Potresen sam !!

Slusaj ovo: Odem ti ja danas u Ustanicku po zapisnik sa lica mesta o saobracajnoj nezgodi. Povredjen sam u njoj i otpusten iz Urg. centra kao nov. Naravno, nisam kriv, udario nas lik odpozadi, da oprostis.

... I tako, ja dodjem po zapisnik, kaze onaj drski cinovnik iza saltera: " evo vam ove dve uplatnice i idite u banku, platite 550 din ! ? ! ?
zasto !? Nisam kriv, to sigurno mozete da procitate u zapisniku...

"Nema veze! Jel `oces ti ovaj papir, plati pa nosi. ".

Ja bas potrosio celu penziju, i fali mi jos za struju oko 5.000 din, oblije me ladan znoj i progutam pljuvacku: jedan slabasan listic papira 550 din? Majku im.. ne znam kome majku.... al mi lakse kad kazem. I tako... Pozdrav

Ако ниси платио и подигао записник,немој ни плаћати,пошто,ако си повређен,записник шаљу тужилаштву,где кад стигне добијеш позив и тамо се изјасниш да ли ћеш да тражиш одштету од
кривца за удес,и од њих (тужилаштва) добијеш записник,са којим одеш у ОЗ кривца за удес,и попуниш одштетни захтев. Успут, ако ти се јави неко из Агенције за потраживање одштете по
повредном захтеву,препоручујем ти да прихватиш,нормално уз лекарско уверење!!!.

Ljudi ja sebi ne mogu da dodjem !!!!!

Danas odem do prodavnice da kupim namirnice ,cekam u redu da platim kad jedna Zena trazi od prodavacice da joj izmeri 3 mandarine,2 banane i nekih 300 grama oslica,prodavacica joj izmeri Voce ali nije mogla ribu jel se zadesilo da nema male komade (zamrznute ),zena kaze Ok moze i taj od pola kilograma ,vadi novcanik da plati kad ustanovi da nema dovoljno.Zena ima dvoje dece pa je htela da rasporedi obrok i voce. Znaci da ti pripadne muka koliko mi bilo zao !

Dodjem kuci kad mi na zid Fejsa okacen ovaj klip
kao SLAG NA TORTU!!

ukljucim TV naletim na vesti a ono svugde strajkovi ,bolestine ,ubistva ,poskupljenja i sl.
Jer se ja to tripujem ili se mi nalazimo u jednoj velikoj ''bolestini''!!!??
Ovo ovako nece da ide .

Nazalost to velika vecina ne primjecuje!

Hvala stari! Sad postavljam pitanje: zar nije trebalo da mi kaze sluzbenik na salteru? I jos nesto: Zar nije taj sluzbenik zaduzen da bude ljubazan sa strankama? Osecao sam se jadno i ponizeno na odsecne i grube recenice koje su mi upucene. Ali sta cu?
Moj sin zavrsio, srednju strucnu, visu strucnu i visoku skolu, ima 32 godine, govori tecno engleski, i svakome se uctivo obraca. A zeleo bi on takav ili bilo kakav posao... Ko uopste kontrolise cinovnike u drzavnim ustanovama -posebno komunikaciju sa ljudima koji su u ovim teskim vremenima lako ranjivi.
Pozdrav Dedi D.

1880.jpg

Ако ниси платио и подигао записник,немој ни плаћати,пошто,ако си повређен,записник шаљу тужилаштву,где кад стигне добијеш позив и тамо се изјасниш да ли ћеш да тражиш одштету од
кривца за удес,и од њих (тужилаштва) добијеш записник,са којим одеш у ОЗ кривца за удес,и попуниш одштетни захтев. Успут, ако ти се јави неко из Агенције за потраживање одштете по
повредном захтеву,препоручујем ти да прихватиш,нормално уз лекарско уверење!!!.

Hvala!

Danas odem do prodavnice da kupim namirnice ,cekam u redu da platim kad jedna Zena trazi od prodavacice da joj izmeri 3 mandarine,2 banane i nekih 300 grama oslica,prodavacica joj izmeri Voce ali nije mogla ribu jel se zadesilo da nema male komade (zamrznute ),zena kaze Ok moze i taj od pola kilograma ,vadi novcanik da plati kad ustanovi da nema dovoljno.Zena ima dvoje dece pa je htela da rasporedi obrok i voce. Znaci da ti pripadne muka koliko mi bilo zao !

kao SLAG NA TORTU!!

ukljucim TV naletim na vesti a ono svugde strajkovi ,bolestine ,ubistva ,poskupljenja i sl.
Ovo ovako nece da ide .

images
images
Добро јутро.Изгледа да је госпожа ипак боље ситуирана од ових.

kao SLAG NA TORTU!!

Ovo ovako nece da ide .

Не трипујеш се. THE END IS NEAR!

kao SLAG NA TORTU!!

Ovo ovako nece da ide .

Ne tripujes se, a sem toga to je, na zalost, svakodnevna pojava
a bojim se da ce ih biti sve vise.

kao SLAG NA TORTU!!

Ovo ovako nece da ide .

Di si ti derane do sad zivio.....

A jel vam bolje bilo pod Milosevicem.
Pa ta u Milosevicevo vreme ne bi imala ni za tu ribu.
O cemu vi pricate? Da l je moguce da su ovi pijani i nadrogirani ultradesnicari koji nam iz svake godine uredno ruse Beograd uspeli da vam isperu mozak i vrate ga u Seseljevo vreme.
A krize nema. Jer da je ima ne bi nam i najskuplji kafici u Beogradu bili prepuni. Ne bi se ovoliko trosio benzin a roditelji deci kupovali androin mobilne i touch screenove.
Okupirali smo Crnu Goru, mesta gde su nekad mogli letovati samo najbogatiji kriminalci, a u Grcku odlazimo na ostrva na koja vise ne mogu ni Englezi zbog kojih su i sredjivana.
Uostalom, zar voce i riba mora da znaci sirotinju?
Zar ne more da znaci da se ta porodica recimo UMERENO I ZDRAVO HRANI?

Nemoj da pricas bre! Nisam ni u jednoj stranci da se razumemo. Kafici su puni mafijasa, kriminalaca, ljudi koji rade nelegalno i trpaju sve u svoj dzep ne mareci za ostatak Srbije, posten covek izadje jednom u mesec dana u kafic pa i toliko ako uspe da skupi novca nakon svih kucnih potrebstina. A u Grcku Englezi ne idu jer im je jeftino tamo da se brckaju, Grcka ti je jeftinija od CG dragi moj. Narodu ispiraju mozak demokrate a ne pobunjeni narod, kamo srece da svi izadjemo na ulice kao ti tvoji "ultradesnicari" i skinemo ovu bagru kriminalnu sa vlasti.

OVAJ DRUGI OBAVEZNO POGLEDAJ!

1993,odem ja u prodavnicu da nesto kupim od kevine plate od 5dm u to vreme,sipam litru benzina na ulici i odem u prodavnicu a u rafu stoji 3 paste za zube vekna hleba i 4 jaja u celoj prodavnici,pre toga sam zamenio 5 dm za 10000000000000 necega kupio pola hleba i 2 jaja i otisao kuci da veceramo
pa ti sad vidi i to od mesecne plate

Interesantno.

Obično ljudi primete kako neko ima bolji auto, lepši sat, noviji mobilni ... Ako počnemo da posmatramo i tuđe nevolje, možda nešto i bude od nas.

Zavisi kako ko, zavidni ljudi primecuju automobile, a emotivni sirotinju. Eto, meni se srce cepa kad vidim svog bivseg komsiju, ziveo je jadnicak u polusrusenoj kuci ali na finom placu, msm plac je na finom mestu, nije se nikad zenio ziveo sa mamom, mama umrla, a on jadan ostao na ulici. Sestre iz BG ga zeznuse, prodadose plac, dadnu mu 10 000e od placa da se snadje, i on ulozi u posao sa jednim covekom, covek ga zezne uzme pare i zbrise... A sad taj komsija spava u parku, na minus 10 kad je bio spavao je u parku... Ide tako lunja centrom, ni sam ne zna gde ce, ove nase ostale komsije prestale da mu se javljaju, ja mu se uvek javim... Iako sam mislila da mi ne zna ni ime, jednom me oslovio imenom... I tako, cesto razmisljam o njemu, i o mnogim ljudima slicne sudbine, pitam se da li ima neki cilj, neku nadu, sta ga odrzava u zivotu...

1993,odem ja u prodavnicu da nesto kupim od kevine plate od 5dm u to vreme,sipam litru benzina na ulici i odem u prodavnicu a u rafu stoji 3 paste za zube vekna hleba i 4 jaja u celoj prodavnici,pre toga sam zamenio 5 dm za 10000000000000 necega kupio pola hleba i 2 jaja i otisao kuci da veceramo
pa ti sad vidi i to od mesecne plate

Secam se i ja toga... Ali secam se i da sam posle 1995. jela prasetinu, da smo klali svinje i pravili kobasice, stavili fasadu na kucu, da sam za rodjendan od kuma dobijala 100 maraka, da smo kupovali nov namestaj na kredit naravno (al bar se kupovalo), planirali smo i kola nova uzeti, al eto dodjose demokrate i sve ode do djavola... Nikad nismo bili ni u jednoj stranci, ali smo ipak ziveli. A danas, razmisljam kako ce otac skrpiti novaca da plati racun za struju, kad nas jedva prehranjuje, i da nije cekova, i mamine mizerne penzije od 30 000 din i odlozenog placanja na 90 dana pitanje da li bi preziveli. A ti isti kumovi koji su mi na rodjendan nekad dolazili u novom Passatu, danas dolaze kod mene biciklom, i izvinjavaju se sto nisu imali novca ni za kafu i cokoladu.

Secam se i ja toga... Ali secam se i da sam posle 1995. jela prasetinu, da smo klali svinje i pravili kobasice, stavili fasadu na kucu, da sam za rodjendan od kuma dobijala 100 maraka, da smo kupovali nov namestaj na kredit naravno (al bar se kupovalo), planirali smo i kola nova uzeti, al eto dodjose demokrate i sve ode do djavola... Nikad nismo bili ni u jednoj stranci, ali smo ipak ziveli. A danas, razmisljam kako ce otac skrpiti novaca da plati racun za struju, kad nas jedva prehranjuje, i da nije cekova, i mamine mizerne penzije od 30 000 din i odlozenog placanja na 90 dana pitanje da li bi preziveli. A ti isti kumovi koji su mi na rodjendan nekad dolazili u novom Passatu, danas dolaze kod mene biciklom, i izvinjavaju se sto nisu imali novca ni za kafu i cokoladu.

vidis ja sam 95 vozio ficu sad vozim novi auto,o kreditima sam mogao samo da mastam,sad mogu da ga uzmem kad hocu...j b g ipak mislim da je danas mnogo bolje nego u vreme slobe barem sto se tice realnog zivota,u slobino vreme imao je para onaj koji jekrao ili svercovao od plate se nije moglo ziveti,sad to mozes koliko toliko

vidis ja sam 95 vozio ficu sad vozim novi auto,o kreditima sam mogao samo da mastam,sad mogu da ga uzmem kad hocu...j b g ipak mislim da je danas mnogo bolje nego u vreme slobe barem sto se tice realnog zivota,u slobino vreme imao je para onaj koji jekrao ili svercovao od plate se nije moglo ziveti,sad to mozes koliko toliko

E pa vidis, mi nit' smo krali nit' smo svercovali. Mama je radila u sudu, tetka u finansijskoj policiji, druga tetka u prosveti, tata u drzavnoj firmi, i odlicno smo funkcionisali. A danas jedva kraj s krajem sastavljamo, tatinu firmu neuspesno privatizovali i radnici ostali na ulici a drugog posla nema. Fabrike koje se otvaraju zaposljavaju 20,30 ljudi i to im je plata bedna od 20 000,30 000 din sto nije dovoljno ni za struju i komunalije, a kamoli za izdrzavanje porodice. Mada mnogo vise znam ljudi koji su dobro ziveli za vreme Slobe, nego danas... Danas zive kriminalci, mafijasi, sverceri, politicari... A nekad su ziveli radni ljudi.

Хммм..... А да ли неко размишља о томе да ли смо ми, као ''продуктивно друштво'' заслужили безобразне кредите за аутомобиле, Грчке, Шпаније, Делта Ситије и остале спрдачине?!?? Наравно да не. Нико се ни не запита да ли кад има Југића или Стојадина, уопште, да ли је и заслужио и то. Има много више људи који су заслужили више од нас па немају. Буди срећан малим стварима. Кад желиш више несрећан си оним што поседујеш.

А да. Сетите се људи који немају хлеб сваки дан. Никад се не зна шта може да буде, можда, далеко било, то сутра будете ви...

Nesto u tvojoj prici ne stima. :aha:

Back