Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 103.090
Tu sam, malo izgubim motivaciju i razočaram se, ali tu sam![]()
Oooo, izuzetno te dobro razumem.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tu sam, malo izgubim motivaciju i razočaram se, ali tu sam![]()
Može i titula kneza da se uzme u obzir; od Lazara do nekog obor kneza (starešine nekoliko sela).Titule se menjaju, transformišu.
Povuci analogiju sa titulom despota u Srbiji ili Epiru.
Može i titula kneza da se uzme u obzir; od Lazara do nekog obor kneza (starešine nekoliko sela).
Kralj Dušan, prilikom ukidanja carine u/na Trebinju, 1345. godine, određuje da se ne uzima nikakav dohodak:Ne postoji ni jedan istorijski izvor koji bi potvrdio:
1) da Dubrovčani sebe smatraju Vlasima, ali ima sasvim suprotno - da Dubrovčani Srbe iz zaleđa smatraju vlasima;
2) da neko nedvosmislenno misli na Dubrovčane kada upotrebljava pojam Vlasi ili vlasi.
Kralj Dušan, prilikom ukidanja carine u/na Trebinju, 1345. godine, određuje da se ne uzima nikakav dohodak:
“ни трговцу дубровъчком ни влъху ни србину...”
Dobro, malo si preterao. Kao da je Niš madjarski.dovoljno je reci da je veliki srpski župan straximir vladar Huma imao prstonicu u Stonu. Jug Dalmacije je hrvatski koliko je Niš Meksički
1) Дубровчани себе називају Рагузејима, од имена њиховог града: Рагуза. Наравно да Дубровчани себе не сматрају Власима јер је то егзоним. И више од тога, Дубровчани нису сматрали балканске Влахе и Србе истим.Ne postoji ni jedan istorijski izvor koji bi potvrdio:
1) da Dubrovčani se be smatraju Vlasima, ali ima sasvim suprotno - da Dubrovčani Srbe iz zaleđa smatraju vlasima;
2) da neko nedvosmislenno misli na Dubrovčane kada upotrebljava pojam Vlasi ili vlasi.
hahahha, nego ja sam radio u tom Stonu, srpskoj prestonici nekad i kaze mi oandur mi smo Hrvati dobar si u Srbiji ovde nisi, a 2.10 likDobro, malo si preterao. Kao da je Niš madjarski.![]()
![]()
Dobro pročitaj što si napisao pa to primjeni i na pojam "pravoslavaca". Imena i prezimena ne određuju nacionalnu pripadnost. Nacionalna pripadnost je subjektivni osjećaj svakog pojedinca.Hrvati moraju da shvate da Katolik ne znaci Hrvat, kako neki Milutinovic iz Dubrovnika moze biti Hrvat da rak j j raka
slazem se al Dubrovcani su Srbi poreklom.Dobro pročitaj što si napisao pa to primjeni i na pojam "pravoslavaca". Imena i prezimena ne određuju nacionalnu pripadnost. Nacionalna pripadnost je subjektivni osjećaj svakog pojedinca.
dovoljno je reci da je veliki srpski župan straximir vladar Huma imao prstonicu u Stonu. Jug Dalmacije je hrvatski koliko je Niš Meksički
hahha, znam skontao samStraximirInače Niš nije meksički ali jeste bugarski
1) Дубровчани себе називају Рагузејима, од имена њиховог града: Рагуза. Наравно да Дубровчани себе не сматрају Власима јер је то егзоним. И више од тога, Дубровчани нису сматрали балканске Влахе и Србе истим.
2) Из латинске верзије повеља јасно је да је на словенском назив Влах коришћен и за Дубровчане.
Што се тиче каснијих словенских повеља, кад се у истој реченици спомињају Дубровчанин, Србин или Влах јасно је да Влах не значи ни Дубровчанин ни Србин.
eto nas u Dalmaciji su zvali Vlasima a imena RadoSlav, Mirovlav, VukoSlav itd Marko i Luka jedina neslovenska imenaDa, to je ključno. Vlasi nikada nisu sebe nazivali Vlasima. To je egzonim.
eto nas u Dalmaciji su zvali Vlasima a imena RadoSlav, Mirovlav, VukoSlav itd Marko i Luka jedina neslovenska imena
ne samo sam mislio da termin vlah nije oznacavao ne SlovenaNisam u potpunosti siguran baš šta si želeo da mi poručiš.
ne samo sam mislio da termin vlah nije oznacavao ne Slovena
Nacionalna jeste i 100 posto je tako, ali da li je etničko poreklo subjektivan osećaj? Mi ovde uglavnom kada pišemo i ne mislimo kako se neka individua izjašnjava već mislimo na ono šta je ona poreklom. Dakle, ako ja na primer, posedujem, hipotetički, dokaze da su preci neke osobe recimo Srbi, Bugari, ili neko drugi, a ta osoba za sebe kaže npr. da je Slovenac, to je gotova priča. Čovek je Slovenac koji eventualno prihvata saznanje da mu je neki predak Srbin, Bugarin, Grk.... Ovde ljudi uglavnom ciljaju na to poreklo a ne na to kako se ta osoba izjašnjava. Ne ulazim u to šta je ispravno, da li prvo ili drugo.Dobro pročitaj što si napisao pa to primjeni i na pojam "pravoslavaca". Imena i prezimena ne određuju nacionalnu pripadnost. Nacionalna pripadnost je subjektivni osjećaj svakog pojedinca.
Влах у српској верзији одговара термину Raguseum, у латинској. Дакле, грађанин Дубровника, католик, а не етнички Влах.Kralj Dušan, prilikom ukidanja carine u/na Trebinju, 1345. godine, određuje da se ne uzima nikakav dohodak:
Srpskoj verziji čega? Na ovo si odgovorio:Влах у српској верзији одговара термину Raguseum, у латинској. Дакле, грађанин Дубровника, католик, а не етнички Влах.
Kralj Dušan, prilikom ukidanja carine u/na Trebinju, 1345. godine, određuje da se ne uzima nikakav dohodak:
hahha, znam skontao samStracimir
pa dobro i mi ih zovemo Bugarima haha
Kao na primer Medo Pucić?Dobro pročitaj što si napisao pa to primjeni i na pojam "pravoslavaca". Imena i prezimena ne određuju nacionalnu pripadnost. Nacionalna pripadnost je subjektivni osjećaj svakog pojedinca.