....moze ovde da se radi po EU standardima,prepoznaju to ljudi slični vama,pa vam takvi i postanu partneri....da sumiram: TREBA DA SE VRATE SVI KOJI SU OTIŠLI!!!