Potresen sam !!

a kad je bilo bolje z:hm:

Sad je najgore, sad jedna hiljadarka vredi kao (koliko pre godinu dana) sto dinara, ja sam danas uzela iz novcanika tu jednu (ostala samo jedna) i odem da pokupujem samo neke KESICE (nekoliko kesica praska za pecivo, origana, sode bikarbone, cimeta...) a prodavacica kaze: Jos 120. din!
A?
Morala sam od svake "sorte" odvadim po jednu:(
Plus posakrivali secer i brasno, posto je poskupeo secer za nekih 9. odsto a brasno skoro 20. pa ti vidi, ovo je stvarno sramota, ovo je prevrsilo svaku meru!!!

Zalosno je sto ja poredim ove sitnice (ali nijedna kuhinja bez toga ne moze) u odnosu na zenu koja kupuje par vocki za decu, ali sam usput navela najnovija poskupljenja i sklanjanje robe s rafova:(

Haha ova sto stvarno glumi Kristl je cerka Jelisavete Karadjordjevic...

Petre, izlapelo ti pamćenje. Ćerka princeze Katarine, Ketrin Oksenberg, glumi Blejkovu ćerku, koja se pojavljuje tek od polovine serije.

catherine_oxenberg.jpg

Ovo je Ketrin Oksenberg, ćerka princeze Katarine, a u Dinastiji igra Amandu.

A, ovo je Kristl, inače vršnjakinja princeze Katarine, a ne njene ćerke, i zove se Linda Evans.
Krystlefur2.jpg

Inače, to je prva i zadnja sapunica koju sam u životu pogledao. Šta ću...bio sam klinac, a u kući smo tada imali samo jedan tv, a starci hipnotisani Dinastijom, prvom sapuniocom prikazanom u Jugoslaviji.

Poslednja izmena:
pa dobro za vas dilere, muljatore, preprodavce, je svakako bilo bolje devedesetih....

bilo je bolje za svakog

jer kad neki u narodu imaju vise para svi imaju vise para

jer recimo taj muljator onda ima kes da plati na primer ziki da mu okreci stan

ili peri da mu izmenja stolariju na kuci

i tako dalje.

novac kruzi. kad ga neko ima on ga posle deli i drugima u svom okruzenju bilo kroz kupovinu u lokalnoj prodavnici butiku bilo preko usluga. ko ima siroke je ruke uglavnom. a ko nema on nije.

al ti to nemas mozak da razumes.

Poslednja izmena:
1993,odem ja u prodavnicu da nesto kupim od kevine plate od 5dm u to vreme,sipam litru benzina na ulici i odem u prodavnicu a u rafu stoji 3 paste za zube vekna hleba i 4 jaja u celoj prodavnici,pre toga sam zamenio 5 dm za 10000000000000 necega kupio pola hleba i 2 jaja i otisao kuci da veceramo
pa ti sad vidi i to od mesecne plate

I, šta si sutradan jeo? Šta si jeo ostalih 29 ili 30 dana u mesecu? Hoćeš da kažeš da ste, kao zmije, jeli samo jedan obrok mesečno?

Ne serrite više, leba vam!

E pa vidis, mi nit' smo krali nit' smo svercovali. Mama je radila u sudu, tetka u finansijskoj policiji, druga tetka u prosveti, tata u drzavnoj firmi, i odlicno smo funkcionisali. A danas jedva kraj s krajem sastavljamo, tatinu firmu neuspesno privatizovali i radnici ostali na ulici a drugog posla nema. Fabrike koje se otvaraju zaposljavaju 20,30 ljudi i to im je plata bedna od 20 000,30 000 din sto nije dovoljno ni za struju i komunalije, a kamoli za izdrzavanje porodice. Mada mnogo vise znam ljudi koji su dobro ziveli za vreme Slobe, nego danas... Danas zive kriminalci, mafijasi, sverceri, politicari... A nekad su ziveli radni ljudi.

Danas dobro žive samo dve vrste zaposlenih, činovnici u državnoj upravi, dakle lopovi, i bankarski službenici, opet lopovi.

A sa neba su padale pecene seve. :lol:

Ti ili si mnogo mlada, pa se ne sećaš ili se praviš Englez. Naravno da su se budzašto otkupljivali društveni stanovi. Svako ko je imao stanarsko pravo mogao je za sitne pare da taj stan uknjiži na svoje ime. Vidiš, država je tada ljudima omogućila da doću do svog krova nad glavom, odnosno bukvalno je u poklon podelila stotine hiljada stanova, a nije iskoristila to da izbije ljudima pare iz džepova, iako je budžetu bilo preko potrebno.

I pored svega toga, ja sam tada za Slobu mislio da je najgori zlotvor koga smo mogli imati na vlasti, ali tek sada uviđam da je on bio koliko toliko normalan, a naspram ovih današnjih lopuža bio je majka Tereza.

Secam se i ja toga... Ali secam se i da sam posle 1995. jela prasetinu, da smo klali svinje i pravili kobasice, stavili fasadu na kucu, da sam za rodjendan od kuma dobijala 100 maraka, da smo kupovali nov namestaj na kredit naravno (al bar se kupovalo), planirali smo i kola nova uzeti, al eto dodjose demokrate i sve ode do djavola... Nikad nismo bili ni u jednoj stranci, ali smo ipak ziveli. A danas, razmisljam kako ce otac skrpiti novaca da plati racun za struju, kad nas jedva prehranjuje, i da nije cekova, i mamine mizerne penzije od 30 000 din i odlozenog placanja na 90 dana pitanje da li bi preziveli. A ti isti kumovi koji su mi na rodjendan nekad dolazili u novom Passatu, danas dolaze kod mene biciklom, i izvinjavaju se sto nisu imali novca ni za kafu i cokoladu.

svaka cast

TADIC JE ZLO

E pa vidis, mi nit' smo krali nit' smo svercovali. Mama je radila u sudu, tetka u finansijskoj policiji, druga tetka u prosveti, tata u drzavnoj firmi, i odlicno smo funkcionisali. A danas jedva kraj s krajem sastavljamo, tatinu firmu neuspesno privatizovali i radnici ostali na ulici a drugog posla nema. Fabrike koje se otvaraju zaposljavaju 20,30 ljudi i to im je plata bedna od 20 000,30 000 din sto nije dovoljno ni za struju i komunalije, a kamoli za izdrzavanje porodice. Mada mnogo vise znam ljudi koji su dobro ziveli za vreme Slobe, nego danas... Danas zive kriminalci, mafijasi, sverceri, politicari... A nekad su ziveli radni ljudi.

nemam vise ne mogu da ti dam poena a inace zasluzila si 10

razbila si totalno ovog DS-ovskog parazita stawrossa

Ako uzmes u obzir da su plate bile 10 maraka to i nije bas za dz. Dosta ljudi je u te stanove ulagalo decenijama. Prvi put cujem da su svi za budzasto otkupljivali stanove, ljudi nisu imali sta da jedu. Doduse, kod mene na Vracaru su prekodrinski ratni profiteri kupovali nekretnine na veliko.

не знам где си ти тад живела али ја сам те 97,98е имао плату,која је тада била просек у Србији,око 450 марака...после су дошли ови западни пријатељи да нам уведу демократију бомбама па је то све отишло доврага...и ево и дан данас смо тамо....

Jedino su vojna lica mogla za dz da otkupe stanove u to doba.

KAKVA LAZ

pa ti bre u to vreme verovatno nisi ni bila rodjena ti si neka klinka od 15-16 godina sto nema pojma gde je suplja a gde se zakopcava a gde otkopcava

ovo zna svako sa vise od 25 godina starosti da su bukvalno SVI gradjani mogli da otkupe stanove u kojima su ziveli

razlika je samo bila da su oni koji su ih otkupljivali na samom pocetku placali iste par hiljada maraka a kasnije za par stotina maraka i to je sve.

nemam vise ne mogu da ti dam poena a inace zasluzila si 10

razbila si totalno ovog DS-ovskog parazita stawrossa

Hvala... Stvarno mi je dosta vise ovih demokrata, 10 godina su na vlasti mrdnuli se nisu sa mrtve tacke, a bitno da su se naobecavali sto za 101 godinu nece moci da ispune... Kao sto rekoh ne pripadam ni jednoj stranci, i ne zanima me ni opozicija, ali krajnje je vreme da prestanu da se iznose pare iz ove drzave, pa 'leba vam, treba i nama nesto da ostane. Sve neki strani investitori, shatro zaposljavaju nase radnike, koji rade za sicu, a kajmak oni kupe i nose van granica. Nekad je bilo dosta malih preduzetnika, koji su drzali svoje radnike ko malo vode na dlanu, saosecali se sa njim, uzajamno se pomagali, i onda su ljudi i radili, i zaradjivali. A ne ovo... Strani investitori, uffff... prodadose nam celu drzavu. Ko se usudi da dodje posle njih na vlast, svaka mu cast, skidam im kapu!

A da ne pricam o standardima tih fabrika, koje se otvaraju kod nas jer ne ispunjavaju standarde evropske unije. Em ce nas zatrovati, em cemo gladni ostati...

не знам где си ти тад живела али ја сам те 97,98е имао плату,која је тада била просек у Србији,око 450 марака...после су дошли ови западни пријатељи да нам уведу демократију бомбама па је то све отишло доврага...и ево и дан данас смо тамо....

Činjenica je da je nakon Dejtona, i skidanja sankcija, Srbija naglo krenula da se oporavlja, i to ubrzanim koracima. Plate su počele da rastu, kupovna moć građana da jača, otvarala su se nova radna mesta, krenuo izvoz, obnovljena proizvodnja, koja je zamrla u sankcijama, itd. To su videli i ovi sa zapada, pa su nas zatrpali gomilom bombi, i time ubrzali pad Miloševića, te instalirali ove svoje bandite, koji su nas odvukli u kanalizaciju. Da nam prijatelji Borisa Tadića nisu urnisali zemlju bombama, da su nas pustili da se oporavljamo kako znamo i umemo, posle nekoliko godina iscrpljivanja sankcijama, danas bismo živeli sasvim, ali sasvim pristojno, pa makar Milošević i do danas ostao na vlasti.
Nikada sebi neću oprostiti što sam učestvovao u njegovom rušenju.

KAKVA LAZ

pa ti bre u to vreme verovatno nisi ni bila rodjena ti si neka klinka od 15-16 godina sto nema pojma gde je suplja a gde se zakopcava a gde otkopcava

ovo zna svako sa vise od 25 godina starosti da su bukvalno SVI gradjani mogli da otkupe stanove u kojima su ziveli

razlika je samo bila da su oni koji su ih otkupljivali na samom pocetku placali iste par hiljada maraka a kasnije za par stotina maraka i to je sve.

Jeste laz! I ja sam mozda klinka, ali vrlo dobro znam ko je otkupljivao stanove. Svi! U policiji je radio rodjak jedan, otkupio je stan, mamini iz suda otkupljivali stanove, ujak radio u BIA, isto otkupio stan, znam i porodicu prosvetara koji su otkupili.

Ti ili si mnogo mlada, pa se ne sećaš ili se praviš Englez. Naravno da su se budzašto otkupljivali društveni stanovi. Svako ko je imao stanarsko pravo mogao je za sitne pare da taj stan uknjiži na svoje ime. Vidiš, država je tada ljudima omogućila da doću do svog krova nad glavom, odnosno bukvalno je u poklon podelila stotine hiljada stanova, a nije iskoristila to da izbije ljudima pare iz džepova, iako je budžetu bilo preko potrebno.

I pored svega toga, ja sam tada za Slobu mislio da je najgori zlotvor koga smo mogli imati na vlasti, ali tek sada uviđam da je on bio koliko toliko normalan, a naspram ovih današnjih lopuža bio je majka Tereza.

i ja sam isto mislio

o majko mila kakve smo budale bili.

Jeste laz! I ja sam mozda klinka, ali vrlo dobro znam ko je otkupljivao stanove. Svi! U policiji je radio rodjak jedan, otkupio je stan, mamini iz suda otkupljivali stanove, ujak radio u BIA, isto otkupio stan, znam i porodicu prosvetara koji su otkupili.

ma da bre. ova skydancerka je jos maloletna pa nema pojma ni sa cim

bukvalno je svako otkupio stan u kojem je ziveo . svako. ne znam nikoga da nije.

Back